Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7735 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אז ככה...

אותי לימד המורה נהיגה שצריך להעביר הילוכים כל 20 קמ"ש, אבל כשאני נוהך אני בדר"כ מוסך עוד 10 קמ"ש ומעביר כל 30 קמ"ש בערך. ככה לדעתי הרכב מאיץ מהר יותר מכיוון שזה קרוב יותר לשיא ההספק בסל"ד הנ"ל וזה גם לא גורם לצריכת דלךק גבוה. אחי לעומת זאת מעביר כל 20 קמ"ש או אפילו כל 15 קמ"ש.

אני טוען שזה סתם מקשה על המנוע...

איך אתם נוסעים?(המומחים :-) )

איך לדעתכם ממולץ להעביר הילוכים בצןרה הטובה ביותר, לא מדבור בנסיעה ספורטיבית, אלא סתם נסיעה...

מדובר בגיר ידני כמובן רנו קליאו 2002

מסקרן אותי.

אם אתה מעביר כל 30 קמ"ש. אז בעצם אתה מכניס לשני ב30, לשלישי ב60, לרביעי ב90, ולחמישי ב120.

מה נראה לך שזה? בGTI שלי בהילוך רביעי ב120 אתה כבר עובר את שיא המומנט. זה משהו כמו 5800 סל"ד.

בקיצר. כל השטויות שמלמדים אותך מורי הנהיגה לגבי להחליף הילוכים ב20 40 60 80 וכ'ו זה רק כי אין להם כוח לשבת איתך ולהסביר לך איך להקשיב למנוע. מה יקרה אם לא יהיה ספידומטר? אם הוא יפסיק לעבוד? תיסע על ראשון כל הזמן?

אתה צריך להקשיב למנוע, אתה תשמע בדיוק מתי להעביר הילוך. תנסה לנסוע בלי להסתכל על הספידומטר, תקשיב לדוושה ולמנוע, בלי מוזיקה מסביב. עד שתתרגל מתי המנוע מתפקד נכון יותר. אל תשכח גורמים סביבתיים. כמו עליות וירידות. בעליות תמשוך יותר, בירידות תגביל הילוך אם הירידה מסוכנת בכדי לחסוך שחיקה וחימום הברקסים.

בקיצר

סע לשלום, המפתחות בפנים

"איפה הרדיו?!?!"

"היה רדיו?!?!"

פורסם

בלי קשר למהירות הנסיעה

אתה מעביר כל פעם שהמנוע מגיע ל2500 טורים (אולי מושך טיפה ל3000)

ובלי קשר אתה לא מסתכל על המד טורים כל הזמן אלא אתה יודע לפי הרעש שהמנוע משמיע

:loco:How can I be lost, If I've got nowhere to go?

:loco:

פורסם

הכל לפי תחושה - לא למשוך יותר מדי ולא לתת לאוטו לקרטע

זה נקודות שלומדים במהלך הנהיגה, לא תורה.

תודה מראש.

פורסם
מסקרן אותי.

אם אתה מעביר כל 30 קמ"ש. אז בעצם אתה מכניס לשני ב30, לשלישי ב60, לרביעי ב90, ולחמישי ב120.

מה נראה לך שזה? בGTI שלי בהילוך רביעי ב120 אתה כבר עובר את שיא המומנט. זה משהו כמו 5800 סל"ד.

בקיצר. כל השטויות שמלמדים אותך מורי הנהיגה לגבי להחליף הילוכים ב20 40 60 80 וכ'ו זה רק כי אין להם כוח לשבת איתך ולהסביר לך איך להקשיב למנוע. מה יקרה אם לא יהיה ספידומטר? אם הוא יפסיק לעבוד? תיסע על ראשון כל הזמן?

