Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ייעוץ ברכישת רכב 40-50-60K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1780 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אני במצב ממש בעייתי, עד היום אני עם יונדאי גטס, תמיד רציתי להתקדם ולהשתדרג אבל דחיתי את זה.

הפעם אין לי כלכך אפשרות הגטס שלי גוססת.

אני מחפש רכב בתקציבים האלו, ולא מוצא.

למה? אני חושב שאני יודע, אני דיי מקובע על דברים ספציפיים...

בגדול חשוב לי יחסית רכב שישמור על קו מראה צעיר, ובנוסף חייב טורבו אחרי שהבנתי את זה שנים עם הגטס טורבו זה חובה.

אני גם אוהב סאן רוף, אבל יכול להתפשר על זה.

ומאוד מאוד רוצה רכב עם קילומטרז נמוך..

חשבתי על איבזיות ספורט למינהם, לא מוצא משהו שמספק את הרצון שלי גם מבחינת הידיים וגם קילומטר..

אני כבר שוקל לעשות ליסינג על I20 הצורה החדשה שממש אהבתי אותה ויש לה הכל, חוץ מסאן רוף.

פורסם

ידני/אוטומט?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

1.ל I20 החדשה יש גיר רובוטי כפול מצמדים- לנסיעה שרובה עירונית לא הייתי קונה רכב עם השילוב הזה.

2. מי  אמר שחייב רכב טורבו- מה רע בסיוויק עם מנוע 1800/מאזדה 3 ספיריט (יכולות להיכנס לך 2011/12)/I35 משנתון אחד או שניים למעלה -כל אחת מאלו יהיו שדרוג אמיתי לגטס -נסעתי על גטס  2006 עם מנוע 1600 ואחכ על I30 2009 עם מנוע 1600 וכעת על הונדה סיוויק עם מנוע 1800 וההבדלים  גדולים (לרעת הגטס).

ד"א בכל אחת מ 3 אופציות שהצעתי יש סאן רוף  ברמת האבזור הבכירה.

עריכה אחרונה על ידי colauti 9

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
לפני שעה, colauti 9 כתב:

1.ל I20 החדשה יש גיר רובוטי כפול מצמדים- לנסיעה שרובה עירונית לא הייתי קונה רכב עם השילוב הזה.

2. מי  אמר שחייב רכב טורבו- מה רע בסיוויק עם מנוע 1800/מאזדה 3 ספיריט (יכולות להיכנס לך 2011/12)/I35 משנתון אחד או שניים למעלה -כל אחת מאלו יהיו שדרוג אמיתי לגטס -נסעתי על גטס  2006 עם מנוע 1600 ואחכ על I30 2009 עם מנוע 1600 וכעת על הונדה סיוויק עם מנוע 1800 וההבדלים  גדולים (לרעת הגטס).

ד"א בכל אחת מ 3 אופציות שהצעתי יש סאן רוף  ברמת האבזור הבכירה.

אני יותר בכיוון של מכוניות מיני שכחתי לציין, אבל אם ותיהיה המלצה ברוב על רכב נשפחתי אין לי בעיה.

אבל לגבי הסיוויק אני ממש לא אוהב את איך שהיא נראת..

לפני שעתיים, yulianx כתב:

ידני/אוטומט?

נחמד מצידי ששכחתי, אוטומט יותר לכיוון המכוניות מיני.

פורסם

אם מיני הייתי בודק את הספארק, מאובזרת, מנוע ה 1.4 מציע ביצועים טובים ביחס לקטגוריה, ובכלל, הרכב סוחב טוב.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

עוד אופציה אפשרית: שברולט סוניק האטצ'באק

אני חושב שדגם 1.6 LTZ בא עם סאנרוף וגם שאפשר לומר שהרכב נראה צעיר ואפילו לא רע.

יש גם את גרסת ה RS מנוע 1.4 טורבו שבאה עם כל הפינוקים (ריפודי עור, סאנרוף, בקרת שיוט חימום במושבים קדמיים ועוד כל מיני ובכלל נראה רכב ספורטיבי, למרות שהוא לא באמת, אבל כן חזק מספיק זה בערך כמו מנוע 2000 אטמוספרי, בגדול) אבל המנוע הזה נחשב פחות אמין ודורש יותר תשומת לב ותחזוקה עירנית. הרכב גם לא חסכוני בנסיעה עירונית, מחוץ לעיר או בנסיעה פרברית הוא דווקא בסדר (עושה בקלות 1/15 על 110 בינעירוני עם מזגן). אני אישית מחזיק אחת כזו 2014 כמעט כ 3 שנים, החלפתי בה מיכל עיבוי שנסדק, פלאנג' מים שנסדק ומכסה שסתומים. לא הוצאות נוראיות אבל גם לא אמינות מופלאה. הרכב עכשיו עומד על 100K ולא נוסע הרבה ועובר טיפול כל חצי שנה (בערך 3.5K ק"מ) ובינתיים לא היו בעיות של מנוע\גיר\טורבו (בלי לפתוח עין, חמסה חמסה, 5 ראשי שום תלויים על הדלת וזה).

