Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1778 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שמתי לב לאחרונה לתופעה של צבעי מט על רכבים, בעיקר שחור מט.

השאלה הראשונה היא האם זה חוקי בכלל? הרי צבע שחור מט בולע אור ואז הרכב מאוד לא בולט בכביש, מה שעל פניו פוגע בבטיחות.

הנקודה השניה היא, הדגם שאני מעוניין בו ועוקב אחרי השוק למצא אקזמפלר טוב(208GTI), נראה שיש לא מעט מהם שצבועים בשחור מט משום מה,

במבט ראשון אני רואה את זה בתור מינוס גדול- אולי עבר תאונה\ משהו כזה, במיוחד שמדובר ברכב מועד לפורענות.

אבל מצד שני אשמח לשמוע על התופעה הזאת אם מישהו מבין בזה יותר טוב, האם מדובר בויניל או צביעה- אם יכול להיות גם וגם מה עדיף ומה יותר נפוץ?

האם מבחינתכם מדובר על פסילה על הסף או שלגיטימי? - כלומר בתור מתעניינים ברכב מסויים, האם הייתם פוסלים על הסף רכב שאתם רוצים על דבר כזה או לא

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם

למעט מקרים מיוחדים (ראה ערך קופרה פורמנטור או מכוניות יוקרה) שהרכב מגיע צבוע ככה מהמפעל, צבע מט יהיה בדרך עיטוף בויניל,

אם זה מותר? אין לי מושג מבחינה חוקית בארץ, אם כי אני מכיר כמה אנשים שעשו עיטוף בצבע מט, בחו"ל זה נפוץ מאוד,

אין מניעה בטיחותית שאני מכיר,

קח בחשבון שמקום שמכבד את עצמו - מפרק את כל הרכב (מבחוץ) בשביל זה, כולל ידיות בדלתות וחלקי פלסטיק ופנסים והכל.

לגבי צבע כזה מהמפעל - לא הייתי לוקח, פשוט כי אני לא מתעניין בזה ולתקן פגיעה כזו זה סיפור שלא בא לי להיכנס אליו,

ולגבי רכישת רכב שעבר עיטוף עם ויניל - לא קונה בחיים, ממש לא באות לי טוב הפתעות כשאוריד את זה בשלב כזה או אחר.

אני אסביר,

עיטוף מחזיק שנים בודדות, ואז מורידים לצמיתות או מורידים ועושים חדש,

אז,

או שאני מוריד את הציפוי והכל תקין מלמטה (סיכוי אפסי בעיני, זו ישראל אחרי הכל)

או שאני מוריד את הציפוי ובגלל שעשו עבודה מחורבנת אז חלקי צבע נתלשים לי (תלוי ברכב, מצבו, גילו וכד')

או שאני מוריד את הציפוי ומגלה חלודה/מכות/חורים ושאר ירקות,

ותמיד יש את האופציה שבזמן שאפרק חלקים כדי להוריד ציפוי ולשים חדש, דברים יישברו ואו לא יחזרו למקומם.

תן לי רכב עם צבע מקורי כל האפשר, אני אמשיך משם. זו דעתי.

• אהבתי 1

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם
בתאריך 2.9.2021 בשעה 18:10, ik3 כתב:

הדגם שאני מעוניין בו ועוקב אחרי השוק למצא אקזמפלר טוב(208GTI), נראה שיש לא מעט מהם שצבועים בשחור מט משום מה,

יש אולי 3 מכוניות. כולן נצבעו בארץ. 

בחו"ל היצרן הציע צבע מט שחור, אך צבע זה לא יובא לארץ. בארץ המכונית שווקה בעיקר ב-3 צבעים לבן, שחור ואדום מטאלי.

ב-2013 הביאו 3 בצבע כחול כהה. ב-2016 הביאו 3 מכוניות כתומות. 

• אהבתי 1

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, menir1 כתב:

יש אולי 3 מכוניות. כולן נצבעו בארץ. 

בחו"ל היצרן הציע צבע מט שחור, אך צבע זה לא יובא לארץ. בארץ המכונית שווקה בעיקר ב-3 צבעים לבן, שחור ואדום מטאלי.

ב-2013 הביאו 3 בצבע כחול כהה. ב-2016 הביאו 3 מכוניות כתומות. 

חשבתי האמת שהכתומות זה היה יבוא אישי או משהו כזה.

לפני 6 שעות, Super_T כתב:

למעט מקרים מיוחדים (ראה ערך קופרה פורמנטור או מכוניות יוקרה) שהרכב מגיע צבוע ככה מהמפעל, צבע מט יהיה בדרך עיטוף בויניל,

אם זה מותר? אין לי מושג מבחינה חוקית בארץ, אם כי אני מכיר כמה אנשים שעשו עיטוף בצבע מט, בחו"ל זה נפוץ מאוד,

אין מניעה בטיחותית שאני מכיר,

קח בחשבון שמקום שמכבד את עצמו - מפרק את כל הרכב (מבחוץ) בשביל זה, כולל ידיות בדלתות וחלקי פלסטיק ופנסים והכל.

לגבי צבע כזה מהמפעל - לא הייתי לוקח, פשוט כי אני לא מתעניין בזה ולתקן פגיעה כזו זה סיפור שלא בא לי להיכנס אליו,

ולגבי רכישת רכב שעבר עיטוף עם ויניל - לא קונה בחיים, ממש לא באות לי טוב הפתעות כשאוריד את זה בשלב כזה או אחר.

אני אסביר,

עיטוף מחזיק שנים בודדות, ואז מורידים לצמיתות או מורידים ועושים חדש,

אז,

או שאני מוריד את הציפוי והכל תקין מלמטה (סיכוי אפסי בעיני, זו ישראל אחרי הכל)

או שאני מוריד את הציפוי ובגלל שעשו עבודה מחורבנת אז חלקי צבע נתלשים לי (תלוי ברכב, מצבו, גילו וכד')

או שאני מוריד את הציפוי ומגלה חלודה/מכות/חורים ושאר ירקות,

ותמיד יש את האופציה שבזמן שאפרק חלקים כדי להוריד ציפוי ולשים חדש, דברים יישברו ואו לא יחזרו למקומם.

תן לי רכב עם צבע מקורי כל האפשר, אני אמשיך משם. זו דעתי.

כלומר האקזמפלרים עם השחור מט הן עם עיטוף? זה לא צביעה?

לגבי מה שיש מתחת לציפוי- זה גם החשש העיקרי שלי, והסיבה למה אני מסתכל על הנושא באור שלילי

עריכה אחרונה על ידי ik3

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם

לפי מה שהחבר׳ה רשמו יש איזה 3 שהגיעו מהמפעל ככה, אבל לא gti

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם

כן יש כמה אפור מט ששווקו בשנת 18-19 אבל רגילות,לא gti

אישית לא אוהב את זה,רק חסרונות

לא משתלם לעשות עיטוף,יקר מאוד ולא מחזיק הרבה

• תוכן חדש...