Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 736 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

ראיתם שצמפיון הפסיקו לשווק את סיאט לאון? ובמקומה הביאו את קופרה לאון 1.5 במחיר גבוה ב-40 אלף מלאון 1.5 סטייל או 20 אלף יותא מלאון 1.5FR.

https://www.autonocion.com/cupra-ateca-nuevos-motores-gasolina/

עכשיו מציגים גרסאות דומות לאטקה, מישהו רוצה לנחש מה יהיה בארץ?

רמז, סקודה קארוק עולה כבר היום 25 אלף יותר מהאטקה.

עריכה אחרונה על ידי itsik170
קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• תגובות 2.2 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 5 שעות, CX25GTI כתב:

רק שאלה - אתרי יד 2 - 0ק"מ אשר מציעים רכב בהנחה של 7-15% ולעיתים אף יותר, הם לא מרווחים על הרכב  ?

הקדימו אותי בתשובה - הם לא מוכרים מוצר זהה. הלכה למעשה זה הדבר הכי קרוב לאותו הייבוא המקביל של הסלולאר ומוצרי החשמל, כמו שביקשת לקבל. מוצר דומה, נחות-מה, עדיין מספיק טוב לרוב, וזול יותר.

איפה הבעיה?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 13 שעות, falou כתב:

1. מחירים אמורים לרדת - לא נכון.

הם יכולים לעלות. מאפיין של שוק משוכלל הוא העדר רווחים ״לא נורמלים״ (מה שזה לא אומר, כי אין הגדרה חד משמעית מתי הרווח ״לא נורמלי״), והמחיר נקבע לפי היצע וביקוש.

אמרת שמחירים עלו לאחרונה והיבואנים רשמו רווחים, אבל זה לא קשור לתיאום מחירים, זה קשור להיצע וביקוש.

שו"מ של שוק משוכלל היא נקודת המפגש בין ההצע לביקוש.

למעט בתקופת הקורונה/משבר השבבים  שבגדול הסתיימה, היצע אף פעם לא היה בעיה, ולכן ככל שהוא גדול יותר המחיר אמור לרדת (גידול בהיצע>תזוזה של הגרף לשו"מ חדש שנמצא במחיר נמוך יותר שכולל צריכה יותר גבוה).

בישראל, הצריכה עולה, אך המחיר עולה (הפוך מההתנהגות המצופה).

הסיבה העיקרית שיכולה להשפיע על זה היא עלויות גבוהות יותר ליבואן. זה כמובן היה הגיוני אם היינו רואים שחיקה ברווח וגידול בתחרות. זה לא קורה.

באופן כללי, ברור שעליית מחירים אפשרית בשוק משוכלל כתלות בהשפעות החיצוניות, אבל גידול בסך הרווחים הכולל של כל השחקנים לא אמור להיות תוצאה של תחרות בשוק משוכלל, ואם יש השפעות חיצוניות אז התחרות דווקא אמורה להיות יותר חזקה ולכן הרווח ישחק.

לפני 13 שעות, falou כתב:

2. הם לא אמורים להיות אחידים - ההפך הוא הנכון.

בשוק משוכלל המחיר הוא אחיד, והנמוך ביותר האפשרי (מה שזה לא אומר. ראה רווחים ״לא נורמלים״).

לא מבין איפה אמרתי את זה. אכן בשו"מ המחירים אמורים להיות נמוכים באופן יחסי.

לפני 13 שעות, falou כתב:

3. קרטל הוא מושג משפטי והוא תמיד לא חוקי. לתאם מחירים לא אומר קרטל. קרטל הוא תיאום מחירים ו/או היצע, שנקבעים מראש, על מנת למקסם רווחים ע״י שמירת מחיר גבוה (עוד על בהמשך). מדגיש מראש. אם ראית שהמתחרה שלך הרים מחיר ואתה גם מעלה, זה לא קרטל.

אתה מוזמן לרענן את לימודיך:

https://he.wikipedia.org/wiki/הגבלים_עסקיים

אנחנו בדיון כלכלי, כן? קרטל בכלכלה זה "צורת ארגון משקי". ההיבט החוקי בכלל לא מעניין.

