Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1549 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מתכוונים לרכוש רכב חדש, ואחרי הרבה התלבטויות ופסילה של המתחרים משיקולים שונים, הגענו לישורת האחרונה אם שני דגמים אפשריים - סקודה קודיאק סטייל עם מנוע דיזל 150 כ"ס או פולקסוואגן טיגואן אולספייס אלגאנס פלוס עם מנוע בנזין 150 כ"ס. לכל רכב יתרונות וחסכונות (הסקודה מעט מרווח יותר, הטיגואן אולספייס מאובזר יותר), אבל בעניין אחד קשה להכריע - המנוע.

הסקודיאק דיזל יקרה יותר בכ-13,000 ש"ח, יש לה עלויות תחזוקה גבוהות יותר (גם בביטוח, גם באגרה השנתית, וגם בטיפולים/תיקונים), ואמנם היא חסכונית בדלק, אבל בנסועה שלנו (כ-15,000-20,000 ק"מ בשנה) החסכון לא מספיק כדי לכסות את כל ההפרש בעלויות.

מהצד השני הטיגואן אולספייס עם מנוע חלש יותר (במומנט, 25.5 קג"מ לעומת 36.7 קג"מ), אבל הרכב, התחזוקה, והטיפולים זולים יותר (וכאמור הוא גם מאובזר יותר).

וגם יש את עניין השוק יד 2. מצד אחד הטיגואן אולספייס זה דגם חדש ולכן אין רפרנס למצב השוק שלו, ומהצד השני הסקודיאק זה דיזל 2X4, שלהבנתי זה לא בדיוק הדגם הכי מבוקש ליד 2 (ביחס לשוק של שאר רכבי הסקודיאק).

אז השאלה היא עד כמה ההבדלים בין המנועים קריטיים? האם באמת כדאי לי להתעקש ולהשקיע ולקחת את הדיזל, בידיעה שבסך הכל (אלא אם אני טועה בהערכות שלי) אני צפוי להוציא עליו משמעותית יותר כסף?

פורסם (נערך)

בעניין השוק לא הייתי דואג. יש דרישה לדיזל גם אם מדובר בדגם 2X4. חוץ מזה ששוק היד 2 הוא כרגע שוק מוכרים מובהק, רכבים נמכרים במהירות ובמחירים גבוהים ובטח קודיאק דיזל. אף אחד לא יודע מה יהיה בעוד שלוש שנים ואני סקפטי שהמצב ישאר ככה, אבל בכל מקרה זה לא היה מעסיק אותי.

לגבי עלויות האחזקה לא חושב שיש הבדל משמעותי בעלויות הטיפולים. פה אתה מחליף פילטר סולר ושם אתה מחליף מצתים. לא אמור להיות הבדל גדול אלה אם הולך לך מזרק, אבל זה משהו שאם יקרה יהיה בנסועה גבוהה...
לגבי הביטוח/אגרה אם אתה אומר אתה כנראה יודע, אני לא בדקתי וזה בהחלט שיקול, אבל קח בחשבון שנסועה של 15-20K בשנה היא לא גבוהה אומנם, אבל גם לא נמוכה וכשמדובר ברכב חדש וגדול אתה עלול למצוא את עצמך מטייל איתו קצת יותר ממה שתיכננת. החיסכון בצריכת הדלק בוודאות יפצה על ההפרש בביטוח ובאגרה ואולי אף יכסה את עלות הקניה העודפת.

שתי האופציות סבירות, באופן אישי הייתי בוחר בדיזל כי יש לי חיבה לאופי הפעולה ולביצועים שמספקים מנועי דיזל, אבל גם הטיגואן הוא בחירה טובה. בנוסף אם דיברנו על שוק, רכב דיזל עם נסועה כמו שאתה מתאר נחשב לרכב עם נסועה נמוכה ויהיה לו ביקוש רב לדעתי (אבל שוב לא יודע אם זה היה שיקול עיקרי אצלי).

