Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חוקי חנייה בעיר - 2 מקרים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1565 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני גר בשכונה עם מצוקת חנייה ולכן סיפורים מעניינים ותהיות שאלות.

1.  מדובר על רחוב עם בתים פרטיים, כל בניין יש לו את החנייה-2 שלו, אך במתחם הבניינים יש גם חניות ציבוריות שאחד מהן הופקעה לטובת חניית נכה- עם מספר ספציפי!.

אין לי בעיה עם נכים ואני בעד, אבל למה צריך לשריין חנייה ציבורית לרכב של נכה ספציפי בשכונה שבה לכל הבתים יש חנייה פרטית? זה לא מוזר בעיניכם? 

2. "שמירת חנייה" אגרסיבית או חנייה לא חוקית. 

יש בית פרטי אחד שמולו ניצבות שתי חניות, אחת מול הבית וממש מול המקום של החנייה הפרטית שלו - ככה שברור שזה שלו - וחנייה נוספת שממש בקצה קצה של הבית שלו והיא לא חוסמת כלום.

האדון היקר הזה מחליט להחנות את הקטנוע שלו בדיוק באמצע החנייה השנייה ולגנוב חנייה ציבורית (זה רחוב הולנדי) מסומנת, גם יצא לי פעם לחנות שם וכשבאתי לקחת את הרכב הוא חסם אותי עם הקטנוע שלו.

האם זה חוקי בכלל להחנות קטנוע על חנייה מסומנת של רכב? מה קורה במידה ואחליט לנסוע אחורה כשהקטנוע שלו שם? או להרים את הקטנוע ? 

אין כל כך מה לדבר עם האדון היקר של הקטנוע אגב

אשמח לשמוע תגובות

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

1. ההנחיות קובעות שאין להקצות חניה ציבורית לנכה שיש לו חניה פרטית קרובה למקום מגוריו, אבל זה לא תמיד המקרה. לפעמים החניה הפרטית רחוקה או לא גדולה מספיק.

2. תאורטית דו״ג צריך לחנות במקומות חניה בדיוק כמו כל מכונית. גם אם בארץ נהוג להחנות אותם בכל מיני כוכים או על המדרכה. כך כשמותר לחנות שם. הוא כמובן חזיר אם הוא מחנה בכוונה ככה שמכונית לא תוכל לחנות שם, וגם עובר על החוק אם הוא חוסם אותך. ברור שאין מה לדבר איתו, אנשים שנוהגים כך הם בריונים, רק בריון גדול יותר יכול להכריע אותו.

פורסם

ראיתי כבר רחובות שבהם העיריה במטרה לפנות את הרחוב עודדה בעלי בתים םרטיים לשים 2 חניות פרטיות בשטחם וכמובן לקבל סימון שאסור לחנות מולן.

מה שקרה בפועל הוא שכל הרכבים ברחוב "חוסמים" את החניה של עצמם וככה קיבלו בחינם 2 חניות ציבוריות.

• רעיון גרוע 1
פורסם
לפני 6 שעות, Be roo כתב:

1. ההנחיות קובעות שאין להקצות חניה ציבורית לנכה שיש לו חניה פרטית קרובה למקום מגוריו, אבל זה לא תמיד המקרה. לפעמים החניה הפרטית רחוקה או לא גדולה מספיק.

מדויק.

מהכירות עם מקרה דומה - הבעיה היא שלא תמיד החניה הפרטית מאפשרת גישה הצורה הולמת או תפעול רכב נכה מבחינת השטח.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

יש חוק חניה לנכים - אתה מוזמן לקרוא את סעיף 4ד ובעיקר את הסיפא של סעיף קטן (ו) שקובע:

"(ו)   הוראות סעיף זה לא יחולו אם לנכה חניה הנמצאת בשימושו הבלעדי באופן קבוע, ובכלל זה חניה הצמודה לדירת מגוריו, ובלבד שהיא מותאמת לצרכיו."