מצד שני, אם הספארק מ 2016 ומעלה מתאימה לך, אני חושב שזה רכב מאוד מוצלח ויהיה אמין יותר מהסוניק כנראה. נהגתי באחת כזו כשנתיים רוב הזמן במהירויות שלילה והיא בסדר גמור ומרגישה כמו רכב גדול יותר ממה שהיא בפועל (הרכב נוסע 150+ בסבבה ולא מרגיש כאילו הוא נחנק או משהו, מנוע גדול יחסית וגיר רציף, בגרסת ה LTZ יש גם סאנרוף אבל היא יותר יקרה ממה שאני רואה ביד 2).

עריכה אחרונה על ידי yonisi

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

הגג נפתח היה בתוספת תשלום ולא חלק מרמת אבזור ltz.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 5 שעות, yulianx כתב:

הגג נפתח היה בתוספת תשלום ולא חלק מרמת אבזור ltz.

היתה תוספת והדגם נקרא LTZ -SP + גג מקורי ואם אני זוכר נכון היתה תוספת של 5000 ש"ח לרכב כזה שנמכר כחדש על הפיצ'ר הזה.

פורסם

הוא עלה 4 אלף.

לדעתי אפשר לגמרי לוותר עליו, יותר פוזה מאשר שימושי.

פורסם

יש סאנרוף שהוא לא לפוזה? :D

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם
Just now, yulianx כתב:

הוא עלה 4 אלף.

לדעתי אפשר לגמרי לוותר עליו, יותר פוזה מאשר שימושי.

כל אחד ודעתו- לי בכל 3 המכוניות האחרונות שלי (החל מינואר 2009) יש את הפיצ'ר,התאהבתי והתעקשתי בכל שדרוג רכב לשמור עליו.

לפני כן,החזקתי 4 רכבים שלא היה להם.

פורסם (נערך)

הסוניק במיוחד בגרסת הRS לא מצטיינת באמינות בלשון המעטה.

שקלתי בזמנו RS כזאת, חוץ מהאבזור הנדיב אין בה שום דבר ספורטיבי אפילו לא קצת, וגיר מאוד מסרס- אישית לא חושב שזה רכב שמצדיק אמינות מפוקפקת

לנושא אני חושב שהכי טובה תהיה המאזדה 2 שתיכנס בתקציב באופן גבולי מאוד.

אם אתה מוכן לשמוע על אירופאיות אז הVFM הכי גבוהה תמצא ב208- שתסמן וי בכל בצקבוקסים.

אופציה קצת פחות מומלצת למצבך זה הפולו, פחות מומלץ כי יש גיר רובוטי ואתה נוסע בעיקר עירוני.

אם אין בעיה עם ידני אז יש לך פולו ידנית שתהיה אופציה נהדרת.

עריכה אחרונה על ידי ik3

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם (נערך)
לפני 43 דקות, ik3 כתב:

הסוניק במיוחד בגרסת הRS לא מצטיינת באמינות בלשון המעטה.

שקלתי בזמנו RS כזאת, חוץ מהאבזור הנדיב אין בה שום דבר ספורטיבי אפילו לא קצת, וגיר מאוד מסרס- אישית לא חושב שזה רכב שמצדיק אמינות מפוקפקת

לנושא אני חושב שהכי טובה תהיה המאזדה 2 שתיכנס בתקציב באופן גבולי מאוד.

אם אתה מוכן לשמוע על אירופאיות אז הVFM הכי גבוהה תמצא ב208- שתסמן וי בכל בצקבוקסים.

אופציה קצת פחות מומלצת למצבך זה הפולו, פחות מומלץ כי יש גיר רובוטי ואתה נוסע בעיקר עירוני.

אם אין בעיה עם ידני אז יש לך פולו ידנית שתהיה אופציה נהדרת.

נו באמת, ו DSG זה יותר אמין? או הרצועות של PSA שמתפוררות בתוך המנוע? יש נטיה ארוכת שנים כאן בארץ לקטול כל דבר שקשור לדגמים או יצרנים מסויימים, בעוד שלאחרים מתייחסים בסלחנות. אני יותר בן אדם פרקטי שמסתכל על VFM ופחות על סמל.

מזכיר לי קטע שהייתי לפני כמה חודשים (לפני שקניתי את המקסימה) אצל חבר שלי במוסך לטיפול לסוניק: הגיע אליו בחור צעיר עם סופרב 2016 1.8 ואמר שיש לו רעשים במנוע. אחרי כמה דקות מנוחה חבר שלי בדק שמן וראה שאין טיפת שמן במנוע, אז תוך כדי שהוא ממלא לו שמן הבחור מספר שלפני חודש השקיע ברכב 16K ש"ח במורשה על כל מיני תקלות. ואז אמרתי לו: "16 אלף באמת?? למה אתה צריך את השיט הזה, אני קונה עוד מעט ניסאן מקסימה, אחלה רכב עם אמינות גבוהה וחזק והכל ואם אתה בקטע אז הדגם של 2016 גם נראה יותר טוב מהסופרב" ואז הוא עונה לי: "כן אבל אחי זה ניסאן?!"...

