Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ג'יפ אמין בתקציב נמוך

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1357 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 10 שעות, רקסטון כתב:

תקשיב לי טוב ותברך אותי אח"כ. הרכב שאתה צריך הוא סאנגיונג רקסטון דור 1 עם מנוע 2.7. לא אפרט הכל אבל צא ותברר. לצערי אך גם לשמחתי הרכב לא קיבל את הבמה הראויה לו (לשמחתי, כי אחרת הייתי משלם על שלי הרבה...). רכב חזק אמין ונוח בכביש. אל תיבהל מק"מ גבוה. אך תבדוק את הרכב במוסך לפני שאתה קונה. תבדוק ממי אתה קונה. אני קניתי את הרכב אחרי שכנועים של חבר שהוא בקבוצה עם רקסטונים ואני מברך אותו על כך. יצאתי עם הילדים לטיולים שרוב הרכבים שציינתם למעלה יכולים לחלום עליהם. כמובן אציין שקניתי באזור 20K והשקעתי על תוספות 10K (מיגון מלא. מיפוי ל185כ"ס. צמיגי BF. והגבהות קומבינה...) לענייננו, אתה לא צריך את התוספות ולכן קנה רכב כזה במחיר שלך ואתה מסודר. רק שים לב לקנות את הדגם עם המנוע 2.7 הוא אמין וחזק (של מרצדס). 

ולכל הסקפטיים למיניהם צאו ותבררו עם בעל רקסטון או לחילופין תעשו עליו סיבוב ולא תרצו לרדת. סוד קטן אגלה לכם אני אישית פגשתי בשני קבלנים עם רקסטון שמעדיפים אותו על הלנד קרוזר הקודם שהיה ברשותם...

בנוגע למוסך וחלקים הייתי ממליץ לך לחבור לקבוצה של הרקסטונים ושם יפנו אותך בכל חלק למי שצריך ובגרושים.

לך תתחדש. מקווה שלקראוון שתקנה בעתיד יש כסף...

מצרף לך קישור של הרכב המומלץ בשטח (לא שלי) 

למה אתה ממליץ דווקא מנוע 2700

ולא 2000 ???

פורסם (נערך)
לפני 20 שעות, רקסטון כתב:

לגבי כושר הגרירה שדיברו עליו. ואפילו כתבו שרכב מתחת ל2008 יכול לגרור במשקל מועט. זה לא מדוייק בכלל. במקום לפרט ולהסביר אני מצרף שני קישורים חשובים.

1. על התקנון שהשתנה ב2008. מה שחלק כאן אולי התכוונו https://laofek.co.il/גורר-מול-נגרר-כיצד-להתאים-בין-הקרוואן-ל/

2. בדיקת כושר גרירה שתוכל לבצע על כל סוג רכב שתרצה לפני קניה. עם בלמים ובלי http://www.merkaveynoa.co.il/find_weight_for_trailers/

האתר הזה לא מציג רכבים מלפני 2006. 

נניח ההונדה CRV שנת 2002 לא נמצאת שם, או שפספסתי אותה. 

ברשיון שלי רשום עכשיו "לצרכי גרירה 1625 קג" - זה מה שאני יכול לגרור? זה לא מעט.

ובאמת ראיתי רקסטונים למכירה ואוטומטית חשבתי להתרחק - זה דיי מציק כשאין הרבה מוסכים וחלפים לרכב שלך. זה הזמנות מאיביי, זה לפעמים נתקע במכס, זה כאב ראש שנהניתי ממנו כשהייתי יותר צעיר. 

אבל מעניין מה שאתה אומר שזה רכב טוב. 

לפני 16 שעות, elibaba כתב:

ואני בכלל שואל למה אתה רוצה רכב שטח ?

זה סתם מגביל אותך. תגרור קראוון עם איזה רכב שבא לך ותמצא תקציב. גם ככה עם קרוואן לא תיכנס ליותר מאשר שבילי כורכר מסודרים 

אני לא רוצה רכב "שטח". אני כתבתי ג'יפ כי יש לי 2 כלבים שאני צריך לנסוע איתם. וכי אני רוצה רכב גבוה יחסית, עם בגאז' גדול. 

אני עולה על שביל כורכר אולי 3 פעמים בשנה. בשאר הזמן אני בכביש. 

עריכה אחרונה על ידי pisauron
פורסם

אני רק אתייחס לרקסטון כבעלים לשעבר
אין ארוחות חינם, המחיר היחסית "נוח" שלו הוא על חשבון קושי באיתור חלפים (בעיקר חלקי מרכב) עד שמנים יחודיים שלפני אי אילו שנים לא ניתן היה למצוא שמן גיר מתאים לדור הראשון (השמן הישראלי גרם למעבר הילוכים לא נעים כשהשמן קר)
בשטח, אלא אם הושקע בו לא מעט כסף הוא מאוד מוגבל.
מצד שני הוא מרווח מאוד, אפילו נוח! המנוע 2.7 (שהחליף את ה 2.9) גם מצליח להזיז את הבהמה וגם בסעיף הדלק הוא היה סבבה לגמרי

אם תמצא אחת כזו לא שחוטה, זו אופציה מעניינת (בהנחה שזה נכנס לתקציב שלך) לגרור

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני 17 שעות, אלי122 כתב:

למה אתה ממליץ דווקא מנוע 2700

ולא 2000 ???