כל נכה והבעיות הייחודיות לו (ואני מדבר מניסיון) וזה גם מאוד תלוי בעיריה הספציפית ואיך מיישמים שם את הסעיף. יש מקרים יחסית קלים שיש לנכה חניה צמודה אבל הוא עם כסא גלגלים וזקוק לחניה גדולה בהרבה לרכב ייעודי אבל יש מקרים שהם ממש תלויי נסיבות. לדוגמא אני עם משתמש בהליכון שאני צריך לפתוח בשבילו את הדלת עד הסוף - אם היתה לי את החניה מימיני או משמאלי לא הייתי יכול להשתמש בהן (וגם בשלי המצב גבולי ותיאורטית יכולתי לבקש). יש אנשים עם בעיות שיווי משקל שהחניה לא ישרה ואנשים נופלים - תחשוב מתחת לקומות עמודים איפה יש אספלט בן 50 עם בורות .... או בערים שהכל משופע כמו חיפה.

אני מבין את התסכול אבל אם היית חי בעורו של נכה עשר דקות הפרספקטיבה שלך היתה משתנה - באמת כל אחד ובעיותיו וכאן היתרון של הקצאה ברחוב שבכל זאת בדרך כל יותר מסודר וישר וכו'. 

• אהבתי 2

2020 Citroën C5 Aircross 1.6 180HP

פורסם

הבעיה היא שמחלקים תו נכה לאנשים שלא מגיע להם. יש תעשיה שלמה שמטרתה היא לדאוכג שתקבל תו נכה תמורת תשלום שמן.

ממילא יש יותר רכבי נכים על הכביש, החניות המיועדות נתפסות וגם יותר חונים על מדרכות וכו' מה שמוביל לאכיפה.

צריך להקשיח מיידית את הקריטריונים עד שרק נכה שבאמת חייב את החניה יקבל, לאסור את פעילות התעשיה הנ"ל ולקבוע תקופת ביניים של כמה שנים שתאפשר להגיש בקשה מחדש ע"פ הקריטריונים המוקשחים.

מי שלא יעמוד בהם יאבד את תו הנכה שלו.

• רעיון גרוע 1
פורסם
לפני כשעה, nev כתב:

הבעיה היא שמחלקים תו נכה לאנשים שלא מגיע להם. יש תעשיה שלמה שמטרתה היא לדאוכג שתקבל תו נכה תמורת תשלום שמן.

ממילא יש יותר רכבי נכים על הכביש, החניות המיועדות נתפסות וגם יותר חונים על מדרכות וכו' מה שמוביל לאכיפה.

צריך להקשיח מיידית את הקריטריונים עד שרק נכה שבאמת חייב את החניה יקבל, לאסור את פעילות התעשיה הנ"ל ולקבוע תקופת ביניים של כמה שנים שתאפשר להגיש בקשה מחדש ע"פ הקריטריונים המוקשחים.

מי שלא יעמוד בהם יאבד את תו הנכה שלו.

@nev   אני מסכים ולא מסכים

1. מנסיוני האישי ושל כמה אנשים נוספים שעברו את התהליך הקצר, הנעים והסימפטי לקבלת התו אף אחד לא מחלק תוי נכה, שהרי אם זה היה המצב לא היתה קמה כל התעשייה שהזכרת.

2. הבעיה הינה שהתקנות שמתייחסות לנכויות המצדיקות מתן תו נכה הן רשימה סגורה וארכאית אבל גם עמומות - לדוגמא מאפשרים לועדות לקחת אחד ממספר הסעיפים שברשימה הסגורה של ההגבלות שמעניקות תו ולהחליט לתת לאדם פלוני לפי "סעיף מותאם" ואז נפתח פתח למדרון חלקלק ללא ספק וגם אני "זכיתי" לראות את המאעכרים בועדה כשהייתי בה לפני שנים (למזלי לא נזקקתי להם). יתכן שרק העברת כל הנושא לביטוח הלאומי (שגם מעניק קצבאות ניידות וגם מסייע ברכישת רכב מותאם למי שזכאי) תפתור חלק מהבעיות - הביטוח הלאומי הוא גוף שמותאם יותר לבדוק בכל מקרה את מצב הנכה וממילא מטפל בו כי משרד התחבורה (לדעתי) רואה בנכים ובעיקר באלו מתוכם שרוצים לנהוג כמטרד במקרה הטוב. 