אתה מוזמן להעשיר את ידיעותך על השפה העברית:

https://terms.hebrew-academy.org.il/Millonim/ShowMillon?KodePiluahStr=2472&KodMillon=98

גם אם תדגיש מראש דברים, אתה עדין טועה בהקשר שלנו.

לפני 13 שעות, falou כתב:

4. אם יש לך תואר בכלכלה, תוציא מהמחברות את כל המאפיינים של שוק משוכלל. ננתח את שוק הרכב, ניתן לכל מאפיין ציון של 1-5 ונראה כמה משוכלל שוק הרכב.

בישראל יש 4 יבואני רכב ששולטים על 70% מהמכירות.

זה סותר את התנאי של שוק משוכללי שאומר "ריבוי מוכרים וקונים שכל אחד מהם קטן מכדי להשפיע לבדו על התנהגות השוק".

קח למשל נתונים של מבדר המדינה מהדוח האחרון בנושא: "נכון לשנת 2019 ארבעה יבואנים גדולים החזיקו במאה אחוזים משוק המסחריות, 84% משוק המשפחתיות, 83% משוק המיניוואנים, 70% משוק מכוניות המנהלים וכ-62% משוק רכבי הכביש שטח"

4 גופים ששולטים הם לא "ריבוי מוכרים". זה בדיוק התנאים המושלמים לקרטל במובן הכלכלי.

לפני 13 שעות, falou כתב:

5. בנוסף, ציינת שבגלל ששוק הרכב הוא קרטל, הוא ייתפרק בקרוב. בגלל ששוק הרכב מתנהל כמו שהוא כבר עשרות שנים... לפי הניתוח שלך הוא לא קרטל, אחרת היה כבר מתפרק. לא ענית לזה.

אתה רשמת שהוא יתפרק בקרוב. אני רשמתי ש"דינו להישבר במקודם או במאוחר".

אגב, זה לא המצאה שלי כן? זה המודלים כלכליים...

אחד הדברים שאמור לפרק אותו זה התערבות ממשלתית. יש כמובן הרבה אופציות (שינוי העדפות של הצרכנים, שינוי בעלויות ייצור, שינוי בביקוש או ההיצע וכו). זה שזה לא קרה כי לא הבשילו התנאים לא אומר כלום (בדיון כלכלי, לא בדיון של למי יש יותר גדול).

לפני 13 שעות, falou כתב:

הכשל בשוק הרכב נובע משתי בעיות בתחרותיות

1. ליצרן יש יבואן אחד.

זה יוצר חסם בכניסה, מצד אחד. מצד שני, זה מחוייב המציאות, כי היבואן מחוייב, בחוק, לתת שירותים מסויימים ללקוחות, וזה מצריך תשתית (חסם כניסה) ויחסים עם היצרן. לא כל אחד יכול לפתוח אולם תצוגה ולמכור רכבים של יצרן, אפילו אם אין לו נציגות בארץ.

ניסו לפתור את החסם הזה ע״י חיוב יבואן לתת שירות גם לרכבים שלא נמכרים דרכו.

זה לא הצליח.

כי...

2. יש תיאום מחירים בין היצרן ליבואן. לכאורה, אפשר לטעון שגם זה גם סוג של הסדר כובל. אוקי... 

אבל התיאום הזה מאפשר ליבואן לקבל מחיר נמוך יותר משאר הדילרים בעולם. זה מוריד מחירים, לא מעלה. כלומר, אם יבואן בארץ היה מקבל את אותו מחיר כמו יבואנים באירופה, מחירי הרכב בארץ היו עולים. במילים אחרות, מחירי הרכב בארץ לא משקפים את מלוא העלות של המיסוי.

אתה צודק בכל מה שאתה רושם.

אתה יודע מה יפה? שסוף בסוף כל מה שרשמת זה חלק מהסיבות שבגללם אין שוק משוכלל.. ואם אין כזה, בתור כלכלן אתה צריך לנסות להסביר את ההתנהגות של השוק.

אני הסברתי. אתה לא.

לפני 13 שעות, falou כתב:

איך אתה מציע לפתור את זה?

לממשלה יש הרבה כלים, החל מפיקוח על מחירים וכלה בפירוק של קבוצות גדולות במשק (חוק הריכוזיות) - אלו כמובן רק דוגמאות.