אתה צריך להקשיב למנוע, אתה תשמע בדיוק מתי להעביר הילוך. תנסה לנסוע בלי להסתכל על הספידומטר, תקשיב לדוושה ולמנוע, בלי מוזיקה מסביב. עד שתתרגל מתי המנוע מתפקד נכון יותר. אל תשכח גורמים סביבתיים. כמו עליות וירידות. בעליות תמשוך יותר, בירידות תגביל הילוך אם הירידה מסוכנת בכדי לחסוך שחיקה וחימום הברקסים.

בקיצר

סע לשלום, המפתחות בפנים

"איפה הרדיו?!?!"

"היה רדיו?!?!"

אני מכניס הילוך שני ב25 בערך, שלישי ב50 בערך,רביעי עד 90 בערך וכל השאר הילוך חמישי

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

כמו שנאמר כאן, צריך לעביר על פי הסל"ד, אותי לימדו גם בשיטה של כל 20 קמ"ש להעביר הילוך, ( יש לי חודשיים רשיון), ולפי מה שאני חושב המורים מסבירים ככה שיהיה יותר קל לתלמיד להעביר ולהתרכז יותר בנסיעה.

וגם יש אנשים שלא מבינים כלום אז יותר קל להם להבין שמעבירים כל 20 קמ"ש.

והכל פה תלוי, מישור - עליה...

Peugeot 308 GTi By Peugeot Sport 2018

Ex- Peugeot 208 GTi 2013 

פורסם
בלי קשר למהירות הנסיעה

אתה מעביר כל פעם שהמנוע מגיע ל2500 טורים (אולי מושך טיפה ל3000)

ובלי קשר אתה לא מסתכל על המד טורים כל הזמן אלא אתה יודע לפי הרעש שהמנוע משמיע

במנוע שלי תזמון השסתומים משתנה ב-5,200 סל"ד וצפונה, זה אומר "שהפיצ'ר" הזה הוא מיותר?

בכל מקרה, אם אתה מחליף ל כך מוקדם סביר להניח שאתה לא תמיד מנצל את כוח המנוע נכון ונמצא בד"כ בהילוך נמוך מדי.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

תישמע הדבר הכי טוב שאני יכול להמליץ לך הוא להעביר הילוך כשהוא ניגמר...

מ"ז התרד הזה : )

כל אוטו זה משהוא אחר בעיקרון צריך להעביר הילוך מתי שהסל"ד לא מועיל לרכב

פורסם

תראו לפי מה שאני מבין צריך להעביר בין 2 ל3 אלף בטורים אפשר למשוך עד 4.

יותר מזה זה סתם נזק.

ומערכת תזמון שסתומים מיועדת לתת למנוע כושר נשימה יותר טוב בסל"ד גבוה יותר.

פורסם
תראו לפי מה שאני מבין צריך להעביר בין 2 ל3 אלף בטורים אפשר למשוך עד 4.

יותר מזה זה סתם נזק.

למה נזק? מכוניות אשר שיא ההספק אצלם הוא נמצא ב6 אלף או 7 אלף או 7 וחצי אלף, ניתן למשוך איתם עד לשיא ההספק אפילו, ושוב פעם הכל תלוי בסוג הנהיגה.

בכל מקרה גם בנהיגה רגועה לא טוב להחליף הילוכים כל כך מוקדם ב2.5 אלף, כי אז בהנחה וזה לא דיזל אתה נופל מתחת לרצועת הכוח של המנוע. הדבר הזה שנקרא החלפת הילוכים משתנה ממכונית למכונית, במכונית אחת שיא ההספק והמומנט בX ובשנייה בY, וכמו כן זה תלוי גם בגיר ובגמישות המנוע, לכן אין תשובה אבסולוטית והוראה של תעשה ככה ואך ורק ככה. מה שמומלץ זה להעביר מעל שיא המומנט לבין שיא ההספק, ככה שההילוך הבא יפול עדיין ברצועת הכוח של המנוע.

