Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1627 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה רכשתי מכשיר חימום לחדר אמבטיה.

כזה:

IMG-20220127-WA0000.thumb.jpeg.f3104b1e3316725678f47274de23a9cf.jpeg

הבעיה - לפעמים הוא מקפיץ את החשמל. לא תמיד, פעם בכמה ימים, אבל מה שבטוח שזה תמיד קורה ברגע הכי לא מתאים. מה שמעלה את הסיבוכיות של הפעולה זה שלוח חשמל נמצא אצלי מחוץ לבית, אז אני צריך להתלבש ולצאת החוצה בגשם כדי להרים את החשמל.

המכשיר מקפיץ את החשמל כשמדליקים אותו, רואים גם ניצוץ במכשיר.

הלכתי למקום שבו קניתי את המכשיר (מחסני חשמל כפר סבא). שם ניסו לחבר את המכשיר, לכבות ולהדליק כמה פעמים - עובד כמו גדול. לא מקפיץ את החשמל ולא כלום.

כמובן שלא הסכימו להחליף אותו (ואני זרקתי את הקופסה), ואמרו שכנראה הפחת בבית לא עומד בעומס.

אני גר ביחידת דיור שכורה, ואני לא יכול עכשיו להתעסק עם החלפות פחת. גם בעל הבית לא בדיוק ישמח אם אתחיל לעשות לו קומבינות בחשמל.

השאלה שלי - האם יש משהו שאוכל לבדוק במכשיר חימום עצמו? האחריות של מחסני חשמל לא שווה הרבה, וגם המכשיר מספיק זול כדי שלא אפשוט רגל.

אולי , בשביל הספורט, אנסה להיזכר בקורס מבוא להנדסת חשמל, ואלחים לו איזושהי קומבינה שתדע להתמודד עם ההלם בכניסה? אולי פשוט מפסק איכותי יותר?

או שקיים סוג של "פחת נייד" שאוכל לשים בשקע (או לחבר בין החוטים), שיספק הגנה נוספת נגד זה שהגוף חימום מושך יותר מדי זרם (בדומה לעמדת טעינה לרכב חשמלי)?

רעיונות יתקבלו בברכה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

מה בדיוק הוא מקפיץ?

אם זו בעיית עומס, אמור לקפוץ הנתיך של חדר האבטיה.

אם הוא מקצר לאדמה, אמור לקפוץ הפחת, ואז כנראה ההתקנה שלך לא טובה.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

האם יש קשר לפעולה של מכשירים נוספים, בעיקר צרכנים צמאים לזרם, במקביל? מה הזרם בנתיך הראשי? מה "קופץ" - נתיך ראשי, נתיך של המעגל הספציפי, מפסק פחת או איזה שילוב?

אם הבעיה היא עומס יתר תצטרך לודא שבעת הפעלת אותו מחמם לא מופעל צרכן אחר. או - עוד אופציה - להחליפו במפזר חום (ייעודי למקלחת) עם 2 דרגות הספק, ולהשתמש בנמוכה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

זה שקע ייעודי לתנור?

אמור להיות שקע כח, כי הוא מושך איזה 2000KW וזה לא טריוויאלי

תנסה להפעיל אותו על שקע במטבח לפרק זמן ממושך ותחזור לספר

אבל בינינו, אתה מטריל אותנו נכון?

טרם פגשתי וואדים שצריך תנור אמבטיה (-:

עריכה אחרונה על ידי avargel
  • מצחיק 3
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, פינדר כתב:

מה בדיוק הוא מקפיץ?

אם זו בעיית עומס, אמור לקפוץ הנתיך של חדר האבטיה.

מקפיץ נתיך של חדר אמבטיה.

ההתקנה בסדר - יש שקע 230V רגיל, שאליו אני מחבר את המכשיר.

אולי מפזר חום זה באמת הפתרון.

לפני שעתיים, avargel כתב:

אבל בינינו, אתה מטריל אותנו נכון?