מה לגבי הזמינות של הרכבים? הטיגואן זמין ממה שהבנתי, לא בטוח שאצל הקודיאק המצב דומה.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם (נערך)
לפני 30 דקות, farkash7 כתב:

לגבי עלויות האחזקה לא חושב שיש הבדל משמעותי בעלויות הטיפולים. פה אתה מחליף פילטר סולר ושם אתה מחליף מצתים. לא אמור להיות הבדל גדול אלה אם הולך לך מזרק, אבל זה משהו שאם יקרה יהיה בנסועה גבוהה...
לגבי הביטוח/אגרה אם אתה אומר אתה כנראה יודע, אני לא בדקתי וזה בהחלט שיקול, אבל קח בחשבון שנסועה של 15-20K בשנה היא לא גבוהה אומנם, אבל גם לא נמוכה וכשמדובר ברכב חדש וגדול אתה עלול למצוא את עצמך מטייל איתו קצת יותר ממה שתיכננת. החיסכון בצריכת הדלק בוודאות יפצה על ההפרש בביטוח ובאגרה ואולי אף יכסה את עלות הקניה העודפת.

גם אם בעלויות הטיפולים אין הבדל, החסכון בדלק יכסה בערך את עלות הביטוח והאגרה (שהם ביחד בכ-2000 ש"י יותר יקרים מהטיגואן אולספייס, בין היתר בגלל שהסקודיאק די גניב), ואז יש לקחת בחשבון גם את ההפרש במחיר הבסיס בין השניים (שהחסכון בדלק לא יצליח לכסות).

לפני 30 דקות, farkash7 כתב:

מה לגבי הזמינות של הרכבים? הטיגואן זמין ממה שהבנתי, לא בטוח שאצל הקודיאק המצב דומה.

כרגע שניהם לא זמינים. בהתחשב בצבע ובגימור שאנחנו רוצים הסקודיאק זמין לאוגוסט ובאולספייס הכניסו אותי ל"רשימת המתנה" ולא יודעים להגיד מתי אקבל אותו (אבל טוענים שזה יהיה לפני הסקודיאק).

עריכה אחרונה על ידי yuvalz
שגיאת כתיב
פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, yuvalz כתב:

גם אם בעלויות הטיפולים אין הבדל, החסכון בדלק יכסה בערך את עלות הביטוח והאגרה (שהם ביחד בכ-2000 ש"י יותר יקרים מהטיגואן אולספייס, בין היתר בגלל שהסקודיאק די גניב), ואז יש לקחת בחשבון גם את ההפרש במחיר הבסיס בין השניים (שהחסכון בדלק לא יצליח לכסות).

כרגע שניהם לא זמינים. בהתחשב בצבע ובגימור שאנחנו רוצים הסקודיאק זמין לאוגוסט ובאולספייס הכניסו אותי ל"רשימת המתנה" ולא יודעים להגיד מתי אקבל אותו (אבל טוענים שזה יהיה לפני הסקודיאק).

לא מודע מהיכן הנתונים,

קודיאק דיזל אמבישן עם אגרה עולה 213 אלף, טיגואן 1.5 עולה 188 בערך. זה 25 אלף הפרש.

האבזור באמבישן מצחיק בפני עצמו, ומצחיק הרבה יותר לעומת הטיגואן.

אם כבר קודיאק דיזל, תוסיף עוד קצת תקנה סטייל, הרבה יותר מאובזר והרבה יותר מבוקש ביד 2.

אני חושב שמבחינת עלות תועלת, הטיגואן הרבה יותר משתלם.

.

עריכה אחרונה על ידי Yakov1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

יש קודיאק דיזל ל @אליהו שבת

לפי מה שהוא עדכן יש בלאי בלמים וצמיגים מאוד גבוה. אם אני זוכר נכון זלל סט כל 15K וצמיגים ב 30k, הוא אמנם בבירה ועם סגנון נהיגה מסויים, אבל עדיין זה ממש ממש גבוה.

• אהבתי 1

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

קודיאק דיזל עולה 226 הטיגואן 210, הפער עומד על 16 אלף + עוד איזה 1000 שקל בחישוב פערי אגרת הרישוי.

לעניין ביטוח שניהם אותו דבר.

קודיאק דיזל יד 2 שמורה לוקח לה בין 3 ל4 דקות להימכר מעל המחירון בפער מול הבנזין, לטובה כמובן.

