Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1552 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבר מתכנן לעשות שיפוץ קוסמטי עדין בדירה שהוא משכיר(גם כהכנה למכירה בעתיד).

עשינו סיבוב בסניף איקאה וסהכ יחסית למחיר הזול שהם מציעים, נראה שהמטבחים שלהם עושים את העבודה.

השאלה היא מה אני מפספס? על פניו נראה שאפשר להעמיד מטבח חביב מאוד סביב ה20 כולל הכל.

האם זה יתפרק תוך שנה? האם יש למישהו נסיון עם זה?

איפה הקאצ?

ברור לי שזה לא יהיה בסטנדרט של נגר איכותי/רגבה

אך סהכ עושה רושם שזה vfm טוב.

פורסם

לקוחות ששיפצתי להם דירה לפני 4 חודשים קנו באיקאה.

מדובר בקופסאות מוכנות מראש כמו שהיה פעם. הכל מגיע ארוז באריזה הסטנדרטית שאנחנו מכירים מאיקאה כשקונים ארון או כוורת.

הבעיה בכל הסיפור זה השירות לקוחות הנורא שלהם.

במקרה של הלקוחות שלי, בטעות קדחו להם 2 חורים לתורך צינור 4 צול אפור.
בלי ציניות: זה באמת לא אשמתם של המתקינים או איקאה. זה יכול לקרות לכל אחד, באמת.

תוך זמן קצר התחילה נזילה על הקיר. יצרו קשר עם שירות לקוחות - לקח להם כמה ימים לחזור אליהם ולשמוע מה הבעיה.

לאחר מכן עוד כמה ימים עד שקיבלו אישור לתקן את הנ"ל.

לאורך כל הדרך הלקוחות התקשרו כל יום ונידנדו להם, בכל זאת - יש נזילה שלא פוסקת על גבי הקיר !
רק אחרי שבוע שלחו צוות שיפרק את החלק העליון. לאחר מכן - בוצע התיקון - ואז תואמה להם שוב התקנה מחדש והחלפה של חלקים שניזוקו מהמים (מטבח סיבית). לתחושתי, לא נראה לי שהם יקנו מטבח מאיקאה EVER AGAIN. השירות שלהם גורר רגליים בצורה נוראית...לא מכיר את סטנדרט השירות של השבדים, אבל כנראה שהוא לא מהמהירים.

נקודה למחשבה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

שניה לפני שיכנסו המבינים שיאמרו ש"הם משתמשים בפרזול של בלום, בדיוק כמו החברות הגדולות"

וש"גם מטבחי בולטהאפ עשויים מסיבית"

אז רק אומר שהכל נכון,  אבל:

א. לבלום יש כמה רמות של פרזול. איקאה משתמשים בסדרה הבסיסית והכי פחות איכותית של בלום. זה משפיע גם בעניין של תפעול, וגם בעניין של שרידות. 

ב. כנ"ל לגבי הסיבית. יש סיבית שעדיפה על סנדוויץ', ויש סיבית שתפורר אחרי שנים ספורות.

בכל מקרה, מה שלא תעשה, אל תקנה את משטח העבודה שלהם. זה לא ישרוד שנה, בטח בדירה שדייריה אינם הבעלים, אלו ששילמו עבור המציאה המפוקפקת הזו.

ועניין נוסף (אצלי הוא ממש בחזקת דיל-ברייקר, אבל יתכן שלך זה לא יפריע בכלל): הקנטים של הגופים או ה"קופסאות", דהיינו של הארון עצמו, לא משנה מה יהיה צבע המטבח, הם תמיד יהיו לבנים...

עניין אחרון, שכנראה ברור לכם, אבל אציין בכל-זאת:

אין שום אפשרות לגמישות במידות היחידות. אתה צריך להתאים את החלל אליהם ולא להיפך, כמו שמרובל בחברות המטבחים.

(כן, גם שם הרוב מבוסס על יחידות סאנדרטיות, אבל המפעל ייצר לך את ה"סגירה האחרונה" לפי הזמנה, והיא תראה בדיוק כמו שאר המטבח

עריכה אחרונה על ידי natco
  • אהבתי 2

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, איציק נ. כתב:

לקוחות ששיפצתי להם דירה לפני 4 חודשים קנו באיקאה.

