Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רוסיה VS אוקראינה. 2022 - ?

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 4 דקות, falou כתב:

אם אתה יכול לבחור, איפה היית חי, ברוסיה או בארה״ב?

אולי סין מתאימה לך? איראן?

אם לא היו לי ערכים חוץ מכסף אז בארה''ב. נהנה לי בבועה האמריקאית ונלחם עליה עד זוב דם. אבל אני לא שם, ואני רוצה עולם חופשי לא רק בארה''ב. כי בסוף הם דואגים לאינטרסים של עצמם ב-90% ומשאירים לך באופן כוחני 10%. יוצרים מלחמות בעולם, שולטים במסחר, קובעים מדיניות לאחרים. כל זה לא אומר שאני רוצה לחיות ברוסיה,  אבל אני גם לא סוגד לתרבות הערכים של ארה''ב. ובכלל היום על איזה ערכים או תרבות אנחנו מדברים? המצב בקרשים, עולם ווירטואלי, פאסטפוד, בלוגרים שמצלמים כל פלוץ שהם עושים, רשתות חברתיות שמטרגטות את המוח לאנשים עם אג'נדות ותוכן שהוא גם ג'אנק. המוח מנותק והקרדשיאנס האייקון לתרבות.

פורסם
לפני 9 דקות, Coro כתב:

בשביל ארה"ב שאר המדינות הם רק כלי משחק. כל אלו שמתים באוקראינה רק בגלל שארה"ב ניצלה אותה לעימות עם רוסיה. רוסיה הבהירה שנים שהצטרפות אוקראינה לנאטו זה קו אדום, שהיא לא תסכים לנוכחות אמריקאית על הגבול שלה, ובכל זאת ההנהגה חסרת הניסיון של האוקראינים הלכה עם הראש בקיר עם הבטחות אמריקאיות שארה"ב תעזור לה צבאית ובטח פינטזה שהיא תכבוש את רוסיה.. חבורה של מטומטמים. עכשיו הנשיא הלאומן המפגר שלהם יודע שהוא צריך לרדת מעניין נאטו באופן רשמי כדי להציל את עמו אבל האגו שלו עוצר אותו. כמה ימותו לפני שהוא יבלע את הגאווה האוקראינית המטופשת שלו.

כפי ההרצאה שפירסמתי פה של פרופסור לעניינים גיאו פוליטים, שאמר לפני 8 שנים שאוקראינה חייבת להשאר ניטרלית בין נאטו ורוסיה -  זה בדיוק מה שגם למלחמה וזה בדיוק מה שמדברים עליו עכשיו במו"מ ולא כל הבולשיט שארה"ב מאכילה את התקשורת.

רוסיה מתחה קו אדום, וכולם, מבחינתך, צריכים לעמוד דום. ערך העצמאות של אוקראינה, כמדינה, כמקבלת החלטות, ככל דבר אחר, לא קיים אצלך ואצל אלה שמחזיקים בדעתך (יש כאלה לא מעט, במיוחד פה משום מה). עצם הרטוריקה שלך מראה על איזו סלידה מאוקראינה או אוקראינים, מה שדי מסביר את העמדה ואת שלילת זכותה של המדינה למה שמאפיין כל מדינה ריבונית, החלטה עבור עצמה. היא זו שרוצה להחליט למי לחבור, ועינינו הרואות, הייתה לה סיבה טובה מאד לא ללכת עם רוסיה.

• רעיון טוב! 8

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני כשעה, David32 כתב:

אתה בוחר נקודה אחת בהמצאת המחשב, ומפה משליך על זה שאני חייב הכול לאמריקאים. גם אני יכול לעשות דברים כאלה. ולהגיד שהכול אנחנו חייבים לצרפתים. או בריטניה. 

או כמו שגוסר אמר - הכול על היוונים הגייז

היוונים כבר לא פה.

