Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1606 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני עד עכשיו לא מצליח להבין את הסוגיה עם הגיר...

אמנם מדובר ברכבי ליסינג והשכרה מהעבודה אבל כמעט בכל מאזדה מהעבודה מגיע זמן שיש להם בעיות בגיר והוא חובט בהעברה, יש איזו בעיה סדרתית שצריך לדעת עלייה?

ברשותי מזדה 3 2016 2.0, חושש מהעניין ולא יודע אם יש צורך בתחזוקה מנע.

מניח שעצם זה שמדובר ברכבי השכרה לא משפר את אורך החיים של הרכב, אבל מדובר בבעיה סדרתית, באיזה רכיב הבעיה נוטה להגיע?

יתכן שמדובר ברכיב שפועל כקלאץ ברכב? זה בעת העברת הילוכים יש חבטות חזקות.

חבטות בהעברת הילוכים יכול להיות גם בכלל תושבות גמורות לא?

עריכה אחרונה על ידי icc
פורסם

שלום. החזקתי 2 מאזדות:

626 יד 1 משנת 2000 עד שנת 2018 - גיר תקין לחלוטין.

מאזדה 3 משנת 2021 - גיר תקין לחלוטין.

מחזיק היום במשפחה:

מאזדה 3 2011 (נרכשה ב 2014) - גיר תקין לחלוטין.

מסקנה - אין כשל תכנוני.

הערכה בהתייחסות לדיווחי כותב פוסט זה:

הרכבים לא טופלו לפי הוראות הייצרן. לדוגמה,  היה כאן שרשור דומה לגבי החלפת שמן גיר, כן או לא להחליף. הגולשים דיווחו על חבטות לאחר החלפת שמן הגיר, כאשר יש הוראת יצרן מפורשת לא להחליף כלל שמן גיר. כמובן שיש מקרים חריגים, שמסיבה טכנית מוחלף השמן גיר ויש נוהל בהחלפה עקב רגישות המכלול.

• רעיון גרוע 1
פורסם (נערך)
לפני כשעה, icc כתב:

אני עד עכשיו לא מצליח להבין את הסוגיה עם הגיר...

אמנם מדובר ברכבי ליסינג והשכרה מהעבודה אבל כמעט בכל מאזדה מהעבודה מגיע זמן שיש להם בעיות בגיר והוא חובט בהעברה, יש איזו בעיה סדרתית שצריך לדעת עלייה?

ברשותי מזדה 3 2016 2.0, חושש מהעניין ולא יודע אם יש צורך בתחזוקה מנע.

מניח שעצם זה שמדובר ברכבי השכרה לא משפר את אורך החיים של הרכב, אבל מדובר בבעיה סדרתית, באיזה רכיב הבעיה נוטה להגיע?

יתכן שמדובר ברכיב שפועל כקלאץ ברכב? זה בעת העברת הילוכים יש חבטות חזקות.

חבטות בהעברת הילוכים יכול להיות גם בכלל תושבות גמורות לא?

הגיר ב 3 מהדור היוצא אכן זוועתי. צויין כאן בפורום שביצוע לימוד גיר מחדש פותר/משפר את המצב. אצלי למשל יש הססנות מאוד ברורה במעבר בין הילוך ראשון לשני, ברמה שמטלטלת את האוטו בהאצה ואת המאזדה שלי הבאתי מהניילונים - זה היה שם מהרגע הראשון. גם כשהגיר עובר בין שאר ההילוכים העוקבים, פרט לשישי, כל העברה מורגשת, גם בהאטה, כך שיש איזה עניין סדרתי עם הרכבים האלו. יש גם התופעה של רעידות המרכב כשהגיר משולב בעמידה, שגם היו מהרגע הראשון עם הרכב. העברת הגיר לניוטרל מעלימה כמעט לחלוטין את הרעידות.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם

ומנסיוני - החלפת חלקית של נוזל הממסרה, כל כ 4 שנים ו כ 60.000 ק"מ.
כ 4 ליטר, עם נוזל בתקן המתאים - שומרת על תקינות הממסרה.

כך גם מונעים מראש את בעיות ההחלקה.. וקפיצות ההצמדה הלא תקינות.

אייל.

• אהבתי 1

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

הרכב שלי מ 2019 ועם פחות מ 40K קילומטרים... יתכן שהגיע עם גיר דפוק OOTB, במוסך המורשה לא מתרגשים ואומרים "ככה זה". הייתי שמח לנהוג על עוד אחת או שתיים מאותם השנתונים +/- בכדי לוודא שאני לא הוזה.

פורסם

במידה ויש קצת משיכת הילוכים ברכב חדש בתחילת הנסיעה.. כאשר המנוע והממסרה קרים - זה תקין.
- מאחר והממסרה מתוכננת למשוך הילוכים כאשר קצת קר, וכאשר ההילוך עובר יש מכה של היצמדות חדשה.