מספיק לראות את הדו"ח של מבדק המדינה בנושא בשביל להבין שיש הרב מה לעשות. מבחינתי מה שיש שם מצויין לפעימה ראשונה עד שנבין אם זה אפקטיבי.

אתה מוזמן להוריד אותו ולקרוא:

https://www.mevaker.gov.il/sites/DigitalLibrary/Pages/Reports/7413-13.aspx?AspxAutoDetectCookieSupport=1

לפני 13 שעות, falou כתב:

משפחתומטית ליסינג בתחילת שנות ה-2000 עלתה 115 אלף ש״ח, שהם כ-167 אלף ש״ח במחירים של היום, בהצמדה למדד. ריאלית, מחירי הרכב לא עלו. 

הם ירדו.

זה בלי להכנס שיש יותר היצע של מכוניות יותר זולות

אבל אם מאן דהוא מתעקש לקנות ספורטאז׳ מאובזרת במקום קקטוס ידנית או דאצ׳יה... זו בעיה שלו. הוא יכול לקנות את מוצר הצריכה הבסיסי. אם הוא רוצה לשלם על פרימיום, לבריאות.

למה זו בעיה של כלל הציבור?

אם מחיר הרכב עלה או ירד ריאלית זה לא משנה לדיון. הדיון הוא האם יש כשל שוק או שלא. האם אנחנו סתם נטפלים ליבואנים או שיש סיבה טובה.

למה אנשים ממשיכים לרכוש רכבים ביוקר? זה די פשוט, כי אנחנו צרכנים לא נבונים (אני אגב צרכן מאוד לא נבון, וקיבלתי רכב חדש לפני פחות מחודש). אתה צודק שכל אחד יכול לבחור, אבל אני כצרכן מצפה מהמדינה שתדאג לי ותשמור על מחירים הוגנים למוצרים. 

אגב, מכונית זה לא מוצר צריכה בסיסי. לחם הוא מוצר צריכה בסיסית.

מכונית היא מוצר צריכה, ואם אתה ממש רוצה לדייק אז היא מוצר עמיד (Durable good).

לפני 4 שעות, falou כתב:

בו נסכם: אין לך קייס, אז אתה בורח.

בהצלחה בנישואים. נראה לי שדווקא אתה האישה...

אני מקווה שבאת על סיפוקך (הכלכלי כמובן, לא הגברי, את זה אתה עושה במילים של גבר גבר).

עכשיו שחרר גבר יקר.. יש לי עוד כמה דברים לעשות הערב.

• מעניין 1
פורסם
לפני 34 דקות, GTאי כתב:

שו"מ של שוק משוכלל היא נקודת המפגש בין ההצע לביקוש.

למעט בתקופת הקורונה/משבר השבבים  שבגדול הסתיימה, היצע אף פעם לא היה בעיה, ולכן ככל שהוא גדול יותר המחיר אמור לרדת (גידול בהיצע>תזוזה של הגרף לשו"מ חדש שנמצא במחיר נמוך יותר שכולל צריכה יותר גבוה)

אתה רק מתעלם מזה שאתה מדבר על יבואן שמתאים את ההיצע לביקוש ולא הפוך ושמבחינת היצרן הוא שוק זניח ואם ישתנה אפילו ב 30% זה לא משהו שיזיז לו.

המשברים שתיררת יצרו מחסור אבל כשאין מחסור לא יווצר פה עודף.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 4 דקות, Night Driver כתב:

אתה רק מתעלם מזה שאתה מדבר על יבואן שמתאים את ההיצע לביקוש ולא הפוך ושמבחינת היצרן הוא שוק זניח ואם ישתנה אפילו ב 30% זה לא משהו שיזיז לו.

המשברים שתיררת יצרו מחסור אבל כשאין מחסור לא יווצר פה עודף.

מה הכוונה הפוך? יבואן שמתאים את הביקוש להיצע? 

באופן כללי, צרכנים משפיעים על הביקוש, היבואנים על ההיצע.

