Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 740 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לעניות דעתי, כל עוד הנתח הגדול של המכירות בשוק הולך לחברות הליסינג - לא תהיה ירידת מחיר.

כפי שגם רשום בכתבה, הורדת מחיר של רכב פוגעת בחברות הליסינג בצורה מהותית כיוון שחלק גדול מהרווח שלהן, שווי השוק שלהן אל מול המימון שלהן -  נגזר ממחיר הרכבים שברשותם.

יבואן שיוריד מחיר - כנראה לא יקבל יותר הזמנות מחברות הליסינג.

אם צריך רגולציה - צריך לבחון אותה בכיוון הזה.

צריך לזכור דבר נוסף. את מחיר העליות במחירי הרכב החדש - כל בעלי הרכבים משלמים כיוון שגם הביטוחים עולים.

• תגובות 2.2 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 4 שעות, falou כתב:

זו לא בעיה. הבעיה היא שכולם מתמחרים כל סיגמנט באופן דומה.

למה אתה מניח שכל היבואנים האחרים, כולל המקבילים, אינם רעבים ולמה אתה חושב שאם תגדיל את מספרם, הם יהיו יותר רעבים.

יותר מזה, בלי להתייחס למחיר העלות של היבואן, איך אתה יודע להגיד משהו על הרווחיות.

אני מניח שאתה חוזר על אותה מנטרה כי לא הבנת את ההסבר שלי איך מנגנון התמחור של מכוניות בין היצרן ליבואן עובד. אם היית מבין היית יודע למה הוספת מתחרים לא תשנה את התמחור.

בינתיים העובדות מצביעות שיותר שחקנים לא הורידו מחירים, ושיבואנים שנתח השוק שלהם נחתך (וזה קורה), לא הצליחו להשיג אותו בחזרה דרך תמחור יותר נמוך. למעשה, נהפוכו. 

מה שכן מעשי זה להפריד את השירות/מוסך ממכירת הרכב החדש.

אין יותר שחקנים בשוק , מדובר על מותגים נוספים אשר נמכרים על ידי קרטל היבואנים הקיים.

אני מניח שאם המותגים הסינים היו מיובאים על ידי יבואנים חדשים המחירים היו הרבה יותר אטרקטיבים.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

אני מניח שאין שום אפשרות לחברה חדשה, ללא תשתיות או ידע קיים, לייבא רכבים כאלה. איזה יצרן ייתן לרכבים לחברה שקמה אתמול?

כמה רכבים צריך למכור בשנה כדי להחזיר את ההשקעה של הקמת יבואן רכב? מאיפה יבוא ההון?

• אהבתי 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)

יש  חברות וקבוצות ישראליות שמתעסקות בנדלן,ספנות,מלונאות, ציוד טכני כבד,משאיות,אוטובוסים שלא חסר להם גב פיננסי ומבינות את הפוטנציאל.אני מניח שהם היו שוקלות להשקיע ולהכנס לתחום הזה אם לא היה מלא בלוביסטים ואינטרסים  ומנוהל עיי מספר מוגבל של משפחות ושחקנים עם כח.

חלק מהחברות האילו משקיעות לא מעט בתחום התחבורה מעבר לים. בעידן החשמלי מוסך מרכזי ומערך שירות הוא מסובך אבל פחות מבעבר. 

עריכה אחרונה על ידי blackpolo
פורסם
לפני 45 דקות, blackpolo כתב:

ש  חברות וקבוצות ישראליות שמתעסקות בנדלן,ספנות,מלונאות, ציוד טכני כבד,משאיות,אוטובוסים שלא חסר להם גב פיננסי ומבינות את הפוטנציאל

אילו קבוצות ועל איזה פוטנציאל אתה מדבר?

זה דיבורים בעלמא. בו, כמה מכוניות צריך למכור בשנה כדי להצדיק הקמה של יבואן חדש?

לפני 45 דקות, blackpolo כתב:

חלק מהחברות האילו משקיעות לא מעט בתחום התחבורה מעבר לים

מי?

פורסם

אילו דיבורים בעלמה בדיוק כמו הטענה שלך שכל היצרנים כולל כולם מכתיבים לכל היבואנים בישראל את המחירים הסופיים בישראל הם דיבורים בעלמא.

למשל חברת אגד שפעילים כבר מעל עשור בפולין והולנד.

פורסם
לפני כשעה, blackpolo כתב:

פעילות שונה בתכלית. הם גם מוכרים אוטובוסים משומשים כמו הדארט של אל באנדי לאוקראינה וכאלה, זה עוד לא הופך את זה רלוונטי לממכר רכב חדש בישראל.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני שעה, blackpolo כתב:

ילו דיבורים בעלמה בדיוק כמו הטענה שלך שכל היצרנים כולל כולם מכתיבים לכל היבואנים בישראל את המחירים הסופיים בישראל הם דיבורים בעלמא.

