Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 798 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

פעם ראשונה שאני כותב בפורום בעברית/ישראלי, מקווה שאעשה טוב

אני לא טוב בחוכמת רכבים בכללי

יש לנו משנתיים כבר מאזדה 3 2011 שקנינו 22000 ש''ח. אוטו ממש אמין.

אני מתכונן לקנות משהו יותר גדול. בגלל המצב הכלכלי זה יקח קצת זמן אבל אני רוצה ללמוד מעכשיו, לגלות דגמים וכו.

בגלל אני לא יודע הרבה, אני צריך משהו כמה שיותר אמין כדי ללכת לגראג' כמה שפחות. 

הייתי אומר תקציב של 25000, האם זה ראלי. עוד שאלה: שמעתי על דרכים אחרים לקנות אוטו או ליזינג, אבל אני גם לא מבין בזה. ראיתי דרכים לשלם כל חודש סכום לא כזה גדול לאוטו יחסית חדש, מכירים?

תודה על העזרה =)

פורסם

ברוך הבא לפורום!

גיר ידני או אוטומט?

ידני נותן יותר אופציות לרכבים זולים ואמינים יחסית.

קרוב לתקציב אפשר למצוא דאצ'יה לודג'י דיזל. די אמינה וחסכונית. לא הכי בטיחותית, אבל בתקציב כזה בכל אופן קשה למצוא משהו שעומד בסטנדרטים של רכבים חדשים.

Life is a journey,

Enjoy the ride...

פורסם

אם אתם מבסוטים מהמאזדה 3, הכי פשוט יהיה לחפש מאזדה 5.

כדי לרכוש רכב חדש בליסינג תתצטרך לשלם במינימום את ירידת הערך שלו והריבית שזה אומר ברכבים כמו שאתה מחפש כ-2500-3000 ש"ח לחודש. כל סכום נמוך מזה ישאיר אותך עם חוב גדול בסוף התקופה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

תודה רבה לכם.

סליחה שלא עניתי לפני.

ניסיתי לחפש קצת וכנראה שהשני דגמים שהמלצתם פצצה לחיפוש שלי

האם יש משהו עוד לדעת?

עד עכשיו משהבנתי זה שמאזדה יותר יקר אבל יותר יציב, ושצריך תמיד לבקש את ההיסטוריה של האוטו כדי לראות אם היו תאונות או דברים מוזרים...

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

שלום לכולם. חזרתי לחיפוס חח.

ב''ה יש לנו עכשיו 4 ילדים ולא נכנסים יותר באוטו.

עשיתי קצת שיעורי בית ורציתי לדעת מה אתם חושבים על הדגמים האלא שנכנסים בערך בתקציב:

מאזדה 5 2013

סיטרואן גרנד פיקאסו 2016

פיג'ו 5008 2013

רנו גרנד סניק 2013-2016

או האם יש לכם דגמים אחרים להמליץ

אני מאוד מעדיף 20000 מ50000 אבל אם זה כדי ללכת למוסר כל 3 חודשים אולי כדאי לשלם יותר.

אנחנו הרוב נשארים בשכונה בין הבית לבתי ספר\גנים.

המטרה, חוץ ממחיר יחסית זול, למצוא אוטו יחסית יציב כמו המאזדה 3 2011 שלנו (אני כמעט לא הולך למוסר)

גם רציתי לדעת אם היום עדיין קשה/יקר למצוא חלקים של מכוניות צרפתיות או אם זה לא ריאלי יותר. אותו שאלה האם קשה למכוניות צרפתיות לחיות בישראל, ריאלי או סיפור של העבר?

תודה רבה!

פורסם

אם אתה מבסוט מהמאזדה 3, מאזדה 5 היא סוג של ברירת מחדל.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

קניתי מאזדה 5 שנת 2013 עם 140000 אלף קילומטר  לפני 10 חודשים עם היסטורית טיפולים חלקית

באופן כללי ממליץ על הרכב אבל צריך להשאיר כמה אלפים לישור קו

צריכת הדלק בערך 1 ל 9.5 משולב עירוני בעיקר

אמינות סבירה

מצרף את הוצאות עד כה
רכב: 50,500
בדיקה: 650
טיפול עשרת אלפים: 550
צמיגים + פרונט: 1350
החלפת שמן גיר: 520
מגבים: 100
נוזל בלמים, מים לרדיאטור, החלפת גומיות ציריה: 810
 נוזל לניקוי קורוזיה - 70
החלפת מפצל מים - 1000 

דיסקים ורפידות גלגלים קדמים 780

ביטוח מקיף וחובה 2 נהגים מעל 30 היסטוריה מלאה 3 שנים ללא תאונות 4,900

פורסם (נערך)

איך הגעת למסקנה שהאמינות סבירה?

כל מה שרשמת, זה טיפולים ובלאי שיש בכל רכב. שום דבר מזה לא תקלות.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

היה לי לפני זה סוזוקי sx4 2010 חוץ מהטיפול 10000 3 שנים ללא תקלה אחת (אז התרגלתי לטוב)

פה היה לי גם פיצוץ של מפצל מים גם גומיות ציריה קרועה

והנוזל של הניקוי קורוזיה בא לפתור בעיה של בעיות מגעי חשמל שהרכב היה עם טורים לא סדירים

כל זה בשנה אחת

פורסם

קורוזיה בחיווט, גומיה בציריה זה בלאי.וחוץ מזה, בנושא האמינות הרבה תלוי באופן הטיפול שהרכב זכה ( או לא זכה ) אצל בעלים קודמים.

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)

מאזדה 5 אכן מגלה אמינות טובה אבל גם היא מחייבת תשומת לב לאחזקה שוטפת טובה,
אחי החזיק אחת כזו מבציר אחרון ובאיזה שלב (בערך 200K ק"מ) החלו בעיות,
עד להחלפת ראש מנוע, אלטרנטור השיב את נשמתו, ועוד כל מיני זוטות, ב240K בערך הגיר התחיל לזייף ואז הרכב הלך לטרייד....

עריכה אחרונה על ידי llaavvii
פורסם
בתאריך 9.4.2024 בשעה 19:54, zvit כתב:

אם אתה מבסוט מהמאזדה 3, מאזדה 5 היא סוג של ברירת מחדל.

תודה רבה לכם. אני רואה הרבה ידע על המאזדה, אין על השאלות שלי לגבי מכונות צרפתיות?

פורסם

צרפתיות בתקציב נמוך כמו שלך זה צרות רציניות.

מנועים של פיג'ו / סיטרואן 1.6 עם 156 כ"ס - לא לגעת

גרנד סניק בנזין 2.0 - הגיר הרציף עלול לרושש אותך (.וזה עוד בתנאי שתמצא אחד מפירוק ). דגם דיזל 1.5 עם גיר רובוטי, שבגיל הזה כבר נוטה להתקלקל.

אם אתה מוצא קיה קארנס בנזין 2.0 שמורה,  עוד רכב שאפשר לשקול , ביחד עם מאזדה 5.

בקצה עליון של התקציב אולי תצליח לגרד טויוטה ורסו. כאן צריך לראות את מצב הרכב ואיך הוא טופל.

• אהבתי 1

פורסם

המאזדה 5 אומנם רכב מפנק עם ביצועים ותקשורת טובה בכביש

אבל אמינות בתקציב הזה פחות נראה לי מציאותי, המאזדה סובלת מבעיית גיר וממיר בכל השנתונים ככה שבאזור ה200K מתחילה החגיגה 

לא מכיר אלטרנטיבה אחרת, אבל מבחינתי לפחות המאזדה פחות מומלצת בתקציב נמוך

• תוכן חדש...