Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1424 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 6 שעות, קורן בן אשר כתב:

מבט במה שמסתובב שם ברחובות, הרבה מאוד מכוניות בנות 15 ויותר במצב מצויין, לרבות צרפתיות, לא תומך בכך. גיל ממוצע של מכוניות שם יותר מאשר בארץ (בפינלנד כמעט פי 2!). מעבר לכך, בהכללה גסה, אנשים הרבה יותר מחושבים כלכלית, אין תרבות השתמש וזרוק במימדים שיש פה.

פשוט פחות שמרנים מבחינה טכנולוגית בהשוואה לאמריקאים נניח. מחבבים אוונגארד (צרפתים במיוחד), ואי אפשר להתעלם מכך שהמאפיינים הספציפיים של השוק דוחפים בכיוון מסויים: רגולציה כבדה על זיהום ומיסוי דלק כמו אצלנו -> דחיפה לכיוון חסכון בדלק, שבאה על חשבון דברים אחרים.

כאשר עלויות חלפים זולים ב 50% מהמחירים בארץ, הרבה יותר קל לשמור רכב לתקופה ארוכה יותר

• אהבתי 2
פורסם
לפני 7 שעות, EliC25 כתב:

לילה טוב לכולם!!!!

מסקנה: להפסיק להגיב בשרשורים על צרפתיות!!!!

20220810_012433.jpg

20220810_012448.jpg

זה מזכיר לי שפעם הזמנתי גרר בשביל קסנטיה, והגיעו גרר רנו.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

כנראה מגמה עולמית. באוסטרליה נניח מקובל לתת 5-6 שנים של אחריות יצרן לסיטרואן (מלאה). דיי חם שם. עדיין זה רכב נישה לעומת קוראני במכירות.  

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם
לפני 19 שעות, ברווז כתב:

מבחן הלקמוס שלי הוא פשוט מאד: כמה רכבים צרפתיים בני יותר מ-5 יש על הכביש?

מול כמה יפניים? כמה קוריאנים? כמה אמריקאים?

נדיר ביותר שיוצא לי לראות רכב צרפתי בן מעל 5 שנים על הכביש.

לעומת זאת, לאנסרים בני 12, מאזדות מבוגרות מעט יותר וכדומה כן. כל הזמן. 

מבחן קצת רעוע. מחיר חלש וביקוש ירוד למשומשת צרפתית לא מצדיק תיקון יקר, יותר טוב לגריטה, יפנית שמחזיקה מחיר הרבה יותר טוב והתחושה הרווחת והמבוססת, שלאוטו, גם כשהוא זקן יימצא הקונה במחיר נכון, כן תצדיק את אותו תיקון. זו הסיבה המרכזית בשלה תראה יותר יפניות על הכביש, אחרי הכל לצרפתיות אין איזה מנגנון להשמדה עצמית אחרי מספר שנים, או שהן סתם נמסות, פשוט לא שווה לתקן. רוצה דוגמה הפוכה, קח, לי יש בורה בת 22, אני יד ראשונה, מרבית אחיותיה כבר עברו לעולם שכולו טוב, אני אוהב את האוטו, הפסקתי מזמן לעשות חשבון שווה, לא שווה, בגלל זה אנחנו ביחד, למרות שמקומה הסביר יותר הוא בפח. וכן דיברנו על סטיגמה, זו בהחלט קיימת ולא רק בארץ, היא גם מכוונת המון חבר'ה צעירים עם כיס רדוד לכיוון של כל מיני קורולות ומזדות בנות עשרים, מה שמצידו שומר על שוק ער למכוניות האלו וכשיש שוק ער יהיה גם מוצר.

• אהבתי 2
פורסם
לפני 21 דקות, kobi_g כתב:

אוסיף דוגמה נוספת בתור מסמר נוסף:

4K שקלים עבור 4 מגיני בוץ לפיזו

אם זה לא סימן שצריך לשנוא אז מה כן?

מה זה קשור? זה היבואן היחיד שגובה סכומי עתק עבור כמה פלסטיקים? מעבר לזה שהבוקסר הזו היא בכלל דוקאטו בתחפושת.

• אהבתי 1

חזיר דיזל

פורסם
לפני 20 שעות, ברווז כתב:

מבחן הלקמוס שלי הוא פשוט מאד: כמה רכבים צרפתיים בני יותר מ-5 יש על הכביש?

מול כמה יפניים? כמה קוריאנים? כמה אמריקאים?

נדיר ביותר שיוצא לי לראות רכב צרפתי בן מעל 5 שנים על הכביש.

לעומת זאת, לאנסרים בני 12, מאזדות מבוגרות מעט יותר וכדומה כן. כל הזמן. 

אני לא מסכים עם המבחן הזה.

צריך לראות כמה מכוניות צרפתיות ביחס למכוניות יפניות באותן שנים. אם מכרו X מכוניות צרפתיות בשנה Y ומכרו 5X יפניות (הגזמתי, אבל כנראה שמכרו יותר מ-X) בשנה Y, אז ברור שגם כשהן יזדקנו אתה תראה אותן פחות.

אני רואה לא מעט צרפתיות שהן הרבה מעבר לגיל 5.

גם באיזור המרכז וגם בבאר שבע לא חסר.