יבואן בודד יכול ככל הנראה לנסות ולהשפיע על הצרכנים ולגרום להם להעלות את הביקוש ע"י הורדה דרמטית של מחיר והנגשת רכבים לאוכלוסויות רבות יותר. אני מהמר שמי שיעשה את זה (אנחנו מדברים על עשרות רבות של אלפי כלי רכב מדגם בסיסי מסויים) יפסיד לעומת מצבו כיום ואין לו אינטרס לזה. זה דומה במובן מסויים לעוף בשקל של רמי לוי, רק ששם הוא החזיר את ההפסד על סל קניה וכאן היבואן לא באמת יכול למכור במחיר הפסד לאורך זמן.

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, GTאי כתב:

זה קיים בכל שוק ותחום בעולם, תמיד יש שחקנים חזקים יותר אך במרבית המקרים מה שהופך אתם לכאלו זה הצרכן ולא איזה משהו שמעניק להם איזה יתרון לא הוגן על המתחרים. 

בכל מקרה, זה שוב להתעסק בעיקר בטפל ולא בעיקר וזה המס והאגרות על כל מה שקשור ברכב בישראל. באוצר מאוד אוהבים שעיקר השיח הוא על "היבואנים החמדנים", למרות שהרווחיות שלהם ממש לא יוצאת דופן ואת זה האוצר מציג שוב ושוב בדוחות שלו, ולא בכך שהמס בישראל בכל הקשור לרכבים גבוה מאוד וזה גורר אחריו את הכל, את הרכישה, הטיפולים, הביטוחים, ירידת הערך וכו'. מילא מס גבוה על רכישה בכדי לשלוט בכמות הרכבים, נגיד למרות שזה קשקוש כי בסוף גם אם יש לי 10 רכבים בבית אני אנהג רק באחד, מדוע יש גם מכס גבוה על חלפים? יש ייצור מקומי שצריך להגן עליו? משהו? סתם, כי אפשר, כי האזרחים לא נלחמים בזה מספיק בכדי לשנות את זה. 

עריכה אחרונה על ידי Supertigre
פורסם
לפני 10 שעות, RK כתב:

הקדימו אותי בתשובה - הם לא מוכרים מוצר זהה. הלכה למעשה זה הדבר הכי קרוב לאותו הייבוא המקביל של הסלולאר ומוצרי החשמל, כמו שביקשת לקבל. מוצר דומה, נחות-מה, עדיין מספיק טוב לרוב, וזול יותר.

איפה הבעיה?

אהה , אז הנירו+  אינה זהה לזו הנמכרת אצל היבואן הרשמי ?

קיה נירו PHEV - Motodeal

וזו גם שונה ?

i10 יונדאי פריים פלוס - Motodeal

מה לגבי זו ? , יבוא מקביל ?

סיטרואן с3 - Motodeal

וגם זו אינה מוצעת על ידי היבואן הרשמי ?

פיג'ו 3008 דיזל - Motodeal

וככל הנראה גם מאזדה מביאה רכבים שונים לאתרי יד 2 ...

מאזדה CX5 2023 - Motodeal

רכבים זהים לאילו אשר מוצעים לשוק הליסינג , ולא היבואן אינו מפסיד שקל אחד על הרכבים הללו .

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
לפני 25 דקות, CX25GTI כתב:

אני אסביר לך  בצורה יותר ברורה מה ההבדל.

הרכב יד שנייה ועם אחריות קצרה יותר

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 8 שעות, GTאי כתב:

באופן כללי, ברור שעליית מחירים אפשרית בשוק משוכלל כתלות בהשפעות החיצוניות, אבל גידול בסך הרווחים הכולל של כל השחקנים לא אמור להיות תוצאה של תחרות בשוק משוכלל, ואם יש השפעות חיצוניות אז התחרות דווקא אמורה להיות יותר חזקה ולכן הרווח ישחק.

בוודאי שכן. זה לא אמור להשאר ככה לאורך זמן, אבל שיווי המשקל הוא דינמי. מה שאתה עושה זה לקחת נקודה זמן מסויימת, של העדר היצע ולהסיק מסקנות. שיווי משקל איננו קבוע ותמידי, הוא דינמי.

כמובן שהכשל של התיאוריה הוא מהם ״רווחים לא נורמלים״, אבל אם בוחנים את רווחי יבואני הרכב שהם חברות בורסאיות, הרווחיות שלהן סבירה.

לפני 8 שעות, GTאי כתב:

בישראל, הצריכה עולה, אך המחיר עולה (הפוך מההתנהגות המצופה).

