Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עבודה טובה ובריאה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1578 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 14 דקות, מרק10 כתב:

מי גאון של אמא ?!

קשה לי להאמין שאף אחד לפנייך לא חשב על הצעת הייעול "המהפכנית" שלך.

אם מקום מאוכלס ע"י בני 200 ש"ככה תמיד עבדנו ואתה לא תלמד אותנו מה לעשות", לא מפתיע.

זה כמו עם יציאת מצרים, צריך שיתחלף דור, כדי שזה ייעלם.

רוצה לשמוע מה היה אצלי? לי היה את בגירסת לייט של זה.

עבדתי בחברת הייטק גדולה, אבל על תקן עובד קבלן. הייתי משתכר לפי משרה מלאה פלוס נוספות, כאשר התשלום עדיין הוגדר לפי שעה.

אז פעם בחודש, הייתי צריך להדפיס דו"ח נוכחות מהמערכת, להחתים את המנהל הישיר שלי, לסרוק, ולשלוח במייל לרכזת כח אדם בחברת קבלן. לא אתפלא אם היא הקלידה את זה ידנית במערכת.

לאחר זמן מה עברתי לתקן של עובד חברה באותו מקום, והטימטום הזה הפסיק.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 7 שעות, edward כתב:

כל אחד מהצוות שלי היה מבזבז שעה ביום על הקלדת נתונים ממחשב לדף נייר, העברת הדף לצוות מקביל, והקלדה חזרה של התוצאות מהדף למחשב. הקטע המוזר שלאותו צוות הייתה גישה לאותו מסד נתונים.

הצעתי להנהלה פשוט לתת לצוות המקביל להקליד ישירות בלי כל הדף הזה (שאותו זורקים לפח) וכך לחסוך שני עובדים.

נתקלתי בחומה בצורה של חוסר הגיון ביורוקרטי והנחיה להתעסק בעבודה ולא להציע הצעות לשיפור. מאחר וחוסר הגיון וחוסר יעילות משגעים אותי, החלטתי להתפטר לאחר שנה בתפקיד על מנת לשמור על השפיות.

הייתי באותו מקום, היינו שולחים טפסים ללקוחות בדואר שהיו ממלאים את הטפסים ושולחים אותם בדואר\פקס או מייל. אם היו שולחים במייל הייתי מדפיס את הטפסים, מסדר יפה עם כל המסמכים שנשלחו ביחד לחבילה אחת לכל לקוח, מעביר הלאה למי שבודק. אם צריך אז הן היו בודקות, כותבות מה היה צריך לשלוח או לתקן, מחזירות בדואר. במידה והכל היה בסדר, הטופס היה מועבר למנהלת שהיתה בודקת את הטופס ובודקת, מאשרת או לא. במידה ולא זה היה חוזר אלינו והיינו שולחים בחזרה ללקוח. ה-כ-ל היה נשלח בדואר רגיל, לא פקס ולא מייל. 

ישבתי על כל מי שיכול להיות בחברה הזו וביקשתי שיקימו מערכת מקוונת. בדיוק התפטרתי כאשר התחילו לעבוד על הקמתה.

חזרתי כשהתחילו להשתמש במערכת הזו. 

הייתי עושה בדיקות על המערכת, מתפעל תקלות כאשר היו צצות מהלקוחות, למדתי לשפר ולייעל את המערכת, הכל היה מועבר למנהל רשת והוא היה זורק בחזרה אליי את התקלה מתוך עצלנות נטו לדעתי. רוב המערכת המקוונת היה רעיון שלי אבל אנשים אוהבים לקחת קרדיט ולכן לא היה לי כוח להתנהל מול עניין שכזה.. אני די גאה ש"חסכתי" 20 אלף בשנה על מערכת שעכשיו רצה בשקט ועובדת די אחלה. 

המון בעיות אבל המון כיף לגרום לכך שלקוח תוך דקה יכול לתקן ולהחזיר לי תשובה די מהר. אם לא היתה המערכת כנראה שהקורונה הייתה נראת אחרת לחלוטין. by far. במקום שעבדתי בו. בוא נגיד שהתלונות שהייתי שומע היו נשמעים אחרת לחלוטין כאשר היו צריכות להגיע למשרד.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 11 דקות, vadim6385 כתב:

אז פעם בחודש, הייתי צריך להדפיס דו"ח נוכחות מהמערכת, להחתים את המנהל הישיר שלי, לסרוק, ולשלוח במייל לרכזת כח אדם בחברת קבלן. לא אתפלא אם היא הקלידה את זה ידנית במערכת.

אתה מצפה שעבור כל עובד קבלן החברה תקים צוות אינטגרציה עם מערכות של אותה חברת קבלן, תגדיר תהליכים שיתאימו לנוהלים של שתי החברות, תגדיר את זה בחוזים..וכל זה בשביל לחסוך 5 דקות שלך?

לפני 12 דקות, DareDevil כתב:

בדיוק התפטרתי כאשר התחילו לעבוד על הקמתה.

חזרתי כשהתחילו להשתמש במערכת הזו. 

אז על מה אתה מצפה לקבל את הקרדיט? אתה הצלחת לגייס תמיכה של מנהלים, לקדם את השינוי דרך מחלקה משפטית, תקציבים, להקים צוות פיתוח או לגייס קבלן? 

