Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 735 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מאוד רלוונטי.

אתה מדבר על ארגון של אלפי עובדים. גם אם כמה שלוקחים שכר מפוצץ זה עדיין כסף קטן. כשנמכרים כ 270,000 רכבים שמרוכזים בידי כמה יבואנים גם אם לוקחים עוד 30 מיליון שקל בנה משכורות עודפות אנחנו מדברים על פחות מ 120 שקלים לרכב.

זה העושק הגדול?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 2.2 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

פספסת את הנקודה.

מה שחשוב זה לא ההוצאות, אלא הפער בין מחיר הקניה למכירה ועד כמה ההפרש סביר (גם ביחס לתעשייה).

מבלי לדעת את הנתונים מרגיש לי שהמחירים בישראל (לפחות בחלק מהדגמים) מופקעים לחלוטין, בחלק אחר המחירים הוגנים.

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם
לפני 44 דקות, yuvalganim כתב:

מה שחשוב זה לא ההוצאות, אלא הפער בין מחיר הקניה למכירה ועד כמה ההפרש סביר (גם ביחס לתעשייה).

ההפרש עצמו לא אומר כלום.

אם אני מוכר מחטים למשל גם פער של 200% הוא הפסד כי הניירת והזמן שאני צריך להקדיש לכל מחט עולה פי 100.

לפני 21 שעות, yuvalganim כתב:

הפה של האיטלקי או הצרפתי עמיד יותר? לא הבנתי.

דוגמא אחת לא יכולה להחזיק טיעון, הקטע פה העניין העקרוני.

אפשר וצריך להקל בהמון תחומים אבל פשוט לא רוצים. והסיבה? כסף. 

גם מצד היבואנים וגם מצד ההסתדרות שרוצה לשמר את כוחה

רק דיברנו על רגולציה ומשחות שיניים ופורסמה אזהרה למשחת שיניים קולגייט של יבואן מקביל כלשהו. על האריזה רשום בעברית ארץ ייצור פולין ובאנגלית מופיע ארץ ייצור סין.

פורסם
לפני כשעה, Night Driver כתב:

אתה יכול לקרוא לזה שולי רווח עד מחר אבל האמת היא שאין לאף אחד מושג.

כדי לדעת אם הרווח סביר או לא אתה צריך לדעת כמה מהוצ' התפעול הן כתוצאה ממכירת הרכב החדש, כמה מלאי ממוצע יש, כמה הון מושקע ומה עלות הרכב ליבואן אחרי מיסים.

אף אחד מהנתונים האלה לא גלוי ולכן אין לך מושג מה "שולי הרווח" (מושג שלא אומר כלום אלא אם התכוונת לרווח גולמי שגם לא אומר הרבה). יכול להיות שהם מרוויחים פחות על הרכבים שיצאו ל 0 ק"מ ויכול להיות שהם אפילו מפסידים עליהם כדי לא להפסיד יותר.

הדוחות הכספים של יבואני הרכב (אילו אשר מתפרסמים) מעידים שהעסק לא מפסיד ... 

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

מי שלא מרוויח -  למה שיעבוד.

אני עובד בשביל להרוויח, ואני משתדל שאלה שאני עובד אתם ירוויחו גם הם. עסקה בה צד אחד מפסיד - היא עסקה גרועה - גם אם הרווחתי.

לפני כמה שבועות סיכמתי עם סוחר רכב שירכוש את הפורד פוקוס הישנה שלי. הוא קיבל תמונת מכל הכיוונים ואת כל הנתונים הנדרשים החשובים (וגם אלה שלא)

וסוכם שהוא ירכוש אותה תמורת 2000 ש"ח. כשהגעתי כדי לבצע את העסקה ראיתי שמשהו לא בסדר, שהוא לא שלם עם עצמו.

הורדתי לו 500 ש"ח. אני לא אהיה יותר עשיר בגלל זה, ומצד לא הרכחתי מישהו לרכוש את הרכב שלי במחיר שלא משתלם לו. שנינו יצאנו מרוצים.

• אהבתי 3

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אם אתה מרוצה ממחירי הרכב בארץ שיבושם לך.

מי שחושב שמחיר הגיוני לרכב משפחתי דוגמאת הקורולה \ אלנטרה \ BYD \ גיילי \ נירו אמור להיות ברמה של 170K ...