משיכת ההילוכים שומרת על מומנט /כוח יעיל ועוזרת למכלולי ההנעה של הרכב להתחמם  -
כך גם המנוע והממסרה מתחממים יותר מהר.

אייל.

• אהבתי 1

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

נהגתי 9 שנים על 3 מאזדות שונות - מנוע 2.0 גיר 4 או 5 הילוכים.
מקור לחבטות הן התושבות - חייבים להחליף למקוריות, התחליפיות לא שורדות. חוץ מזה הגיר תמיד עבד נפלא
דווקא מצאתי שהארבעה הילוכים  היה רהוט ונעים יותר ולא מצעתי הבדל בתצרוכת הדלק או הביצועים בין ה 4 ל 5 (הבדל זניח)

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני 37 דקות, ALÞћÃ כתב:

הגיר ב 3 מהדור היוצא אכן זוועתי. צויין כאן בפורום שביצוע לימוד גיר מחדש פותר/משפר את המצב. אצלי למשל יש הססנות מאוד ברורה במעבר בין הילוך ראשון לשני, ברמה שמטלטלת את האוטו בהאצה ואת המאזדה שלי הבאתי מהניילונים - זה היה שם מהרגע הראשון. גם כשהגיר עובר בין שאר ההילוכים העוקבים, פרט לשישי, כל העברה מורגשת, גם בהאטה, כך שיש איזה עניין סדרתי עם הרכבים האלו. יש גם התופעה של רעידות המרכב כשהגיר משולב בעמידה, שגם היו מהרגע הראשון עם הרכב. העברת הגיר לניוטרל מעלימה כמעט לחלוטין את הרעידות.

לגבי הרעידות, לפי התיאור שלך, זה אופייני למאזדה בת 6-8 שנים בקילומטרז ממוצע ל כ 15000 בשנה. שאלתי מכונאי רכב מנוסה מדוע במאזדה התושבות מנוע מחזיקות פחות ביחס לטויוטה, תשובתו שזה נובע מתכנון התושבות והעומס עליהן, כאשר במאזדה מקבלות עומס משולב צירי וגם צידי (המנוע יושב על חלק מהתושבת) כאשר בטויוטה רק עומס צירי (המנוע יושב על כל שטח התושבת).

מעניין איזה שנה הרכב שלך?

פורסם (נערך)

2019, עם פחות מ 40 אלף ק"מ. הרעידות שם מההתחלה, אולי התושבות התייבשו כששהה בבונדד? לא נשמע לי סביר. גם מכרה שרכשה מאזדה 2 מהניילונים הלינה על אותן תופעות וגם ישבתי איתה ברכב ושנינו ניסינו להבין איך ברכב מודרני רעידות שכאלו מתקבלות על הדעת - ההבדל הוא שהיא נקראה  ל RECALL על הגיר שלמיטב הבנתי פתר לה את הבעיה, בעוד את המאזדה 3 נראה שבוחרים לזנוח.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם

החלפה חלקית של שמן גיר אחת ל30-90 אלף קילומטר עוזרת לשמור על מצבו התקין של הגיר. בכל גיר אוטומטי ללא יוצא מן הכלל לא משנה אם זה מאזדה, טויוטה, פיג'ו או לקסוס... (אגב במאזדות רבות מותקן אותו הגיר האוטומטי שמותקן אצל חצי מיצרני הרכב בעולם שזה AISIN AWTF80SC) ויצרן הגיר עצמו ממליץ על החלפת שמן גיר כל 30 אלף קילומטר.

אגב תופעת העברות לא חלקות ורעידות ביציאה מהמקום ועמידה נפוצה לא רק למאזדה אלא לעוד הרבה רכבים מודרניים, לדעתי הסיבה שזה קורה היא בגלל ניסיון לכייל את הגיר לחסכון. הורדה להילוכים נמוכים ונסייון לסחוט כל טיפת אנרגיה בסל"ד נמוך של המנוע מלווה בתופעות שליליות כאלה.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 12 שעות, ALÞћÃ כתב:

פותח השרשור ואני מלינים על ההתנהגות של גיר ששת ההילוכים של ה SkyActiv. הבנו שהמאזדות מהדורות הקודמים מעבירות כמו חמאה.

לא בהכרח.
3 דור ראשון הייתה חבטה מראשון לשני. תוקן ע"י עדכון תוכנה.
6 דור שני חבטה מראשון לשני כשהאוטו קר, הוחלף שמן גיר מקורי 2 החלפות חלקיות. לא פתר את הבעיה.
CX5 דור ראשון 2016 SkyActive מעבירה חלק לחלוטין.

עריכה אחרונה על ידי BassDriver
  • תוכן חדש...