גם אותי מלמדים בשיעורי הנהיגה להחליף כל 20 קמ"ש, אולם אני לא מקשיב ולפעמים אני מושך ל4 וחצי אלף לפעמים ל4, ולפעמים אני מעביר לשלישי כבר ב1.5 אלף.

פליקס

ROOONEEYY

פורסם

גם לי יש קליאו

בד"כ אני מעביר הילוך 1 ב 2500-3500 שהאוטו קר

כשהוא מתחמם אז בסביבות 3500 -4500

וכשאני מתחמם 6500 -7500

:twisted:

:evilbat:
פורסם
למה נזק? מכוניות אשר שיא ההספק אצלם הוא נמצא ב6 אלף או 7 אלף או 7 וחצי אלף, ניתן למשוך איתם עד לשיא ההספק אפילו, ושוב פעם הכל תלוי בסוג הנהיגה.

בכל מקרה גם בנהיגה רגועה לא טוב להחליף הילוכים כל כך מוקדם ב2.5 אלף, כי אז בהנחה וזה לא דיזל אתה נופל מתחת לרצועת הכוח של המנוע. הדבר הזה שנקרא החלפת הילוכים משתנה ממכונית למכונית, במכונית אחת שיא ההספק והמומנט בX ובשנייה בY, וכמו כן זה תלוי גם בגיר ובגמישות המנוע, לכן אין תשובה אבסולוטית והוראה של תעשה ככה ואך ורק ככה. מה שמומלץ זה להעביר מעל שיא המומנט לבין שיא ההספק, ככה שההילוך הבא יפול עדיין ברצועת הכוח של המנוע.

גם אותי מלמדים בשיעורי הנהיגה להחליף כל 20 קמ"ש, אולם אני לא מקשיב ולפעמים אני מושך ל4 וחצי אלף לפעמים ל4, ולפעמים אני מעביר לשלישי כבר ב1.5 אלף.

פליקס

הכוונה שלי היא בנהיגה סתם בעיר שאמא שלי נוהגת (והמבין יבין:? )

יש הבדל בין נהיגה ספורטיבית לנהיגה של יומיומית עם המשפחה.

אם אני רוצה להוציא את המקסימום מהאוטו שלי ברור שאני אמשוך אותו ל5 ל6 וגם למנתק הצתה אם בא לי.. זה הכל עניין של צורך.

אור.

פורסם
במנוע שלי תזמון השסתומים משתנה ב-5,200 סל"ד וצפונה, זה אומר "שהפיצ'ר" הזה הוא מיותר?

בכל מקרה, אם אתה מחליף ל כך מוקדם סביר להניח שאתה לא תמיד מנצל את כוח המנוע נכון ונמצא בד"כ בהילוך נמוך מדי.

הוא לא מיותר , הוא נועד לנסיעה יותר אגרסיבית פשוט , שבה אתה מעונין להשתמש בכל הכח של המנוע גם בסל"ד גבוהה , מה שיוצר רצועת כח יותר גדולה והספק גבוהה יותר בסל"ד גבוהה יותר , ובכלליות עבודה יעילה של המנוע לאורך יותר טורים.

ומי שחושב שהמנוע עובד יעיל וחסכוני אם הוא יסע על 1500-3000 טורים יתבדה , המנועים ממש לא אמורים לסוע כל הזמן על הטורים האפסיים האלו ובטח שהם לא עובדים כראוי , כעיקרון , המנוע עובד אידאלית בין שי המומנט לשיא ההספק , אז נכון לפעמים זה יוצא טורים גבוהים ולא נחוצים , אבל להגיע ל4000 טורים כשהמנוע חם זה לא מילה גסה , ובזמן עקיפה להגיע לרחמנע לעצלען 6000 טורים כדי לעקוף בביטחה לא יגרום לשום מנוע בנזין למות בטרם עת ולשום הבדל בצריכת דלק ... נו טוב ... אולי פחית קולה לחודש.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...