• רעיון טוב! 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 43 דקות, vadim6385 כתב:

אז פעם בחודש, הייתי צריך להדפיס דו"ח נוכחות מהמערכת, להחתים את המנהל הישיר שלי, לסרוק, ולשלוח במייל לרכזת כח אדם בחברת קבלן. לא אתפלא אם היא הקלידה את זה ידנית במערכת

זה בקטנה.

עד לפני שנתיים בערך, הייתי מקבל משכורות בצ'קים. הייתי צריך להפקיד לעצמי את הכסף דרך האפליקציה של הבנק, ואם בטעות הבוס היה חותם על הצ'ק ובורח לו איזה קו על הברקוד של הצ'ק, זהו. המצלמה לא מצליחה לזהות את הצ'ק וצריך היה לגשת להפקיד במכונה בסניף בנק.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני שעה, מרק10 כתב:

מי גאון של אמא ?!

קשה לי להאמין שאף אחד לפנייך לא חשב על הצעת הייעול "המהפכנית" שלך.

אין בזה שום דבר מהפכני, זה בדיוק הקטע. מדובר בארגון דפוק שלא מסוגל לבצע דברים אלמנטריים, וכשאני בא ומציע את זה מנפנפים אותי. 

אם היו אומרים לי משהו כמו כן, חשבנו על זה לפני שנים ולא עשינו מסיבה X הייתי מבין, אבל או שהם לא באמת חשבו על זה, או שלאף אחד לא איכפת, או שהם שמים עליי ז*ן. בכל מקרה אין טעם להישאר לעבוד בארגון כזה.

האתר שלי: long.co.il

פורסם
לפני 4 שעות, m3x7r3m3 כתב:

בינתיים Agile, כמו דמוקרטיה, היא השיטה הכי פחות גרועה מבין כל השיטות שנוסו...

א.לא מסכים.

ב. גם היתרונות שלה רלוונטיים לתחומיםן מסויימים מאוד (פיתוח בד"כ). לIT לדוגמא זה אסון.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, Boltik כתב:

אז על מה אתה מצפה לקבל את הקרדיט? אתה הצלחת לגייס תמיכה של מנהלים, לקדם את השינוי דרך מחלקה משפטית, תקציבים, להקים צוות פיתוח או לגייס קבלן? 

לאור היעלמות של הודעה מסוימת.. אני אגיב.

מה זה משנה? בא לי לעוף על עצמי בפורום וירטואלי. יש פה בעיה?

אם לא הייתי בא ומציע כנראה שהתהליך לא היה משתנה עד להגעת הקורונה.

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

פורסם
לפני 8 דקות, DareDevil כתב:

מה זה משנה? בא לי לעוף על עצמי בפורום וירטואלי. יש פה בעיה?

אז תגיד ככה! :) 

לפני 9 דקות, DareDevil כתב:

אם לא הייתי בא ומציע כנראה שהתהליך לא היה משתנה עד להגעת הקורונה.

בכל ארגון יש אנשים חכמים עם רעיונות מבריקים ויש רעיונות בשפע. מה שחסר, זה אנשים שמסוגלים לקחת רעיון וליישם אותו, להפוך למוצר או לתהליך שעובד.

פורסם
לפני 32 דקות, nev כתב:

א.לא מסכים.

ב. גם היתרונות שלה רלוונטיים לתחומיםן מסויימים מאוד (פיתוח בד"כ). לIT לדוגמא זה אסון.

Agile היא שיטת פיתוח שנולדה לעולם התוכנה.

היא כמובן למשל לא רלוונטית לפיתוח חומרה נניח וכו'.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 4 דקות, Boltik כתב:

אז תגיד ככה! :) 

בכל ארגון יש אנשים חכמים עם רעיונות מבריקים ויש רעיונות בשפע. מה שחסר, זה אנשים שמסוגלים לקחת רעיון וליישם אותו, להפוך למוצר או לתהליך שעובד.

שכחתי להוסיף מקום העבודה האחרון, החברה שעבדתי בה היא לא חברת הייטק ולא חברה פרטית אלא חברה ציבורית עם אג'נדות ופוליטיקה משרדית ועוד שיט של תככים ומזימות שיש רק בציבוריות. אז כל דבר יותר קשה ממה שזה נראה. 

Ready To Rock
Ready To Rumble

פורסם
לפני 3 דקות, m3x7r3m3 כתב:

חבר שלי מהנדס חומרה בחברה שמייצרת מכשירים שכוללים חומרה ותוכנה.

פעם שמו מעליו מנהל שהגיע מהתוכנה ורצה לעבוד אג'ייל. חבר שלי כמובן לא הכיר בכלל את המושג.

היו להם הרבה ויכוחים למה זה כן\לא מתאים. בסוף קבע למנהל עובדה שזה לא הולך לקרות וסגר את העיניין.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 6 דקות, m3x7r3m3 כתב:

הבעיה היא כשדוחפים אותה לכל מקום בארגון כדי שמישהו יוכל לומר "אנחנו AGILE!!!". אנחנו בעיקר מתעלמים מזה כרגע והמנהלים תומכים.

לא יודע מה יקרה ביום שיגיע מנהל שיתעקש איתנו על זה.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 2 דקות, nev כתב:

הגדרת יעדים לפי SPRINTים וPI והכנסה בכח של משימות רגילות למסגרת של EPIC,FEATURE וכו'

זה לא AGILE

• תוכן חדש...