Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1394 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נניח ואתם יושבים במסעדה. הזמנתם מנה שמתוארת בתפריט. 

המנה הגיעה. היא מתאימה במדויק למתואר בתפריט. מבחינת העשייה - הכל תקין. אין מרכיבים נוספים או חסרים. 

אבל.. וואלה - לא טעים לי.

לגיטימי לבקש להחזיר/להחליף אותה?

• תגובות 172
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בארץ נפוץ להחזיר,בחו"ל ממה שהבנתי פחות מקובל.

מצד שני,גם מנה פשוטה כמו שניצל עם פירה אפשר לעשות דוחה.

אז המרכיבים לא בהכרח יעידו על טיב המנה.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

לגיטימי מאוד כל עוד אתה בנאדם הגון נורמטיבי.

יש אנשים כשהם רעבים או סתם מסוקרנים מזמינים כמה מנות

ואומרים מקסימום אם נהיה קצת שבע או ארגיש שמיציתי נחזיר.

זה בכלל לא קשור לטעם של המנה, הוא מחזיר כי לא בא לו לשלם סתם על מנה כשהוא שבע. זה חוצפה וניצול של שירות טוב

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1
פורסם

בתור מלצר עד לפני שנה, אנשים עושים את זה לא מעט. אצלנו זה היה בסדר יהיו מחליפים.

מצד שני, בתור מלצר זה קצת עיצבן אותי באופן אישי. א' כי אני לא הייתי עושה את זה, וב' כי הרבה פעמים הייתי מזהיר מראש שזאת מנה עם טעמים יותר מורכבים ולא כולם מתחברים. כשמישהו מזמין מנה אחרי אזהרה כזאת מהמלצר, בעיניי זה חצוף להחזיר.

• אהבתי 2
  • רעיון גרוע 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם

הצוות אוכל אותה \ נזרקת לפח. תלוי למה הוחזרה

אם אכלת חצי מנה, לא חושב שמישהו שפוי יאכל אחריך

אבל אם ראית שיש במנה מרכיב שמפריע לך או שלא הזמנת בכלל, בטח שיאכלו אותה

פורסם (נערך)

לא משהו שהייתי מעז לעשות, אלא אם משהו ממש חמור עם המנה, אבל אני גם מאלו שכשנכנסים לסופר/רשת פארם ורואים שאין מוצר על המדף, סוף סיפור. לא אלך להטריד את העובדים אלא פשוט אצא מנק' הנחה שאין יותר את המוצר במלאי ואמשיך בחיי.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

אני לא חושב שאי פעם עשיתי את זה, אבל יש לי חבר שפעם אמר למלצר שממש לא טעים לו והוא לא יודע למה, ושאל את המלצרית אם אפשר להחליף למנה אחרת כמובן רק אם זה בסדר.

היא אמרה שתבדוק. בדקה. החליפו לו ועוד באו לוודא שהכל לטעמו.  

אם לא היו מחליפים, זה גם לגיטימי באותה מידה. כל עוד יש תיאור של המרכיבים העיקריים במנה או שמשתמע מה השם שלה, זה לגטימי אבל גם לגיטימי שיסרבו. 

ברגע שיש תפריטים טפשיים בהם מנה נקראת "סלט של מוטי" והמרכיבים בתיאור הם "ירקות טריים עם רוטב פיצוצים של מוטי" אז ממש לגיטימי לבקש (אבל מה שראוי זה לשאול את המלצרים מה יש בסלט טרם ההזמנה).

אני לא מכיר את מוטי, אני לא יודע מה הוא אוהב בסלט שלו ובוודאי שאני לא בטוח שאני מסכים איתו על ההגדרה של פיצוצים או כיצד היא באה לידי ביטוי ברוטב של סלט. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.
  • אהבתי 1
  • מצחיק 4
  • רעיון טוב! 3

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אם לא טעים לי זו בעיה שלי ואף פעם לא ביקשתי להחזיר אבל קרה לי יותר מפעם אחת שלא חייבו אותי על מנה שכשהמלצר ראה שלא נגענו והשבנו לשאלתו שלא לטעמנו.

מנגד קרה לי במסעדה שהתחילו בזה ששפכו על אשתי חצי בקבוק קולה (קורה. לא מתרגשים מזה) אבל השאחרו את חצי הבקבוק והחליפו לבקבוק מלא רק אחרי שהערתי ששפכתם אז לפחות תביאו מלא.

זה המשיך במנה שלא דמתה אפילו למה שתואר בתפריט (היה בתפריט סלט פטריות עם מתיאור כל המרכיבים. המנה שהגיעה היתה חצילים עם חזה עוף) וכשביקשנו שיביאו מה שהזמנו התשובה היתה זה גם טעים אז תאכלו.

זו היתה הפעם היחידה שקמתי ויצאתי ממסעדה.

• לא הבנתי... 2
  • מבאס 5

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

יצא לי כמה פעמים להחזיר סטייקים שלא נעשו במידה הנדרשת, לדוגמה סטייק שכולו חום בפנים כאשר אני הזמנתי מדיום. עשיתי את זה בלי שום בושה, כי זאת 100% טעות של הטבח וזה קרה במסעדות בשרים לא זולות שהייתי מצפה מהם להגיש את הבשר עשוי ברמה הנדרשת.

פורסם

יצא לי לאכול פעם-פעמיים עם חצי-פסיכופת שהיה מחזיר ומחליף כמו גרביים ולפעמים גם מקבל ארוחות בחינם כי לא היה מרוצה... הזייה.

סטייקים עשויים במידה הלא נכונה מותר וראוי להחזיר, מדובר בתיקון טעות וזה מקובל. כנ"ל לגבי טעויות ותקלות אחרות מהסוג של "בוא, זה ממש לא צריך להיות ככה" (עודף מלח, מרכיב מקולקל). לגבי השאר - אוכל בשקט ורושם לעצמי לא להזמין בפעם הבאה, או לא להגיע בכלל יותר.

מלצר ששואל מיוזמתו האם טעים או לא ומציע החלפה על דעת עצמו - לגיטימי.

• אהבתי 2

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

יצא לי כמה פעמיים עם מנות ראשונות שבאמת לא היו טעימות, פשוט שמתי את זה שלם בצד, יש מלצרים שהבינו ושאלו מה קרה, הסברתי להם וחלק מהם אפילו זיכו אותי.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 5 שעות, Potato כתב:

בארץ נפוץ להחזיר,בחו"ל ממה שהבנתי פחות מקובל.

הבנת לא נכון.

ומלצר טוב יזהה מהר שאתה לא מרוצה וישאל ויציע בעצמו.

הfood cost בוא בערך שליש מעלות המנה והחזרת מנות בהחלט נלקחת בחשבון.

אל תעשה מזה הרגל - אבל כשממש לא טעים - אבקש להחזיר - ואם זה אחרי ביס או 2 בלבד - מקובל.

לפני 3 שעות, iluxxxa כתב:

סתם שאלה מסקרנת, מה עושים עם מנה שהוחזרה?

פח

• אהבתי 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...