האמריקאים עוד פה, ואני נתתי לך רק כמה נקודות ״שוליות״ כמו תשתית טכנולוגית, שפה, מטבע, מסחר... מה שלא תרצה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

רומן, רק שתדע, הדוגמא הנגדית שנתנו פה כשאני שאלתי למה פוטין יכול להחליט על אוקראינה - היא שישראל תוקפת בסוריה/לבנון נגד איראן.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)
לפני 17 דקות, RK כתב:

רוסיה מתחה קו אדום, וכולם, מבחינתך, צריכים לעמוד דום. ערך העצמאות של אוקראינה, כמדינה, כמקבלת החלטות, ככל דבר אחר, לא קיים אצלך ואצל אלה שמחזיקים בדעתך (יש כאלה לא מעט, במיוחד פה משום מה). עצם הרטוריקה שלך מראה על איזו סלידה מאוקראינה או אוקראינים, מה שדי מסביר את העמדה ואת שלילת זכותה של המדינה למה שמאפיין כל מדינה ריבונית, החלטה עבור עצמה. היא זו שרוצה להחליט למי לחבור, ועינינו הרואות, הייתה לה סיבה טובה מאד לא ללכת עם רוסיה.

אבל הנקודה היא לא בזה. אני בעד עצמאות לאוקראינה. בעד שינוי בצורת הממשל. 

אבל:

image.jpeg.271a94270c4bbc7e1245b0424c50585b.jpeg

זו מפת אוקראינה. האזור שנקרא נובורוסיה והערים הגדולות בו הוקמו והיו ערים רוסיות. ואז יום אחד, אתה לא מחליט על ״עצמאות״, אתה מחליט שאתה מוביל מדיניות לאומנית קיצונית(עם שורשים של גליציה) ולא מדיניות שמתחשבת בשוני התרבותי במדינה. אתה מבין את ההבדל? 

עריכה אחרונה על ידי Giant_TA
פורסם
לפני 8 דקות, David32 כתב:

רומן, רק שתדע, הדוגמא הנגדית שנתנו פה כשאני שאלתי למה פוטין יכול להחליט על אוקראינה - היא שישראל תוקפת בסוריה/לבנון נגד איראן.

כשרוסיה רק תקפה בדונבאס (בין אם בעצמה, בין אם באמצעות הבדלנים ובין אם כ-false flag) אף אחד לא דיבר. זה, בדוחק, מקביל לתקיפות שלנו בסוריה, אם-כי הקנ"מ שונה. אין דין תקיפות כדין פלישה.

ההקבלה הנכונה צריכה להיות מלחמת לבנון הראשונה, וזו אכן זכתה לביקורות רבות בעולם, ובאופן שונה משאר מלחמות ישראל לפניה, גם כאן בארץ.

לפני 8 דקות, Giant_TA כתב:

אבל:

זו מפת אוקראינה. האזור שנקרא נובורוסיה והערים הגדולות בו הוקמו והיו ערים רוסיות. ואז יום אחד, אתה לא מחליט על ״עצמאות״, אתה מחליט שאתה מוביל מדיניות לאומנית קיצונית(עם שורשים של גליציה) ולא מדיניות שמתחשבת בשוני התרבותי במדינה. אתה מבין את ההבדל? 

וקייב היא "אם הערים הרוסיות", אז אולי באמת אוקראינה צריכה לכבוש את כל רוסיה? בוא נהיה רציניים, ונתחיל לפחות בלהביא את המקור של המפה הזאת, או אתה יודע מה? לפחות להביא אותה ברזולוציה קריאה.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)
לפני 45 דקות, Giant_TA כתב:

אבל:

כמובן, בגלל זה אזרחים בכל אזור נובורוסיה יוצאים לרחובות, נעמדים מול טנקים וכוחות צבא רוסיים ובונים מחסומים במטרה לעצור את הרוסים. והם כ"כ רוצים להיות חלק מרוסיה שצבא רוסיה צריך להפגיז ערים אזרחיות כדי להכניע לשכנע אותם שהאוקראינים הם ממשל ניאו נאצי שרוצה למחוק את הרוסים. :crazyeyes

תעשה לי טובה אם מה שאתה אומר היה אמת הצבא הרוסי היה נהנה מתמיכה אזרחית ענקית בשטח נובורוסיה ומגיע לקייב תוך 24 שעות, התוצאה שאנחנו רואים בשטח היא בדיוק ההפך מכך.