3. אחוז הנכים באוכלוסיה לא קטן ובהחלט בעולם המודרני שבו יש יותר פתרונות שמאפשרים להם חופש תנועה בכלי רכב, היה ראוי שיקצו יותר חניות נכים כי להקצות אחוז או שניים מחניון גדול לא עוזר - זאת בעיה תודעתית שיורדת לשורש נושא שילובם של נכים בחברה. קיימים לעיתים רחוקות חניונים עם יותר חניות נכים מהתקן (לדוגמא בתחנת הרכבת העות'מאנית ליד יפו) וזה בהחלט הבדל מורגש - במיוחד לאלו שללא חניית נכים פשוט לא יכולים לחנות.

4. השימוש העיקרי לרעה ברכב עם תו נכה הוא על ידי קרובי משפחה של הנכה. ברור שככל שהם מסיעים את הנכה או אוספים אותו הרי שהתו בהחלט צריך להיות בשימוש שהרי זה ייעודו ... ואולם מספר הפעמים בהם ראיתי אנשים צעירים ובריאים חונים בחניית נכים עם רכב שיש לו תו (ולעיתים עם רכב עם מעלון!) וקופצים לסידורים / לבית קפה / לקיוסק גורם לי לתהות האם לכל הצעירים הללו יש נכות או שהם בדיוק מסיעים קרוב משפחה נכה. פעמים רבות מי שזכאי לתו לא מודע לשימוש לרעה (הוציאו לסבא תו והוא לא נוסע לשום מקום כמעט כי הוא בבית) ואולם פעמים רבות יש גם מי שמודעים היטב לשימוש אבל בישראל למי אכפת?

בכל מקרה האכיפה בעייתית גם כן כי אם שוטר יבוא אלי אין שום בעיה - התו על שמי (גם הנכות שלי גלויה לעין, מה שלא תמיד המקרה אצל כולם), אבל כדי לתפוס מישהו עם תו ברכב שאסור לו להשתמש בתו חייבת להתבצע אכיפה נוקשה הרבה יותר וסנקציות של אזהרה לנכה (וקנס כבד ואישי למי שעשה שימוש בתו שלא שלו / שלילת רישיון נהיגה על המקום) ואחר כך גם שלילה של התו לתקופה מסוימת.

• אהבתי 1

פורסם

לגבי 1-3 - אני לא נעול דווקא על הועדות הקיימות. להיפך, המצב הנוכחי גורם לעיוות. המטרה היא להגיע למצב שמי שזקוק יקבל ומי שלא, לא. צריך למצוא פתרון מיטבי לסינון נכון.

לגבי 4 - התחלתי לכתוב על זה והפסקתי. צריך לתת שלילה לכמה חודשים +כמה אלפי שקלים קנס למי שעושה דבר כזה, אולי אז תהיה הרתעה.

• אהבתי 1
פורסם

nev - אין כל סיבה להפסיק לכתוב על זה - חנייה בחניית נכים בידי מי שאיננו נכה (ואיננו כאמור מסיע את הנכה בעל התו שזה מבורך!) היא דבר נפסד. אני מבין את הפיתוי - החניה גדולה, נוחה ותמיד קרובה, אבל זאת חתיכת קארמה דפוקה אם אינך נכה.

