Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7735 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה...

אותי לימד המורה נהיגה שצריך להעביר הילוכים כל 20 קמ"ש, אבל כשאני נוהך אני בדר"כ מוסך עוד 10 קמ"ש ומעביר כל 30 קמ"ש בערך. ככה לדעתי הרכב מאיץ מהר יותר מכיוון שזה קרוב יותר לשיא ההספק בסל"ד הנ"ל וזה גם לא גורם לצריכת דלךק גבוה. אחי לעומת זאת מעביר כל 20 קמ"ש או אפילו כל 15 קמ"ש.

אני טוען שזה סתם מקשה על המנוע...

איך אתם נוסעים?(המומחים :-) )

איך לדעתכם ממולץ להעביר הילוכים בצןרה הטובה ביותר, לא מדבור בנסיעה ספורטיבית, אלא סתם נסיעה...

מדובר בגיר ידני כמובן רנו קליאו 2002

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

אי אפשר לחלק את העברת ההילוכים סתם ככה לפי מהירויות (היה דיון על זה בשרשור עם האונויים),זה תלוי בכל מיני גורמים.

למשל אם אתה נוסע בעליה אז תשאר בהילוך נמוך יותר.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

בסתם נסיעה מומלץ להעביר הילוך בצורה כזאת שההילוך הבא לא יפול מתחת לשיא מומנט...זה על הנייר....בפועל בשיוט נינוח אפשר להעביר הילוך כל חצי קמ"ש אם אתה לא גורם למנוע לקרטע ולהקרע...אפשר נגיד למשוך את השני עד 70 ואז להכניס 5 :D

פורסם

לא קשור ספורטיבית או לא- לא מעבירים כמו תוכים

מסתכלים בשעון סל"ד(טורים)

ואם אין מרגישים את המנוע(כי צריך עיניים על הכביש):-)

מקווה שתיישם

מנוע שמעבירים בו כל X סל"ד יש מצב שיחנק בעליה מכיוון שההילוך יהיה גבוה מדי

בנסיעה ספורטיבית מרביצים עד הקצה כדי שהמנוע יבכה בסוף נסיעה ויגמר לך המים ברדיאטור

פורסם

העברת הילוכים לא קשורה בכלל למהירות של האוטו.

אם תעביר הילוך שאתה על 5 אלף טורים על 40 קמ"ש,או על 5 אלף טורים אבל ב20 קמ"ש אתה תצטרך להעביר הילוך בזמן שונה.

ההעברה צריכה להתבצע בהתאם לסל"ד ולא למהירות האוטו

פורסם

שחכתי להגיד...

1 אני מדבר על נסיעה במישור ורכב עם 2 נהגים בלבד...

לא עמוס ולא נעליים. העניין הוא שהעברת הילוכים כל 20 קמ"ש מקשה על המנוע קצת מאשר לעביר במהירות קצת יותר גבוהה

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם
אז ככה...

אותי לימד המורה נהיגה שצריך להעביר הילוכים כל 20 קמ"ש, אבל כשאני נוהך אני בדר"כ מוסך עוד 10 קמ"ש ומעביר כל 30 קמ"ש בערך. ככה לדעתי הרכב מאיץ מהר יותר מכיוון שזה קרוב יותר לשיא ההספק בסל"ד הנ"ל וזה גם לא גורם לצריכת דלךק גבוה. אחי לעומת זאת מעביר כל 20 קמ"ש או אפילו כל 15 קמ"ש.

אני טוען שזה סתם מקשה על המנוע...

איך אתם נוסעים?(המומחים :-) )

איך לדעתכם ממולץ להעביר הילוכים בצןרה הטובה ביותר, לא מדבור בנסיעה ספורטיבית, אלא סתם נסיעה...

מדובר בגיר ידני כמובן רנו קליאו 2002

ראשית, אם יש לך ספר של הרכב, שם אמורה להיות מצויינת המהירות שבה צריך להעביר להילוך הבא...

שנית, זה לא ממש קבוע כמו שנאמר... ראשית ההפרשים לא קבועים, כלומר אם לשני אתה מעביר ב20, זה לא אומר שלשלישי צריך להעביר ב40... ושוב זה תלוי במצב שאתה נמצא בו, מישור או עלייה... אם אתה מעביר ומרגיש שלרכב אין כח סימן שהעברת מוקדם מדי למצב שאתה נמצא בו...

זה דבר שלומדים אחרי זמן מסויים של נהיגה על האוטו...

פורסם

אם כולם (במיוחד האנשים שמשוטטים להם בפורום הזה) היו נוסעים כמו שהמורה לנהיגה שלהם הסביר להם אז מצב התאונות בכבישי ארץ הקודש היה נראה אחרת.