קצת קשה לך להבין אבל העניין הוא לא איזו הזיה על מדיניות ניאו נאצית או הפלצה אחרת של הקרמלין שיש אנשים שעוד מאמינים לשטויות חברות ההיגיון האלו. העניין הוא שגם הרוסים וגם האוקראינים שגרים באוקראינה מבינים שאיכות החיים במדינה מערבית היא הרבה יותר טובה, שוק חופשי, פחות שחיתות, פחות יבוא איזה צ'ינובניק ויחליט שהביזנס שלך וכל הכסף שלך עכשיו שייך לו וכו... רוסיה היא מדינה עשירה עם שחיטוט גדולה ואזרחים עניים ומי שגר באעוקראינה לא רוהצ לחיות כמו ברוסיה לכן גם האוקראינים וגם הרוסים נלחמים עכשיו נגד הרוסים באוקראינה.

עריכה אחרונה על ידי Gavrik
פורסם (נערך)
לפני 48 דקות, RK כתב:

וקייב היא "אם הערים הרוסיות", אז אולי באמת אוקראינה צריכה לכבוש את כל רוסיה? בוא נהיה רציניים, ונתחיל לפחות בלהביא את המקור של המפה הזאת, או אתה יודע מה? לפחות להביא אותה ברזולוציה קריאה.

זה היה מהנייד. אל תכעס.

קצת נתונים ממה שרשום על בסיס מרשם אוכלוסין ברובו איפה שאפשר לפני קום ברית המועצות כדי לקבל תמונה. בלי קשר, ברור שהנתונים השתנו, ואפשר לראות איך עזרו לזה האוקראינים בצד היהודי.

חרקוב הוקמה בין 1630-1655 אין מידע מאומת. 63.2 רוסים / 25.9 אוקראינים.

אודסה המודרנית(זו של היום) ב-1974 ע''י יקטרינה השניה.  39.2 רוסים / 36.9 יהודים! / 17.7 אוקראינים.

ניקולייב(שינו לו את השם למיקולייב) הוקמה ע''י פוטיומקין 44.6 רוסים / 29.9 אוקראינים / 20.8 יהודים.

מריופל(פבלובסק) ב1778 ע''י יקטרינה השניה. 63.22 רוסים / 15.14 יהודים / 10.4 אוקראינים.

לוגנסק ב1975 ע''י יקטרינה השניה. 68.16 רוסים / 19.2 אוקראינים.

חרסון ב-1778 ע''י יקטרינה השניה. 47.23 רוסים / 29.05 יהודים / 19.62 אוקראינים.

דניפרו(יקטרינוסלאב) ב-1776 ע''י יקטרינה השניה. 41.8 רוסים/ 35.4 יהודים / 15.8 אוקראינים. 

.

.

.

לפני 15 דקות, Gavrik כתב:

תעשה לי טובה אם מה שאתה אומר היה אמת הצבא הרוסי היה נהנה מתמיכה אזרחית ענקית בשטח נובורוסיה ומגיע לקייב תוך 24 שעות, התוצאה שאנחנו רואים בשטח היא בדיוק ההפך מכך.

זה שאנשים לא רוצים להיות חלק מרוסיה של פוטין לא קשור לעובדה ההיסטורית. לזה שגם היום 20 אחוז בערך מהאוכלוסיה הם אוסים אתנים ובערך 50 אחוז מעורבים. מה הקשר בכלל...

לפני 15 דקות, Gavrik כתב:

קצת קשה לך להבין אבל העניין הוא לא איזו הזיה על מדיניות ניאו נאצית או הפלצה אחרת של הקרמלין שיש אנשים שעוד מאמינים לשטויות חברות ההיגיון האלו. העניין הוא שגם הרוסים וגם האוקראינים שגרים באוקראינה מבינים שאיכות החיים במדינה מערבית היא הרבה יותר טובה, שוק חופשי, פחות שחיתות, פחות יבוא איזה צ'ינובניק ויחליט שהביזנס שלך וכל הכסף שלך עכשיו שייך לו וכו... רוסיה היא מדינה עשירה עם שחיטוט גדולה ואזרחים עניים ומי שגר באעוקראינה לא רוהצ לחיות כמו ברוסיה לכן גם האוקראינים וגם הרוסים נלחמים עכשיו נגד הרוסים באוקראינה.