אחרי שהוא הלך חבר שלי, אומר לי שכמעט כל מה שמגיע מ VAG סובל מבעיות, חוסר שמן גירים שנדפקים, קלאצ'ים ומה לא... אבל בארץ נותנים להם קרדיט. אנשים משלמים הרבה על מותג. אני אישית מכיר לפחות 3 סופרב חדשים מהחברה שהלכו להם גירים בפחות מ 70K ק"מ (אחד מהם אחרי 28K בלבד). אבל לא משנה מה, סקודה נחשב "רכב איכותי" כאן בארץ.

לענייננו, לא חושב שהסוניק RS עד כדי כך לא אמינה, כוונתי באחזקה עירנית הייתה יותר לגבי מערכת הקירור ויש עוד כמה תקלות פוטנציאליות מעצבנות שנפתרות ע"י החלפת מכסה שסתומים שזה גם לא כזה סיפור. וצריך לתחזק טוב עם חלקים מקוריים ושמן איכותי זה כן. אה וחוץ מזה לחשוב שיש קשר בין ה RS לספורטיביות זו גם טעות, למרות הפוזה והמיתוג זה לא רכב ספורטיבי.

אני הלכתי בזמנו על ה RS כי ידעתי שאני רוצה אותה למרות סיפורי הבלהות, לא מתחרט, ויודע מה? גם אם יילך לי טורבו ואצטרך לשלם 8K (ואני לא, כי טורבו מאיביי עולה רבע מזה, רק הפראיירים ישלמו סכומי עתק כאלה) לא אצטער על זה, כי הרכב RS 2014 עלה לי 38K לפני כמעט 3 שנים עם 80K ק"מ, בזמן ש i20 או איביזה בלי מולטי-מדיה היו עולות 42-43K...

לא אומר שמנוע 1.4 טורבו של GM מתאים לכל אחד, אבל בלא מעט מקרים זה כן משתלם במידה ואתה מבין את המשמעויות. יש אנשים שמתאים להם להחזיק רק קורולה כל החיים בתחזוקה מינימלית ופיהוק מקסימלי, אני לא.

עריכה אחרונה על ידי yonisi
  • אהבתי 1

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

פורסם (נערך)

אני מבין שנגעתי בנקודה כואבת...

אין לי משהו נגד יצרן ספציפי, כן נגד מנוע או גיר ספציפי אם ידוע שיש לו בעיה.

התמקדת מאוד בעניין הגירים של VAG- אם תשים לב ציינתי שלא רצוי את הרובוטי אלא את הידנית.

בהקשר של הפולו הידנית היא בהחלט אחלה של רכב- לא הכי VFM אבל עדין אחלה אופציה.

לגבי PSA במידה רבה בגלל אותה הרצועה (שסהכ החלפה שלה פותרת את כל העניין במידה והרכב מהשנים הראשונות )הרכב נהיה הVFM מהטובים ביותר בשוק היד השניה, שפייר בתחזוקה טובה זה ממש לא אישו.

לגבי הRS, זה דגם ששווק בתור גרסה "חמה" + יש לו כיתוב של RS, ומישהו שלא מכיר את הרכב סביר מאוד שיחשוב שהרכב ספורטיבי(הוא ספורטיבי בדיוק במידה שפיקנטו עם כיתוב GT ושני אגזוזים ספורטיבית🤦‍♂️), לדעתי מדובר בשיווק מטעה.

אני לא ממליץ עליו מאותה הסיבה שאני גם לא אמליץ על האופל אסטרה עם אותה היחידת הנעה.

אז כן יש לה פלוסים שמסתכמים באבזור עשיר, אבל מבחינת התנהגות וכוח ה208 האוטומטית כנראה תספק כאן חבילה הרבה יותר "ספורטיבית"(וזה לא שיש לה איזשהן יומרות ספורטיביות בניגוד לRS).

לא אומר שהRS היא איזו רעה וחולה, סהכ רכב נאה ומאובזר יפה מאוד, כאשר המינוסים הם בגזרת האמינות והמחסור בספורטיביות שהוא משדר לכאורה, רק אומר כדאי שיהיה תיאום ציפיות לגביו כי רמת הספורטיביות שלו היא ברמה של "לא עגלה".

ושוב לדעתי הרכב שהכי יתאים לפותח השרשור תהיה בכלל המאזדה 2, לא VFM מאוד גבוהה אבל ביחס למתחרות האסייטיות היא בליגה מעל.

עריכה אחרונה על ידי ik3

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם

נקודה כואבת... אל תגזים :D 

זה רכב שני בבית, שעושה בערך 7K בשנה בלחץ. הסיבה היחידה שבחרתי בו ולא במשהו אחר זה כי האשה התעקשה על סופר-מיני ורציתי משהו בכל זאת עם "קצת מעבר". הנקודה היחידה הכואבת בו באמת היא צריכת הדלק העירונית :D

מסכים שמיתוג ה RS יותר מידי מוחצן על הרכב, שברולט בכלל גם הוסיפו לדגמים המוגדשים שלהם את כל כיתובי ה Turbo באדום מזעזע כאילו זה מינימום מנוע Hemi...

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

• תוכן חדש...