Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב לסטודנט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1700 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב, 

אני בדיוק בתהליכים של חיפוש רכב לפני שאגש לעניין התקציב ושאר הפרמטרים החשובים. אשמח לכמה דגשים שקונים רכב ביד 2, לא מעט פעמים אני רואה שלא ממליצים על לקנות מסוחרים האם הכוונה מסוחרים ללא אישור או שמא מדובר על כלל הסוחרים. ישנם סוכנויות שאני רואה שאני מניח שהבעלים הוא תחת תווית של ״סוחר״ ובכל זאת נראה ששם הסטיגמה עליהם לא חלה (שואל כי אני אשמח לדיוק בעניין כי לפעמים יש עסקאות משתלמות בסוכנויות הרכב השונות)

לגבי הרכב עצמו, כמו כל סטודנט אני מחפש רכב שהצריכת דלק שלו תהיה נמוכה יחסית מבחינת הרכב עצמו אין לי דרישות מיוחדות בעיקר שייעשה את העבודה אני לומד באריאל וגר בדרום וזה יהיה עיקר הנסיעות שלי, כן חשוב לי נוחות הרכב, אבזור (מולטמדיה וכו׳) לא חייב אבל אם יש מתקבל בברכה. נ.ב מאוד חשוב לי שאני קונה את הרכב שתהיה התחייבות בבדיקה (האם זה קיים גם ברכבים ישנים) אני מודע לכך שרכב ישן לא יהיה הכל פרקפט אבל כשמדובר על מנוע גיר ושלדה שאלה עיקרי הרכב וכוללים לא רק עניין מכני אלא גם בטיחותי (שאסי) זה ממש חשוב לי.

לסיכום:

שנתונים 2009 ומעלה

תקציב - 15 אלף (במידה ויש רכב בטווח מחירים של 20 אלף והוא שווה אני יכול לחרוג בשביל עסקה טובה)

דלק - שיהיה חסכוני

סוג אוטו - מיני/סופר מיני/משפחתי

פורסם

אם תסכים ידני תוכל לרדת בתקציב, נניח ספארק מנוע 1.2 2012 או 13,14 בזול ממש באיזור 8 עד 13 אלף. או פיאט פנדה צורה חדשה.(יפה לטעמי)

אם רק אוטו' יש לך סוזוקי אלטו, אם כי חלשה יחסית מנוע 1 ליטר.

משתדל לעזור

פורסם
לפני 7 דקות, PASHUT כתב:

אם תסכים ידני תוכל לרדת בתקציב, נניח ספארק מנוע 1.2 2012 או 13,14 בזול ממש באיזור 8 עד 13 אלף. או פיאט פנדה צורה חדשה.(יפה לטעמי)

אם רק אוטו' יש לך סוזוקי אלטו, אם כי חלשה יחסית מנוע 1 ליטר.

תודה רבה על התגובה,

בעיקרון ראיתי כמה דגמים כמו יונדאי אקסנט, קיה ריו, אופל קורסה שאולי יכולים לעשות את העבודה (מה שגם פחות יודע איך הם). האוטומט חשוב לי כי אני הנסיעות שלי זה לאזורים עם עליות ולפעמים גם פקקים ולכן מעדיף אוטומט בשביל הנוחות.

נ.ב לגבי עניין הסוחרים אשמח לדעתך בנושא כי לפעמים דרך אדם פרטי לא מוצאים כלום!

פורסם

שמע אחי קודם כל אתה חייב לעשות שינוי ציפיות בין רצוי למצוי ולהחליט מה זה בעיניין עסקה טובה ומה לא..

אתחיל בכל הקשור להתחייבות לבדיקה..

הרצוי המוכר יתחייב לבדיקה, המכון יבדקו הכל בצורה ממש ממש טובה,יסודית ויתנו לך הסבר מפורט בסוף של מה קורה במנוע ובשאר חלקי הרכב..

המצוי זה שעל רכב ישן אף מוכר לא יתחייב לך לבדיקה ואם כן אז אל תבנה על המילה שלו וזה מהסיבה שגם במכון הבדיקה מבצעים בדיקות די שטחיות וכדי לא לקחת אפשרות לטעות מצדם הם פשוט ירשמו דברים כמו רעש מהרצועות ודברים כאלה וזה מתוך הנחה כי המנוע כבר ישן, הם אינם באמת בעלי רצון להשקיע בבדיקה ולא מעוניינים לקחת אחראיות..

