Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1449 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, הלוחש למכוניות כתב:

נראה לי שהפשרה הטובה ביותר שלא תחרוג משמעותית מתקציב 70K היא בטויוטה אוריס היברידית - 20 ק"מ/ל' אמיתיים

לי היה טיוטה אוריס סטיישן 2016 הייבריד 3 שנים מאה אלף קילומטר בעיקר נסיעות בין עירוניות 

אף פעם לא הגעתי למספרים האלה. 

ממוצע משוקלל במעקב אובססיבי,  1/15.5-16 פחות או יותר מטנק לטנק

לא הצלחתי להגיע יותר מזה.

בעיקר אשתי נסעה לעבודה כל יום 

נהיגה ממוצעת

שנסעתי על פריוס 2017 על אותו תוואי דרך (איזור מרכז מודיעין הרצליה)החיסכון היה משמעותי הרבה יותר.

שמעתי על כך מבירור אצל

כמה בעלי אוריס.

עריכה אחרונה על ידי Akiva.Ro
  • רעיון טוב! 1
  • תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

פריוס רכב יותר  מוצלח גם מבחינת מושב הנהג. אבל יקר יותר לשנתון יחסית לאוריס. 

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

תודה לכולם🙏

נעשה חושבים ונראה מה לעשות והאם באמת אפשר למתוח את התקציב.

שאלה אחרונה בנוגע לרכב החשמלי- מה עלות מוערכת של חשמל לנסועה של 40k בשנה?

פורסם

לי היה אוריס 2015 שהוצאתי ממנו בממוצע ב-3.5 שנים 1:18.  קשה לי להעריך כמה נסיעות בינעירוניות, אבל יותר מ-50%

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם (נערך)
לפני 27 דקות, motior כתב:

לי היה אוריס 2015 שהוצאתי ממנו בממוצע ב-3.5 שנים 1:18.  קשה לי להעריך כמה נסיעות בינעירוניות, אבל יותר מ-50%

סטיישן?

מדידה מטנק לטנק או לפי המחשב דרך ?

אצלי היו פערים של 10% 

עריכה אחרונה על ידי Akiva.Ro
פורסם
לפני 10 שעות, poly כתב:

אתה צודק 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ אני פיספסתי בחשבון.

אז כן, 40,000 בשנה.

כרגע הדלק יוצא לנו בערך 1700-2000 לחודש

מחיר הבנזין היום הוא כ 8 שח לליטר.

1700-2000₪ זה בין 212 ל 250 ליטר בחודש. במספרים זה אומר בין 14.5 ל 17 קמ לליטר ( וזה על סוזוקי איגניס).

שורה תחתונה אני בטוח שתוכלו לשדרג את איכות החיים עם רכב מסגמנט אחר, אבל מבחינת צריכת דלק לא הייתי מפתח ציפיות קיציוניות לצריכת דלק נמוכה יותר. גם אם תעברו להיבריד זה מוטל בספק, יש מי שעושה 14 קמ לליטר ויש מי שעושה 17 קמ לליטר בהייבריד, זה תלוי באופי הנהיגה ברכב ומתווה הנסיעות.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

למעשה זה על קורולה היברידית ( שכאמור ״השאלנו״ לחודשים), האיגניס כרגע בבית..

עוד לא עבר חודש שלם ולכן ההערכה, אבל זה יוצר סביב 1700 כנראה ( לפי מחשב רכב עושה 1:18.5 בנסיעות האלה לעפולה).

ברור לי שכנראה בנזין או דיזל לא יהיה הרבה יותר טוב ( מה גם של נהגת יש רגל כבדה על הגז), לכן עלתה אופציית החשמלי, רק שאין כרגע- ואם הבנתי נכון מהפורום הזה אז הסבירות שיתנו לנו ליסינג תפעולי כלשהוא ל 40-45k לא גבוהה

מה שחסר לי להבין את במשוואה עד הסוף זו מה העלות של נסועה כזו ברכב חשמלי, כי קיבלתי נתונים דיי סותרים ( בין 3000-12,000 שח)

פורסם (נערך)

נסיעה יומיומית מהמרכז לעפולה וחזרה זה קשוח. אם את צריכה לעשות תורנויות/כוננויות זו סכנת נפשות.

