Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1397 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 172
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 9 שעות, ניקו פ. כתב:

זה שונה. הרעות ההדדית מוטעמת כל כך חזק בתרבות שזה לא עניין של טיפים או לא. אנשים שם יצאו מגדרם לעזור אחד לשני. בכל חלק קטן מהיום יום שלהם הם קודם כל חושבים איך אני לא מךריע לאחרים ורק אז על "אני רוצה לעשות". זה פער תרבותי של גלקסיות שלמות זלא נכסה לעולם, לדעתי. 

רחוק מהמציאות. זה ממש לא עניין של רעות הדדית, אלא שילוב של 3 דברים-

1- ראיה של עצמך כבורג קטן במערכת גדולה, ובשביל שהמערכת תעבוד כל הברגים צריכים לבצע את התפקיד שלהם

2- הרצון לא להתבלט בשום מצב. אם במסעדה מסוימת יהיה מלצר סופרסטאר שיככב בטיפים, תוך שבוע שאר הצוות מנדים אותו 

ו 3- הרצון להימנע מ "עין החברה" שתשפוט אותך אם אתה עושה משהו שיכול להתפרש כלא בסדר. 

בנוגע למסעדות הם עושים הכל נכון. 

טריות, אין טיפים, אומוטנאשי (חווית לקוח), מהירות וקצב נכון. 

גם לא יקר, והשירות כבר מגולם במחיר- מלצרים ועובדי מסעדות שם ממש לא רעבים ללחם. 

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

יפנים רואים טיפים בתור קיבוץ נדבות.

אם אתה צריך לקבץ נדבות, אתה עני מדי, לא עובד מספיק טוב וזו בושה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)
לפני 53 דקות, Pika007 כתב:

1- ראיה של עצמך כבורג קטן במערכת גדולה, ובשביל שהמערכת תעבוד כל הברגים צריכים לבצע את התפקיד שלהם

זה בסופו של דבר "רעות", רק לא במובן המלא של המילה. כל אחד מוותר על אינטרסים שלו על מנת להטיב עם האחרים (או כמו שאתה אמרת - כדי שהמערכת תעבוד).

זה משהו שמאוד חסר בישראל, בה בהרבה מקרים אנשים עושים מעשה אגואיסטי (בין אם זה לחתוך בפקק, ללכלך ברחוב ועוד) ולא מבינים עד כמה זה דופק אותם ואת החברה שהם גרים בה, או שכל אחד דואג רק לסביבה או הקבוצה המצומצמת שלו.

עריכה אחרונה על ידי gadik6

פורסם (נערך)
לפני 5 דקות, Pika007 כתב:

לא קיבוץ נדבות, אלא מסר "אתה לא מבצע את העבודה שלך כמו שצריך, הנה תמריץ שתעבוד טוב יותר" 

או - "אתה עני ומסכן, הנה קח כמה שקלים".

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אם זה תמורת שירות, זאת לא נדבה.

לפני 3 שעות, gadik6 כתב:

זה משהו שמאוד חסר בישראל, בה בהרבה מקרים אנשים עושים מעשה אגואיסטי (בין אם זה לחתוך בפקק, ללכלך ברחוב ועוד) ולא מבינים עד כמה זה דופק אותם ואת החברה שהם גרים בה, או שכל אחד דואג רק לסביבה או הקבוצה המצומצמת שלו

זה האנשים האלה שחוזרים מחו"ל ואומרים שבגרמניה הרחובות כאלה נקיים שאפשר לאכול מהרצפה תוך כדי שהם מכבים סיגרייה על ספסל וזורקים את הבדל על המדרכה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 6 שעות, Pika007 כתב:

רחוק מהמציאות. זה ממש לא עניין של רעות הדדית, אלא שילוב של 3 דברים-

2- הרצון לא להתבלט בשום מצב. אם במסעדה מסוימת יהיה מלצר סופרסטאר שיככב בטיפים, תוך שבוע שאר הצוות מנדים אותו 

ו 3- הרצון להימנע מ "עין החברה" שתשפוט אותך אם אתה עושה משהו שיכול להתפרש כלא בסדר. 

