Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 736 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ניתן גם לעקוב אחרי שכר העבודה, חשמל, שכירות ושאר המרכיבים כמה עלו בחמש השנים האחרונות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 2.2 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא באותו יחס של עלית המחירים של כל מוצר בסופר,

תקח את המוצרים שסטוביץ או דיפלומט, שהם כמעט כל מוצר שני בסופר, תנסה לעקוב כמה עליות מחירים היו רק בשנתים שלוש האחרונות, אתה תזדעזע,

ורוב המוצרים שלהם לא מיוצרים בארץ, ככה שעלית שכר המינימום וכד' הרבה פחות משפיעה עליהם,

תמיד העליות היו שעלה מחיר השילוח, שער הדולר, או שקר אחר, בפועל לא היתה אפי' הורדה אחת כשירדו המחירים.

• אהבתי 1
אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם
לפני כשעה, llaavvii כתב:

על החלק האחרון שלך אני חולק

הבעיה ממש לא המיסים (ראה לדוגמא ירידה בשער הדולק או אירו ב90% מהמקרים לא משפיע על המחיר, איך שהדולר עולה הם מעלים ולא מורידים שיורד, גם לגבי המיסים קודם היבואנים מפרסמים מחירון חדש, ידחה המס לא מעניין שישלמו יותר ושהמס יעלה ניתן עוד אחוז שניים למעלה במחירון בנוסף.

העלות הזוחלת (במהירות של מחיר המכוניות כלפי מעלה וישור קו של כל היבואנים למחירים בעיניי מטרידה, וכרגיל המדינה האימפוטנטיות שלנו לא עושה כלום להגן על הצרכן יש אחלה כסף מהמע״מ ( מה נעשה צריך מיסים להחזיק את המדינה ומערכת הביטחון).

הבעיה ממש לא המיסים, אז בוא נדבר על שערי מטבע. מה עניין שמיטה להר סיני? לגבי עליית מס בשיעור זניח או ירידתו באותו שיעור - לא לזה אני מתכוון, אלא לעובדה שמרכיב המס במחיר הרכב בארץ עצום, וזה המקור ליוקר היחסי של המכוניות פה.

העלות הזוחלת של מחירי הרכב כלפי מעלה היא לא תופעה ייחודית לישראל, אלא כלל עולמית. ההתכנסות של כלי רכב בסגמנט דומה לאותו מחיר גם היא לא ייחודית לפה, אלא קיימת בכל העולם, וחיפוש בסיסי באתרי יצרנים בעולם יראה את זה בדיוק. 

לפני 6 דקות, WE988244 כתב:

תקח את המוצרים שסטוביץ או דיפלומט, שהם כמעט כל מוצר שני בסופר, תנסה לעקוב כמה עליות מחירים היו רק בשנתים שלוש האחרונות, אתה תזדעזע,

ורוב המוצרים שלהם לא מיוצרים בארץ, ככה שעלית שכר המינימום וכד' הרבה פחות משפיעה עליהם,

תמיד העליות היו שעלה מחיר השילוח, שער הדולר, או שקר אחר, בפועל לא היתה אפי' הורדה אחת כשירדו המחירים.

שסטוביץ' ודיפלומט לא מייבאים מכוניות.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 26 דקות, WE988244 כתב:

ויש לך מושג כמה המחירים בחול עלו בחמש השנים האחרונות?

רק כדי לסבר את האוזן, 5% לשנה (ביורו או בדולר) זה המינימום שהיה לי.

פורסם
לפני 13 דקות, Night Driver כתב:

5% לשנה

א, תלוי בתחום- יש דברים שעלו יותר, הרבה יותר. 

ב, תלוי בתקופה- בתקופת הקורונה, מכולה מסין עלתה סביב 18,000$ לייבוא לארץ. היום היא כבר חזרה למחיר שפוי של (בגדול) עודף מ-2,000.

ג, זה עוד לגבי הדברים הלא תנודתיים- ולא חסרים חומרים שזזו בצורה הזויה לכל הכיוונים (בעיקר למעלה, כן).

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, RK כתב:

הבעיה ממש לא המיסים, אז בוא נדבר על שערי מטבע. מה עניין שמיטה להר סיני? לגבי עליית מס בשיעור זניח או ירידתו באותו שיעור - לא לזה אני מתכוון, אלא לעובדה שמרכיב המס במחיר הרכב בארץ עצום, וזה המקור ליוקר היחסי של המכוניות פה.

העלות הזוחלת של מחירי הרכב כלפי מעלה היא לא תופעה ייחודית לישראל, אלא כלל עולמית. ההתכנסות של כלי רכב בסגמנט דומה לאותו מחיר גם היא לא ייחודית לפה, אלא קיימת בכל העולם, וחיפוש בסיסי באתרי יצרנים בעולם יראה את זה בדיוק. 

