Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 736 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 4 שעות, Night Driver כתב:

כבר קרה לי שקניתי משחת שיניים של קולגייט בחול (אותו סוג שאני משתמש תמיד) וכל הפה שלי התנפח. כשקראתי את מה שכתוב על האריזה מסתבר שזה היה ממפעל שלהם בהודו.

אם המפעל מאושר והדגם מאושר על ידי ישראל לא משנה מי אישר אותו אתה יכול להביא חופשי על סמך אישור הדגם.

הפה של האיטלקי או הצרפתי עמיד יותר? לא הבנתי.

דוגמא אחת לא יכולה להחזיק טיעון, הקטע פה העניין העקרוני.

אפשר וצריך להקל בהמון תחומים אבל פשוט לא רוצים. והסיבה? כסף. 

גם מצד היבואנים וגם מצד ההסתדרות שרוצה לשמר את כוחה

• אהבתי 1

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

• תגובות 2.2 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ממש לא עמיד יותר. פשוט מוצר באותה האריזה עם הרכב קצת שונה. זה מספיק כדי לחייב בדיקה נפרדת.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

ומה עם מוצרים זהים ?

מדוע מכון התקנים אינו מוכן לאשר יבוא מקביל של מוצרים זהים ומערים קשיים בלתי נגמרים על היבואנים ?

יש פה יד מכוונת ברורה אשר מערימה קשיים כדי למנוע תחרות אמיתית בשוק ולהגן על היבואנים הרשמים.

אינני אומר לפתוח את השוק להיצף מסין וטורקיה , אבל למנוע מיבואן מקביל להביא מותגים גלובאלים בתחומי המזון \ קוסמטיקה \ טואלטיקה אשר מיוצרים באותו הקו בדיוק של היבואן הרשמי במחירים נמוכים משמעותית...

מצחיק לקנות סכיני גילוח של גילט ב 20-40% זול יותר כולל משלוח מחו"ל מאשר לקנות בארץ..

עוד דוגמא ?

ויטמינים של סולגר מותג בינלאומי, חבילה של 60 כדורי מגנזיום ציטראט עולה בארץ כ 60 ש"ח , ב IHERB קופסא של 120 עולה 52 ש"ח...

וזו רק נגיעה מהאתר המעולה הזה , הבנות שלי רוכשות מוצרי קוסמטיקה מעולים תוצרת יפן \ דרום קוריאה בשליש מחיר ממוצרי מתחרים בארץ... 

אני רוכש שם תוספים איזוטונים ב 50% מהמחיר בארץ...

בקיצור , המחירים בארץ הם שערוריה רבת שנים של מונופולים \ יבואנים בלעדים שמנצלים את המערכת הפוליטית העלובה שלנו להמשיך ולעשות כסף גדול על חשבון הצרכנים השבוים שלהם, כנ"ל בתחום הרכב.

• אהבתי 3

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

אם המוצרים באמת זהים (כולל המפעל הספציפי שמייצר) אז יש אישור דגם ואתה רק צריך למצוא את הדגם המאושר. כשיש לך את זה אתה מכניס לארץ בלי בדיקות אלא בתשלם אגרה של כמה עשרות שקלים למכון.

לגבי כל מה שאתה מייבא אישית, קודם כל תוריד מע"מ שזה כבר 17% מהמחיר.

כשאתה קונה בחו"ל אתה לא משלם את הבדיקות שהיבואן משלם בארץ ואת עלויות הייבוא והאחסון.

אתה גם רוכב על הוצאות השיווק שלו שלא מגולמים ביבוא האישי.

ואחרי כל זה היבואן גם צריך להרויח.

פורסם
בתאריך 15.1.2024 בשעה 10:17, Night Driver כתב:

זה משלוח ראשון מהספק?

שלילי. לא ראשון.

בתאריך 15.1.2024 בשעה 10:17, Night Driver כתב:

יש בדיקות שעושים אחת לחיי דגם או אחת לתקופה.

למיטב ידיעתי אין לנו בדיקת דגם לפריט (לא יודע אם יש לחומרי גלם בכלל בדיקות דגם, בכנות- אולי רק בדיקות כימיות? לא יודע). 

לפני הרפורמה, ייבוא של מכולה זו היה מחייב במינימום נטילת דוגמה לבדיקה וביקורת של המכון.

לפני 23 שעות, yuvalganim כתב:

מדוע משחת שיניים שנמכרת גם בישראל ומיובאת על ידי יבואן מקביל צריכה בדיקה נוספת?

מדוע מי פה צריכים תקינה ובדיקה נוספת?

השורשיט של הכשרות למשל. סתם זורק לאוויר.

לפני 23 שעות, yuvalganim כתב:

מדוע מכונת כביסה שנמכרת בישראל ובצרפת ומביאים אותה ביבוא מקביל (או ראשי) צריכה תקינה נוספת?

יש מקומות בעולם שגם אם החשמל שם הוא 220, יכול להיות שהתדר שונה. למשל. 

התקן למוצרי חשמל נועד כדי לוודא שהמוצר לא יהיה עלול לשרוף לך את הבית.