כאשר יש רק יבואן אחד למספר מותגי רכב שונים לא ניתן לפתח שוק משוכלל ותחרותי .

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
לפני שעה, yuvalganim כתב:

מבלי לדעת את הנתונים מרגיש לי שהמחירים בישראל (לפחות בחלק מהדגמים) מופקעים לחלוטין, בחלק אחר המחירים הוגנים.

אתה באמת לא מבין את הבעייתיות במשפט הזה?

לפני 44 דקות, CX25GTI כתב:

עסק לא אמור להפסיד. עסק, כל עסק, אמור להרוויח כמה שיותר, אחרת אין לו למה לעבוד. 

לפני 17 דקות, CX25GTI כתב:

אם אתה מרוצה ממחירי הרכב בארץ שיבושם לך.

מי שחושב שמחיר הגיוני לרכב משפחתי דוגמאת הקורולה \ אלנטרה \ BYD \ גיילי \ נירו אמור להיות ברמה של 170K ...

כאשר יש רק יבואן אחד למספר מותגי רכב שונים לא ניתן לפתח שוק משוכלל ותחרותי .

אף אחד לא מרוצה ממחירי הרכב. אלא שבמדינה שבה יש לך מיסוי בשיעור מטורף לחלוטין, זה צריך להיות המוקד, לדפוק את היבואנים לא יעזור לך. בכלל מדהים הקאמבק הזה של הקומוניזם 35 שנה אחרי שהיה אמור לפוג מהעולם בשיבה טובה.

חוץ מזה, יש לך דוגמא למדינה שבה יש מספר יבואנים לרכב מסוים?

• אהבתי 1

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 14 דקות, RK כתב:

לא.

אף אחד לא יסביר לי שטויוטה יאריס יכולה לעלות 20 אלף שקל יותר מסיטרואן סי 3 ולהסביר לי שזה הבדלי עלויות.

• אהבתי 1

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

זה לא הבדלי עלויות. זה הבדלי מיתוג ושמירת ערך ונכונות הקונה לקנות. אף אחד לא חייב למכור לך בקוסט, ואין לך שום זכות לדרוש ממישהו לעשות את זה.

אני גובה X, עו"ד ותיק ממני יגבה 1.5X, שכר שעתי של שותף במשרד גדול יהיה 2.5-3X, ועו"ד מתחיל שאני אכעס עליו שעובד במחיר זנות יגבה 0.3X. פחות או יותר נתונים אמיתיים. SO? ככה השוק עובד.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני שעה, CX25GTI כתב:

עסק צריך להרויח לפחות את עלות ההון (בסביבות 7% על שווי העסק). 

אתה צריך להבין שמי שיושב על 100 מיליון שקל של עסק צריך להרויח לפחות 7 מיליון שקל נקי כדי לא להפסיד. אחרת היה שם את הכסף בפקם.

לפני 50 דקות, yuvalganim כתב:

לא.

אף אחד לא יסביר לי שטויוטה יאריס יכולה לעלות 20 אלף שקל יותר מסיטרואן סי 3 ולהסביר לי שזה הבדלי עלויות.

עלויות התפעול של היבואנים זהות?

מחיר הקנייה זהה?

מחיר ההובלות זהה?

הסכמי הסחר זהים?

פורסם
לפני 3 שעות, Night Driver כתב:

אתה יכול לקרוא לזה שולי רווח עד מחר אבל האמת היא שאין לאף אחד מושג.

כדי לדעת אם הרווח סביר או לא אתה צריך לדעת כמה מהוצ' התפעול הן כתוצאה ממכירת הרכב החדש, כמה מלאי ממוצע יש, כמה הון מושקע ומה עלות הרכב ליבואן אחרי מיסים.

אף אחד מהנתונים האלה לא גלוי ולכן אין לך מושג מה "שולי הרווח" (מושג שלא אומר כלום אלא אם התכוונת לרווח גולמי שגם לא אומר הרבה). יכול להיות שהם מרוויחים פחות על הרכבים שיצאו ל 0 ק"מ ויכול להיות שהם אפילו מפסידים עליהם כדי לא להפסיד יותר.