מדובר במנוע פנינה שהולם את הרכב ומניע אותו כראוי אם כי עם אופי דיזל לטוב ולרע.

פערי הדלק ביחס של 1-1.5 לפחות לטובת הדיזל.

לעניין צמיגים ובלמים, נהג סטנדרטי בהחלט יכול להחליף אותם פעם בכמה טיפולים ללא חשש, מי שנוהג חזק יש לזה השלכות... מדובר ברכב כבד.

מה כן ממליץ אם עניין התקציב משמעותי? ממליץ על הטיגואן אלגנס לא הפלוס, פערי האבזור לא משמעותיים, הרכב כבר בגרסת הבסיס מאוד מאובזר בפער מול סקודה.

והתמורה למחיר הגבוהה ביותר בגזרת רכבי 7 מקומות בישראל, אם כי מנוע 1.5 לדעתי לא מספיק לכזה רכב, אך שוב זה כבר תלוי נהג כמובן.

תתחדש.

פורסם
לפני 23 שעות, yuvalz כתב:

יש לה עלויות תחזוקה גבוהות יותר (גם בביטוח, גם באגרה השנתית, וגם בטיפולים/תיקונים), ואמנם היא חסכונית בדלק, אבל בנסועה שלנו (כ-15,000-20,000 ק"מ בשנה) החסכון לא מספיק כדי לכסות את כל ההפרש בעלויות.

מהצד השני הטיגואן אולספייס עם מנוע חלש יותר (במומנט, 25.5 קג"מ לעומת 36.7 קג"מ), אבל הרכב, התחזוקה, והטיפולים זולים יותר (וכאמור הוא גם מאובזר יותר).

הסבר פרק ונמק.

מהם ההפרשים בביטוח ? 
אני מבין שההפרש באגרת רישוי הוא 1000 שח בשנה (80-85) שקלים לחודש בערך.

בעניין הטיפולים והתיקונים - לא מסכים איתך. שניהם יתקלקלו מתישהו ולפחות בשנים הראשונות יש לך אחריות.
טיפולים לרוב יותר זולים בדיזל (אין החלפות של מצתים יקרים כל 30-40K ק"מ) מעבר לזה הכל רגיל (סנני מזגן, אויר, דלק, שמן מנוע וכד').

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

נראה שההתלבטות שלך היא בין גירסת הבסיס של הטיגואן שמציעה חבילה משתלמת במיוחד (בטח בשוק של היום) אל מול קודיאק דיזל מאובזר.
אם נסתכל על מחיר הקניה בלבד ישנו פער לא קטן לטובת הטיגואן. כנראה שלא תסגור אותו בצריכת דלק בלבד.
בהנחה שזמני האספקה לא מדאיגים אותך:
אם דיזל לא חשוב לך, לך על הטיגואן.
אם אתה רוצה להנות מהיתרונות של הדיזל זה יעלה לך יותר במחיר הקניה.

שאר הדברים שחששת מהם כנראה לא באמת משמעותיים.

מהצורה שאתה מתנסח אני חושב שתהיה מרוצה מגירסת הבנזין, לא נראה שאתה מספיק מעריך את האיכויות של יחידת הכוח לוגמת הסולר. זה לחלוטין בסדר כמובן, יש סדרי עדיפויות ומחיר הוא פרמטר חשוב, מה גם שפרט לכך נראה שהטיגואן מציע אחלה חבילה.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
בתאריך 29.3.2022 בשעה 19:34, Yakov1 כתב:

לא מודע מהיכן הנתונים,

קודיאק דיזל אמבישן עם אגרה עולה 213 אלף, טיגואן 1.5 עולה 188 בערך. זה 25 אלף הפרש.

האבזור באמבישן מצחיק בפני עצמו, ומצחיק הרבה יותר לעומת הטיגואן.

אם כבר קודיאק דיזל, תוסיף עוד קצת תקנה סטייל, הרבה יותר מאובזר והרבה יותר מבוקש ביד 2.

אני חושב שמבחינת עלות תועלת, הטיגואן הרבה יותר משתלם.

.