חייב לציין שני לא יבואן ולכן אני לא יודע בוודאות האם הרווח על כל מכירת מכונית הוא 15% או 35% (מדבר כרגע על רווח ברוטו לפני הוצאות כלליות),
אבל יש לי חבר שנמצא עמוק בתחום הרב (גם הפיננסי ומול חברות הליסינג) ובזמנו ההנחות שניתנו לחברות הליסינג הגיעו ל20%+ שגם אז נשאר ליבואן רווח,

ועדיין אחרי כל עדכון בשערי מטבע המחירים זולגים בעוד 2-3K ש"ח כלפי מעלה, 
מה שמביא אותי למחשבה שאכן הרכב של היבואנים מכובד מאוד לכל יחידה נמכרת,
ישור הקו של כלל היבואניות למחירים לפי קטגוריות של סגמנטים (ג'יפונים קטנים, משפחתיות וכו') שוב מעורר מחשבה שיש כאן מצב של "תפוס רווח כפי יכולתך",
ונכון שזאת מדינה חופשית ולא חייבים לקנות, והיבואנים צריכים להתפרנס, אבל המדינה לדעתי איפה שהוא יושבת בצד צוחקת ונהנת מהמצב.

איפה שזה כואב לה (ראה עליית מכירות החשמליות וירידה בהכנסות מהדלק) היא מתערבת וכמובן משיטה מס נוסף.

עריכה אחרונה על ידי llaavvii
פורסם

זאת בדיוק הבעיה עם כל הביקורת, שלך ושל פות"ש ובגדול בכל השרשור הדי הזוי הזה. אתם מבינים שהמדינה דופקת את הכל עם המיסים, אין לכם מושג מה באמת שולי הרווח או ההוצאות, אבל אתם רואים שהם מרוויחים יפה (אם כל חטאת), אז בואו נדפוק אותם (כי את המדינה מן הסתם לא תדפקו).

שוב - הם לא מלכ"ר. הם עסקים שנועדו להרוויח כסף. אם אתם חושבים שצריך להגביל רווחים, תתנו דוגמא, תתנדבו ללכת מחר לבוס שלכם ולקצץ לכם במשכורת.

• אהבתי 1

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)

BK כאן (לפחות לגבי) הטעות שלך,
לי אין טענות (יש אבל לעצמי), ואכן שירוויחו הרבה כמה שהם רוצים (למרו שזה על חשבוני - פריארים לא מתים רק מתחלפים)
שורש הבעיה היא שאני חייב - "בחסות המדינה" להיות פראייר, בפועל אין לי באמת אלטרנטיבה לפחות בכל שוק מכוניות ה"עממיות".

עריכה אחרונה על ידי llaavvii
פורסם
לפני כשעה, RK כתב:

זאת בדיוק הבעיה עם כל הביקורת, שלך ושל פות"ש ובגדול בכל השרשור הדי הזוי הזה. אתם מבינים שהמדינה דופקת את הכל עם המיסים, אין לכם מושג מה באמת שולי הרווח או ההוצאות, אבל אתם רואים שהם מרוויחים יפה (אם כל חטאת), אז בואו נדפוק אותם (כי את המדינה מן הסתם לא תדפקו).

שוב - הם לא מלכ"ר. הם עסקים שנועדו להרוויח כסף. אם אתם חושבים שצריך להגביל רווחים, תתנו דוגמא, תתנדבו ללכת מחר לבוס שלכם ולקצץ לכם במשכורת.

לפותח השירשור יש בעיה שאין תחרות אמיתית בשוק הרכב , שיבואן בלעדי מקבץ מספר מותגים ומתאם מחירים בתוך הקבוצה , ויבואן אחר עושה את אותו הדבר בדיוק וכתוצאה ישירה מתפתח שוק מסואב ומתואם כביכול שלא ביודעין.

המדינה אכן לא בוחלת במיסים , אבל גם יבואני הרכב בידיעה שיש להם קהל שבוי לא בוחלים בהעלאות מחיר בלתי פוסקות.

הדולר עולה , מחירי הרכב מתעדכנים , הדולר יורד ומגיע לשפל היסטורי ? , שקל הנחה לא תראו.

מחירי ההובלה בקורונה קפצו לשמים ? , מחירי הרכב עולים, ירדו חזרה לתחתית  ? , שקל הנחה לא תראו...

וכמו שנכתב פה לפני , ההנחות לליסינג עמוקות והיבואנים עדין מרווחים לא רע ... הדוחות של קרסו ודלק מוטורס מדגימים זאת היטב, כמו כןלא ניכר חוסר כיס בכלמוביל מוטורס ואו חלילה אצל יבואן קיה אשר מרבית הרכבים שלו מנותבים לחברות הליס , 97% מהנירו אשר עלו ב 2023 על הכביש היו של חברות הליסינג...