בתקציב המדובר יש אפשרות למנוע 2.7 או 2.9 או למנוע בנזין עוצמתי שלא קיים כמעט... כלומר בדור ראשון שנכנס בתקציב...

אכן המנועים של הדורות הבאים יצרו כ"ס גבוה יותר. וכן חסכוניים יותר.

פורסם
לפני 8 שעות, סולל הדרך כתב:

אין ארוחות חינם, המחיר היחסית "נוח" שלו הוא על חשבון קושי באיתור חלפים (בעיקר חלקי מרכב)

אתה מדבר על תקופה שנעלמה לה. כיום בעידן הווטסאפ והקבוצות למיניהם יש גישור מלא בין רוב בעלי הרכבים מה שנותן לך ידע על כל מה שצריך ומתי שצריך. 

מתוך הקבוצה יש כמה מוסכניקים שמבינים בכל חלק ומחזיקים רכבים לפירוק ולחלפים. יש אחד שבקיא בהזמנות מחול לפי מקטים למיניהם. יש אחד שדואג לך למחירים בצמיגים. ועוד ועוד.

בחופש טיילתי עם הילדים בצפון והחלק שמרים את הגלגל רזרבה נקרע. טלפון אחד והחלק הגיע עד אלי תוך כמה ימים בסכום מצחיק.

לכן לדעתי המחיר הנוח שלו כיום לא בא על חשבון קושי באיתור חלקים...

פורסם
לפני 8 שעות, סולל הדרך כתב:

בשטח, אלא אם הושקע בו לא מעט כסף הוא מאוד מוגבל.
מצד שני הוא מרווח מאוד, אפילו נוח! המנוע 2.7 (שהחליף את ה 2.9) גם מצליח להזיז את הבהמה וגם בסעיף הדלק הוא היה סבבה לגמרי

איפה היית משיג הגבהה של 2 אינצ'+ במחיר של 4000 שקל?? 

מיגון כל רכב שיורד לשטח צריך. אפילו לשבילים בלבד...

כדי להרוויח מרווח גחון אפשר להוריד את המדרגות צד. (אני אישית כרגע מעדיף שיהיה לילדים נוח לרדת ולעלות לאוטו)

לכן לפי דעתי לדרישות שלו, הרכב מתאים מאוד וכמובן כמו שכבר ציינת הוא נוח בנסיעה והדלק סבבה. רק לבדוק טוב לפני שקונים אצל מי שמכיר את הרכב.

פורסם
לפני 2 דקות, om2 כתב:

כמה צריכת הדלק שלו?

מעניין אותי בתור בעלים של bk ששותה סולר כמו שוקו

אף פעם לא מדדתי באמת. אך שמתי לב כשאיפסתי את המד ק"מ ונסעתי נסיעה משולבת כוללת הכל. הממוצע יצא שקל לק"מ. כלומר שילמתי בתדלוק את מה שהראה המד ק"מ. 

זאת אומרת שהוא צורך בסביבות אחד ל 8-9. אם הייתי חסכן ופחות לוחץ על הגז אני מאמין שזה היה אחד ל 10.אבל זה רכב שלישי בבית שנועד להתפנק עליו אז מי חושב על לחסוך?......

פורסם
לפני 12 שעות, pisauron כתב:

אני לא רוצה רכב "שטח". אני כתבתי ג'יפ כי יש לי 2 כלבים שאני צריך לנסוע איתם. וכי אני רוצה רכב גבוה יחסית, עם בגאז' גדול. 

אני עולה על שביל כורכר אולי 3 פעמים בשנה. בשאר הזמן אני בכביש. 

אז הייתי הולך על משהו כמו סובארו B4  סטיישן איזור 2011-2012. היא 4X4, הרבה מקוום לכלבים ובאופן בסיסי די אמינה.
החסרונות הם צריכת דלק יחסית גבוהה, עלויות נלוות של 4X4 קבוע כמו הצורך להחליף רביעיית צמיגים ולא רק זוג וכיעור כללי (לטעמי).

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
לפני 12 שעות, רקסטון כתב:

אף פעם לא מדדתי באמת. אך שמתי לב כשאיפסתי את המד ק"מ ונסעתי נסיעה משולבת כוללת הכל. הממוצע יצא שקל לק"מ. כלומר שילמתי בתדלוק את מה שהראה המד ק"מ. 

זאת אומרת שהוא צורך בסביבות אחד ל 8-9. אם הייתי חסכן ופחות לוחץ על הגז אני מאמין שזה היה אחד ל 10.אבל זה רכב שלישי בבית שנועד להתפנק עליו אז מי חושב על לחסוך?......