מסכים עם הכול. אני לא בעד השלטון או המדיניות הרוסית. כל מה שאני אומר, זה שחבל לי שבמקום להגיד אנחנו מדינה חופשית הם התחילו להתרכז הלאומנות קיצונית וניסיון של סינוי עובדות היסטוריות. אני כבר לא מדבר על זה שכל אדם שפוי מבין שזו מלחמת אזרחים פוליטית. ושהקו המנחה שתפס שם הוא בכלל של המיעוט מגליציה שהם יותר פולנים בכלל...

פורסם
לפני 1 דקה, Giant_TA כתב:

קצת נתונים ממה שרשום על בסיס מרשם אוכלוסין ברובו איפה שאפשר לפני קום ברית המועצות כדי לקבל תמונה. בלי קשר, ברור שהנתונים השתנו, ואפשר לראות איך עזרו לזה האוקראינים בצד היהודי.

מריופל(פבלובסק) ב1778 ע''י יקטרינה השניה. 63.22 רוסים / 15.14 יהודים / 10.4 אוקראינים.

.

זה שאנשים לא רוצים להיות חלק מרוסיה של פוטין לא קשור לעובדה ההסטורית. לזה שגם היום 20 אחוז בערך מהאוכלוסיה הם אוסים אתנים ובערך 50 אחוז מעורבים. מה הקשר בכלל...

אפשר לשאול איך זה בדיוק רלוונטי? בעיר ששייכת למדינה מסוימת יש אוכלוסיה שמונה XYZ. זה לא באמת משנה מי ומה. גם שיהיו 100% "רוסים אתניים".

בשלב זה, האוכלוסיה של אותן ערים (ובכוונה השארתי 2 מאוד בולטות בנושא) במצב שהם עומדים מול רובים שלופים ופחות או יותר צורחים "מוכנים למות רק לא להיות רוסיה"

ולא רק צועקים שמוכנים, הם גם די עושים בדיוק את זה. באמוק שאף אחד לא ציפה לו.

אין לרוסיה תמיכה מבפנים. אף אחד לא רוצה אותם שם. זה לא משנה אם ב 30 השנים האחרונות אוקראינה "הזיזה" את ה "רוסים האתניים" מעיר לעיר, בכל מקום, בין אם מדרום, מצפון או ממזרח, אם מה שהיית אומר היה רלוונטי היינו מצפים לראות אפילו שביב של תמיכה מבפנים. הרי על זה פוטין הצהיר בתחילת הפלישה בערך.

איפה זה? (למעט דונבס, וגם שם- לא בצורה שהם ציפו לה)

אם כל המהגרים הרוסים בארה"ב יתרכזו לחבל של מספר ערים באלסקה, האם לשיטתך לרוסיה תהיה עילה לכבוש גם את אלסקה למרות שאותם אנשים עומדים וצועקים "אנחנו בארה"ב ורוצים לחיות תחת שלטון ארה"ב "? הרי אלסקה הייתה פעם רוסיה גם כן.

פורסם
לפני 3 דקות, Giant_TA כתב:

זה שאנשים לא רוצים להיות חלק מרוסיה של פוטין לא קשור לעובדה ההסטורית. לזה שגם היום 20 אחוז בערך מהאוכלוסיה הם רוסים אתנים ובערך 50 אחוז מעורבים. מה הקשר בכלל...

מה זאת אומרת מה הקשר בכלל? אתה טוען שהממשל האוקראיני מפעיל מדיניות ניאו-נאצית/לאומנית אנטי רוסית. אז למה האזרחים הרוסיים בערים הרוסיות באוקראינה שכביכול אמורים לסבול מהמדיניות הלאומנית של הממשל הנאצי לא מקבלים את הצבא הרוסי ה"משחרר" בזרועות פתוחות ובאהבה אלא בפועל הם עושים מה שהם יכולים ומסכנים את החיים שלהם כדי לגרש ולמנוע מהצבא הרוסי להתקדם?

פורסם
לפני 10 דקות, Giant_TA כתב:

זה היה מהנייד. אל תכעס.

