Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נתיב שמאלי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1572 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שמתי לב כל מי שבנתיב השמאלי נוסע מהר מעל המותר.

זה רק בישראל ככה? או בעוד מקומות כי זה בלתי נסבל אם נוסעים בשביל לפנות ישר נהגים מהבהבים עם אור גבוה לא תמיד אבל לרוב.

עריכה אחרונה על ידי Liquidator
  • רעיון גרוע 1
  • תגובות 84
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

ראשית - אם שותים לא נוהגים ואם נוסעים ישר לא פונים (אלא ממשיכים) 😉 .

שנית - אם אתה לא עוקף או פונה שמאלה עליך לנהוג בימני. תן לאחרים לצבור עבירות של התנחלות בשמאלי ומהירות מעל המותר.

ומי שמהבהב, אם אתה נוסע בשמאלי באופן חוקי - שיאט. אפילו באוטובאהן נהג הפורשה יאט אם מי שלפני איטי ממנו - אם כי שם יש משמעת נתיבים ברורה וקל מאד לקבל קנס על נהיגה שלא בנתיב הימני ביותר הפנוי.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 43 דקות, sperial כתב:

ראשית - אם שותים לא נוהגים ואם נוסעים ישר לא פונים (אלא ממשיכים) 😉 .

חחח הוא שכח פסיק אחרי הלפנות זה נראה כמו לפנות ישר..
אבל בתכלס הבעיה בכבישים בארץ שנהיה פקוק ולחוץ בכל שעה ובכל מקום וזה בלתי נסבל כבר, ואז באים אנשים שמתנחלים בשמאלי 5 ק"מ לפני שהם אמורים לפנות שמאלה ונוסעים במקרה הטוב במהירות המותרת, לרוב הם נוסעים לאט יותר וגורמים לאנשים להתעצבן ולהתחיל לעקוף מימין.

• רעיון טוב! 7

MAZDA 3 SPIRIT 2015

פורסם

החוק מחייב לנסוע בימיני תמיד, למעט לפני פנייה או בעקיפה.

כשהכביש מלא ניתן לנסוע את כל הדרך בעקיפה, היינו שהמהירות של הנוסע בשמאלי גבוהה מאשר ההוא בנתיב הימני.

מהירות גבוהה ביחס לחוק (ולא ביחס לתנאי הדרך) היא, איך לומר, העבירה הקלה ביותר בעיני.

• אהבתי 3

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

בדרך כלל אלה ש"מתנחלים" בנתיב השמאלי נוהגים עם תאורת DRL בלילה, לא מאותתים ועם פנסי ערפל אחוריים דולקים גם באוגוסט...

• אהבתי 4
  • מצחיק 6
  • רעיון טוב! 4
פורסם
לפני 11 שעות, Liquidator כתב:

שמתי לב כל מי שבנתיב השמאלי נוסע מהר מעל המותר.

זה רק בישראל ככה? או בעוד מקומות כי זה בלתי נסבל אם נוסעים בשביל לפנות ישר נהגים מהבהבים עם אור גבוה לא תמיד אבל לרוב.

שמתי לב שאחד האנשים שלא שומר על הימין נמצא ומתלונן שמהבהבים לו לחזור לימין 🤣

כעת ברצינות מדוע אתה מתלונן על אנשים שגורמים לפקקים מקומיים וגורמים לעיכוב התנועה?

אם כולם היו נוסעים "כחוק" ושומרים על הימין לא היית נתקל בתופעה הזו כלל.

• אהבתי 1

קובי

:-)

פורסם

מעניין אותי לדעת באיזה כבישים פות"ש נוסע
אני נוסע בכביש 6 הרבה, וכאשר אני באמת רוצה לנסוע מהר - אני נוסע בימני. הוא הכי מהיר והכי פנוי.
אני בכלל, בעד להעביר את המשאיות הכבדות לשמאלי. ממילא כל אלו שנוסעים עם אורות ערפל דולקים כבר נמצאים שם...

