Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1435 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 18 דקות, airwolf1980 כתב:

עבדתי בחברה שהיה לוח מקשים עם 2 אפשרויות פרטי או עסקי.

הבוס אמר לי תלחץ תמיד עסקי כדי לא לשלם מס.

בנוסף גם היו רושמים את רכבי החברה על שמות העובדים שנוהגים עליהם.

2 המקשים - זה נפל בערכאות משפטיות ולא כביל.

רישום רכבי חברה על שמות עובדים בשביל למכור אותם אחר כך מ"פרטי" ולא מ"חברה" זה חוקי לחלוטין

פורסם
לפני 6 שעות, GTאי כתב:

לא בדיוק, אם אתה מעלה את השכר אתה מעלה את רכיב ההפרשות.

באופן כללי, מעסיקים מנתקים בין השכר לבין הרכב, ולמרות שאתה צודק שמעסיק בסוף רואה "כמה זה עולה לו" יש התנהלות מקובלת למעסיקים.

זה כבר תלוי במבנה התלוש. יש כל מיני שיטות להורדת ההפרשות.

לפני 6 שעות, GTאי כתב:

אגב, סתם אנקדוטה, בתקופת קורונה וסגר למשל, אם העובד לא משלם שווי שימוש אלא זה על המעסיק, המעסיק יכול לקחת את הרכב (היא הוא לא צמוד).

מצד שני, אם העובד משלם הוא יכול לבקש שבחודשים שבהם אין לו שימוש זה לא יופיע לו בתלוש.

אם לא מופיע שווי שימוש בתלוש (מגולם או לא מגולם) זו פשוט עבירה על החוק.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 4 שעות, Night Driver כתב:

אם לא מופיע שווי שימוש בתלוש (מגולם או לא מגולם) זו פשוט עבירה על החוק.

אם הוא לא משתמש ברכב אז שווי שימוש לא צריך להופיע.. עובד יכול לוותר עליו לחודש ולהשתמש בו שוב בהמשך

פורסם
לפני 13 שעות, GTאי כתב:

רישום רכבי חברה על שמות עובדים בשביל למכור אותם אחר כך מ"פרטי" ולא מ"חברה" זה חוקי לחלוטין

פעם היה אפשר - לא עוד.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לפני שעתיים, Night Driver כתב:

אם הרכב אצלו חייב להופיע. גם אם הוא רק חונה בחניה שלו.

נו, ברור שאם הרכב קשור אליו הוא צריך לשלם, מה לא הבנת?

לפני שעתיים, zvit כתב:

פעם היה אפשר - לא עוד.

אשמח להשכיל בנושא.. מה הבעיה לשלם שווי שימוש על רכב שלא רשום על שם החברה אבל צמוד לעובד?

פורסם
לפני 5 דקות, GTאי כתב:

אשמח להשכיל בנושא.. מה הבעיה לשלם שווי שימוש על רכב שלא רשום על שם החברה אבל צמוד לעובד?

מה הכוונה - רשום על  שם החברה? איפה רשום, במשרד הרישוי?

פורסם
לפני 42 דקות, GTאי כתב:

נו, ברור שאם הרכב קשור אליו הוא צריך לשלם, מה לא הבנת?

בוא נעשה סדר.

אם אני כעסק מחזיק רכב לצרכי עבודה בלבד ולא רוצה לשייך אותו לאף עובד כדי שלא יהיה שווי שימוש הרכב חייב לחנות בעסק, הרכב חייב להיות עם יומן נסיעות מפורט כולל רישום קילומטרז' לכל נסיעה ואסור שיהיו בו נסיעות שלא קשורות לעבודה.  אם אחד התנאים לא מתקיים המעביד ישלם מס על שווי השימוש כאילו היה מוצמד לעובד הכי יקר שלו (והדברים נכתבים מניסיון).

לפני 42 דקות, GTאי כתב:

אתה לא יכול לקנות רכב כחברה ולרשום אותו על שם העובד. מס הכנסה יבוא ויגיד לך יופי שנתת למשה רכב אבל שכחת לדווח שהוספת לו בונוס למשכורת בגובה מחיר הרכב, שאתה משלם לו דלק וביטוחים ושכלום לא מדווח.

ומהצד השני אם הרכב לא רשום על שם העסק/אין חוזה ליסינג או שכירות מול העסק אז העסק לא נתן רכב.

• רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני חושב שב"לרשום את הרכב על שם העובד" מתכוונים כאן לזה שהרכב יהיה צמוד לעובד ולא "רכב חברה שלא צמוד לאף אחד".