כל מה שכתבת נכון, אבל לא סותר. יש להם המון רעות הדדית, לפחות ממה שחוויתי על בשרי (גם לזרים, על אף שהם מתנשאים כליפהם בממוצע). חלק ממנה באה לידי ביטוי בחלק מהתופעות שציינת (כמו חוסר הרצון להתבלט), אבל הם גם מאוד עוזרים לזולת כשניתנת הזדמנות. האם זה מטוב לב או לא אני לא יודע ולא אכפת לי מה המניע, כשבנאדם קודם כל חושב איך הוא לא מפריע לאחרים ורק אז עושה מה שהוא רוצה. 

דברים קטנים כמו שקט בתחב"צ, לא נעמדים באמצע ברחוב אלא נצמדים לאיזה קיר ועוד מגילות שלמות שאני יכול לכתוב. 

• אהבתי 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני 17 שעות, ניקו פ. כתב:

הרעות ההדדית מוטעמת כל כך חזק בתרבות שזה לא עניין של טיפים או לא. אנשים שם יצאו מגדרם לעזור אחד לשני

מעולם לא הייתי ביפן, אבל אני לא חושב ש"רעות" שם דומה לפרשנות שלנו של רעות (סטייל "שיר הרעות"), הם פשוט חברה שרואה את טובת החברה לפני הטובה האינדיבידואלית. מצד שני, אני הייתי בטוח שזה הרבה יותר קיצוני, אולם לפני מחקרים (קצת ישנים), היפנים דווקא די באמצע:

image.thumb.png.53ac7270f4d537af2c4256c394529922.png

ואם כבר, הנה השוואה, מעניינת למדי בעיני, בין ישראל ליפן במדדי התרבות השונים:

image.png.78ae5e9cd76af8d65a326f29ac1d249a.png

פורסם (נערך)
בתאריך 4.9.2022 בשעה 14:09, Night Driver כתב:

הטיפ הוא לא על מאמץ אלא על יחס.

היום חתכתי מוקדם מהעבודה, התקשרתי למסעדה שאני ידוע שפתוחה עד השעות הקטנות, אמרו לי מטבח פתוח עד 1. הגעתי ב 00:45, אמרו לי "סגרנו" אמרתי אבל לפני 5 דקות אמרו לי שאפשר להגיע עד 1, אמרו לי  טוב כנס תזמין.

הזמנו מהר

המנה שלי הגיעה עם לא כמו שביקשתי, שמתי לב לזה מיד, אמרתי למלצר. הוא אומר לי"סגרנו מטבח אין אף אחד"

איך סגרת מטבח? לפני 20 שניות מסרת לי את המנה, לא תחכה דקה שהלקוח יבדוק שהמנה בסדר ואז תשחרר את העובדים?

זה נדיר שאני עושה את זה אבל לא השארתי לו טיפ. הרגיש שעושים טובה שבכלל נתנו לנו להכנס וזרקו לנו את המנות על השולחן כאילו אנחנו הולכים לברוח בלי לשלם

אני מאוד מאמין בלתת טיפ אבל לא כשמזלזלים בך ככה

בתאריך 4.9.2022 בשעה 15:24, SlowRide כתב:

השאלה איך ואם בכלל המלצר מקבל את הטיפ שזה באשראי ולא במזומן.

בסוף יום מוציאים פלט מהקופה ורואים כמה עודף יש באשראי. זה טיפ. מורידים מזה מעמ ומה שנשאר הולך למלצרים בצק.

הם מנהלים יומן שכתוב בו בכל סוף משמרת מי עבד, כמה טיפ היה באשראי

ובסוף חודש כל אחד מקבל את הצק שלו

בתאריך 4.9.2022 בשעה 20:55, ABSULUTT כתב:

אני ראיתי בשווארמה. הבנאדם אמר שהיא יבשה. החזיר אותה. הבעלים היה בקופה התעצבן. זרק אותה לפח והחזיר ללקוח את הכסף. הלקוח ביקש מנה חדשה. הוא אמר לו קח את הכסף ולך מכאן.

לפעמים בעל הבית צודק

אם הוא יודע שהכל בסדר במנה, החזיר ללקוח את הכסף כדי שאף אחד לא יגיד שהוא גנב, אבל לא מוכן לזרוק עוד מנה.

אני זוכר ימים שהייתי מגיע לדבוש ב 2 בלילה לפני ששברו את הגשר של מעריב

לפעמים השווארמה לא הייתה עשויה כמו שאני אוהב. אמרתי שהבשר קצת חי, זרקו מולי את המנה ונתנו לי חדשה. עד היום נהנה לאכול אצלהם.