• אהבתי 3
  • מצחיק 2
פורסם
לפני 12 שעות, sperial כתב:

וקל מאד לקבל קנס על נהיגה שלא בנתיב הימני ביותר הפנוי.

בכנות מלאה, אי פעם ראית או אי פעם שמעת על מישהו שקיבל קנס על נסיעה בנתיב השמאלי?.

מעולם לא קרה שראיתי ניידת עוצרת מישהו על נתיב שמאל.

• אהבתי 1

פרנקופיל מושבע!

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אם היה כזה קל לקבל קנס אנשים לא היו עושים את זה בכל רגע נתון.

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לא ברור למה לא אוכפים את זה.
זה מאוד קל לאכיפה.

כל מה שצריך זה רכב סמוי שנוסע בכל כביש שהוא בארץ, שייתן קנסות שמתחילים קל ועולים אחר כך, ואנשים כבר יספרו אחד לשני על זה.

זה יכסה כל עלות של הרכב והשוטרים \ מתנדבים תוך שעתיים.

תוסיפו לזה כתבה בחדשות פעם בשבוע על הקמפיין הזה וכמה אנשים מזועזעים מזה שהם קיבלו קנס, וזה ייכנס לתודעה.

בכלל, אין אכיפה של שום דבר בארץ וזה מאוד מתסכל לנהוג פה בגלל זה.

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 1
פורסם

נתחיל בכך שדוח התנועה היחיד (לא כולל חניה) שקיבלתי ב-45 שנות נהיגה בישראל היה על העבירה הזו, אם כי מאז חלפו כ-20 שנה.

אבל, חבל שאתה מצטט חצי משפט - כי הפסקה עסקה באוטובאהן הגרמני (ונכונה לחלקים גדולים מאירופה), ושם תחטוף על העבירה הזו קנס לפני שתבין שאתה עבריין תנועה.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 36 דקות, יוסי פרנקוס כתב:

לא ברור למה לא אוכפים את זה.
זה מאוד קל לאכיפה.

הפוך גוטה

אם תשים לב אוכפים עבירות שקל לאכוף באמצעים אלקטרוניים וזולים (א3 - מהירות ורמזור אדום), או שהתמורה עליהם גבוהה (דבורה למהירות, סלולר), או ש-ROI שלהם גבוה מאוד וקל לאכיפה (ממל"ז - ניידת אחת עם שוטר אחד עומדת בצד).

עבירה של נסיעה בנתיב שאינו הימני ביותר, ניתנת לאכיפה באמצעים אלקטרוניים, אבל לא זולים (למעשה המערכת המקורית שא3 מבוססת עליה עושה את זה), התמורה עליהם לא גבוהה, וה-ROI נמוך, והיא לא קלה לאכיפה (מזהים עבריין כזה בנסיעה, שזה מבזבז דלק, ואז צריך לכרוז לו ולעצור אותו בצורה בטיחותית בצד, ואחרי התהליך עצמו צריך לחזור לנסיעה להמשיך לחפש).

מסכים שזו לא העבירה הכי קשה לאכיפה, היא פשוט לא מספיק קלה

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

מצלמת דרך ב-400 שקל לא תהיה קבילה משפטית.

אז אנחנו נכנסים לרכש של מכשירים אלקטרוניים שיהיו קבילים משפטית, למשטרה.

זה אומר שאם מכשיר אחד עולה 700 שקל, המשטרה והיבואן ימצאו דרך שמדינת ישראל תשלם על כל מכשיר 1500 שקל לפחות.

אחרי זה צריך לכייל את המכשיר הזה תקופתית במעבדה של המשטרה, ולבצע לה בדיקה עצמית בתחילת + סוף משמרת.

ובנוסף לזה מישהו צריך למשוך את הסרטונים מהמצלמה ולשמור אותם ולהפיק מהם דו"חות.

שוב, לא הדבר הכי מסובך בעולם, רק נמצא מעל הרף של מה שמוכנים לעשות.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...