לא מותק. אני יודע איך המחירים עובדים כי הייתי בתהליך וגם הבאתי מחירים מכתבה של טמקא שמראים את זה.

בינתיים אני מדבר מידיעה ואתה מדבר בעלמא על כל מיני קבוצות עלומות שיש להם כסף להוציא על משהו שאין לך מושג קלוש מה העלות שלו.

כאילו, התשובה שלך לזה שאתה ממציא דברים זה... שגם אני ממציא. כלומר, אתה מודה שאתה סתם ממציא?

פורסם
לפני 6 שעות, CX25GTI כתב:

אין יותר שחקנים בשוק , מדובר על מותגים נוספים אשר נמכרים על ידי קרטל היבואנים הקיים.

אני מניח שאם המותגים הסינים היו מיובאים על ידי יבואנים חדשים המחירים היו הרבה יותר אטרקטיבים.

BYD מיובא ע"י שלמה.

איוויז מיובא ע"י אוטו חן.

סקייוול מיובא ע"י כדורי.

כל אלה ייבואנים חדשים בתחום הרכב הפרטי.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם (נערך)
לפני 11 שעות, falou כתב:

זו לא בעיה. הבעיה היא שכולם מתמחרים כל סיגמנט באופן דומה.

למה אתה מניח שכל היבואנים האחרים, כולל המקבילים, אינם רעבים ולמה אתה חושב שאם תגדיל את מספרם, הם יהיו יותר רעבים.

יותר מזה, בלי להתייחס למחיר העלות של היבואן, איך אתה יודע להגיד משהו על הרווחיות.

אני מניח שאתה חוזר על אותה מנטרה כי לא הבנת את ההסבר שלי איך מנגנון התמחור של מכוניות בין היצרן ליבואן עובד. אם היית מבין היית יודע למה הוספת מתחרים לא תשנה את התמחור.

בינתיים העובדות מצביעות שיותר שחקנים לא הורידו מחירים, ושיבואנים שנתח השוק שלהם נחתך (וזה קורה), לא הצליחו להשיג אותו בחזרה דרך תמחור יותר נמוך. למעשה, נהפוכו. 

מה שכן מעשי זה להפריד את השירות/מוסך ממכירת הרכב החדש.

מבלי להתיימר לתת פתרון, חלק מהרעה החולה נובע מזה שיש יבואנים שמחזיקים בעלות על חברת ליסינג.

לגבי פתרון, קשה להגיד שריכוז מותגים אצל יבואן אינו משבש תחרות. 

אז, כל מקרה לגופו, אפשר לפרק חלק מההיצע של היבואנים ולתת מותגים לזכייניות.

זו פעילות שלא תתרחש כי:

א. נדרשת עבודת מחקר רצינית מצד המדינה על ההיצע של כל יבואן, והיום משרד הכלכלה מתעסק בלנסות לקבוע פיקוח מחיר על קוקה קולה.

ב. המדינה מרוויחה המון מהפקעת מחיר בתחום הרכב, ככל שיש כזו.

אבל באופן תיאורטי - יש סיכוי שתיתכן ירידת מחיר מכפייה של פירוק כזה. דוגמה לכך, כמובן שלא כתוצאה מהתערבות ממשלתית, היא העברת זיכיון קיה (שחפפה עם כמה דגמי פיאט) מסמל"ת לטלקאר.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
פורסם
לפני 3 שעות, blackpolo כתב:

אילו דיבורים בעלמה בדיוק כמו הטענה שלך שכל היצרנים כולל כולם מכתיבים לכל היבואנים בישראל את המחירים הסופיים בישראל הם דיבורים בעלמא.

נגיד שהיצרן לא מכתיב (בחלק מהמותגים הוא בהחלט כן, בטווח מסוים), אתה חושב שהיצרנים סתומים ומקשיבים רק למה שיש ליבואן לומר להם על המחירים והתחרות בישראל? כל יצרן מחובר ל- JATO, מקבל לא רק מחירים אלא כל פיפיס שיש בכל הרכבים המתחרים, הוא יודע בדיוק את מצב השוק, מכירות, ליסינג, הכל. 