מדובר בקופסאות מוכנות מראש כמו שהיה פעם. הכל מגיע ארוז באריזה הסטנדרטית שאנחנו מכירים מאיקאה כשקונים ארון או כוורת.

הבעיה בכל הסיפור זה השירות לקוחות הנורא שלהם.

במקרה של הלקוחות שלי, בטעות קדחו להם 2 חורים לתורך צינור 4 צול אפור.
בלי ציניות: זה באמת לא אשמתם של המתקינים או איקאה. זה יכול לקרות לכל אחד, באמת.

תוך זמן קצר התחילה נזילה על הקיר. יצרו קשר עם שירות לקוחות - לקח להם כמה ימים לחזור אליהם ולשמוע מה הבעיה.

לאחר מכן עוד כמה ימים עד שקיבלו אישור לתקן את הנ"ל.

לאורך כל הדרך הלקוחות התקשרו כל יום ונידנדו להם, בכל זאת - יש נזילה שלא פוסקת על גבי הקיר !
רק אחרי שבוע שלחו צוות שיפרק את החלק העליון. לאחר מכן - בוצע התיקון - ואז תואמה להם שוב התקנה מחדש והחלפה של חלקים שניזוקו מהמים (מטבח סיבית). לתחושתי, לא נראה לי שהם יקנו מטבח מאיקאה EVER AGAIN. השירות שלהם גורר רגליים בצורה נוראית...לא מכיר את סטנדרט השירות של השבדים, אבל כנראה שהוא לא מהמהירים.

נקודה למחשבה.

איציק

השאלה אם חברות מטבחים אחרות היו נוהגות בצורה יותר טובה?

קשה לדעת את זה, כי רק שזה קורה אז באמת מבינים את רמת השירות

עריכה אחרונה על ידי adi89
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)

את רמת השירות רואים בכל התקנה.

אין התקנה בלי תקלות.

בכמה חודשים האחרונים היו לי: דלת שמשתפשפת בקיר (כי למרות ההערה שלי לתכנית שלהם לא עשו הרחקה), דלת זכוכית בגובה 2 מטר שנשברה בהובלה,  פלטת צד של איילנד בצבע אפוקסי שהגיעה שרוטה מהמפעל ועוד כמה שכבר שכחתי.

בעיקר במטבחים גדולים ומורכבים, זה אף פעם לא עובר ללא תקלות בכלל.

והמבחר פה הוא ממיטב החברות, כולל אחת שמייבאת ולא מייצרת בארץ.

רוצה לשמוע סוד?

אף אחת מהן לא נותנת שירות, כמו שהיית מצפה ממי ששילמת לו כל-כך הרבה כסף.

עריכה אחרונה על ידי natco

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
לפני 12 דקות, natco כתב:

רוצה לשמוע סוד?

אף אחת מהן לא נותנת שירות, כמו שהיית מצפה ממי ששילמת לו כל-כך הרבה כסף.

ידוע, בגלל זה אני לא אומר לפסול על הסף, רק משתף מקרה.

גם בחברות הגדולות שצריך להזמין שירות (לא אנקוב בשמות), זה להתקשר ולרדוף אחריהם - והם מתאמים לך מועד הגעה, ואז מגיע מישהו, ואז הוא צריך להזמין איזה דלת, וזה לוקח חודשים על גבי חודשים של מרדפים עד שהכל מושלם. הרבה מתייאשים בדרך אגב.

איציק

לפני 44 דקות, adi89 כתב:

השאלה אם חברות מטבחים אחרות היו נוהגות בצורה יותר טובה?

קשה לדעת את זה, כי רק שזה קורה אז באמת מבינים את רמת השירות

ראה תשובתי ל NATCO

• אהבתי 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

השאלה היא האם יש חלופות אחרות בתקציב נמוך?
פרפקט ליין\דורון רהיטים על אף האבטחות משום מה לא מכניס לי הרבה אמונה.

