Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1398 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 8 דקות, SlowRide כתב:

אם היא חיובית במיוחד, למה לא לתת טיפ?

הדגשתי את מילות המפתח, חיובית במיוחד.

אם זה אכן היה המצב, והיו נותנים טיפ רק עבור חוויה חיובית במיוחד, לא הייתי מתנגד לטיפים לשניה.

אבל המציאות היא שמדובר בנורמה, וגם המלצרים הבינוניים ואפילו הגרועים מקבלים טיפים כי "ככה נהוג" (נכון הטובים מקבלים קצת יותר), זה לא מצליח להתעכל אצלי.

יום טוב גם לך

• תגובות 172
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אה, אם לא היה ברור, אני נותן רק אם הרגשתי שעשו בשבילי מעל הממוצע.

ככה סתם על מה לתת? על זה שהוא קם בבוקר לעבודה? לא אכפת לי מנורמות, אני משלם מה שכתוב על הנייר פלוס תוספת אם מתחשק לי. אם מישהו יתעמת איתי על זה הוא יקבל טיפ למה לא כדאי לו לעשות את זה יותר. עד היום לא שמעתי מילה, חוץ מאיזה שליח חוצפן של שופרסל. 

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אנחנו יודעים הרי שעל החשבון יש לנו 10% איפ ומבחינתי זה חלק מהמחיר.

מלצר חריג לרעה לא יקבל או יקבל הרבה פחות ומלצר חריג לטובה יקבל בנדיבות (כבר יצא לי לא להשאיר כלום ויצה לי להשאיר גם 25% על חשבון גדול. בחשבונות קטנים אני תמיטד משאיר יותר).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 5 שעות, nev כתב:

אופנה חדשה שאין לי מושג מאיפה הגיעה. 

לא רואה משהו מיוחד בעבודה שלהם ובם לא משגעים אותם יותר מדי. מה גם שבעל השמחה בד"כ נותן סכום שיחולק כטיפ. 

נטצר מצב שמישהו מהשולחן מתחיל לאסוף מכולם ונותנים כי לא נעים, לא כי חושבים שמגיע. 

"אופנה חדשה"? 

זה קיים מאז ומעולם, עוד מהסרטים של יהודה ברקן

לפני 5 שעות, snoop90 כתב:

הטענה ש"אני יודע מה אני מזמין" היא לא בדיוק נכונה.

אני יודע מה זה שקשוקה ואני יודע מה זה מלח, ולמרות זאת, קיבלתי שקשוקה מלוחה בצורה מוגזמת שפשוט לא יכלתי לאכול.

זאת לא דוגמא טובה כי יש אנשים שמזמינים מנות עם קארי וחלב קוקוס, או קינמון, או מרכיבים אחרים מאוד דומיננטים

והמלצר מסביר להם מראש "קח בחשבון יש במנה קינמון דומיננטי" או כל מרכיב בעייתי אחר

הלקוח אומר אין בעיה אין בעיה

ואז מקבל את המנה ואומר שיש בה טעם צורם של איזה מרכיב

פורסם
לפני 10 שעות, Transporter כתב:

זה סתם תירוץ כמו "אני מת לתת לך טיפ אבל אני מבוגר ומעדיף לשמור על עצמי עכשיו כשיש הרבה הדבקות בחוץ"

בנאדם עולה עד אליך לדירה, מזיע, מגעיל

לפעמים הוא מגיע לבניין ואתה לא טורח לענות לטלפון ולתת לו תקוד, כי אתה בדיוק במחשב מתכתב עם מישהי

והוא מתייבש למטה עם השקיות ביד ואסור לו ללכת שחס וחלילה לא תגיד  שהשליח איחר

זו העבודה שלו.

וזה חלק מה"סיכון" בלעבוד עם אנשים,חלק יבואו לקראתך ירדו למטה וישאירו טיפ וחלק יהיו פחות נעימים ויעכבו אותך כמה דקות מחוץ לדלת.

ככה או ככה הזמנתי משלוח והעסק התחייב על זמן כלשהו וזה הזמן שבו אני אמור לקבל את האוכל,זה הכל.

הוא עושה המון

הוא דואג שהמשלוח יגיע מהר וחם כדי שלא תתלונן,

הוא עולה אליך ברגל עם המשלוח כדי להביא לך אותו

כמו שכתבו למעלה, יש מקומות שאין בהם שליחים בדיוק מהסיבה הזאת

זה שירות שעולה כסף ונהוג לתת עליו טיפ

אני אבוא אל המעסיק שלי ואגיד לו 

"שומע,אני הולך לעשות עבודה זבל אלא אם כן תשלם לי בונוס".