לפעמים זה לא בושה להגיד  ללקוח אנחנו לא מתאימים, תמשיך לעסק הבא

בתאריך 4.9.2022 בשעה 13:22, יבגניפ כתב:

שוב, זה חוסר סדר או קומבינה. וכולנו התרגלנו לזה, אבל זה זה. זה לא שמלצר או שליח עושה משהו יוצא דופן ביחס לבעלי מקצוע אחרים. וברגע שבעל עסק מחליט להסדיר את זה ולדרוש כסף על משלוח - אין סיבה לשלם פעמיים. אם בסופו של דבר השליח לא מקבל כלום - זה מבאס. אבל הוא לא חייב לעבוד שם. וכן, גם במסעדות הייתי מעדיף לקבל חשבון שבו יש סעיף על שירות. זה קיים בעולם..

מה זה משנה אם יש סעיף או אין?

אם יכתבו לך על המשלוח שמומלץ לתת 20 שח לשליח אתה תתן?

ואם לא יכתבו אתה לא תדע שצריך לתת?

הוא בא ומספר שהתעצבן ששילם  100 שקל על המבורגר אז העניש את המלצר. נו באמת

זה לא רק הוא

אנשים מזמינים יותר מדי, רואים את כל המנות שהגיעו, אחרי שהכל כבר 40 דק על השולחן הם מוצאים קורבן את אחת המנות שאכלו ממנה רק 30% ומחליטים שהיא לא טעימה

לא בגלל שהיא לא טעימה, אלא בגלל שהזמינו יותר מדי ואמרו מה נשלם על הכל? למה? נגיד שלא טעים וזהו

זה על אותו עקרון

בשני המקרים אין סיבה לא לשלם.

עריכה אחרונה על ידי Transporter
פורסם
לפני 4 שעות, Transporter כתב:

מה זה משנה אם יש סעיף או אין?

כתבתי את דעתי, וגם רבים אחרים. אתה חושב אולי שיש משהו מיוחד בלהיות שליח או מלצר שמצדיק טיפ.

אנחנו חושבים שמדובר בתחומים ששנים השכר בהם היה פרוץ עד לא קיים והרגילו את כולנו שאנחנו צריכים לממן את זה בעקיפין.

לא יצא לי להיות במסעדה בישראל שבה המחיר כולל שירות ולכן אני ממשיך להשיאר טיפים למלצרים. אבל בשירות כמו וולט אין בזה הצדקה בעייני.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 4 שעות, Transporter כתב:

היום חתכתי מוקדם מהעבודה, התקשרתי למסעדה שאני ידוע שפתוחה עד השעות הקטנות, אמרו לי מטבח פתוח עד 1. הגעתי ב 00:45, אמרו לי "סגרנו" אמרתי אבל לפני 5 דקות אמרו לי שאפשר להגיע עד 1, אמרו לי  טוב כנס תזמין.

הזמנו מהר

המנה שלי הגיעה עם לא כמו שביקשתי, שמתי לב לזה מיד, אמרתי למלצר. הוא אומר לי"סגרנו מטבח אין אף אחד"

איך סגרת מטבח? לפני 20 שניות מסרת לי את המנה, לא תחכה דקה שהלקוח יבדוק שהמנה בסדר ואז תשחרר את העובדים?

זה נדיר שאני עושה את זה אבל לא השארתי לו טיפ. הרגיש שעושים טובה שבכלל נתנו לנו להכנס וזרקו לנו את המנות על השולחן כאילו אנחנו הולכים לברוח בלי לשלם

אני מאוד מאמין בלתת טיפ אבל לא כשמזלזלים בך ככה

אתה צודק במקרה הזה.

או שתגיד ללקוח שאתה כבר סגור או שתשרת אותו כמו שצריך. אין להגיד פתוח ולהתייחס כמו סגור.