אני מסתכל על קודיאק סטייל וטיגואן אלגנס פלוס. אחרי תוספות הכרחיות (כמו צבע, כי אשתי לא מוכנה ללבן…) זה יוצא הפרש של כ-13 אש״ח. בנוגע לביטוח - עשיתי ממוצע בוובי, ויצא שהסקודה יקרה בכ-1000 ש״ח… 

בתאריך 30.3.2022 בשעה 16:53, farkash7 כתב:

נראה שההתלבטות שלך היא בין גירסת הבסיס של הטיגואן שמציעה חבילה משתלמת במיוחד (בטח בשוק של היום) אל מול קודיאק דיזל מאובזר.
אם נסתכל על מחיר הקניה בלבד ישנו פער לא קטן לטובת הטיגואן. כנראה שלא תסגור אותו בצריכת דלק בלבד.
בהנחה שזמני האספקה לא מדאיגים אותך:
אם דיזל לא חשוב לך, לך על הטיגואן.
אם אתה רוצה להנות מהיתרונות של הדיזל זה יעלה לך יותר במחיר הקניה.

שאר הדברים שחששת מהם כנראה לא באמת משמעותיים.

מהצורה שאתה מתנסח אני חושב שתהיה מרוצה מגירסת הבנזין, לא נראה שאתה מספיק מעריך את האיכויות של יחידת הכוח לוגמת הסולר. זה לחלוטין בסדר כמובן, יש סדרי עדיפויות ומחיר הוא פרמטר חשוב, מה גם שפרט לכך נראה שהטיגואן מציע אחלה חבילה.

מצד אחד אני כן מעריך את הדיזל, אבל מצד שני אני מאוד אוהב גימיקים ואבזורים ולכן הדיזל לא מנצח מיד. כנראה בסוף זה יסתכם באיזה רכב יגיע קודם… 

פורסם (נערך)
בתאריך 1.4.2022 בשעה 07:37, yuvalz כתב:

אלגנס פלוס

אני מדבר על הרמה הבסיסית של הטיגואן, לטעמי היא הרבה יותר משתלמת ומספיק מאובזרת. לדעתי חבל לשלם עוד 25 אלף בשביל דגם פלוס

עריכה אחרונה על ידי Yakov1
פורסם (נערך)
בתאריך 30.3.2022 בשעה 08:17, אליהו שבת כתב:

קודיאק דיזל יד 2 שמורה לוקח לה בין 3 ל4 דקות להימכר מעל המחירון בפער מול הבנזין, לטובה כמובן.

תרשה לי לחלוק עליך. גם לחבר שלי יש טסלה שהוא כבר חצי שנה דורש עליה 20 מעל המחירון, רק שהיא עדיין אצלו בחניה. משהו  לא ברור עד הזוי בשוק של הקודיאק. כבר זמן מה יש מאות (מאות, לא עשרות) פרטים למכירה, 9 עמודים ביד 2 בסלולר, מפרטיים וסוחרים. מתוך סקרנות שמתי חיפוש לטויוטה קורולה + פיקנטו מכל הדגמים האפשריים מ 2018 וקיבלתי את אותה תוצאה (כל אחת בנפרד). שמתי אאוטלנדר מ 2018 שלאחר בדיקה מ 2018 ל 2021 מכר יותר מ 5000 רכבים מעל הקודיאק, וקיבלתי 6 עמודים.

זה לא מחקר עם סטיית תקן מובהקת, אבל עם ישראל אומר משהו לעמה ישראל, אני רוצה 10 מעל המחירון ואני מוכר כי א-ב-ציגלה-מה. נראה כי רוכשי קודיאק לא מחזיקים בו לטווח ארוך והסיבה לכך לוטה בערפל. למי שיש נתונים מדוייקים מוזמן לשתף, אני מדבר על תחושות שמבוססות על ניחוש מושכל. 

עריכה אחרונה על ידי ST12345

פורסם
לפני 3 שעות, ST12345 כתב:

נראה כי רוכשי קודיאק לא מחזיקים בו לטווח ארוך והסיבה לכך לוטה בערפל. למי שיש נתונים מדוייקים מוזמן לשתף, אני מדבר על תחושות שמבוססות על ניחוש מושכל. 