אין ספק שריכוז מספר מותגים אצל יבואן אחד גורם להפחתת התחרות, אבל המקור הראשי לחוסר התחרות זו המדינה ולא רק בנושא המיסים אלא בכך שהיא זו שמחייבת יבואן אחד למותג אחד לצד השקעה לא קטנה במגוון תחומים בנושא. יצרני הרכב שואפים לעבור למודל של מכירה ישירה, בעיקר אונליין, אבל גם את זה לא יהיה ניתן ליישם בישראל בשל הרגולציה בתחום. 

פורסם
לפני 6 שעות, פריג'י כתב:

מבלי להתיימר לתת פתרון, חלק מהרעה החולה נובע מזה שיש יבואנים שמחזיקים בעלות על חברת ליסינג.

זה גם משהו ששווה לשקול, אם כי אני לא יודע כמה זה משפיע על המחיר.

לפני 6 שעות, פריג'י כתב:

לגבי פתרון, קשה להגיד שריכוז מותגים אצל יבואן אינו משבש תחרות. 

אני חושב שבלתי אפשרי לחלק את השוק לפי מותגים, בגלל שמותג זה עניין שיווקי. יש מכוניות זהות שנמכרות תחת מותגים שונים. בנוסף, פיצול יצרנים בין יבואנים הוא בעייתי.בשוק בו יש קשיחות למחירים ניתן לראות שיצרן/מותג יכול להגיע לנתח שוק נכבד ולאבד אותו גם, בלי קשר למה שהיבואן עושה. לפעמים זה רק ההיצע או תמחור רגעי שמשנה את התמונה.

ולבסוף, מה ההגיון לחלק לפי מותגים (יענו, הסמל שעל המכונית) ולא לפי נתח שוק בסיגמנט?

לפני 6 שעות, פריג'י כתב:

נדרשת עבודת מחקר רצינית מצד המדינה על ההיצע של כל יבואן, והיום משרד הכלכלה מתעסק בלנסות לקבוע פיקוח מחיר על קוקה קולה.

עשו את זה לפני עשור. קרא את דו״ח זליכה.

לפני 6 שעות, פריג'י כתב:

ב. המדינה מרוויחה המון מהפקעת מחיר בתחום הרכב, ככל שיש כזו.

המדינה, כל העסקים בתחום (מוסכים, חלפים וכו׳), חברות הביטוח, ארגוני הפשיעה שעוסקים בגניבת רכב... כולם מלבד הצרכן.

לפני 6 שעות, פריג'י כתב:

אבל באופן תיאורטי - יש סיכוי שתיתכן ירידת מחיר מכפייה של פירוק כזה. דוגמה לכך, כמובן שלא כתוצאה מהתערבות ממשלתית, היא העברת זיכיון קיה (שחפפה עם כמה דגמי פיאט) מסמל"ת לטלקאר.

זו דוגמא מצויינת לביקוש שלא תלוי מחיר, אלא התדמית של המותג, והעדר השפעה בכלל בשל מעבר המותג על המחיר. בקיצור, מעבר היצרן לא שינה כלום. אם כבר, יש הרבה יותר חפיפה בין יונדאי לקיה מאשר למה שהיה לסמלת להציע להיצע של קיה.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, falou כתב:

אני חושב שבלתי אפשרי לחלק את השוק לפי מותגים, בגלל שמותג זה עניין שיווקי. יש מכוניות זהות שנמכרות תחת מותגים שונים. בנוסף, פיצול יצרנים בין יבואנים הוא בעייתי.בשוק בו יש קשיחות למחירים ניתן לראות שיצרן/מותג יכול להגיע לנתח שוק נכבד ולאבד אותו גם, בלי קשר למה שהיבואן עושה. לפעמים זה רק ההיצע או תמחור רגעי שמשנה את התמונה.

ולבסוף, מה ההגיון לחלק לפי מותגים (יענו, הסמל שעל המכונית) ולא לפי נתח שוק בסיגמנט?

בוודאי שזה לא שחור ולבן, ולכן כתבתי שנדרשת עבודת עומק לפני שבכלל אפשר לבוא עם הצעות קונקרטיות.

לפני שעתיים, falou כתב:

עשו את זה לפני עשור. קרא את דו״ח זליכה.

מכיר, 

השתנו מאז לא מעט דברים, ולא ממש יצאו לביצוע של צעדים קונקרטיים, אלא אם החמצתי משהו.

לפני שעתיים, falou כתב:

המדינה, כל העסקים בתחום (מוסכים, חלפים וכו׳), חברות הביטוח, ארגוני הפשיעה שעוסקים בגניבת רכב... כולם מלבד הצרכן.

כן, רק שלמדינה צריך להיות אינטרסים אחרים נוספים משאר הגורמים שמופיעים בהמשך שמעוניינים בסופו של דבר רק בכסף - מתוך הסתכלות על התמונה הגדולה.

