Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1398 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

@Ido12 אז למה אתה לא הולך לעבוד בחברת שליחויות מסודרת, על רכב ולא קטנוע?

כמו ups/dhl או משהו

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תגובות 172
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 59 דקות, פינדר כתב:

חזרתי עכשיו מטיול של 3 שבועות.

ישבתי בהרבה מסעדות בקליפורניה ובווגאס. טיפ ממוצע הוא לפחות 15%.

ברוב המסעדות הודיעו לנו מראש שמעל 6 סועדים (היינו 9) מוסיפים אוטומטית 20% לחשבון.

לא יודע איך המחירים בניו ג׳רזי, אני שילמתי הרבה מעבר למה שאני רגיל לשלם בארץ.

אני מדבר על 800-1000 שקל לארוחה של 5, כולל 2 כוסות אלכוהול. בארץ אני רגיל לשלם 400-600 שקל.

400-600 כולל 2 כוסות אלכוהול?! פר סועד או לכל השולחן? 

פורסם
לפני 3 דקות, vadim6385 כתב:

@Ido12 אז למה אתה לא הולך לעבוד בחברת שליחויות מסודרת, על רכב ולא קטנוע?

כמו ups/dhl או משהו

כי דורשים מעל גיל 24,בישביל הביטוח או רישיון מליפני שנת 2007. 

ואני מתכנן להשאר שליח בוולט בלבד עם הxadv,לא עולה בחיים על טוסטוס 125 סכנת נפשות.

פורסם
לפני שעתיים, Igalz כתב:

מתוך סקרנות, כמה זה "טיפ גבוה" בארהב?

ממה שאני קורא/שומע, האמריקאים התחלקו על השכל לגמרי עם תרבות הטיפים הקלוקלת שלהם, וטיפ "ממוצע" עומד היום על 17-20 אחוז

בארה"ב עוד מעט תצטרך גם לתת טיפ על זה שהשומר במלון אמר לך בוקר טוב.

אני זוכר איך לפני כמה שנים טסתי מארה"ב לארץ, ובכניסה לטרמינל היה "דוכן" של חברת התעופה בו אפשר למסור מזוודות במהירות. אחרי שמסרתי את המזוודה ובאתי ללכת, העובד שם סינן שבפעם הבאה שאכנס פנימה למסור את המזוודה אם אני אני לא נותן לו תשר. כמו ישראלי טוב שאלתי אותו מה הוא אמר ואם הוא רוצה לגשת איתי לאחראי משמרת בפנים ולחזור על הטענה שלו. הוא היה בהלם שעניתי לו וסתם את הפה. ככה זה, תרבות של צביעות ושל תהיה נחמד רק כלפי חוץ, לא משנה מה אתה חושב בפנים.

• מבאס 1

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ב2018 טיילנו חודש במדינת ניו יורק, שבוע מתוך זה במנהטן. נתנו טיפים 10% כמו שאנחנו מכירים מהארץ, אף אחד לא עשה פרצוף ולא התלונן. לא ששמתי לב בכל אופן.

בארץ אני לא נוהג לתת טיפים לשליחים בגלל. גם ככה האוכל יקר, לשליח יש משכורת והוא לא עובד בזה כי מאיימים עליו.

מלצרים זה משהו אחר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מלצר טוב משרת אותך כל הזמן, שואל אם צריך משהו, אם הכל בסדר וכל זה, לא מייבש אותך אם אתה מנסה לקרוא לו, אם הוא עושה את זה בצורה טובה ונותן לך הרגשה שעובדים במיוחד בשביל שתצא מרוצה, למה לא לתת לו טיפ? באותה מידה הוא יכל להיות סתם בינוני וזה עדיין יהיה בסדר.

עם שליח אין לך אינטרקציה חוץ מצלצול באינטרקום ותודה אחי. כל העבודה שלו זה להביא לך את המשלוח. אין פה ערך מוסף, או שהוא בא בזמן, שזה בתכלס העבודה שלו, או שהוא מאחר. אז העבודה שלו קשה? נכון, אז? 

• רעיון גרוע 1

פורסם

ההבדל הוא שאת המלצר אתה רואה במשך עוד כמה דקות, עד שאתה מתארגן ליציאה, הולך ליציאה ונעלם.

שליחים מתאדים מהקיום שלך שניה אחרי שאתה סוגר את הדלת.

בלי קשר לזה שמבחינתך העבודה שלהם "קלה" יותר

הייתה לי ידידה שלא משאירה טיפים לאף אחד, בתור עיקרון. אז כשהייתי יוצא איתה סולו גם אני לא הייתי משאיר, אחרת הייתי "צריך" להשאיר פכול. לא משנה כמה יצא החשבון. זוכר מקרה שמלצרית אשכרה רדפה אחרינו עד ליציאה ושאלה אם הכל היה בסדר. הידידה אמרה לה - היית מקסימה והשירות היה אחלה, ביי. זוכר את הבלבול המאסיבי שהיה למלצרית על הפרצוף

• אהבתי 1
פורסם
לפני 12 דקות, Igalz כתב:

מה ההבדל?

אין הבדל,מלצר נעים לו במסעדה ולא חם לו ואין סיכון להפגע,קרוב ל0...