מעניין. גם אני שמתי לב שאנשים מוכרים רכבים די חדשים ותהיתי למה. התחושה שלי היא שאנשים שקונים רכב 7 מקומות בגודל בינוני לא באמת צריכים רכב כזה גדול, או שהם מגלים שבשורה האחרונה יכולים לשבת רק ילדים קטנים. אבל גם אצלי זה רק תחושה (ואני מקווה שזאת הסיבה ולא משהו נסתר אחר ברכב...)

פורסם
לפני 6 שעות, ST12345 כתב:

תרשה לי לחלוק עליך. גם לחבר שלי יש טסלה שהוא כבר חצי שנה דורש עליה 20 מעל המחירון, רק שהיא עדיין אצלו בחניה. משהו  לא ברור עד הזוי בשוק של הקודיאק. כבר זמן מה יש מאות (מאות, לא עשרות) פרטים למכירה, 9 עמודים ביד 2 בסלולר, מפרטיים וסוחרים. מתוך סקרנות שמתי חיפוש לטויוטה קורולה + פיקנטו מכל הדגמים האפשריים מ 2018 וקיבלתי את אותה תוצאה (כל אחת בנפרד). שמתי אאוטלנדר מ 2018 שלאחר בדיקה מ 2018 ל 2021 מכר יותר מ 5000 רכבים מעל הקודיאק, וקיבלתי 6 עמודים.

זה לא מחקר עם סטיית תקן מובהקת, אבל עם ישראל אומר משהו לעמה ישראל, אני רוצה 10 מעל המחירון ואני מוכר כי א-ב-ציגלה-מה. נראה כי רוכשי קודיאק לא מחזיקים בו לטווח ארוך והסיבה לכך לוטה בערפל. למי שיש נתונים מדוייקים מוזמן לשתף, אני מדבר על תחושות שמבוססות על ניחוש מושכל. 

כולם עפים על עצמם מעל המחירון משמעותי ולכן לא מוכרים 

במחירון + כמה שקלים יש לי רשימת המתנה

למשעה כל רכב שיש לו שוק טוב לפעמים אנשים חושבים שהנה הם תפסו דג שמן ומנסים למכור במחיר מופקע, כל החשמליות/טסלות/קודיאק, אך כשמגיע למכירה זה לא תמיד כך

בהחלט שבמחיר מחירון +  לוקח פחות מיום למכור

לעניין רכבים חדשים שנמצאים ביד 2: זה קיים בכל הסגמנטים כמדומני, ניסיתי לדוג איזה טיגואן אולספייס, אנשים מוכרים 5 דקות אחרי שקבלו, מדוע? אין לי מושג, אולי חושבים לעשות אקזיט

פורסם

העניין הוא למה כולם מוכרים, לא המחיר. משהו בקודיאק רחוק מלהיות מושלם. יכול להיות שהוא צבר הילה של לנדקרוזר וכשרוכשים אותו פתאום זה לא זה? או שמא תקלה אחת בתוך/מחוץ לאחריות והתמודדות עם צ'מפיון עושות את שלהן ? 

לא יתכן שהרכב מדהים אבל כולם מוכרים. במיוחד כשידוע שאין מה לקנות במקום כי אין רכבים = אולי זה בעצם יותר גרוע; אנשים יחליפו במשומשת אחרת, רק להעיף את הקודיאק ? 

נקודות למחשבה...

פורסם

תשמע, לא יודע, ראשית הרכב פשוט נמכר בכמויות מאוד גדולות בפער של 1ל10 כמדומני מול ה5008 לדוגמא, טבעי שיש יותר שמוכרים.

שנית, הרכב מושלם למי שצריך 7 מקומות, לא מצאתי לו תחליף, הרכב משמעם אך עושה את העבודה בצורה נפלאה מול המתחרות, היחיד ששמתי עין עליו זה סורנטו פלאג אין - אך המחיר שלו גבוה.

לעניין אמינות הרכב נקרא מאוד אמין, אחרת היינו רואים כאן בפורום, לעניין הגיר, כן הוא מאוד אמין, אחוז הכשל נמוך מאוד (גיר רטוב כמעט בכל מה שעלה על הכביש).

• תוכן חדש...