Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1395 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הלגיטימציה לכל מחיר שמבקשים על כל שירות היא כמה השוק מוכן לשלם ומה נקודת האיזון בין שולי הרווח למחזור שיביאו את המקסימום רווח.

אין קשר בין המחיר המבוקש לעלות הייצור אלא לשוק. מה שכן, אף פעם אין ואקום ואם משהו רווחי מיד נכנסים שחקנים חדשים, התחרות גוברת, המחירים יורדים לזנות, הרוב לא שורדים ואז המחירים עולים חזרה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 172
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם שליח מרוויח 90 ש"ח לשעה, נניח 45 ש"ח לאחר ניכוי הוצאות.

למה יש שליחים שכועסים אם לא נותנים להם תשר?

במיוחד כאשר לוקחים בחשבון ששכר חציוני לשעה הוא כ 34 ש"ח שזה 3/4 מהשכר שמרוויח השליח.

פורסם
לפני 6 שעות, David32 כתב:

אומנם המספרים שאני זוכר במעורפל תקפים ללפני 12+ שנים, אבל אריזות איכותיות (בדגש על באמת איכותי) לאוכל לא היו באמת זולות. אולי עכשיו זה בקטנה.

אתה צודק

ויש גם מעבר לאריזות מתכלות שהן לא זולות בכלל.

הן פשוט זולות עדיין יחסית ללאכול במסעדה.

לפני 6 שעות, vadim6385 כתב:

שאלה לאמריקאי - איך אתה מצדיק את האופנה החדשה שהתחילו לדרוש להשאיר טיפ גם בפיקאפ?

הרי אני לא מקבל שירות, כולה נכנס לכמה שניות לאסוף שקית, אז על מה הטיפ?

1. אני לא אמריקאי

2. לרוב לא משאירים והdefault הוא 0. אנשים משאירים לפעמים לקפה המקומי שלהם או עסקים קטנים שהם שם כל יום.

לפני 6 שעות, Mech Morphix כתב:

למה לשלם אותו דבר?

לרוב זה פשוט יותר מסובך אופרטיבית לעשות את ההפרדות האלו. (להערכתי)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 31 דקות, Ron Poh כתב:

למה לא?
תמיד נחמד להרוויח עוד..

עובדי אינטל מקבלים בונוס שנתי של כ3 משכורות בממוצע. אתה חושב שהם ישמחו אם השנה לא יהיה אחד כזה?

תרשה לי לענות בתור נציג שלהם (לא רישמי כמובן), בכלל לא ישמחו. למעשה כניראה שחלקם ישקול את עתידו בחברה בעקבות כך

יום טוב גם לך

פורסם
לפני 37 דקות, Ron Poh כתב:

המספר לא חשוב בכלל. זה לא משנה כמה מרוויח השליח. מה שמשנה זה- 

באת לעבודה כלשהיא. אמרו לך אתה מקבל x על כל נקודת שירות שלך. 75% ממקבלי השיקות יוסיפו לך גם y (שנע בין x ל z ).

מהראשון קיבלת את הy, מהשני גם, מהשלישי גם, מהרביעי לא- אז אתה תתבאס עליו. כמה תתבאס? זה כבר נתון לאופי של השליח וכמה הוא רוצה לאכול את עצמו על עשרה שקלים שלא קיבל.

מעניין לעניין באותו עניין- בוולט השליח לא יודע אם קיבל טיפ דרך האפליקציה עד שלא מסר את המשלוח (וחיכה שיעבור זמן), ככה שזה שאמרת לו תודה וסגרת את הדלת לא אומר לו שלא נתת טיפ. 

פורסם (נערך)
לפני 48 דקות, Ron Poh כתב:

אם שליח מרוויח 90 ש"ח לשעה, נניח 45 ש"ח לאחר ניכוי הוצאות.

במיוחד כאשר לוקחים בחשבון ששכר חציוני לשעה הוא כ 34 ש"ח שזה 3/4 מהשכר שמרוויח השליח.

בוולט עושים 90 שקל לשעה,רק בשעות העומס(מ12 עד 2)

ובשעה7-8 בערב. 

שער השעות,אתה יכל לעשות משלוח אחד כי לא קופץ כלום. 

אז הממוצע האמיתי הוא 65-70 ברוטו לשעה בוולט. 

250 שח לרואה חשבון בחדש,10 אלף ביטוח שליחים,טיפול כל 3-5 בקטנוע זול,או טיפול כל 12 בקטנוע גדול וטיפול גדול מגיע ל3 אלף.

17% ביטוח לאומי ובריאות(במקום 12- כשכיר)פנסיה אתה מפקיד לעצמך לבד ולא 33% כמו שכיר. 

דלק,צמיגים לקטנוע דורשים החלפה תקופה מאוד. 

ומה עם קסדה שתוך שנה הריפוד כבר הרוס לגמרי?

שליח וולט שמרוויח 12 בחדש,מכניס לכיס לא יותר ממשכורת מינימום. 

לטפל בקטנוע(בהנחה שזה לא מובי שאחרי 40 אלף קמ צריך לזרוק לפח שנה) זה עסק יותר יקר מלטפל ברכב. 

התחלתי להבין את זה אחרי התאונה עוד יותר שזה לא שווה את זה. 

אני סיימתי עם השלחיות.

לעבוד 12 שעות ביום ולעשות 10 נטו(23-24 ברוטו) ולעבוד 28 ימים בשבוע,זה עדיין שכר מינימום. 

מעדכן,שהתחיל וולט 90% היה משאיר 10-5שח טיפ. 

היום 10% משאיר טיפ,ובגלל זה כבר אין בעבודה הזאת כבר טעם ואידיוט מי שמסכן את החיים שלו לשכר של היום.

עריכה אחרונה על ידי Ido12
  • אהבתי 1
  • מעניין 1
פורסם
לפני 14 שעות, Mech Morphix כתב:

נראה כך

אותי זה לא מעניין בתור לקוח, אני מקבל פחות
לא נכנסתי, לא לכלכתי כלים, לא תפריטים, לא שום דבר. מנה בקרטון. למה לשלם אותו דבר? אם חלק מהחוויה של המנה זה הפרזנטציה כמו במסעדות סושי מפונפנות למה רול בקרטון עולה אותו דבר כמו לשבת כמו מאליכ ולקבל הכל יפה לשולחן?

בוא נצא מנקודת הנחה שמקומות די מחוייבים לספק מקום לשבת. לפחות מסעדות ופיצריות וכאלה. עם זה אתה מסכים?

עכשיו ברגע שכבר יש הוצאות על כל עניין הישיבה - למסעדה יש העדפה ברורה שאתה תשאר לשבת, כי א': בדרך כלל בישיבה מזמינים יותר. וב': כשיש אנשים במקום זה מזמין עוד אנשים להגיע, כי כשהמקום עובד, הראש  אומר שזה מקום שכדאי ללכת אליו. מקומות ריקים נשארים ריקים, ולכן אין שום רצון לתת הנחה למי שבא לקחת.

במקומות עמוסים מאוד זה לפעמים קיים, כי הסיבות לעיל לא רלוונטיות.

אותו דברגם במקומות שמספקים משלוחים בחינם - משלוחים הם דבר מאוד יקר לבית העסק, ובכל זאת הרבה עסקים נותנים משלוח חינם, כי זה מגדיל מאוד את כמות המשלוחים (במיוחד באמצע שבוע כשיש מעט אנשים בסניף). במצב כזה מי שקונה במקום "משלם" גם הוא על חלק עלויות המשלוחים. לפעמים גם עושים מבצעים באכילה במקום בלבד.

• תוכן חדש...