בתור אחד מהתחום שוב. 

ועבודה הרבה יותר קלה.

הייתי עובר למלצר,אבל גם שם הטיפים חרא וממש לא כמו שהיה בעבר.(ממוצע טיפ שעתי בערך 7-12 שזה כמו בוולט)אז לפחות בוולט אני עובד בשעות שאני בוחר. 

שליח זה העבודה הכי קשה ומסוכנת במסעדנות בפער.

וזה שאומרים למה אין טיפ לעובד מטבח?זה כי הוא מרוויח כבר 47 *התחלתי*. 

לא סתם אין שליח שנשאר בזה לעומת מלצרים שנשארים בתחום גם 5 שנים. 

עוד שנתיים מהיום זה או אין שליחים,או דמי משלוח 40 שח. 

זה שיח שחוזר על עצמו שוב ושוב. 

ואני עובר ב40 מסעדות כל יום בוולט,יש לי קצת מושג מה אני אומר. 

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ובסוף אתה עדיין עובד בזה למרות שזה קשה ומסוכן. מה זה אומר בעצם? שזה עדיין משתלם למרות שאין טיפים וכל כמה חודשים אנשים מתחלפים. 

בסוף יחליפו את זה ברחפנים.

פורסם

בנושא רחפנים, איך זה יעבוד בדיוק? הוא מגיש לך לחלון? הרי דלתות הוא לא יכול לפתוח. הוא מחכה לך למטה? 

אם כן, בטח במגדלים/בנייני משרדים יהיה צבא של רחפנים שמחכה לאיסוף ארוחות. נשמע לי לא ישים כל הקטע הזה.

בבתים פרטיים, בפרוורים עוד איכשהו אפשר לקמבן את זה. אבל בעיר?

פורסם

ההבדל שאני עובד וולט,ועובד עם xadv ואני רק שליח,ולא עושה הסנג׳ר של המסעדה בזמן שאין משלוחים.

עדיין עובד בזה כי 1 מכל 4 בממוצע אנשים מביא טיפ,10 שקל. 

ואז סוף יום מצטבר עלייך 100 שקל מזומן.

ברגע שזה יעלם,אף אחד לא ישאר שליח,זה אני מבטיח. 

והשירות מדרדר דרסטית כי המעסיק לא יכל לפטר שליחים כי אין. 

אני לא יכל לתאר את זה,יש מסעדות בראשון שעם מודעות דרושים שליחים שנה ואני רואה כל יום את המנהל מסעדה יוצא הוא בעצמו למשלוחים עם הרכב. 

מקצוע שצריך להכחד,רק שליח אוכל יבין מה אני אומר. 

פורסם
לפני 6 דקות, Ido12 כתב:

עוד שנתיים מהיום זה או אין שליחים,או דמי משלוח 40 שח. 

עוד לפני שנולדת היו שליחים על קטנועים (50 סמ''ק מסריחים משמן שרוף) מחלקים פיצה בדמי משלוח "חינם" ללקוח.
יש מספיק צעירים שלא רוצים לעבוד קשה ולא יכולים להציע לעולם שום דבר חוץ מרישיון A2 שלהם, אז שליחים לא ילכו לשום מקום ודמי משלוח יהיו בין 0 ל-10 ש''ח.

• רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 17 דקות, SlowRide כתב:

מלצר טוב משרת אותך כל הזמן

נשמע שההבדל היחיד שעם המלצר יש לך אינטרקציה רבה יותר מאשר עם שליח.
שניהם מקבלים שכר, העבודה של כל אחד מהם כוללת מגרעות כאלו ואחרות ולרוב שניהם נמצאים באותה פאזה בחיים.

אה כן, ושניהם יכולים לעשות עבודה ממוצעת או להתעלות על עצמם (נכון במקרה של המלצר הלקוח מרגיש את זה יותר במיידי).

לא רואה סיבה לזה לתת ולזה לא..

אישית אני בעד להוציא את המילה "טיפ" מהלקסיקון לאלתר

יום טוב גם לך

• חברי המעגל הראשון
פורסם
Just now, Igalz כתב:

לא רואה סיבה לזה לתת ולזה לא

אוקיי, לדעתי לאינטרקציה עם מלצר יש השפעה גדולה על החוויה של ארוחה במסעדה. אם היא חיובית במיוחד, למה לא לתת טיפ? לשליח אין השפעה חיובית, מקסימום שלילית אם הוא מאחר.

לפני 5 דקות, aviaviavi כתב:

בנושא רחפנים, איך זה יעבוד בדיוק? הוא מגיש לך לחלון? הרי דלתות הוא לא יכול לפתוח. הוא מחכה לך למטה? 

אם כן, בטח במגדלים/בנייני משרדים יהיה צבא של רחפנים שמחכה לאיסוף ארוחות. נשמע לי לא ישים כל הקטע הזה.

בבתים פרטיים, בפרוורים עוד איכשהו אפשר לקמבן את זה. אבל בעיר?

אם אנשים לא ירצו לעבוד בזה יותר, והצורך במשלוחים רק יגדל, סמוך על הטכנולוגיה והיזמות שימצאו פתרון.

• תוכן חדש...