אודסה המודרנית(זו של היום) ב-1974 ע''י יקטרינה השניה.  39.2 רוסים / 36.9 יהודים! / 17.7 אוקראינים.

ניקולייב(שינו לו את השם למיקולייב) הוקמה ע''י פוטיומקין 44.6 רוסים / 29.9 אוקראינים / 20.8 יהודים.

לוגנסק ב1975 ע''י יקטרינה השניה. 68.16 רוסים / 19.2 אוקראינים.

חרסון ב-1778 ע''י יקטרינה השניה. 47.23 רוסים / 29.05 יהודים / 19.62 אוקראינים.

דניפרו(יקטרינוסלאב) ב-1776 ע''י יקטרינה השניה. 41.8 רוסים/ 35.4 יהודים / 15.8 אוקראינים. 

.

.

.

זה שאנשים לא רוצים להיות חלק מרוסיה של פוטין לא קשור לעובדה ההיסטורית. לזה שגם היום 20 אחוז בערך מהאוכלוסיה הם אוסים אתנים ובערך 50 אחוז מעורבים. מה הקשר בכלל...

מסכים עם הכול. אני לא בעד השלטון או המדיניות הרוסית. כל מה שאני אומר, זה שחבל לי שבמקום להגיד אנחנו מדינה חופשית הם התחילו להתרכז הלאומנות קיצונית וניסיון של סינוי עובדות היסטוריות. אני כבר לא מדבר על זה שכל אדם שפוי מבין שזו מלחמת אזרחים פוליטית.

כמו שענו לך כבר, אם הערים האלה כיום היו רוסיות באופן דומיננטי, החיילים של צבא רוסיה היו מתקבלים בפרחים והערים היו מתקפלות בשמחה. זה לא קרה. מה שהיה פעם לא ממש משנה. 

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

כי הם לא רוצים להיות רוסיה, בת חסות של רוסיה, חברים של רוסיה או כל דבר שקשור אליה. לא אח גדול, בן דוד, גיס, חתן או כל דבר אחר. מזכיר לי את הסרס"פ שלי בטירונות אומר לאחר החיילים "לא חבר שלך, תשלם לי לא אהיה חבר שלך". רוצים ניתוק מהדב.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)

לפני 10 דקות, Pika007 כתב:

אם כל המהגרים הרוסים בארה"ב יתרכזו לחבל של מספר ערים באלסקה, האם לשיטתך לרוסיה תהיה עילה לכבוש גם את אלסקה למרות שאותם אנשים עומדים וצועקים "אנחנו בארה"ב ורוצים לחיות תחת שלטון ארה"ב "? הרי אלסקה הייתה פעם רוסיה גם כן.

דוגמה לא קשורה. כי הרוסים לא התרכזו שם, הם היו שם.

לפני 7 דקות, Gavrik כתב:

מה זאת אומרת מה הקשר בכלל? אתה טוען שהממשל האוקראיני מפעיל מדיניות ניאו-נאצית/לאומנית אנטי רוסית.

כי מה לעשות שזה עדיין עדיף מפוטין.

לפני 6 דקות, RK כתב:

כמו שענו לך כבר, אם הערים האלה כיום היו רוסיות באופן דומיננטי, החיילים של צבא רוסיה היו מתקבלים בפרחים והערים היו מתקפלות בשמחה. זה לא קרה. מה שהיה פעם לא ממש משנה. 

נכון. אני לא חושב שהם צריכים לפגוש את פוטין טוב, גם אני הייתי נלחם אם הייתי גר שם. אני  בעצמי חולם שרוסיה של מחר תהיה בלי פוטין. אני מדבר על נקודה אחרת, על שינוי כוחני של עובדות היסטורית כדי ליישר קו עם א'נדה חדשה. 

פורסם

רוסיה לא תהיה חופשית לעולם. העם לא מספיק רוצה את זה, כי מי שרוצה זה האינטיליגנציה, שהיא באחוזים חלק זעום מהעם, וגם הם כולם או רובם בדרך להגר החוצה. העם הרוסי מאז ומעולם רצה צאר. בליבם ונשמתם הם עדיין צמיתים.

• מעניין 1

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...