המחיר עולה?

מכונית היום יותר יקרה מאשר לפני עשור או שניים?

ההיצע כיום, של דגמים (כולל זולים) גבוה יותר והמחיר נמוך יותר. יש יותר מכוניות זולות ומשפחתית היום עולה פחות מאשר לפני 20 שנה.

לפני 8 שעות, GTאי כתב:

לא מבין איפה אמרתי את זה. אכן בשו"מ המחירים אמורים להיות נמוכים באופן יחסי.

אמרתי שהמחירים הם אחידים, כי יש תיאום מחירים. מחירים אחידים זו גם דוגמא לשוק משוכלל.

לפני 8 שעות, GTאי כתב:

אנחנו בדיון כלכלי, כן? קרטל בכלכלה זה "צורת ארגון משקי". ההיבט החוקי בכלל לא מעניין.

אנחנו בדיון כלכלי וכללי הכלכלה נקבעים בחוקים וברגולציה. אתה לא מנהל דיון אם מישהו ״בדיכאון״ לפי משמעות המילה ״דיכאון״ בשפה המדוברת, אלא לפי ההגדרה הקלינית של מהו ״דיכאון״, שאלו שני דברים שונים בתכלית.

קרטל אומר תיאום מחירים ושליטה בהיצע כדי לשמור על מחירים קבועים. אין שום סיבה לחשוב שזה המצב בשוק הרכב הישראלי

לפני 8 שעות, GTאי כתב:

זה סותר את התנאי של שוק משוכללי שאומר "ריבוי מוכרים וקונים שכל אחד מהם קטן מכדי להשפיע לבדו על התנהגות השוק".

יבואנים, עם פחות מ-20% לכל יבואן, לא ״שולטים״. הם מתחרים. הם מתחרים גם באלו עם נתח שוק יותר קטן. 

חוצמיזה, מי קובע איזה מס׳ מתחרים אומר שיש ״ריבוי״? בשוק הסלולר אין ״ריבוי מתחרים״? המחיר לא טוב? 

במילים אחרות, אין לך איך לנהל את נתח השוק של כל יבואן, כי הוא משתנה מעצמו, בהתאם למה שיש לו למכור. אם השוק היה סטטי, אפשר היה לטעון לדומיננטיות כתוצאה מכשל מבני, אבל המציאות מראה אחרת.

נתח השוק של כל יבואן הוא תלוי, בעיקר, בהיצע של היצרן. היו יבואנים עם נתחי שוק משמעותיים שאיבדו אותם, כמו סמלת (בגלל ההיצע של פיאט), יפנאוטו (פשטו רגל),  רוזוב (BMW לפני קמור, פשט רגל), דלק רכב (ירידה במכירות של מאזדה, בגלל מיצוב, ופורד, בגלל היצע). יש גם ההפך, טלקאר, שזכו בפיס עם קאיה. מיצרן זניח של רכבים סוג ב׳, ההיצע השתפר, אולי גם היבואן עבד טוב יותר, והנה יש נתח שוק גדל עם להיטי מכירות.

ומה עכשיו, אחרי שהצליחו, תיקח מהם את מה שהצליחו בו בזכות?

עכשיו, אני לא טוען ששוק הרכב הוא משוכלל. שוק משוכלל צריך ריבוי מתחרים (יש), זרימת מידע חופשי על מחירים (יש), אבל הוא גם דורש חסמים נמוכים לכניסה ויציאה, ואלו גבוהים מאוד. שוק הרכב הוא תחת רגולוציה כבדה ביותר בכל אספקט. זה מאוד מייקר את עלות הכניסה ומקשה על ההתנהלות.

לפני 9 שעות, GTאי כתב:

אתה יודע מה יפה? שסוף בסוף כל מה שרשמת זה חלק מהסיבות שבגללם אין שוק משוכלל.. ואם אין כזה, בתור כלכלן אתה צריך לנסות להסביר את ההתנהגות של השוק.

אני הסברתי. אתה לא.

לא רק שהסברתי, הסברתי בדיוק. אתה פשוט לא קראת את השרשור.

תיאום המחירים נעשה בין היבואן ליצרן, כדי שהיבואן יקבל הנחה יותר משמעותית מכל יבואן בכל העולם. אתה יכול לחפש בדברי אחורה איך המנגנון עובד.