יש מקומות שלא מבינים שהם לא מוכרים אוכל אלא שירות וחייוה. מי שרוצה למכור רק אוכל שיפתח באסטה של שלם, קח ועוף לי מהעיניים. כשהלקוח יודע שהוא בא לבאסטה כזו אז כולם מתואמים ומרגישים טוב.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אתמול קיבלתי הדגמה חיה איך עם ישראל *מנצל* את האפשרות להחזיר מנות על ימין ועל שמאל. הלכנו עם אישתי לויוינו בראשון לציון, ישבנו במקום שקט בפנים, כך שגם אם לא רצינו שמענו היטב את התרחשויות בשולחנות ליד. וכניראה בזכות השרשור הזה פתאום התחדדה לי האוזן להחזרות, עד היום פחות שמתי לב.

שולחן לידינו ישב זוג מבוגרים, האישה כולה משחקת אותה גברת בקלאסה, פתאום אני שומע אותה אומרת לבעלה "התמלאתי, אני לא רוצה להיות מלאה מידי לפני הקינוח", הופ אחרי שניה קוראת למלצר ומחזירה לו מנת פסטה בתירוץ שהיא "אל דנטה מידי".. 

שולחן מולנו ישבו 3 צעירות בנות 20 וקצת, הזמינו פסטה רוזה, כולן טעמו בסיבוב, החליטו שהמנה "משעממת מידי" והחזירו אותה. כאילו מה ציפיתן מפסטה רוזה? שהיא תרקוד?! ניראה שהן היו מאוד מרוצות מעצמן ומהאפשרות להחזיר מנות, סוג של חלק מהחוויה שלהן.. מעניין ממי הן למדו את זה. 

כל זה קרה ב5 דקות שחיכינו לעיקריות, שהיו אגב מעולות לטעמי. עכשיו אני מבין למה פסטה עולה 80 שקל.. אתה מראש משלם על שתיים.

• אהבתי 1

יום טוב גם לך

פורסם

כשהכרתי את אשתי היתה לה חברה שהיה לה תחביב כזה.

היה לה טקס קבוע. מזמינה קולה, מקבלת בקבוק או פחית, פותחת, טועמת ואז אומרת ״מה זה לקולה אין גזים״.

נותנת לבעלה לטעום, וגם הוא מהנהן, כן אין גזים..

מתווכחת עם המלצרית, שפעם ראשונה נתקלת בתלונה כזו, עד שבסוף מקבלת פחית או בקבוק חדשים.

טועמת מהקולה החדשה ואז מרוצה, בזו יש גזים..

ככה בכל מסעדה שהיינו בה (היינו יוצאים איתם אז לפחות פעם בשבוע). היה פאדיחות לשבת איתם.

החברה שלה, תמיד הייתה מזמינה איזו מנה איזוטרית מהתפריט. כשהייתה מקבלת את המנה, היתה טועמת, עושה פרצוץ חמוץ ואומרת שהמנה תפלה. כמובן שגם היא היתה מבקשת להחליף.

למזלי אשתי כבר לא בקשר איתן, הרבה שנים.

אני לא ממש אנין טעם ונדיר מאוד שאבקש להחזיר מנה. לאשתי קורה מדי פעם שמנה לא לטעמה. אנחנו משתדלים לא לבקש להחליף, אבל כשזה ממש לא לטעמה מבקשים להחליף. מבחינתי, כמו שנאמר, המסעדה מוכרת חוויה. אם קיבלתי שירות טוב, כולל החלפת מנה כשצריך, אזכור את המסעדה לטובה ואחזור אליה.

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

השירות בויויניו בראשל"צ הוא ברמה אחת מעל כל מה שפגשתי בארץ.

דאגה לאורך כול הארוחה בלי להציק, שאלו אותנו איך המנות הראשונות ואמרנו שאחת מעולה והשניה טובה המלצרית לא עזבה אותנו למרות שהדגשנו שהכל בסדר ובוודאי שאין צורך  להחליף מנה היא שלחה את האחראית ששכנעה אותנו לנסות מנה אחרת במקום.

בכל כמה דקות הביאו עוד כמה מפיות, האחראי ניגש לשאול איך היתה הארוחה בסוף וגולת הכותרת - התקשרו יום למחרת לשאול איך הייתה הארוחה.

מפנקים בפוקצ'ה בתחילת הארוחה ועוד תוספת מתוקה בסוף עם הזמנת הקינוחים.

אז כאן השארתי 100 ש"ח טיפ  על חשבון של 270 ש"ח בשמחה רבה זה שירות שלא נתקלים בו בכל יום.

• אהבתי 3

• תוכן חדש...