לצערנו זה לא כך..

לעניינינו, בנסיעה רגילה אני מעביר בסביבות ה2800-3000 סל"ד שבקמ"ש זה בערך כל 20-25 קמ"ש (איביזה 1600 ידנית שנמכרה לא מזמן) ובנסיעה "שונה" קצת לפני שהורס השמחות שעונה לשם מנתק הצתה נכנס לפעולה.

הסיבה שאני לא מושך קצת יותר כמוך בנסיעה רגילה היא כי אם אני באמת רוצה נסיעה רגועה, מנהלתית ושקטה אז אין טעם כי סתם זה עוד קצת רעש ועוד טיפה דלק וצת מיותר לטעמי, כמו שאומרים אם כבר אז כבר.. שאתה מחפש להרגיש תן עד הסוף.

שבוע/חודש טוב ושקט לכולנו!!

אלירן

אלירן לוק

Citroen ZX Volcane

למכירה :(

0526599998

פורסם
אם כולם (במיוחד האנשים שמשוטטים להם בפורום הזה) היו נוסעים כמו שהמורה לנהיגה שלהם הסביר להם אז מצב התאונות בכבישי ארץ הקודש היה נראה אחרת.

לצערנו זה לא כך.

אלירן

מה זה הקישקוש הזה???

המורה לנהיגה לא מלמד אותך לנהוג, הוא מלמד אותך לעבור את הטסט וללמוד לנהוג כמו שצריך אתה לומד אחרי שאתה מקבל את הרישיון...

אם כולם היו נוהגים כמו שהמורה לנהיגה לימד אותם המצב היה הרבה יותר חמור...

היום זה המחר שדאגת לו אתמול.

פורסם
זה דבר שלומדים אחרי זמן מסויים של נהיגה על האוטו...
כמו שאמרו, אין לזה חוקים. הדבר הכי לא נכון זה לנסוע כמו שהמורה לנהיגה אמר, ולהגיד שתמיד אני מחליף הילוך במהירות כזאת או כזאת, זה תלוי באיזה מצב אתה נמצא, מה אתה רוצה באותו רגע מהאוטו ומה האוטו יכול ואיך הוא מרגיש.

ככל שתנהג יותר, ככה תכיר יותר את הרכב שלך ותלמד לנסוע בוא באיזה צורה שאתה רוצה ובאופן הכי נכון, אם זה בצורה רגועה או בצורה ספורטיבית, החלפות הילוכים יהפכו למשהו שבא לך בטבעיות ובלי יותר מדי מחשבה.

המלצה שלי, תנצל את תקופת המלווה כדי ללמוד מנהג מנוסה איך לנסוע נכון ברכב תוך כדי שמירה עליו מבחינה מכנית, צבור כמה שיותר נסיון, תנהג כמה שיותר עם מישהו מנוסה שיסביר לך מה אתה עושה לא נכון (להגיד מראש מתי מעבירים הילוך כל פעם זה אחד מהדברים הלא נכונים).

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

אתה צריך לדעת לבד מתי להעביר את ההילוך תשמע את המנוע ותרגיש אני למשל סתם בישיביל המשחק נתתי לסובארו ג'סטי מנוע 1000 לסחוב תהילוך ראשון עד 65

ויכולתי להמשיך

אבל למה חבל על המנוע

כל אחד והרגש שלו על ההילוכים נקודה.

והכי נכון זה להעביר הילוך כל 20 קמ'ש

או שאם אתה רוצה מהירות תמשוך קצת יותר

זה הכל מקווה שתבין

פיאט אונו 1.6 94 הזרקה(יחידה בארץ עם מנוע1.6)

פורד אסקורט(ZETA(92

אולדסמוביל אומגה 80 כבר אין מישהו קנאי שרף לי אותה

פליימוט וליאנט 73 בדרך.................

פורסם
אוקי בוא נשאל את זה ככה:באיזה סל"ד מומלץ להעביר? 3000?

אתם אומרים להסתכל על מד הסל"ד ו?

זו כבר שאלה טובה יותר, כי כמה קמ"ש מתקבלים בכל סל"ד, בהילוך נתון, משתנה ממכונית למכונית, בהתאם ליחסי ההעברה בגיר ועוד.

לשאלתך, שוב אין כאן תשובה מוחלטת. זה תלוי מה אתה מנסה לעשות (לשייט, להאיץ, לעלות עלייה וכו'), כמה כוח נותן המנוע של המכונית שלך בכל סל"ד ויחס ההעברה של ההילוך הבא.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...