האם בדקת חלופה של נסיעה ברכבת? אמנם סיבוב דרך חיפה, אבל לא מתיש וסכנה הרבה יותר קטנה לתאונות, וגם אין בעיה של חסימות בתקופות קשות בואדי עארה. גם בבית החולים הבינו זאת, היום הוא מפעיל שאטלים לתחנת הרכבת.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, poly כתב:

למעשה זה על קורולה היברידית ( שכאמור ״השאלנו״ לחודשים), האיגניס כרגע בבית..

עוד לא עבר חודש שלם ולכן ההערכה, אבל זה יוצר סביב 1700 כנראה ( לפי מחשב רכב עושה 1:18.5 בנסיעות האלה לעפולה).

ברור לי שכנראה בנזין או דיזל לא יהיה הרבה יותר טוב ( מה גם של נהגת יש רגל כבדה על הגז), לכן עלתה אופציית החשמלי, רק שאין כרגע- ואם הבנתי נכון מהפורום הזה אז הסבירות שיתנו לנו ליסינג תפעולי כלשהוא ל 40-45k לא גבוהה

מה שחסר לי להבין את במשוואה עד הסוף זו מה העלות של נסועה כזו ברכב חשמלי, כי קיבלתי נתונים דיי סותרים ( בין 3000-12,000 שח)

עושה 40K, כיום עם רכב חשמלי, טסט וטיפולים יותר זולים אבל זה זניח, חשמל בערך 400-500 ש"ח בחודש לעומת הסולר שהייתי משלם 2800 ש"ח בחודש(לפני שתי העליות האחרונות), אין ספק שהחשמלי חסכוני בהרבה, בעיקר למי שהנסועה שלו גבוהה.

עריכה אחרונה על ידי guccii800
פורסם

רכבת זה סיפור כאוב- כמו שאמרת סיבוב דרך חיפה, וגם מהעיר שלנו אין ישיר לחיפה. בקיצור הופך את זה לבלתי ישים בעליל, מה גם שהנהגת מסרבת. ( אני ניסיתי לשכנע). כרגע השעות יחסית נורמליות ( זה תלוי בשלב ההתמחות ובמחלקה בה מתמחים), אז זה פחות נורא, יותר כמו כל עובד רגיל במשק שעובד 8 שעות. אבל מסכימה, הלוואי שתהיה רכבת נורמלית ואפשר יהיה להשתמש בה, זה כנראה לא יקרה עד סוף ההתמחות.

פורסם
לפני 16 שעות, poly כתב:

תודה לכולם

האם בכלל יש חברה שתסכים לעשות ליסינג ל 45,000 בשנה? ( או 40,000)

האם יש רכבים חשמלים יד שניה בשוק? ( אם נמתח קצת את התקציב)?

רכב חשמלי יכול לחסוך לנו איזה 20,000 בשנה על דחק, אז עדיף לנו אפילו לשים עליו סביב 100,000

מה לגבי רכבי ״פלאג אין״?

לפני 15 שעות, zaf כתב:

אין.  ואם את רופאה, מאד לא כדאי להתקע כשהסוללה ריקה ולהמתין לגרר( או לחליפין, לעזוב את הרכב ולהגיע לעבודה עם מונית) 

כל הדורות הראשונים של המכוניות החשמליות מציעים טווח באשור 200 וקצת קילומטרים בין טעינות , זה לכשעצמו יגרור את הצורך לטעון מידי יום בנקודות הקצה (בבית ובעבודה) . 

אז יש,
אני קבלתי לפני בערך 8 חודשים הצעה (אם אני זוכר נכון) מכספא ליס, ומשלמה,
יקר, כנראה לא משתלם אבל קיים (ההגבלה הייתה ל 40K ק"מ + 0.5 ש"ח לקלומטר מעבר).

בכל מקרה אני הייתי מחפש איוניק שנכנסת למסגרת העליונה של התקציב והיא אמינה חסכונית וטובה, או גראנד קופה דיזל גם היא חסכונית ואמינה יחסית.

פורסם
לפני כשעה, guccii800 כתב:

עושה 40K, כיום עם רכב חשמלי, טסט וטיפולים יותר זולים אבל זה זניח, חשמל בערך 400-500 ש"ח בחודש לעומת הסולר שהייתי משלם 2800 ש"ח בחודש(לפני שתי העליות האחרונות), אין ספק שהחשמלי חסכוני בהרבה, בעיקר למי שהנסועה שלו גבוהה.

