Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1389 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני מוצא באמזון כאלה שמתאימים ללאנטיס 2.0

ובספר חלקים החלק לא מוזכר (או שאני פשוט לא יודע לחפש?)

מישהו יכול לעזור לי לאתר את החלק או לפחות את המק"ט המתאים לחלק שלי

תודה מראש

עריכה אחרונה על ידי boli19
פורסם

לפני חודש נדלקה לי מנורת מנוע, עשיתי סריקת תקלות עם TORQUE עם מתאם OBD כמו שאני עושה תמיד במקרה כזה
קוד תקלה 0328 מתח גבוה לחיישן נקישות.
כבר לפני שנדלקה המנורה הרגשתי לפעמים לחצי שנייה איבוד כוח מהמנוע, או קפיצה של שנייה בטורים.
בגלל שאני חי את הרכב הזה כבר  7 שנים, אני מרגיש כשיש בעיה עוד לפני שהמנורה נדלקת.

בפעמים קודמות במוסכים תמיד אמרו לי "המתאם OBD שלך לא רואה את מה שאנחנו רואים, כדאי שתעשה סריקה אצלנו"
אז עשיתי, ובכל פעם שילמתי 250 שקל עבור סריקה שבסופה יצא במוסך אותו קוד שיצא אצלי. רק שאצלי זה לא עולה כסף, התוצאה בשני המקרים
שהתפתיתי להאמין לכך שהסריקה שלהם "מקצועית יותר" עם קודים "מיוחדים" שרק הסורק שלנו של היצרן מסוגל לגלות... כן בטח

הדבר היחיד שהיה מיוחד הוא הכסף שעבר ממני אליהם בשביל חיבור מתאם דומה לשלי וסריקה במשך 24 שניות על השעון.
במקרה אחר, במוסך כללי ולא במורשה - אמרו לי לא לדאוג, הסריקה אצלנו הכי זולה. ואז סרקו לי תקלות עם TORQUE, חייבו אותי ב-150 שקל עבור התענוג.

אז יותר אני לא נכנס למוסכים לסריקת מחשב, אין בזה טעם, חבל על הכסף.

בכל מקרה, אני כן צריך את החיישן נקישות, ולא איכפת לי שהוא יהיה סיני וזול במיוחד.

בעבר החלפתי חיישן טורבינה שבמורשה רצו עליו 600 + מע"מ
בחנות חלפים רצו 350 + מע"מ

באליאקספרס רצו עליו 19 ש"ח + משלוח חינם. (בחרתי בו, משנת 2015 ועד היום הוא עובד מצויין)

פורסם (נערך)

אם אתה בטוח ביכולות האיבחון שלך לאיתור הגורם לקוד לעלות , רכישה והתקנה של הפריט המתאים, זו הדרך.  מקריאה חטופה ראיתי שלקוד המסוים  יש לפחות  6  סיבות  לעלות,  במקרה הזה להבנתי אם לא נעשה דבר מעבר לסימון החיישן כסיבה לקוד,  אתה צריך להעזר במקצוען שיטפל בתקלה. יכול להיות שצמה קרועה, מחבר לא תקין ועוד.

עריכה אחרונה על ידי ד ו ד
פורסם

תודה דוד
גם זו אפשרות, הבעיה שהחיישן מצריך פירוק לא קטן, עבודה של שעה פלוס רק על הפירוק ככה הבנתי.

במקרים קודמים, חסכתי כסף וזמן בכך שקניתי חיישנים זולים באליאקספרס/איביי במקום להתעסק באבחונים שכל מאבחן רוצה את ה-250 ש"ח בדיקה שלו (בצדק, אין לי טענות, זו הפרנסה שלו)
ברכב כל כך ישן, לא חושב ששווה להשקיע הרבה בבדיקות, עדיף להביא חלק זול (כל עוד לא מדובר בחלק בטיחותי כמובן) ופשוט לקוות לקלוע למטרה.

בכל מקרה תודה רבה!

פורסם (נערך)

מציע שתאתר את מיקום החיישן ותבדוק לנזק כל שהוא בצמה  או בחיבורים אל החיישן . מאבחן שמכיר את הרכב יכול לבצע בדיקה חשמלית כדי לאבחן עפי כל מיני פרמטרים את מהות התקלה, מבלי לפרק את החיישן.

עריכה אחרונה על ידי ד ו ד
פורסם

רעיון טוב, אני אנסה ביום ראשון לבדוק את זה, אולי באמת הבעיה היא בצמות כמו שאתה אומר, יחסוך לי הרבה, מקווה :-)

תודה דוד!

פורסם

בכל מקרה, מישהו יכול לעזור לי למצוא את מספר החלק המתאים? מה שמצאתי הוא מקט של מאזדה - FP3918921
אני לא בטוח שהוא מתאים לרכב שלי - מאזדה לאנטיס 2003 מנוע 1.6 LX

תודה

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

מעדכן בשביל מי שגם מחפש/יחפש בעתיד

מסתבר שהחיישן המקורי בארץ עולה 300 ש"ח כולל מע"מ
ההתקנה של החיישן עולה בין 170-200 ש"ח כולל מע"מ.

המק"ט של החיישן המקורי:
ZL0218921

לא מאוד יקר
מישהו יכול להגיד לי מה מיקום החיישן? חיפשתי בחו"ל בכל מיני פורומים
וראיתי שצריך לפרק את כל הסעפת יניקה בשביל להגיע אליו בלאנטיס - זה הגיוני?

פורסם (נערך)

חיפשתי אבל בשום מקום לא מצאתי לגבי הלאנטיס

הגיוני שהטרלול הזה קיים גם שם, שצריך את כל הפירוק הזה כדי להחליף חיישן מסכן 😉
בטח אחרי שיפרקו את זה, יצטרכו גם להחליף אטמים...

בכל מקרה, תודה איציק

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...