Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1864 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבעל מקצוע אומר שמתרחש תהליך הנקרא "גיפור".

ובו צמיג חדש, בחצי שנה  - שנה הראשונה שלו מתאחים החומרים שלו מהם הוא מורכב.

ולכן הוא יותר מוכן לשימוש. 

לעומת צמיג טרי (קיבלתי רביעייה של 0121, שבוע ראשון של 2021) והוא אמר לי שזה פחות עדיף.

אם אני רוצה להיות חכם - שאקח צמיג שנת 20 ולא 21. אבל התעקש שזה לא 20 התחלה, אלא אמצע-סוף. 

לעצמו הוא מרכיב תמיד צמיג עם השנה של שנה שעברה. 

יש בזה אמת?

אמרתי לו שמעניין, אבל אני אבדוק את זה כי אף פעם לא שמעתי על דבר. 

אז אני כאן לבדוק. אכן? עדיף ללכת נגד ההיגיון (כמה שיותר טרי) ולבחור דווקא כזה שקצת "ישב והשתבח"?

חייב להודות שזה נשמע הגיוני, אבל כמה זה נכון?

• מעניין 1
  • תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נשמע שעדיף לבעל המקצוע שתקח צמיגים שבאים לו בטוב במכירה כי הוא יכול להפטר מהישנים על חשבונך.

ובאותו הזמן עוד לשמור את החדשים למכירה במקרה שהם "יתיישנו" לו על המדף.

בקיצור הוא מנסה לעשות את שיטת ה FIFO

First in first out

• אהבתי 7

Opel Adam S 2017

פורסם (נערך)

אהלן ליאב,

אני גם חשבתי על זה בהתחלה (שזה אינטרס שלו, וההסבר הוא פשוט...). אבל תשמע, מודה, זה נשמע הגיוני.

אמרתי שאני אשמע ואבדוק, והגעתי למקום שאני מאמין שפה אכן יגידו לי אם התיאוריה שלו נכונה.

כי אם זה נכון, זה חשוב לדעת את זה. לא תמיד לרדוף אחרי הכי חדש. אבל נכון לעכשיו זה קצת סותר את ההיגיון. 

כי שאלתי אותו, אם זה ככה, אז למה היצרן מראש לא מאחסן את הצמיגים אצלו ל"גיפור" לכמה חודשים?

הוא אמר לי, שהיצרן דווקא כן עושה ככה. ההטבעה, היא לא מאותו החודש. כלומר, היצרן בחודש ינואר, מטביע על הצמיג כבר חודשים קדימה: נניח מרץ-אפריל. בגלל שהיצרן עושה גיפור ומאחסן בינתיים את הצמיגים שיעברו את התהליך.

אמרתי לו שאני מכיר את זה מתחום המצברים. שם אתה יכול לקנות מצבר לקראת סוף מאי, לקבל הטבעה של 06 (יוני).

אבל בצמיגים זה לא מסתדר לי (מודה, כי אני לא מכיר, אשמח ללמוד).

עריכה אחרונה על ידי super-man
פורסם

יש לו הוכחה לדברים שהוא אומר? 

תהליך גיפור, יצרן שמטביע שבוע יצור חצי שנה אחרי שהוא יצר בפועל... נשמע כמו משהו שהוא שמע באיזה חלום שהיה לו. 

• אהבתי 2
פורסם

מודה, זה היה נשמע לי הגיוני. שאם לא לא הייתי אפילו טורח לעלות את זה על הכתב.

חשבתי שאני הולך ללמוד משהו חדש. על תהליך חדש, ושאולי אכן רובינו טועים כשמחפשים את הכי טרי.

טוב, יותר מדי תמימות נאיביות ואמונה באנשים. 

פורסם

תמצא את הפנצ'יריה בגוגל מפס ותשים review של כוכב אחד.

מדובר בנוכלים ומגיע לציבור לדעת על כך.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 4
פורסם

אני חושב שתמימות הדעים בתגובות מסכמת לנו שמדובר בשקר.

חשבתי שתהיה תגובה שתפתיע את כולנו. אבל שוב - כנראה זה שקר. שיקרו עלי, בסדר, קורה. 

בכוונה לא כתבתי את שם העסק, כי העניין לא היה לנסות לסגור חשבון או משהו כזה.

אלא לדעת לפעם הבאה, אם אני מעביר ידע שגוי לאחרים (ולעצמי) או ללמוד משהו חדש (מה שכנראה כבר לא יקרה היום, שום גיפור ושום השבחה).

אפשר לנעול, אלא אם מישהו יפתיע עם כיוון אחר שזה לא שקט מוחלט.

פורסם

אשמח לדעת מה שם החרטטן

איבדו כבר את כל הבושה שלהם "בעלי המקצוע" האלה

מזכיר לי את ההוא ששכח לשים פילטר אוויר ברכב של אבי (אבל לא שכח לחייב כמובן) וטען להגנתו "המנוע שלך התאוורר בינתיים, הפילטר חונק אותו, מדי פעם צריך לאפשר זרימת אוויר חופשית"

• מצחיק 8
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

https://he.wikipedia.org/wiki/גיפור

אלא אם כן הוא מאחסן את הצמיגים שלו במחסן ליד גופרית ומחזיק שם כבשן פועל, שום צמיג לא עובר שום תהליך גיפור בשום מחסן של פנצ'ריה.

שוב, כמו שאמרו, חרטוט כדי למכור לך את הצמיגים הישנים יותר. 

• אהבתי 3
  • מצחיק 1

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם
לפני 4 שעות, super-man כתב:

הוא אמר לי, שהיצרן דווקא כן עושה ככה. ההטבעה, היא לא מאותו החודש. כלומר, היצרן בחודש ינואר, מטביע על הצמיג כבר חודשים קדימה: נניח מרץ-אפריל. בגלל שהיצרן עושה גיפור ומאחסן בינתיים את הצמיגים שיעברו את התהליך.

אז יצרן כבר עושה גיפור אז אפשר לקנות חדש מגופר... לא?

פורסם

כל גומי טבעי שבו אנחנו משתמשים היום הוא מגופר - אחרת זה פשוט בלתי שמיש, נהיה דביק כשחם, נהיה שביר כשקר.
תהליך הגיפור קורה בחום ולחץ גבוהים והוא ממש לא נמשך לאחר מכן.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

צריך גם גלאי שקר שיוצאים לקניות...

אם עדיין לא רכשת הצמיגים באותו מקום - אל תרכוש שם גם.

סיפורים שיספר למישהו אחר.

{למה צריכים כל כך הרבה שקרים כדי להתפרנס (ובכלל) ? לא מבינים שזה חוזר בהפוכה ?}

alfa 156 2.5.

• תוכן חדש...