Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1694 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

קרובי משפחה החליטו להחליף רכב ויש לנו הזדמנות לרכוש מהם את הרכב הנוכחי.

מדובר בספורטאז׳ 2012 דגם LX עם 80,000 ק״מ יד 2 (הבעלים הקודמים גם פרטי).

יש לנו היום רכב משפחתי מ-2015 (בעלים קודמים יחיד ופרטי) עם 110,000 ק״מ שתיכננו להחליף בקרוב, כשהשוק יירגע.

מבחינת אבזור אנחנו הולכים אחורה משמעותית אבל אנחנו מוכנים לעשות את הצעד הזה בכדי לקבל שקט מבחינת אמינות לעוד כמה שנים וכאן נכנסת השאלה:

איך הדגם הזה מבחינת אמינות? (תיכננו על טוסון 2016, שדומה מכאנית לספורטאז׳ ולא ראינו משהו חריג, האם זה כך גם בשנתון 2012?)

מה הייתם ממליצים לבדוק לפני הקניה? ביקשתי היסטוריית טיפולים אבל מדובר במבוגרים שאמור לא נסעו על הרכב ואני מניח שעוגלו מספר פינות. איזה אינדיקציות כדאי לחפש כדי לשלול בעיות חמורות?

אם הרכב כן טופל כראוי - לדעתכם כדאי ללכת 3 שנתונים אחורה ולרדת ב-30,000 ק״מ? (שוב, מבחינת שקט ואמינות)

מיצובישי כריזמה 98 -> מאזדה 3 2008 -> סוזוקי SX4 2013 -> מיצובישי אטראז׳ 2015 -> קיה ספורטאז׳ 2012

מתנדב בחלפים - סיוע בהזמנת חלקי חילוף לרכב מחו״ל

פורסם

לקנות רכב בן עשר ולבקש שקט מתקלות זה בערבון מוגבל.

רכב מתיישן עלול לסבול מבעיות.

וספורטאז זה לא איזה מופת כן? היא סבבה לא מעבר.

• רעיון טוב! 2

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

לא מבין את קן המחשבה - למה נראה לך שרכב בן עשר יהיה אמין יותר מרכב בן 7 גם אם נסע פחות?

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

תלוי איזה רכב משפחתי יש לכם מ 2015.

קורולה? אסטרה?

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אנחנו עכשיו עם אטראז׳. בגדול מרוצים מאבזור, מרווח ואמינות אבל פחות מהביצועים ומתחילים לראות ניתנים של בעיות מכיוון הגיר.

בעבר היינו נוסעים המון, עכשיו הנסועה ירדה משמעותית ולכן אנחנו מאמינים שייקח לנו שנתיים אם לא יותר להגיע לאותו ק״מ כמו שיש לנו עכשיו. 

מיצובישי כריזמה 98 -> מאזדה 3 2008 -> סוזוקי SX4 2013 -> מיצובישי אטראז׳ 2015 -> קיה ספורטאז׳ 2012

פורסם

טוב, זה לא בדיוק רכב משפחתי...

אני לא חושב שהמעבר לספורטאז' יהיה ירידה ברמה.

תקבלו רכב יותר מרווח, עם הרגשה יותר בטוחה. 

אבל הוצאות דלק יגדלו בצורה משמעותית באחוזים  ( בשקלים- תלוי כמה נוסעים ).

• אהבתי 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

כאמור, הנסועה השנתית שלנו צפויה לרדת משמעותית ולכן עניין הדלק פחות מדאיג אותי. 

לפני שעתיים, zvit כתב:

לא מבין את קן המחשבה - למה נראה לך שרכב בן עשר יהיה אמין יותר מרכב בן 7 גם אם נסע פחות?

לעניות דעתי השרשור הנעוץ פה בפורום (יד / ק״מ / שנתון) מצדיק לפחות את תהייה. יכול מאוד להיות שאין היגיון ללכת 3 שנים אחורה, מקבל.

אני מאמין שכל מקרה לגופו ותלוי במצב של כל אחד מהרכבים (הנוכחי שלנו והמוצע של קרובי המשפחה). לכם אני שואל - מה כדאי לבדוק ברכב שלהם? איזה סימנים יוכלו להעיד על הזדקנות ״טבעית״ ומה יכול להעיד על צרות צרורות שלא טופלו?

פורסם

קח לבדיקה במכון.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

במקרה הזה הייתי כן מתפשר של 3 שנים אבל מקבל רכב הרבה יותר טוב.

אבל מבחינת אמינות אין כאן התקדמות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...