• אהבתי 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני שעה, vadim6385 כתב:

זה מזכיר לי שפעם הזמנתי גרר בשביל קסנטיה, והגיעו גרר רנו.

לא יודע אם היה צרפתי אבל הגרר הזה היה עם 440 אלף קמ וגיר ידני גמור

פורסם

בעיניי, המבחן שלי איננו רעוע כלל. 

אני רואה מכוניות צרפתיות חדשות על הכביש תדיר. 

אני לא רואה צרפתיות ישנות על הכביש כמעט כלל.

וזה לא שאין כאלו- הסתובבו הרבה צרפתיות חדשות, ראיתי אותן.

רנו חדשות, סיטרואן חדשות, פז'ו חדשות. כמויות נאות. לא הכי נפוץ על הכביש, אבל בכמויות סבירות למדיי.

5 שנים אחרי? כמעט כלום. רק דגמים חדשים.

רוצים לדבר על יחס כמותי? בבקשה. 

אני רואה הרבה יותר מרצדס, BMW, יגואר, VOLVO ושות' עתיקות מאשר צרפתיות ישנות על הכביש. היקפי המכירות של הרכבים הללו היה נמוך מטבעו, אולי אף נמוך משל הצרפתיות. ועדיין יש יותר מהן (בגיל מבוגר הרבה יותר מ-5) על הכביש מאשר צרפתיות בנות 5+.

אולי זה מחיר, היצע וביקוש וכו, או שאולי זה כי הצרפתיות לא שורדות? או גם וגם. 

לא יודע. 

תאכל'ס? דעתי האישית? לא הייתי לוקח רכב צרפתי.

האם אני משוחד? יכול להיות. לא מתווכח. 

• אהבתי 2

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אפשר לבדוק את זה יותר מראיתי יותר כאלה מכאלה (שכן...זה קצת רעוע) - אם מישהו ממש משועמם :) אז יש במאגר הממשלתי את הנתונים של רכבים על הכביש פר יצרן פר דגם

פורסם (נערך)
לפני 58 דקות, ברווז כתב:

אני רואה מכוניות צרפתיות חדשות על הכביש תדיר. 

אני לא רואה צרפתיות ישנות על הכביש כמעט כלל.

וזה לא שאין כאלו- הסתובבו הרבה צרפתיות חדשות, ראיתי אותן.

רנו חדשות, סיטרואן חדשות, פז'ו חדשות. כמויות נאות. לא הכי נפוץ על הכביש, אבל בכמויות סבירות למדיי.

5 שנים אחרי? כמעט כלום. רק דגמים חדשים.

יש את הרכבים האלה שפתאום מתחילים לראות כמויות מהם, ואחרי 3-5 שנים רובם נעלמים כמעט במכה.

פורד פוקוס 3 הייתה ככה.

רנו מגאן 2, בעיקר סדאן.

סיטרואן קסארה בזמנו.

שברולט קרוז דור 1.

אופל אסטרה סדאן לדורותיה.

נכון, הסיבה שראו כמויות מהם, היא שהן היו מאוד נפוצות בליסינג. אבל יש גם דגמי ליסינג אחרים, שהיו נפוצים לא פחות, כמו קורולה, מאזדה3, אלנטרה, אפילו מיצובישי אטראז׳, ואותם עדיין רואים בכמויות.

לדעתי המבחן האולטימטיבי זה שרידות אחרי ליסינג. רכבים שחלק גדול מהם עברו חיים לא קלים בצעירותם, ובהמשך נפלטו לשוק יד2.

יש כאלה שעדיין ממשיכים לשרת את הבעלים החדשים ולעבור ידיים במשך 10+ שנים מאז שסיימו את החוזה ליסינג, ויש כאלה שנגרטים זמן לא רב אחרי שנמכרו במבצעי מימון מלא במגרשים.

מהרכבים הצרפתיים אני רואה את רנו פלואנס מככבת לחיוב, בעיקר בגירסאות 2.0 או דיזל. השאר - פחות.

וזה בזמן שיש עדיין כמויות של קורולות רובוטיות ומיצובישי לנסר 1.5 והקלאסיק מודל 08-10 שגודשות את הכבישים.

אפשר להגיד על זה מה שבא לכם, אבל בעיניי זה מבחן האמינות בין הטובים שאפשר לקבל בישראל. יותר מזה זה רק להפיל את האוטו מגג בניין ולראות אם הוא עדיין יתניע.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385
  • אהבתי 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני כשעה, ברווז כתב:

אי אפשר להתווכח עם מה שאתה רואה.

אבל יכול להיות נתון ל 101 הטיות.

לא אמור להיות פער בנושא של מכוניות בנות 5. בעית השרידות מופיעה בשלב הרבה יותר מאוחר. אולי עשור ומעלה.

לכן נראה לי שהמסקנה שלך סובלת מהטיות ולא מעובדות.

• אהבתי 1
פורסם

אפשר גם לדון בצורה אחרת במקום סטטיסטיקה ושמועות. 

האם למישהו יש /היתה צרפתייה שהחזיקה מעל 15 שנה ומעל 300 אלף קילומטר בלי שחלקים בתא הנוסעים יתפרקו או יתקלקלו, או בקיצור רכב שעבר רק טיפולים שוטפים..? 

הדגש על רכב שעובד ביום יום ולא רכב בחנייה. 

• תוכן חדש...