לפני 9 שעות, GTאי כתב:

לממשלה יש הרבה כלים, החל מפיקוח על מחירים וכלה בפירוק של קבוצות גדולות במשק (חוק הריכוזיות) - אלו כמובן רק דוגמאות.

אתה מציע שהממשלה תקבע מחיר אחיד לרכב?

איזו ״קבוצה״ גדולה יש בשוק הרכב הישראלי? הרי בעצמך כתבת שאין יבואן אחד עם יותר מ-20 אחוז...

לפני 9 שעות, GTאי כתב:

מספיק לראות את הדו"ח של מבדק המדינה בנושא בשביל להבין שיש הרב מה לעשות. מבחינתי מה שיש שם מצויין לפעימה ראשונה עד שנבין אם זה אפקטיבי.

קראת את הדוח?

את דוח זליכה, מלפני עשור, קראת?

מאז דוח זליכה, אפשרו ייבוא מקביל וחייבו יבואנים לתת שירות לרכבים שלא ייבאו. יענו, הוסיפו שחקנים לשוק. חייבו לאפשר תיקון בחלפים לא מקוריים, בלי לאבד אחריות. 

זה עזר?

לא.

אפשרו מכירה של רכבי 0 ק״מ.

זה מאוד עזר. הוזלה מאוד משמעותית לרכישה של מכונית חדשה, שאפשרה גם ליבואנים להזמין מכסות גדולות יותר (להגדיל היצע), כי היה להם מוצא למקרה שלא יימכר.

כאמור, הייתה ירידה נאה במחירי מכוניות ב-20 שנה האחרונות. יש היום יותר מבחר, יותר מאובזר ויותר זול.

לפני 9 שעות, GTאי כתב:

אם מחיר הרכב עלה או ירד ריאלית זה לא משנה לדיון. הדיון הוא האם יש כשל שוק או שלא. האם אנחנו סתם נטפלים ליבואנים או שיש סיבה טובה.

אני לא חושב שהצלחת להראות כשל בשוק. 

איפה הכשל?

יבואנים בארץ מצליחים לקנות רכב במחיר זול יותר מכל דילר באירופה, ולקזז את עלות המיסוי.

אני חושב שזו הצלחה.

לפני 9 שעות, GTאי כתב:

למה אנשים ממשיכים לרכוש רכבים ביוקר? זה די פשוט, כי אנחנו צרכנים לא נבונים (אני אגב צרכן מאוד לא נבון, וקיבלתי רכב חדש לפני פחות מחודש). אתה צודק שכל אחד יכול לבחור, אבל אני כצרכן מצפה מהמדינה שתדאג לי ותשמור על מחירים הוגנים למוצרים. 

מהו ״מחיר הוגן״ ולמה אתה חושב שזה תפקיד המדינה לשמור על מחירים של מוצרי מותרות?

אם הצרכן דביל (והוא דביל) זו לא בעיה של המדינה. שלי. אני רוצה שהמדינה תשקיע את המשאבים היכן שאנשים צריכים עזרה, לא היכן שהם רוצים את הדגם עם הסאנרוף ופנסי Ice Cubes. 

לפני 10 שעות, GTאי כתב:

אתה רשמת שהוא יתפרק בקרוב. אני רשמתי ש"דינו להישבר במקודם או במאוחר".

אגב, זה לא המצאה שלי כן? זה המודלים כלכליים...

אחד הדברים שאמור לפרק אותו זה התערבות ממשלתית.

עוד כמה זמן בקרוב הוא ייתפרק? עוד 40 שנה? מה זה ״בקרוב״?

זה לגמרי המצאה שלך: קרטל, אבל לא לפי הגדרה חוקית, שקיים 40 שנה, אבל ֿ״דינו להשבר במוקדם או במאוחר״, אבל זה ייקרה ״בקרוב״.

דרך אגב, אמרת שהוא ייתפרק מעצמו, כי זה מה שקורה בקרטלים (בטח בשוק בו כל המחירים ידועים). אז אם אין התפרקות, זה אומר שאין קרטל, לא?!

אבל בו, מה נראה לך ״מחיר הוגן״ לרכב בישראל?