אגב, בעת הזמנה של המטבח מאיקאה, עלי לספק להם את המטבח לאחר פירוק הישן?

פורסם

נכון ללפני 9 שנים, מטבחי הום סנטר היו במחיר של איקאה, אולי 10% יותר.

המפרט זהה לזה של מטבחי זיו (פורמייקות, פירזול וכו'). 

אנחנו קיבלנו מהם שירות מצויין. 

המטבח שורד יפה עד היום, כולל ילדים שפותחים וסוגרים, מטפסים על ידיות וכו'. 

מציע לך לבדוק. 

• רעיון טוב! 1

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

השירות של רהיטי דורון (לא יודע להעיד על המטבחים), מזעזע.

קניתי חדר לילדים ואני ממש לא מרוצה.

בלי להכנס לכל הפרטים, לצורך הדוגמא - הביאו לי קלפה עם חורים שעשו במפעל

חורים שעשו כהכנה למדף.

תשובת הנהלה - ככה זה מגיע מהמפעל כי אם מישהו קונה עם מדפים אז למה שיעשו ייצור של חלק עם חורים וחלק בלי חורים ? נעשה חלק עם חורים בלבד, ככה זה בתצוגה ועכשיו אתה יכול לקפוץ, שילמת כסף וקיבלת חורים.

פורסם (נערך)

יש לי מטבח איקאה נראה לי כבר כמעט 10 שנים.

המחיר שלו (לפחות שאני קניתי) היה זול משמעותית ממחיר השוק של מטבחים זהים (מטבח דיי גדול).

האבן קיסר אצלהם הכי זול. או קרוב לזה.

הסיבית זה לא בעיה וכן בעיה. 

כל מטבח (גם סנדוויץ) בכמות מספיקה של מים יתנפח. 

אצלי השכן שבר את הקיר בין המטבחים ופגע בצינור מים וכמות לא הגיונית של מים הגיע לאחד הארונות העיליים והוא התנפח טיפה.

לטעמי עשיתי קנייה טובה יחסית. המטבח נראה טוב. מתפקד טוב גם אחרי לא מעט שנים.

האחריות שלהם ארוכה. המחיר היה מעולה. לא פחות.

אקנה שוב מטבח מאיקאה.

עד כאן המחמאות.

יש גם בעיות - הארונות אצלי לא לבנים. הם שחורים.  הגוף. הם כבר לא מביאים גוף שחור לארץ. 

שהארון התנפח רציתי לקנות חדש (זה יתרון יש חלקי חילוף) - אבל כיוון שאין שחור פניתי לשירות לקוחות.

הם הסכימו להזמין עבורי ארון חדש. ללא עלות. למרות שהמקרה לא מכוסה באחריות ללא ספק.

מצד שני זה היה בתקפת הקורונה ולדבריהם המקט בחול לא היה פתוח להזמנה ולכן עליי לחכות שהוא ייפתח. לא ברור מתי. 

היחידות מגיעות במידות מוכנות. זה לא כזה נורא. אבל תמיד יהיו כמה ס"מ בקצה שאתה תפספס. זה לא סוף העולם. סוגרים את זה עם קאנט יפה.

בקיצור - מי שמחפש מטבח פונקציונאלי. במחיר טוב. יחסית עמיד ובזמינות די טובה - לדעתי זאת אופציה נהדרת.

מי שמדקדק בפרטים ומחפש בקוצו של יוד. זה כנראה לא מתאים.

אגב, ראיתי מטבחים של הרבה חברות שלוקחות הרבה יותר. בואו נגיד שגם להם לא חסר פאקים ובעיות בשירות. אז לפחות פה אני יודע שקיבלתי את מה ששילמתי עליו (ואשכרה קיבלתי והחברת מטבחים לא פשטה רגל).

לפני 4 שעות, alex321 כתב:

השאלה היא האם יש חלופות אחרות בתקציב נמוך?
פרפקט ליין\דורון רהיטים על אף האבטחות משום מה לא מכניס לי הרבה אמונה.