שקל לק"מ יוצא 6-7.5 קמ"ל.. הסולר כיום 7.5 שקל והכי גבוה הגיע ל8.5 או קצת יותר..

פורסם
בתאריך 10.9.2022 בשעה 18:53, pisauron כתב:

זה לא כסף אחרון, פשוט בדיוק מכרתי את הסיוויק 07 שלי. יש לי החזרים על רכב מהעבודה. ואני צריך רכב שנוסע רק בסופי שבוע, יכול לגרור קראוון קטן, וצריך לבחור את האמין יותר מבין האופציות שיש בטווח מחירים שהגדרתי לעצמי.

אמין זה לא רכב שאין לו תיקונים, אלא אמין זה רכב שאם מטפלים בו ממשיך לנסוע. לכן מה שאני רוצה לדעת זה אם ההונדה נגיד תחזיק עד חצי מיליון ק"מ אבל הטוסון לא. ולא כי תיהרס לה תושבת מנוע, אלא כי יהרס המנוע בעצמו.

אמין זה פונקציה של 2 רכיבים: מנוע וגיר. בלאי טבעי הוא לא פרמטר באמינות. בלאי טבעי יש ברכב ב 50 וברכב ב 20.

בכל מקרה תודה על העצות.

אתה מזכיר רק תקציב קניה ולא תקציב אחזקה שנתי, שהוא הרבה יותר משמעותי ברכבים בני 20. ואמינות זה ממש לא פונקציה של מנוע וגיר בלבד. יש המון רכיבים ומערכות אחרים שיכולים להתקלקל, והעלות שלהם או של התיקון שלהן מאד תלויה בנסיבות. כשאתה מגיע לגיל 20 (שהוא מעל הגיל הממוצע לגריטה של רכב), כל רכיב ברכב צפוי לקילקול אלא אם כן אתה יודע את ההיסטוריה שלו. בהחלט יש רכבים בני 20 שיתנו שירות מצויין עוד כמה שנים טובות, אבל אין דרך לדעת את זה מראש לגבי רכב לא מוכר.

פורסם
לפני 5 שעות, EliC25 כתב:

שקל לק"מ יוצא 6-7.5 קמ"ל.. הסולר כיום 7.5 שקל והכי גבוה הגיע ל8.5 או קצת יותר..

לצערי אני מתדלק עדיין ב 8+ ולפני "הירידה" תדלקתי ב9+. אז החשבון נכון...

הבעיה בסולר שכל אחד מתמחר לפי איך שבא לו, ומכיוון שזה הרכב השלישי בבית ואין צורך לתדלק אותו יותר מידי, אני לא טורח לחפש תחנה זולה.

פורסם
בתאריך 12.9.2022 בשעה 11:34, pisauron כתב:

הונדה CRV שנת 2002

נראה לי שנדלקת על הרכב הזה. 

החזקתי כזה כמה שנים. הכי בקיצור: עקרונית, רכב נהדר. מרווח, נוח, יציב מאוד על הכביש, נוסע טוב עם מנוע 2000 וגיר פלנטרי. ישיבה "על" ולא "בתוך" הבודי. ה- 4X4 הוא מינימלי, זה TOD מבוסס שמן אקסל שמתחמם תוך חצי שעה מאמץ, אבל מי שמכיר את הרכב יודע להוציא ממנו הרבה יותר ממה שצפוי. 

המינוס הגדול זה שגם טיפולים שוטפים הם לא זולים (וחייבים נוזלים ופילטרים מקוריים, לא לשחק עם זה), ואם יש כשל, ויהיו כשלים ברכב בן 20, יקר לתקן (אפילו שבפרוקיות יש הרבה חלקים שהוא חולק עם הסיוויק).

בקיצור, הונדה ישנה היא כיפית כשהיא נוסעת אבל עולה לך הרבה כשהיא לא. למשל בין CRV לפורסטר הייתי הולך על השני אפילו שגם שם, אין מה לצפות לאמינות בגיל כזה. 

ההצעה לרקסטון מעניינת מאוד. יש גם SUV של רנו, קולאוס, משנת 2009, מין אקסטרייל כזה שמתומחר נמוך בשוק ועם יכולות לא רעות בכלל (וגם בעיות אמינות). שם באמת במצא 4X4 (יש גם 2X4) שלא ראה שטח. 

את הטראנו אני אישית לא סובל, ורכבים כאלה בתקציב שלך הם בדרך לשליש-חצי מליון ק"מ של התעללות, אל תסתכל לכוון הזה בכלל. 

בזמנו הרכב הישן הכי VFM טוב שאיבחנתי בסגמנט הזה הוא סניונג אקטיון. יש לו יכולות שטח הרבה יותר טובות ובכלל טוב יותר משצורתו הכעורה והמגושמת רומזת.  

• אהבתי 1

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

• תוכן חדש...