סליחה על הסטיה מהנושא. אין חולק שחשמלי יותר חסכוני, אבל משהו במספרים שלך לא מסתדר - מה היה שותה לך 2800 ש"ח בסולר לחודש עבור 3300 ק"מ חודשיים - סילברדו? לפי החשבון שלך היית עושה 10 ק"מ לליטר במקרה הטוב - זה חצי ממה שעושה פרייבט דיזל מודרני בנסיעה בין עירונית.

חזיר דיזל

פורסם

@polyחשבי על שילוב של נסיעה ברכב לתחנה על מסילת החוף, ומשם ברכבת. אין לי ספק שזה מוסיף לפחות שעה וחצי ביום בדרכי, מצד שני, זמן למנוחה או לימודים (אמרת מתמחה אמרת הרבה קריאה).

צריך לחשוב גם על טווח הזמנים - האם מדובר ברוטציה של כמה חודשים או שנה, או בהתמחות מלאה של 4-5 שנים, שכנראה שהנסיעות ובמיוחד הנהיגה המתישה עלולים לשבור אותה.

עם מרחקים וזמני נסיעה כאלה צריכים לבחון העתקת מקום מגורים, כמובן בהסתכלות רחבה של המשפחה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• ספונסר פורום
פורסם
לפני 15 שעות, Akiva.Ro כתב:

לי היה טיוטה אוריס סטיישן 2016 הייבריד 3 שנים מאה אלף קילומטר בעיקר נסיעות בין עירוניות 

אף פעם לא הגעתי למספרים האלה. 

ממוצע משוקלל במעקב אובססיבי,  1/15.5-16 פחות או יותר מטנק לטנק

לא הצלחתי להגיע יותר מזה.

בעיקר אשתי נסעה לעבודה כל יום 

נהיגה ממוצעת

שנסעתי על פריוס 2017 על אותו תוואי דרך (איזור מרכז מודיעין הרצליה)החיסכון היה משמעותי הרבה יותר.

שמעתי על כך מבירור אצל

כמה בעלי אוריס.

יש לזכור שתצרוכת דלק נשענת על דבר אחד בעיקר - כף רגלו/ה הימנית של הנהג/ת...

בהינתן שמערכת ההינע של האוריס לקוחה מהפריוס 3, הפוטנציאל לחיסכון בשתיהן דומה, עם יתרון קל לפריוס בזכות האוירודינמיות העדיפה שלה.

ברגע שיש נהיגה לא מתלהמת עם שיוט עד 100-110 קמ"ש, התוצאות באוריס תהיינה דומות לפריוס, ואני אכן מכיר נהגים שמודים שעושים 1:18 בסטיישן למרות שמשייטים במעל 120 קמ"ש.  החיסכון נמצא גם באוריס, אל דאגה. פריוס טובה פשוט יקרה מידי לתקציבכם, לכן הושמטה. עריכה: ממבט קצר בלוח יד2 נראה שעל מנת להגיע לפריוס עם פחות מ-100,000 ק"מ יש להשקיע מעל 80,000, ואף 90,000 ש"ח. במחיר הנ"ל כבר ניתן למצא קיה נירו עם נתונים טובים ויותר מערכות בטיחות אקטיבית.

באשר לנוחות - יש להבחין בין מתלים נוחים (וזה אכן יש לאוריס, הרי טויוטה ידועה בתכנון-אמצע-הדרך של כל דגמי הקורולה), ובין נוחות המושבים - שהיא עניין סובייקטיבי ותלוי גם במבנה גוף, בין היתר.

בהחלט ממליץ לנסות את האוריס בנסיעה של 15ד' לפחות לפני קבלת החלטה (כפי שאני ממליץ לכל רכב, אגב). 

• אהבתי 1

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

פורסם
לפני שעתיים, קורן בן אשר כתב:

סליחה על הסטיה מהנושא. אין חולק שחשמלי יותר חסכוני, אבל משהו במספרים שלך לא מסתדר - מה היה שותה לך 2800 ש"ח בסולר לחודש עבור 3300 ק"מ חודשיים - סילברדו? לפי החשבון שלך היית עושה 10 ק"מ לליטר במקרה הטוב - זה חצי ממה שעושה פרייבט דיזל מודרני בנסיעה בין עירונית.

קצת יותר מ 40K, כ-3500 בחודש, ניסאן X-TRAIL שכל יום יורד ועולה את כביש 31 לכיוון ים המלח

• תוכן חדש...