אגב, בעת הזמנה של המטבח מאיקאה, עלי לספק להם את המטבח לאחר פירוק הישן?

שאתה מזמין מטבח באיקאה אתה קובע תור למעצב מטבחים.

מגיע עם תרשים של המטבח. כולל מידות ומיקום נקודות מים וכו'.

הוא בונה לך מטבח. נותן לך הצעת מחיר.

לפני שמתקדמים אתה חייב להזמין מודד מטעמם (זה עולה גרושים) שימדוד את המידות בפועל. 

עריכה אחרונה על ידי Nakamichi
פורסם

הנסיון שלי עם מטבחי איקאה היה לא פחות ממצוין. 

נכון שיש מגבלות שנגר פרטי / חברת מטבחים יודעים להתמודד והחברה של איקאה לא יכולים / רוצים. ה'אין מסתור' למכונת כביסה והמקרר, מכרו לנו פלטות להרכבה עצמית. כמובן ששנים זה עמד כי לאף אחד לא היה כח להתעסק עם זה. 

אבל המטבח היה נראה נהדר, הפירזול עבד מעולה, ולמען האמת אורחים שהגיעו הביתה היו מאוד מופתעים שזה 'איקאה'. אגב, גם לקחנו את שיש אבן קיסר שהם הציעו. התוצאה היתה מעולה. 

היו שם פאקים קטנים וניצול העובדה שאישתי שהזמינה את המטבח לא מומחית בנושא, אבל התוצאה בסה"כ היתה טובה. 

בתמונות 'לפני' ואחרי. כש 'האחרי' הוא שש-שמונה שנים אחרי ההתקנה. 

Picture 1003.jpg

מטבח איקאה.jpg

• אהבתי 2

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

כמה דברים שמשגעים אותי באיקאה ישראל, איך לעזזל אתם לא מוכרים באינטרנט?! למה אני צריך לבוא לחנות, לעמוד בשלושה תורים שונים כדי לשלוח אלי הביתה את מה שידעתי כבר בבית שאני צריך?!

איקאה אנגליה למשל עובדים מסביב לשעון כדי לעמוד בקצב של ההזמנות אינטרנט שלהם (בטח בקורונה, גם בזמנים רגילים, ושום מילה על מחירים זולים עד כדי חצי מבארץ).

דבר שני - אפשר לתכנן מטבח לבד באיקאה, שוב, לא בארץ, כנסו לאיקאה אנגליה:

https://www.ikea.com/gb/en/planners/kitchen-planner/

(אני חושב שצריך ליצר חשבון, לא בעיה גדולה) ותוכלו לשחק עם העיצוב כמה שבא לכם ולא תהיו לחוצים בפגישה על זמן או על עיצוב שהם מכתיבים לכם פה, העברתי לא מעט שעות במשחקים שונים עם זה, למדתי את היחידות השונות שלהם, סידורים שונים ומשונים שניסיתי וזה ממש נחמד למי שרוצה להגיע מוכן.

• רעיון טוב! 1

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

האמת שזה היה פעם. וברגע שהתחילו למתג את עצמם כסוג של תת-מותג (איקאה מטבחים) זה נעלם וממש קשה למצוא גם מחירים של המטבחים ומה בעצם יש.

לדעתי זה היה מעולה. היית יושב בבית, מתכנן ובא עם איזה רעיון למעצב ולוקח את זה משם. זה היה יותר יעיל ויותר בשל.

פורסם

לא קראתי את שאר התגובות.

אבל לפני 4 שנים ששיפצתי הייתי באותה התלבטות.

מטבח איקאה עלה כ20k.

כל הצעות האחרות היו גבוהות משמעותית.

גיסי עבד כמתקין מטבחים באיקאה ואמר לי לא להתקרב.

חיפשנו עוד, מצאנו בסוף מטבח ב28.

אבל עם פרזול איכותי יותר, סנוויץ אדום והנחה על השיש.

מיתר רוז רוצה לחיות!

אבא שלו תרם 100% בשנתיים האחרונות, זה הזמן להוקיר לו תודה

לתרומה: https://www.charidy.com/meitarroz/311

• תוכן חדש...