Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1820 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בבעלותי פיג'ו 206 XT אוטומטית, 1600 סמק, משנת 2006 שאני קניתי משומשת בסביבות 2011.

נהגתיי בה כמה שנים עד שעברתי לחו"ל.

לפני שעברתי לחו"ל התחילו לה בעיות גיר (שקורות בדגם הזה ועוד כמה) וכמה שנים אח"כ שחזרתי לביקור ראיתי נזילה איטית של שמן מראש המנוע.

את הבעיות של הגיר ניסיתי לתקן כשאני בחול (שלחתי את ההורים למוסך), הוחלף גיר פעם או פעמיים אבל הבעיה עדיין שמה.

האוטו כל השנים האלה אצל ההורים שלי בגינה באיזה מושב בשפלה. נוסעים בו מעט מאוד ורק לטווח קרוב.

הוא הספיק לקבל עוד כמה דפיקות ובעיות במהלך השנים האלה.

עכשיו חזרתי לגור בארץ ואני לא כלכך יודע מה לעשות עם הרכב הזה.

אני ממש לא רוצה לנסוע בו עכשיו (במצבו) ואני מפחד שתיקון יעלה כמה עשרות אלפי שקלים.

לא שילמתי את האגרה עדיין, ולא העברתי אותו טסט השנה.

האם שווה לנסות לתקן? לנסות למכור כמו שהוא? או להוריד מיד מהכביש באופן רשמי ולמכור לחלקים/ברזל? יש עוד אופציות?

מה אתם חושבים?

פורסם

השאלה במידה ותמכור/תוריד מהכביש, מה התקציב שלך לרכב אחר?

• רעיון טוב! 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לגבי הגיר:

זה לא גיר AL4 עם בעיית הסולונואידים המפורסמת? אם כן מוסך שהחליף גיר (פעמיים?!) במקום להחליף סולונואיד פשוט לא מקצועי. מזכיר את השרשור המקביל עם הפיג'ו 308 שבמוסך רצו להחליף מנוע כי לא ידעו לעשות ניקוי פיח כמו שצריך.

באופן כללי נראה לי שאין כדאיות להשקעה ברכב הזה.

• אהבתי 1
פורסם

אכן זה גיר al4,  חייב לציין שחבר מחזיק עדיין במשפחה 206  1.6, לפני לא מעט שנים עשה שיפוץ לגיר, והרכב עדיין נוסע.

כך שאולי השיפוץ לא היה מוצלח.

• רעיון טוב! 1

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לפי מה שהוא תיאר לא שיפצו אלא פשוט החליפו לגיר AL4 אחר שגם הוא בטח היה מפירוק ונסתם ושוב החליפו..

פורסם

בגלל זה עדיף שיפוץ, כי בהחלפת גיר איך יודעים מה עבר על הגיר הזה?

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 2 דקות, tza כתב:

לפי מה שהוא תיאר לא שיפצו אלא פשוט החליפו לגיר AL4 אחר שגם הוא בטח היה מפירוק ונסתם ושוב החליפו..

האמת שאני כבר לא זוכר מה עשו אז, אולי כן ניסו רק לשפץ.
אני כן זוכר את הכאב לכיס שהיה בסביבות 10K.

וגם אני עוד זוכר שביקשתי מאבי (אני הייתי בחול) לנסוע למוסך שהמליצו עליו פה בפורום אבל הוא נסע במקום זה למוסך ליד העבודה שלו באשדוד 😪

בכל מקרה, הגיר עכשיו עדיין בעייתי. כשהאוטו (או אולי הגיר?) מתחמם הוא נתקע ולא מעביר. זה קורה כבר אחרי 15-20 דקות אחרי ההנעה.

ונראה שיש עוד בעיות מעבר (מצבר שמתרוקן מהר, לא משנה אם מחליפים מצבר..., מראת צד שנשברה, קצת פחחות).

באסה לי לזרוק אותו. סה"כ זה עדיין אוטו נוח לנהיגה, כשהוא עובד...
אבל אם התיקון עולה יותר מלקנות אוטו ישן אחר אז כבר בכלל לא כדאי, או?

@yulianx שאלת על תקציב לרכב אחר: יש לנו בסביבות 80 אלף שהקצבנו לרכב.
אז מהכסף הזה אפשר פוטנציאלית להוציא כסף על תיקון ה 206 אם זה שווה את זה.

בדיוק בשביל זה באתי לפה, לקבל קצת מחוכמת הפורום 🙇‍♂️
אני מודה על כל שנייה שאתם מקציבים לחשוב על מה שרשמתי ולענות!

פורסם

אם כך, הייתי מתחדש ברכב חדש, אתם תקבלו רכב הרבה יותר מאובזר, אמין ובטיחותי.

מוזמן להתייעץ איתנו בפורום היעוץ שלנו.

• רעיון טוב! 2

פורסם
לפני 1 דקה, samz כתב:

אז מהכסף הזה אפשר פוטנציאלית להוציא כסף על תיקון ה 206 אם זה שווה את זה.

זה שווה רק אם מתחשק לך ואתה רוצה. אחרת בסכום הזה ובהרבה פחות ממנו אפשר לקנות רכב יותר טוב מכל בחינה שהיא בפער.

פורסם

חד משמעית להוריד מהכביש ולמכור לפירוק.

לא שווה להמשיך לשפוך כסף על תיקונים של משהו שנשמע כמו בור ללא תחתית.

עדיף לקנות רכב אחר, חדש ואמין יותר, גם אם זה אומר לקחת הלוואה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

80000 זאת דאצ'יה mcv לוגאן חדשה! עם אחריות ל3 שנים.

(סתם דוגמה)

אין שום סיבה בעולם להשקיע באוטו הזה.

יש אנשים שאפילו לקנות רכב צרפתי מגובה ב5 שנות אחריות מפחדים לקנות, ואילו אתה מעז לרכוש רכב Low Cost צרפתי רומני משומש עם K200+ ק"מ . מה שאני רוצה לדעת זה איך לעזעזל אתה קם בבוקר עם ביצים כאלה גדולות ?!

פורסם

מהניסיון שלי רכב חולה ימשיך להיות חולה עד יום מותו

קבל עליו מקסימום בפירוקיה ותעבור לרכב הבא, זה לא איזו פנינה מוטורית ששוה להחיות, אחלה רכב בזמנו, לא משהו מיוחד בימינו אנו.

• אחראי פורום
פורסם

בהחלט, cut loss ולהתקדם הלאה.

רכב ישן עם תקלה מהותית, זה אף פעם לא יסתכם בזה והוא ימשיך להעסיק אותך.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

• תוכן חדש...