הבדיקה כן שימושית ויכולה לעזור לך לזהות דברים בולטים לעין נגיד נזילה שפספסת שהמכון קלט וראה או פגיעה ברכב ודברים כאלה... שתבין אפילו בסעיף של הברקסים שזה סך הכל להעין מבט הם ירשמו לך X יש לפרק גלגלים ולבדוק ברקסים..

ממליץ לך להצטייד במישהו שמבין ברכבים, ידע לסנן לך איזה רכבים לקחת לבדיקה ואיזה לא ולאחר מכן יוכל לעזור לך בקריאת הבדיקה כי נגיד נזילת שמן במנוע שנובעת מבית פילטר כנראה תהיה עסק יותר זול מנזילת שמן באזור המנוע שנובעת מאטם מכסה שסתומים וזאת תהיה כנראה זולה יותר מנזילת שמן מהטורבו..

אז בדיקה זה חשוב אבל לא לבנות עליה עד הסוף..

בכללי לקחת בחשבון שכל רכב שאתה קונה זה בסוף עניין של מזל כי אף פעם לא תוכל באמת לבדוק הכל ויהיה עלייך לקחת ריזיקה רק תנסה לצמצם סיכונים על ידי הכנה מוקדמת במה שאפשר(עבר ביטוחי,חבר שיודע להסתכל על חלקי הרכב כמו איתור נזילות ועד משולשים,בולמים,גיר שלא דופק..)

ושוב תמיד תמיד לזכור שהכל עניין של מזל שהכל יצא טוב בסוף..

לדעתי יותר חשוב מאיזה רכב אתה קונה בתקציב כזה זה מימי אתה קונה וסוחר המטרה שלו זה למכור

וכאן נכנס "עסקה טובה" עבור הסוחר עסקה טובה תהיה למכור לך רכב גמור במחירון ועבורך עסקה טובה זה רכב חדש בחינם אז תזכור את זה שהסוחר בניגוד אלייך שעושה עסקה פעם אחת ורוצה אולי לצאת הגון הסוחר זו הפרנסה שלו וזה עסק עבורו.. אין כזה דבר נעים לא נעים בעסקים .. יש כזה דבר מצפון אבל תזכור שאתה חי בחברה בה לרוב אין מצפון והחזק שורד והדבר הזה קיים מלמטה עד למעלה, יש צדיקים כמובן אבל עניין של מזל..

בסוף רכב טוב אפשר למצוא גם אצל סוחר אבל ברכבים ישנים לדעתי זה קצת קשוח יותר כי מראש היצע הרכבים הטובים קטן אז למצוא רכב טוב וזול דווקא אצל סוחר נשמע קשה יותר..

דלק.. רוב הרכבים בתקציב שלך יוכלו לך בערך את אותה כמות דלק עם הבדלים קטנים ייחסית נגיד במקום 1-10 אולי 1-12(בהנחה שאתה מתמקד באוטומט כמו שרשמת)

בגלל שרשמת שאתה גר באזור הדרום אניח כי אין לך יותר מידי בעיית חניה ואמליץ לך על רכבים שלדעתי יתאימו

(תבדוק עוד רכבים כמובן כי זה רק מה שכרגע עולה לי לראש ואני במקרה מכיר את מחירי השוק שלו, בטוח יש עוד אופציות..)

סיטרואן C אליזה/פיגו 301 עם מנוע 1.6 וגיר אוטומט בלבד(אוכל 1-12 בדוק..)

סובארו B3,מאזדה 3,מיצובשי לנסר, טויוטה אוריס אוטומט אם תצליח למצוא, אופל קורסה מנוע 1.4(יש להשקיע בבדיקה של חבר מבין שהמנוע אכן בעל מערכת קירור תקינה ואם כן אז רק לשמור עליו)

מאזדה 2,סוויפט..אלטו..

הייתי מסתכל קודם על המשפחתיות ואז סופר מיני->מיני..

אתה הולך לבלות בכבישים הרבה אז שהיה ייחסית גודל,נוחות ושהיה המון הצלחה בבדיקות אחי.. זו כן משימה אפשרית רק תגיע אליה מוכן

(עבר ביטוחי בודקים דרך אתר סליקה בעלות 10 שקלים, זה יגלה לך רק על מקרים בהם קרתה תאונה ואכן הופעל ביטוח)

פורסם

העדפה היא לקנות ממגרש גדול ומוכר, כך שאם תהיה בעיה יהיה למי לפנות והמגרש לא יסגר מחר.

אבל גם אם מדובר על מגרש יבואן עדיין, חובה לבדוק את הרכב ולא להסתמך על בדיקה שלהם.

בתקציב הזה אפשר לחפש יונדאי i20 או מזדה 2 ברמת אבזור דינמיק שתהיה זריזה יותר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...