Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1449 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 20 שעות, Gopher כתב:

אם יש לך אפשרות להתקין עמדה ביתית בכלל אין פה התלבטות בעיני במיוחד עם עלית מחירי הדלק מידי חודש.

יש המון אנשים שהיו מתים להתקין עמדה ביתית ולא יכולים.

מצטרף, רכב חשמלי אינו רק חסכוני משמעותית בכל הנוגע להוצאות שוטפות ואחזקה, הוא גם הרבה יותר שקט, נינוח וידידותי, וכשמדובר בנסיעות ארוכות מהסוג שאתה מתאר גם זה שיקול.

• אהבתי 1
  • תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

סליחה שאני קצת הורס את המסיבה, בגדול אני מאוד בעד חשמלי,  אבל לדעתי פחות מתאים למשימה המתוארת, במיוחד כשמדובר ברכב עם טווח באזור 300 ק"מ. זוגתי רופאה בבי"ח, אני זוכר היטב את שנות ההתמחות, יש תורנויות, יש כוננויות והקפצות (אפילו עכשיו, היום, לפני שעתיים אשתי הוקפצה לעבודה). מספיק שפעם אחת תהיה הקפצה והרכב לא יהיה טעון מספיק, ואתן בבעיה גדולה. לדעתי זה משאיר שולי בטחון קטנים מאוד. אתן צריכות רכב שמוכן תמיד בזמינות מיידית. לכן לעת עתה הייתי נשאר עם דיזל, בהנתן שטסלה LR לא על הפרק.

חזיר דיזל

פורסם

קורן - לא עושים כוננת בעפולה מהבית בכפ"ס או רעננה. יש מגבלת זמן קריאה לכונן - אאל"ט 20 דקות. כוננים שמתגוררים יותר רחוק מוצאים פתרונות - בעפולה יש מגורי צוות ואפשר לקבל חדר אישי בפרוטות. אחרים שוכרים דירות לצורך הכוננויות או עוברים להתגורר בקרבת ביה"ח.

עם זאת - כאן מדובר במתמחה, כך שלא מדובר בכוננויות. את הסכנה בנהיגה אחרי תורנויות כבר הזכרתי ואזכיר שוב, עשיתי את הדברים האלה כמה שנים, עד עכשיו שערותי סומרות מהשטויות שאליהן התפתיתי, אפילו אם הייתי חוטף 2-3 שעות שינה לפני הנהיגה הביתה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

עדיין - לדעתי 300 ק"מ טווח זה מעט, כשאתה יודע שאתה מתחיל את היום עם 180 ק"מ במינימום, לפני בלת"מים. לא מספיק שולי בטחון לדעתי. דיזלית טובה תעשה חמש נסיעות כאלה הלוך-חזור על מיכל אחד.

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר

חזיר דיזל

פורסם

הנהיגה הזו תשבור אותה. לנהוג מהשרון לעפולה וחזרה 5 פעמים בשבוע - אפילו אם מדובר ב-8-0-4 - (טוב, לא 0) זה עומס עצום, גם מבלחנת המאמץ הכרוך בנהיגה וגם מבחינת השעות על הכביש, קרוב לודאי 4 שעות ביום, 20 שאות בשבוע, כמעט 1000 שעות בשנה.

• אהבתי 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 12.7.2022 בשעה 17:10, קורן בן אשר כתב:

במחילה מאורי, אני חושב שהאוריס מאוד לא מתאימה למשימה הנ"ל, בשנתונים המדוברים לדעתי רכב אחד הכי לא נוחים שקיימים בסגמנט הזה בכל המובנים, קרש גיהוץ על גלגלים ממש.

למי שנוסע נסיעות ארוכות, נוחות (מושבים, שיכוך, בידוד רעש) היא עניין קריטי שעושה את ההבדל באיזה מצב צבירה מגיעים לעבודה/הביתה. הבחירה בין דיזל להיברידי תהיה תוצאתית להתאמה של הרכב מבחינת הנוחות.

אם ליסינג אפשרי בלי התחשבות בעלות - הייתי בודק כמה יעלה C5 איירקרוס דיזל.

נסעתי נסיעת מבחן על אוריס 2014 הייבריד מושב לא נוח  קשה למצוא תנוחת נהיגה נוחה אולי השתפרו מאז לא יודע

רכב חסכוני בעיני בין הנוחים שיצא לי לנסוע עליהם  זה רנו מגאן קופה או פלואנס

בשביל חיסכון ואי חשש מלהתקע בלי סוללה ממליץ על דיזל 

הוא תפור לנסיעות ארוכות בבינעירוני

אחרי נסיעה ארוכה אתה יורד רענן כאילו לא נסעת חזק שקט חסכוני ואחזקה זולה יחסית

פורסם (נערך)

תודה לכולם, מקווה שבקרוב נוכל לסגור ולעדכן

וקורן, ו spiral לגבי מה שכתבתם- מספר דברים:

א. ההתמחות היא ברפואת עור ( פחות הקפצות צפויות..). כרגע קיבלה פטור מתורניות לחצי השנה הקרובה, אחרי זה באמת נצטרך לחשוב ( יש מצב לנח בעפולה אצל המשפחה ואז לחזור הביתה)

ב. יהיה עוד רכב בבית שאמור להיות רכב העבודה שלי- אז במקרה הכי גרוע תמיד ניתן יהיה להשתמש בו

ג. יש תחנת הטענה מהירה ליד בית החולים.

ד. גם לדעתי הנסיעות האלה לא נורמליות, אבל היא מתעקשת… 

מסכימה איתכם שאם היה מדובר ברכב יחיד למשפחה, עם הצרכים שלנו הייתי מפחדת ללכת על חשמלי עם הטווח הזה, וגם שמדובר בנסיעות מאוד מורכבות למתמחה ברפואה, אבל יש לנו כמה דוגמאות של אנשים שעשו את זה ושרדו לספר 😜

עריכה אחרונה על ידי poly
פורסם
לפני 13 שעות, motior כתב:

הקןרסה מקבילה (וכמעט זהה) ל-208 חשמלית ולא ל-2008 (שגם מאוד דומה כמובן)

https://www.icar.co.il/compare/?compare-version[]=22605&compare-version[]=21631&compare-version[]=21765

אופס. התכוונתי כמובן לא ל- Corsa-e  אלא ל- Mokka-e.
https://ev-database.org/car/1586/Opel-Mokka-e
אם היה מדובר רק באדם אחד, ה- e-208/Corsa-e  יותר מתאימות (דגמים קצת יותר זולים ויעילים אנרגטית עם יותר טווח), אבל כיוון שמדי פעם יהיה צריך להסיע 3 נוסעים, תצורת הקרוסאובר של ה- e-2008/Mokka-e  תהיה יותר נוחה.

• אהבתי 1
פורסם

ניחשתי שזו התמחות ברפואת עור שהיא לכאורה קלה מבחינת שעות העבודה. אבל זה לכאורה, בימים בהם אני עבדתי במיון הייתי פוגש את רופאי העור כמה פעמים בכל תורנות. כמובן שאיני יודע מה המצב היום, אבל לא סביר שהם מקבלים פטור. מצד שני - מקום התמחות בעור זה לא משהו שמוותרים עליו בקלות.

חוץ מזה, פטור לחצי שנה זה ממש לא בסיס שעליו בונים לטווח של 4-5 שנות התמחות. 

וכאמור, היחס בין שעות העבודה לשעות הנהיגה במצבכן ממש לא סביר.

• תוכן חדש...