לא נראה לי שמתכוונים לרישום בעלות על רכב על שם העובד במשרד הרישוי...

פורסם
לפני 5 שעות, Buki כתב:

אני חושב שב"לרשום את הרכב על שם העובד" מתכוונים כאן לזה שהרכב יהיה צמוד לעובד ולא "רכב חברה שלא צמוד לאף אחד".

לא נראה לי שמתכוונים לרישום בעלות על רכב על שם העובד במשרד הרישוי...

בחברה שעבדתי כן הבעלות על הרכב נרשמה על העובד.

משום מה גם יצא בלבול בין הרכבים.

לדוגמא לי הוצמ רכב שרשום על עובד אחר נתפסתי על מהירות והדו"ח נרשם על שמו.

הייתי צריך.ללכת להצהיר שאני נהגתי.

פורסם

זו חברה גדולה? כמה עובדים?

ואם אחרי חצי שנה העובד עוזב, מעבירים בעלות לעובד אחר?

ומה הרעיון , בשביל למכור את הרכב כפרטי אחר כל בלי להוריד 22% על בעלות חברה?

אם זה מקום קטן, למה לא רשמו על שם בעל העסק ומשפחתו?

פורסם (נערך)
לפני כשעה, Buki כתב:

ואם אחרי חצי שנה העובד עוזב, מעבירים בעלות לעובד אחר?

יש משהו שימנע מהעובד העוזב לקחת את הרכב איתו אם הרכב רשום על שמו? אין כבוד בין רמאים.

לפני כשעה, Buki כתב:

מה הרעיון , בשביל למכור את הרכב כפרטי אחר כל בלי להוריד 22% על בעלות חברה?

נראה לי שהרעיון זה אכן לרמות את מס הכנסה ואת הקונה העתידי של הרכב. הקונה אולי לא יכול לעשות הרבה גם אם הוא עולים על התרגיל, אבל רשות המיסים יכולה להפוך את החיים של בעל העסק והעובדים שמשתתפים בקומבינה לגיהינום.

עריכה אחרונה על ידי eladts
פורסם

יש חברת קטנות (עם כמה מכוניות), כשכל המכוניות רשומות כפרטיות על שם בעל העסק, בפועל אלו מכוניות צמודות לעובדים והעובדים משלמים שווי שימוש כחוק. 

במכירה - זה "רכב פרטי".

על רישום בעלות על שם העובד שמעתי בשירשור זה פעם ראשונה.

פורסם
לפני 9 שעות, Night Driver כתב:

אתה לא יכול לקנות רכב כחברה ולרשום אותו על שם העובד. מס הכנסה יבוא ויגיד לך יופי שנתת למשה רכב אבל שכחת לדווח שהוספת לו בונוס למשכורת בגובה מחיר הרכב, שאתה משלם לו דלק וביטוחים ושכלום לא מדווח.

ומהצד השני אם הרכב לא רשום על שם העסק/אין חוזה ליסינג או שכירות מול העסק אז העסק לא נתן רכב.

תבדיל בין רישום בעלות על הרכב, לבין רכב צמוד ותשלום שווי שימוש.

אם העובד מקבל רכב צמוד זה שווי שימוש (את זה אתה יודע כמובן)

הרכב שהוא קיבל יכול להיות רשום על על החברה, אדם פרטי או גרושתו של הבעלים וזה לא משנה כלום מבחינת רשות המיסים לעניין רכב צמוד.

לפני 16 דקות, Buki כתב:

יש חברת קטנות (עם כמה מכוניות), כשכל המכוניות רשומות כפרטיות על שם בעל העסק, בפועל אלו מכוניות צמודות לעובדים והעובדים משלמים שווי שימוש כחוק. 

במכירה - זה "רכב פרטי".

על רישום בעלות על שם העובד שמעתי בשירשור זה פעם ראשונה.

כן, זו הכוונה.

רישום בעלות על עובד נשמע כמו רעיון רע.

פורסם

אכן מדובר בחברה קטנה, 8 רכבים.

לא יודע מה ההגיון כי גם ככה לרוב בעל הבית קנה רכבים חדשים, אבל החזיק אותם עד שכבר לא היו במצב שאפשר למכור ורובם עברו למגרשי גרוטאות או נמכרו בגרושים.

אני יודע שהיום הוא קונה בליסינג תפעולי, חבר שלי עדיין עובד שם הוזמנה לו קיה סטוניק חדשה אני אשאל אותו על שם מי היא תרשם

• תוכן חדש...