לפני שעתיים, falou כתב:

זו דוגמא מצויינת לביקוש שלא תלוי מחיר, אלא התדמית של המותג, והעדר השפעה בכלל בשל מעבר המותג על המחיר. בקיצור, מעבר היצרן לא שינה כלום.

לא ממש הבנתי מה ניסית לומר כאן.

לפני שעתיים, falou כתב:

אם כבר, יש הרבה יותר חפיפה בין יונדאי לקיה מאשר למה שהיה לסמלת להציע להיצע של קיה.

רק שאז לאונגר הבעלים של טלקאר, בשיתוף כנראה עם היצרן, היה רעב מסוים לכבוש את השוק.

היום טלקאר כבר גדול, וכלמוביל גם כן יבואן גדול. שניהם כנראה דיי שבעים והרכבים כבר לא באמת מתחרים ראש בראש. וגם אם כן תהיה כוונה כזו, סביר שהיצרן המשותף לשני המותגים ינסה למנוע תחרות משמעותית.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
פורסם
לפני 34 דקות, פריג'י כתב:

השתנו מאז לא מעט דברים, ולא ממש יצאו לביצוע של צעדים קונקרטיים, אלא אם החמצתי משהו.

לא יצא כמעט כלום מהדו״ח. אבל לפחות הוא נותן כלים לדיון.

מעניין אבל לראות איך נתח השוק השתנה מאז. מה שבא ללמדך שלנהל נתח שוק לפי מותגים, זה די פשוט לא ענייני (למרות שזו גם המלצה בדוח).

סתם דוגמא, ניקח את דלק מוטורס. מה הקשר בין במוו למאזדה? האם אנחנו באמת צריכים לדאוג לתחרותיות של רכבים במחירים של מעל 300 אלף ש״ח? איך השתנה נתח השוק של מאזדה ולמה?

עובדתית, יש יותר יבואנים עם יותר היצע, וכולם קונים יונדאי וקיה, שזה אותו יצרן. כשהם היו אצל שני יבואנים שונים, נתח השוק של קיה לא היה קרוב למה שהוא היום. אז מה, נעניש את טלקאר על ההצלחה שלה?

איך תכריח את אותו יצרן למכור לשני יבואנים שונים? ומה ייקרה מחר, אם ההיצע של קיה לא יהיה אטרקטיבי ונתח השוק שלה ייצנח? היבואן ייסגור? 

תראה מה קרה לסובארו, הגיע לפשיטת רגל, אחרי שהייתה המותג הכי חזק בשוק.

תחשוב מה היה קורה ליבואן שתקוע עם מותג פיאט ותו לא, אחרי שחדלה לייצר משפחתיות.

מישהו זוכר שלפני שקמור הפכה ליבואנית של במוו, היבואן הקודם פשט את הרגל? אז הגיע ה-E36 והתמונה השתנתה.

פיצול שוק לפי מותגים, זה לא פתרון. להסתכל על כל שוק הרכב הפרטי, בלי לפצל לסיגמנטים, זה לא רציני. להתעלם מהקשר בין האטרקטיביות של ההיצע (יענו, אילו מכוניות היבואן מוכר) למכירות, זה לא רציני (וזה לגמרי לא בשליטה של היבואן).

• אהבתי 2

פורסם
לפני 14 שעות, פריג'י כתב:

קיה עברה לטלקאר, כי הקוראנים לא היו מרוצים מהמכירות של סמל"ת בהשוואה ליונדאי.

לטלקאר היתה חפיפה בין דגמי קיה לדייהטסו וגם היום יש חפיפה עם דגמי סאנגיונג (טיבולי-סלטוס, רודיוס-קרניבל, קורנאדו-ספורטאג', רקסטון-סורנטו) ודי ברור שהוא מעדיף להתמקד בקיה.

מצד שני היצרנים התעקשו לאחד זכיונות - קרייזלר שעברה לסמל"ת, אופל שעברה ללובינסקי, יגואר שעברה ממאיר לחברת המזרח אבל מה קורה שכבר אין שיתוף פעולה יותר?

מאזדה ופורד כבר מזמן לא משתפות פעולה ודלק מוטורס מתעדף את מאזדה על פני פורד - בטוח שעם ייבואן אחר המכירות של פורד היו גבוהות יותר.

יונדאי כבר לא משווקת דגמים שמבוססים על מיצובישי ישנות ושניהם עדין אצל כלמוביל.

ואפרופו סמל"ת וחפיפות, היום בנוסף לדגמי פיאט יש לה גם את סובארו, wey והונגצ'י.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 740 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...