טרם פגשתי וואדים שצריך תנור אמבטיה (-:

לא 2000KW, רק 2000W, אחרת היה אפשר לגרום שם לקריסה של שאר הכורים בצ׳רנוביל. בעצם שני מגה וואט זה בסדר לצ׳רנוביל.

טוב, נו, 3.6 רנטגן.

או שהיקום מנסה לרמוז לי משהו, ואני צריך להיות נאמן לשמי ולא להשתמש במכשיר חימום בחדר אמבטיה. יתר מזה - לשים שם מזגן ולשבור לו את הכפתור שמפעיל חימום. וגם להחליף את הדוש במכונת שלג.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385
  • אהבתי 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

יש לי 2 תנורים כאלו. אצלי הם מחוברים ישירות לחשמל ומופעלים ע"י מפסק.

אצל ודים אני מניח שהם מחוברים לשקע ומופעלים ע"י חוט משיכה. במצב כזה המשיכה הראשונה מפעילה גוף חימום אחד ולכן מפתיע שהוא מקפיץ את הנתיך כבר ברגע ההפעלה.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

אם חדר האמבטיה קטן עדיף לקנות מפזר חום, הוא יחמם מהר יותר. 
אצלי הוא דולק לדקה שתיים לפני המקלחת וזה מספיק בשביל לסלק את תחושת הקפאון.

• אהבתי 1
פורסם

אחרי שמפזר חום בחדר אמבטיה התקלקל, שמתי "זמנית" רדיאטור צלעות שהיה זרוק ללא שימוש.
תשמעו, זה עולם אחר לגמרי! כמובן שזה דורש הדלקה של חימום מראש, אבל אפשר להסתפק בדרגה הכי נמוכה, כי החדר יחסית קטן.
היתרון הענק זה להניח את המגבת על הרדיאטור לפני שנכנסים למקלחת וביציאה לקבל מגבת חמה ומפנקת! 
כמו כן, גם אחרי הכיבוי, רדיאטור אוגר לא מעט חום ואפשר לנצל אותו לייבש את המגבת אחרי המקלחת.

פורסם
לפני 7 דקות, Michazzz כתב:

מי משתמש בזה? תכנס למקלחת רותחת וצא מהר 😛

שמע, אפשר להיות קשוחים, ואפשר להינות מהחיים.

אצלי בחדרי הרחצה במדינה קרה עם עם קירות מבודדים היטב יש רדיאטור של ההסקה המרכזית, חימום תת רצפתי, מפזר חום וחימום מים מידי בגז לקינוח. שלא יחסר.

• מעניין 1

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
לפני 4 דקות, Boltik כתב:

אחרי שמפזר חום בחדר אמבטיה התקלקל, שמתי "זמנית" רדיאטור צלעות שהיה זרוק ללא שימוש.
תשמעו, זה עולם אחר לגמרי! כמובן שזה דורש הדלקה של חימום מראש, אבל אפשר להסתפק בדרגה הכי נמוכה, כי החדר יחסית קטן.
היתרון הענק זה להניח את המגבת על הרדיאטור לפני שנכנסים למקלחת וביציאה לקבל מגבת חמה ומפנקת! 
כמו כן, גם אחרי הכיבוי, רדיאטור אוגר לא מעט חום ואפשר לנצל אותו לייבש את המגבת אחרי המקלחת.

בשנים האחרונות משתמש בדבר כזה:

E5837C56-AAB0-467C-9E18-004B8B781B7D.jpeg.35cbefc4e692932aea9a5d36ea7d0bb3.jpeg

בחורף עובד מההסקה המרכזית של הבניין, בקיץ עובד על חשמל חכם. לא מוכן לחזור לשום דבר אחר.

פורסם
לפני 49 דקות, Michazzz כתב:

מי משתמש בזה? תכנס למקלחת רותחת וצא מהר 😛

בתכלס אתה גם לא חייב להתקלח במים חמים.

• תוכן חדש...