במקרה הטוב יגיד לי שאני מצחיק במקרה הפחות טוב ישלח אותי לחפש עבודה אחרת.

זו העבודה שלו,לעלות אלי הביתה ולהביא לי את המשלוח, אז מה שחם? הוא לא ידע?

ולא הבנתי

הזמנת המבורגר ובירה, ידעת שהם עולים 120 שח

ואז רצית להעניש את המלצר ולא לתת טיפ כי חשבת שהמלצר שותף בעסק והוא כבר מרוויח מספיק ב 120 שח ששילמת ?

אני לא מעניש אף אחד.

אבל אם לדעתי כל החוויה לא שווה יותר מ120 שקל אני אשלם את מה שאני חושב שהיא שווה.

המקום היחיד שבו אני יכול לקזז זה מהטיפ,אז משם אקזז.

לפני 45 דקות, Igalz כתב:

נשמע שההבדל היחיד שעם המלצר יש לך אינטרקציה רבה יותר מאשר עם שליח.
שניהם מקבלים שכר, העבודה של כל אחד מהם כוללת מגרעות כאלו ואחרות ולרוב שניהם נמצאים באותה פאזה בחיים.

אה כן, ושניהם יכולים לעשות עבודה ממוצעת או להתעלות על עצמם (נכון במקרה של המלצר הלקוח מרגיש את זה יותר במיידי).

לא רואה סיבה לזה לתת ולזה לא..

נסכים שללכת למסעדה זה לא רק לבלוס כמות כלשהי של אוכל וללכת? כי בשביל זה יש שווארמה.

הולכים למסעדה בשביל לקבל חוויה כלשהי בנוסף לאוכל,והמלצר אחראי באופן ישיר לחוויה שלך.

אם הזמנת סטייק ב150 שקל וחסר לך קטשופ והמלצר תוך שניה מביא לך אז החוויה טובה,אם הוא ייבש אותך וקיבלת אותו כשהאוכל כבר התקרר או ישבת ובהית במנה עשר דקות החוויה פחות טובה.

השליח רק דואג להביא לך את האוכל לדלת,אין לו שום אחריות על טיב המזון או על מה הגיע ומה לא.

• אהבתי 1

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני 10 דקות, Potato כתב:

אני לא מעניש אף אחד.

אבל אם לדעתי כל החוויה לא שווה יותר מ120 שקל אני אשלם את מה שאני חושב שהיא שווה.

המקום היחיד שבו אני יכול לקזז זה מהטיפ,אז משם אקזז.

אתה יכול גם לקזז מהחניון

במקום לשלם 30 שקל פשוט תסע  ואל תעצור כשהשומר עוצר אותך

השאלה מה השומר אשם בזה שהארוחה עלתה 120 שח

ומה המלצר אשם בזה

פורסם
לפני 2 דקות, Transporter כתב:

אתה יכול גם לקזז מהחניון

השוואה לא רלוונטית. לחניון יש מחיר רישמי ומוצהר. בעלי החניון גם משלמים על זה מיסים.

טיפ זה כסף שחור שהערך שלו לא נקוב אפילו בחשבונית של הארוחה.

• אהבתי 1

יום טוב גם לך

• חברי המעגל הראשון
פורסם

המחיר של החניון קבוע אז אתה לא יכול לקזז אותו. 

טיפ זה כמו שזה, טיפ. זה לא סכום קבוע שאתה חייב לתת.

פורסם
לפני 6 דקות, Igalz כתב:

השוואה לא רלוונטית. לחניון יש מחיר רישמי ומוצהר. בעלי החניון גם משלמים על זה מיסים.

טיפ זה כסף שחור שהערך שלו לא נקוב אפילו בחשבונית של הארוחה.

גם למנה בתפריט יש מחיר רישמי וערך מוצהר. עוד לפני שטעמת אותה אתה יודע בדיוק כמה היא תעלה

ואתה גם יודע שנהוג להשאיר טיפ

אם אתה יודע ש120 שח זה יקר לך אל תזמין את המנה.