המינוח היותר נכון שהשתמשו בו בעבר היה La marge commerciale   מרווח מסחרי , שזה בגדול המרווח בין מחיר הקניה חמחיר המכירה , ללא שאר המרכיבים. מהמרווח הזה צריך לחיות.
כלאמר לממן את כל שאר העלויות סביב המכר ( הוצאות שילוח,יבוא/מכס/מס/היטלים איכסון וכל השאר) 

מכיוון שאינך יודע מה מחיר הבסיס של הרכב - בשערי המפעל, כל תחשיב שתעשה יהיה בגדר ניחוש מושכל.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

בוא ואגלה לך סוד - אצל היבואנים - אין מחיר כזה.

היבואן סוגר עם היצרן על סל של מוצרים שהוא רוכש - יש (כנראה) מחירים בחשבוניות לכל דגם אבל בהרבה מהמקרים הסגירה היא על מחיר כולל לסל של מוצרים בעלות כוללת. היבואן אחר-כך מתמחר כל דגם בהתאם לכדאיות העסקית שלו ו-כן בהחלט יכול להיות שדגם אחד יסבסד דגם אחר.

יש ליבואנים מחלקות שלמות העוסקות בתמחור - זה ממש לא משהו שקל ופשוט לחשב אותו.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

זה נקרא רווח גולמי וזה נתון שלא אומר כלום.

בוא ניקח חנות סידקית שמוכרת כפתורים, מחטים וחוטי תפירה.

חשבון ממוצע בחנות כזו עומד על 10-15 שקלים ויש אולי 20 לקוחות בשעה ממוצעת. אתה חושב שחנות כזו יכולה להתקיים מרווח גולמי של אפילו 70%?

מנגד בוא ניקח יבואן ציוד תעשייתי שמוכר 3 מכונות בחודש במחיר ממוצע של חצי מיליון שקל למכונה. הוא לא מחזיק משרד או מחסן ומייבא את המכונה לפי הזמנה ישירות ללקוח. אם הרווח הגולמי שלו 15% הוא גנב?

פורסם
לפני 14 שעות, RK כתב:

עסק לא אמור להפסיד. עסק, כל עסק, אמור להרוויח כמה שיותר, אחרת אין לו למה לעבוד. 

אף אחד לא מרוצה ממחירי הרכב. אלא שבמדינה שבה יש לך מיסוי בשיעור מטורף לחלוטין, זה צריך להיות המוקד, לדפוק את היבואנים לא יעזור לך. בכלל מדהים הקאמבק הזה של הקומוניזם 35 שנה אחרי שהיה אמור לפוג מהעולם בשיבה טובה.

חוץ מזה, יש לך דוגמא למדינה שבה יש מספר יבואנים לרכב מסוים?

על החלק האחרון שלך אני חולק

הבעיה ממש לא המיסים (ראה לדוגמא ירידה בשער הדולק או אירו ב90% מהמקרים לא משפיע על המחיר, איך שהדולר עולה הם מעלים ולא מורידים שיורד, גם לגבי המיסים קודם היבואנים מפרסמים מחירון חדש, ידחה המס לא מעניין שישלמו יותר ושהמס יעלה ניתן עוד אחוז שניים למעלה במחירון בנוסף.

העלות הזוחלת (במהירות של מחיר המכוניות כלפי מעלה וישור קו של כל היבואנים למחירים בעיניי מטרידה, וכרגיל המדינה האימפוטנטיות שלנו לא עושה כלום להגן על הצרכן יש אחלה כסף מהמע״מ ( מה נעשה צריך מיסים להחזיק את המדינה ומערכת הביטחון).

פורסם

llaavvii מסכים איתך בכל מילה,

בקורונה עלה דמי הילוח העלו את המחיר, ברגע שירד לא ראיתי יבואן אחד שהוריד,

אח"כ עלה מחיר הדגנים בכמה אחוזים, מחיר המוצרים שמבוססים על חיטה ודגנים קפץ באותו סכום אחוזיו, אע"פ שעלות חומר הגל הוא רק חלק מהעלות,

עלה המס לשתיה ממותקת, היה תחקיר שהחברה המרכזית למשקאות תוך כדי הקפיצה חתיכת מחיר, ההוכחה הגדולה שברגע שירד המס, לא חזרנו בכלל לכיון של המחיר שלפני עלית המס, עליה של עשרות אחוזים,

אח"כ עלה מחיר הדולר, כמובן שהעלו מחירים,

נין לעקוב אחרי מחירים של מוצרי בסיס כמה הם עלו לפני 5 שנים וכמה הם עולים היום זה פערים מטורפים,

• אהבתי 1
אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 735 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...