בצד האכיפתי - יש אפליקציה שמאפשרת לבדוק האם לרכב יש תו נכה בתוקף. הייתי מעודד את משטרת ישראל לתת מייל וגם ווטסאפ שכל אזרח יוכל לצלם ולשלוח תמונות של רכבים שחונים בחניית נכים ושיצא דוח אוטומטי ושלילה אוטומטית לבעל הרכב ושהוא ילך להוכיח שזה לא הוא (העברת נטל ההוכחה אליו ראויה במצב זה - אם הילד שלו לקח לו את הרכב שיהילד יחטוף את הקנס והשלילה). כמו כן הייתי קובע שמי שנשלל רשיונו בצורה זאת יותר מפעם אחת זכאותו לקבלת תו נכה עבורו או עבור קרובו מדרגה ראשונה תדחה מינהלתית בשנה על כל עבירה מהשניה ואילך.

גם הייתי מנחה את חברות הביטוח להעלות בחדות את הפרמיה למי שרשיונם נשלל עקב סיבה זאת ושהן תהיינה חייבות לעדכן חברות ביטוח אחרות על כך במשך שבע שנים מתום השנה בה הסתיימה השלילה. זה אולי המקל היעיל ביותר - פגיעה מתמשכת בכיס וגם תחשוב כמה "נעים" יהיה לנסות לקבל הצעת ביטוח כשהנציג או סוכן הביטוח שלך יודעים משהו לא כל כך סימפטי לגביך ...

אם הרכב בעל תו נכה והרכב חונה במקום רגיל (ולא ככזה שסביר מאוד להניח שהנכה שם - ליד בית מרקחת או קופת חולים וכד') מבחינתי שהמשטרה תתקשר לנכה ותוודא מולו שהוא זה שנהג וחנה ברכב (זה קל מאוד - שואלים אותו האם הוא בבית או סידורים ואיפה); ככל שהוא המשתמש ברכב אז היתה שיחת טלפון ואם לא שואלים אותו מי משתמש ברכב וזה מי שיחטוף את הקנס והשלילה.

פורסם

קודם כל אני לא מבין. אם בנאדם הוא נכה והוא בונה בית פרטי חדש!! (מדובר בשכונה חדשה) הוא לא אמור לדאוג להתאים את החנייה לצרכים שלו?

לא מדובר בבית פרטי בשכונה של עניים או אנשים עם הון ממוצע. מדובר באנשים מאוד עשירים, אני בטוח שהוא היה יכול לעשות עוד "צעד " ולהתאים את החנייה לצרכים שלו.

ובכללי אין לי בעיה גם עם חניית נכים לפי "התקן" אם צריך, אבל למה להגביל את החנייה לרכב ספציפי? 

הסיבה היחידה שעולה לי לראש זה מקורביזם ושחיתות.

לפני 19 שעות, nev כתב:

ראיתי כבר רחובות שבהם העיריה במטרה לפנות את הרחוב עודדה בעלי בתים םרטיים לשים 2 חניות פרטיות בשטחם וכמובן לקבל סימון שאסור לחנות מולן.

מה שקרה בפועל הוא שכל הרכבים ברחוב "חוסמים" את החניה של עצמם וככה קיבלו בחינם 2 חניות ציבוריות.

זה לגמרי שחיתות.

והקטע שהעיריה באמת מושחתת בהעדפה של המקורבים מניסיון  אבל נכון לעכשיו אין סימון כזה

פורסם

ההגבלה לרכב ספציפי היא בד"כ למי שאין חניה בתוך הבית או ליד העבודה שלו.

עוד מקרה מעצבן שקורה ליד הבית שלי - יש שכן עם תו נכה שיש לו חניה בפנים. בפועל הוא מחנה בחוץ בצורה שממש מפריעה לרחוב באדום-לבן והבת שלו חונה בפנים.

פורסם

שיעשה מה? יש לו תו נכה, לך תוכיח שיש לו חניה בפנים, שהבת נמצאת בבית ויכולה להזיז וכו' וכו'.

• תוכן חדש...