ולא תעניש את המלצר ותגיד שבגלל שהמנה יקרה אתה לא נותן לו טיפ

וזה שזה שחור זה לא קשור לשיקול של אם לתת לו טיפ או לא, אגב במסעדות זה כבר ממזמן מסודר ומשלמים מס על הטיפים

אבל שוב,

זה בכלל לא רלוונטי.

גם כשאתה קונה בדוכן בשוק אתה יודע שחלק גדול מהבסטות לא מדווחות על הכל, אז תקח ירקות ולא תשלם ?

פורסם
לפני 11 דקות, Transporter כתב:

אתה יכול גם לקזז מהחניון

במקום לשלם 30 שקל פשוט תסע  ואל תעצור כשהשומר עוצר אותך

השאלה מה השומר אשם בזה שהארוחה עלתה 120 שח

ומה המלצר אשם בזה

אני יכול לבחור לחנות את הרכב בכחול-לבן וללכת 400 מטר.

הוא לא אשם בכלום,אני עושה את השיקולים שלי לא בכוונה לפגוע במישהו.

Just now, Transporter כתב:

גם למנה בתפריט יש מחיר רישמי וערך מוצהר. עוד לפני שטעמת אותה אתה יודע בדיוק כמה היא תעלה

אני לא מעניש אותו.

בסך הכל לא נתתי לו "בונוס" שספק מגיע לו ספק לא.

זה לא שעשיתי משהו שגרם לפגיעה בשכר שהוא מקבל מהמעסיק.

גם כשאתה קונה בדוכן בשוק אתה יודע שחלק גדול מהבסטות לא מדווחות על הכל, אז תקח ירקות ולא תשלם ?

לירקות בשוק יש מחיר.

מלפפון עולה 5 שקל לקילו ולא 5 שקל ועוד סכום שנהוג להשאיר על זה ששמו אותם בשקית.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני 2 דקות, Transporter כתב:

וזה שזה שחור זה לא קשור לשיקול של אם לתת לו טיפ או לא, אגב במסעדות זה כבר ממזמן מסודר ומשלמים מס על הטיפים

אבל שוב,

זה בכלל לא רלוונטי.

אם לא כתוב בתפריט המחיר אינו כולל X% שירות אני יכול לתת כמה שנראה לי בהתאם לטיב הכולל.

אני לא שותף לא של המסעדה ולא של המלצר והוא זה שבחרא להיות עצמאי ולעבוד עם ספק שירות מסויים אז הוא שותף לשירות הכללי שאני מקבל.

כדי שלא אשאיר טיפ השירות צריך להיות גרוע ולא האוכל אבל בהחלט מבין את כל מי שכורך את הדברים יחד.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 5 דקות, Transporter כתב:

לא מעניין מה נהוג, יש חובה ויש מנהג.

פורסם
לפני 9 דקות, Potato כתב:

אני לא מעניש אותו.

בסך הכל לא נתתי לו "בונוס" שספק מגיע לו ספק לא.

זה לא שעשיתי משהו שגרם לפגיעה בשכר שהוא מקבל מהמעסיק.

מצטער להגיד לך

אתה מהלקוחות שמגיעים למסעדה ומחליטים לפי החשבון אם בא להם לתת טיפ

אם החשבון גבוה מדי אז אתה מחפש למה המלצר לא ניקה לך את הכיסא לפני שישבת עליו כדי לא לתת לו טיפ.

לא פלא שמלצרים לא מתייחסים יפה ללקוחות עם גישה כזאת

פורסם
לפני 9 דקות, Night Driver כתב:

אם לא כתוב בתפריט המחיר אינו כולל X% שירות

זה צריך להיות כתוב בחשבונית, לא בתפריט. ובצורה יותר פורמאלית כך שישולם על זה מס.

יום טוב גם לך

פורסם

1. אני לא מחזיר מנות, אלא אם יש בהן שיער או פקק של בקבוק שמישהו מעך\לעס  (כן, גם זה קרה).

2. אני לא יושב במסעדה אם מישהו שאני יודע שנוהג להחזיר מנות על בסיס קבוע. זה מרגיז אותי.

3. די ברור שבעלי המסעדות מתמחרים את שיעור ההחזרות במחיר המנה. אז א' ב' של עסקים.

כיום: סקודה קודיאק 1.5, פיג'ו 108 1.2
לפני: סקודה אוקטביה  *  סיטרואן C2VTS ❤️ *  פיג'ו 206  *  מזדה 3 * רובר 214SI ידנית ❤️ * מזדה לנטיס  * פורד אריקה ידנית

• תוכן חדש...