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
לפני 5 שעות, ברווז כתב:

א, תלוי בתחום- יש דברים שעלו יותר, הרבה יותר. 

ב, תלוי בתקופה- בתקופת הקורונה, מכולה מסין עלתה סביב 18,000$ לייבוא לארץ. היום היא כבר חזרה למחיר שפוי של (בגדול) עודף מ-2,000.

ג, זה עוד לגבי הדברים הלא תנודתיים- ולא חסרים חומרים שזזו בצורה הזויה לכל הכיוונים (בעיקר למעלה, כן).

אני מדבר על אירופה וארבה"ב בשער המפעל. בסין המצב יותר מורכב וזה נע מעשרות אחוזים לכלום אפילו על אותו המוצר אצל קבלני משנה שונים.

גם לגבי עלות ההובלה, אם הבאתי מכולה עם 80,000 משחות שיניים כל הפרש ההובלה הוא 20 סנט ליחידה אבל אם הבאתי מכולה עם 8 מקררים הסיפור שונה לחלוטין.

חומרי גלם זה בכלל מטורף אבל זה משתנה כל הזמן.

פורסם
לפני כשעה, CX25GTI כתב:

שיבואן בלעדי מקבץ מספר מותגים ומתאם מחירים בתוך הקבוצה

בדיוק כמו בכל העולם.

לפני כשעה, CX25GTI כתב:

ויבואן אחר עושה את אותו הדבר בדיוק

בדיוק כמו בכל העולם.

אין לך דרך למנוע תיאום מחירים, בטח לא כשהמוצרים נותנים תמורה דומה ובטח לא כשהעולם מתכנס לקונצרנים.

אגב, זה קצת סותר את הטענה שלך על ההפרש בין יאריס ל-C3, אבל ניחא, זאת לא הטענה היחידה שלך שאינה מעשית.

לפני כשעה, CX25GTI כתב:

המדינה אכן לא בוחלת במיסים , אבל גם יבואני הרכב בידיעה שיש להם קהל שבוי לא בוחלים בהעלאות מחיר בלתי פוסקות

למה אסור להם להעלות מחירים? זה שוק. כל עוד הקונים קונים, סימן שהמחיר כדאי להם. לי, למשל, כרגע אין משהו שנראה לי כדאי בשוק, לכן אני לא קונה. רכב חדש זה לא מוצר צריכה בבסיסי.

לפני כשעה, CX25GTI כתב:

שקל הנחה לא תראו...

מי חייב לך הנחה? 

לפני כשעה, CX25GTI כתב:

ההנחות לליסינג עמוקות והיבואנים עדין מרווחים לא רע

ככה זה עובד. תקנה הרבה אצל גוף מסחרי, תקבל הנחה. הפסול האמיתי הוא מחירון לוי יצחק, לא הנחת כמות למי שקונה הרבה.

שוב, הטענות שלך הן לחלוטין בגדר Kill the rich, לא שום דבר מעבר.

• אהבתי 3

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

לא היה לי ספק שזו תהיה התגובה שלךולכן אין טעם לנהל ויכוח עם מי שמשוכנע שהמצב תקין.

בחו"ל יש עשרות דילרים לכל מותג והם מייצרים תחרות מחירים בשוק מה שלא קורה בארץ.

מכאן הכל נגזר.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

עשרות דילרים לכל מותג יש רק בארה"ב. ואני אשמח אם תביא דוגמאות לכך שהמחירים לא אחידים, כי לפחות מאתרים שבדקתי באירופה, דגמים דומים של יצרנים בסגמנט בר השוואה נותנים מחירים דומים. אשמח אם תראה אחרת.

• אהבתי 1

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 3 שעות, CX25GTI כתב:

לפותח השירשור יש בעיה שאין תחרות אמיתית בשוק הרכב , שיבואן בלעדי מקבץ מספר מותגים ומתאם מחירים בתוך הקבוצה , ויבואן אחר עושה את אותו הדבר בדיוק

אז אתה מתאר מצב של מספר יבואנים מתחרים שלכל אחד מספר מותגים.

אם אחד מהם חזיר לך לקבוצת מותגים אחרת.

פורסם

יש גם עוד צד לריבוי מותגים אצל יבואן אחד: העלויות של התשתית פר רכב נמוכות יותר מה שמאפשר דווקא להוריד מחירים.

ואם אתה חושב שהמחירים עכשיו גבוהים - סובארו 1300 DL גיר רגיל עלתה 14428 $ באוקטובר 1984 - השווי השקלי במונחים של היום לאחר הצמדה למדד הוא 246740 ש"ח בלבד. אז המכוניות זולות או יקרות? הכל יחסי.

• אהבתי 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 736 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...