• אהבתי 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 31 דקות, CX25GTI כתב:

קיה נירו PHEV - Motodeal

וזו גם שונה ?

i10 יונדאי פריים פלוס - Motodeal

מה לגבי זו ? , יבוא מקביל ?

סיטרואן с3 - Motodeal

וגם זו אינה מוצעת על ידי היבואן הרשמי ?

פיג'ו 3008 דיזל - Motodeal

וככל הנראה גם מאזדה מביאה רכבים שונים לאתרי יד 2 ...

מאזדה CX5 2023 - Motodeal

רכבים זהים לאילו אשר מוצעים לשוק הליסינג , ולא היבואן אינו מפסיד שקל אחד על הרכבים הללו .

ראה להלן:

לפני 4 דקות, Night Driver כתב:

אני אסביר לך  בצורה יותר ברורה מה ההבדל.

הרכב יד שנייה ועם אחריות קצרה יותר

התנאים האלה משנים את המוצר. בדיוק נמרץ כמו בשוק הסלולר, אליו אתה רוצה להידמות. זאת הסיבה שהמחיר זול יותר שם, זאת הסיבה שהמחיר זול יותר פה. 

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

צריך לזכור שהשפעת הליסינג על מחיר הרכב אינה רק בהנחה הראשונית שחברות הליסינג מקבלות מהיבואנים, אלא גם במחיר המחירון הכולל. שווי השוק של חברות הליסינג נגזר בין היתר ממחיר הרכבים שברשותם וחלק גדול מהרווח שלהן נובע ממכירת הרכבים.

יבואן שיעז להוריד מחיר לרכב יגלה שחברות הליסינג "יאבדו בו אמון" ויורידו אותו מרשימת הקניות שלהן.

אם יש מקום לרגולטור להתערב - זה המקום. לדעתי, עד כדי ביטול כל ההטבות על מוסד הליסינג התפעולי.

לגבי הצרכן - צריך לזכור שאין הרבה ברירות. כל שנה יורדים מהכביש כמעט 130K רכבים, אם בגלל התיישנות, אם בגלל גניבות או תאונות. בנוסף, ישנו את גידול האוכלוסין הטבעי ואז רואים שאין הרבה מקום לצרכנים להתמקח, בייחוד במצב בו התחבורה הציבורית בעייתית ועלויות חלפים/מוסכים לא קטנות.

פורסם
לפני 3 דקות, RK כתב:

ראה להלן:

התנאים האלה משנים את המוצר. בדיוק נמרץ כמו בשוק הסלולר, אליו אתה רוצה להידמות. זאת הסיבה שהמחיר זול יותר שם, זאת הסיבה שהמחיר זול יותר פה. 

מקווה שאתם לפחות מאמינים לבולשיט שאתם מגיבים לגביו.

הרכבים שמופנים ללסינג מקבלים את אותם תנאי האחריות ובמחיר נמוך (הרבה יותר) מאילו אשר מוצגים באתר.

מוצר שונה לחלוטין.... , אחלה קומדיה יש פה.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
לפני 14 דקות, falou כתב:

אפשרו מכירה של רכבי 0 ק״מ.

מה כוונתך במילים אלו ?

האם בעבר היה חוק שאסר על חברה לקנות סטוק של מכוניות חדשות ולמכור אותן הלאה ?

יונדאי i-20 ,  שמח שלא הקשבתי לשונאי הגיר הרובוטי.

פורסם

זה עובד ככה.

רכב שהיבואן קונה נשאר באחסון בנמל (בונדד), עד שיש קונה. כשהקונה משלם, היבואן מעביר למדינה את מסי הקנייה, ורק אז הרכב נכנס לארץ. עד אז, אין לו רישוי ולא משולם עליו מס.

אחרת, היבואן היה צריך לשלם את כל מיסי הקנייה עם כניסת הרכב לארץ.

וכמובן, ברגע שהכנסת לארץ ושילמת מיסים... נרשמה יד 1 על הרכב.

באפס ק״מ יכול היבואן למכור רכב לחברת ליסינג, מבלי שתירשם יד נוספת בבעלות, וזו מוכרת אותו הלאה.

זה יצר ערוץ מכירה נוסף של מכוניות חדשות, בהנחה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 736 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...