יש נקודות שבישראל מחמירים בהן ויש נקודות שמקלים בהן.

אני עכשיו למשל בשלבים של תחילת הכשרת שרץ חדש במכון- מנוע כפול אלחוטי למיטות. 

בין היתר אני נדרש להציג מסמכים של הוראות הפעלה, הוראות זהירות, הוראות תחזוקה (היכן שישים), הימצאות מדבקות בעברית על חלקי המוצר, בדיקת קרינה מהמכשיר (כבר נבדק, פחות מניאון ממוצע בזמן העבודה) ועוד אי-אילו נקודות. 

כאב ראש לא קטן ולא פשוט, אבל אני דווקא בעד הכאב ראש הזה למוצר שעלול להיות מסוכן אם לא היה עליו פיקוח. 

ואני מסכים אתך שמוצרים שיש להם תעודת בדיקה וכדומה ממכון מוסמך אחר בחו"ל כפי הנראה בטוחים, אבל לא חסרות קומבינות לא חוקיות בעליל כדי להעביר מוצרים דומים לארץ תחת מסווה של מוצר בדוק במכון ידוע.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

מבצעי יד 2 0ק"מ חוזרים ובגדול...

נירו חשמלית ב 20K הנחה מול מחירון יבואן

גיילי PURE485 בהנחה של 15K מול מחירון יבואן

3008 אקטיב פק מנוע 1.5 ט"ד בהנחה של 30K מול מחירון יבואן

מגוון דגמי צרי בין 13-15K הנחה ממחיר יבואן

BYD אטו 3 - 9.5K הנחה ממחיר יבואן

MG PLUG INN - 25K הנחה ממחיר יבואן

פורסטר - 20K הנחה ממחיר יבואן

סורנטו - 25K הנחה ממחיר יבואן

גנסיס GV60 - הנחה של 40K ממחיר יבואן...

רק מדגיש ומדגים את שולי הרווח של יבואני הרכב הישראלים.

• אהבתי 1

פורסם

כשאתה אומר מחיר יבואן אתה מתכוון למחיר מחירון או מחיר מכירה בפועל?

לפעמים ההבדלים מאוד גדולים בין השניים.

פורסם

@CX25GTI  אני מתקשה להבין אותך:

כשהיבואנים מעלים מחירים אתה מקלל אותם.

כשהם מוכרים כלי רכב בהנחה אתה מקלל אותם.

מה נסגר?

לפני כשעה, CX25GTI כתב:

רק מדגיש ומדגים את שולי הרווח של יבואני הרכב הישראלים

לא הייתי קורה לזה "שולי רווח" רווח אמיתי זה אחרי כל ההוצאות. יבואן יכול למכור בכמה עשרות אלפים מעל מחיר הרכישה ועדיין להפסיד.

אתה כמובן כלקוח רוצה לקבל שירות ברמה גבוהה, אבל בתנאי שהיבואן לא ירוויח יותר מדי.

אני לא אומר שהם לא מרוויחים יפה, אבל צריך לקחת בחשבון את כל התמונה - לא רק מה שנוח לך לקחת.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

המחירים הללו מדגימים את שולי הרווח של היבואנים , הנ"ל לא נועד לקלל אלא להדגים את העובדה שמחירי הרכב מופרזים לחלוטין עם שולי רווח גבוהים ליבואנים עקב חוסר התחרות בשוק.

היבואנים גם ברמת המחירים הזו לא מפסידים על הרכבים, מרווחים פחות כן, מפסידים בהחלט לא.

כל זה היה נמנע אם ניתן היה לקיים שוק חופשי ותחרותי בתחום הרכב , במצב של החתול אשר שומר על השמנת זה בעייתי.

• אהבתי 1

פורסם

אתה יכול לקרוא לזה שולי רווח עד מחר אבל האמת היא שאין לאף אחד מושג.

כדי לדעת אם הרווח סביר או לא אתה צריך לדעת כמה מהוצ' התפעול הן כתוצאה ממכירת הרכב החדש, כמה מלאי ממוצע יש, כמה הון מושקע ומה עלות הרכב ליבואן אחרי מיסים.

אף אחד מהנתונים האלה לא גלוי ולכן אין לך מושג מה "שולי הרווח" (מושג שלא אומר כלום אלא אם התכוונת לרווח גולמי שגם לא אומר הרבה). יכול להיות שהם מרוויחים פחות על הרכבים שיצאו ל 0 ק"מ ויכול להיות שהם אפילו מפסידים עליהם כדי לא להפסיד יותר.

פורסם

איך אתה קובע ששולי הרווח גבוהים? האם אתה יודע מה גובה ההוצאות שלהם?

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

זה שלמישהו יש הוצאות לא אומר שהן מוצדקות....

ואם אקים עסק ואקח לעצמו משכורת מופקעת עם משרדים מפוארים ומופקעים ואגיש ארוחות צהריים עסקיות במסעדות מפונפנות, גם אז יהיו לי הוצאות...

רוצה לומר - לנפנף בהוצאות זה לא רלבנטי.

• אהבתי 2

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 736 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...