Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צלחות בלם

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1896 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, לא מצאתי תשובות יותר מדי ברורות באינטרנט אז רציתי לשאול פה את דעתכם וניסיונכם בנושא, רק מדגיש שהשאלות הם יותר הנדסיות ותאורטיות אז לא להגיב "כי היצרן אמר" או "סיני זה זבל" אלה באמת משהו שיועיל לשאלה.

קודם כל, האם באמת יש הבדל בצלחות בלימה סיניות זולות לכאלו איכותיות? ואני לא מדבר על כאלו עם חריצים וצורות מיוחדות אלה פשוט צלחת תוצרת חברה עלומת שם או צלחות של ברמבו או IQ שנוטים לשבח פה.

האם יש הבדל מבחינת עוצמת הבלימה ומבחינת שחיקה מהירה יותר?

והאם העובי המינימלי משנה מאוד או שאפשר למשוך אותו ליותר והאם מוסכים בארץ באמת בודקים אותו או פשוט לפי העין מחליטים מה למכור לך ומה לא

כי אני רואה לדוגמא שבצלחות שלי העובי המינימלי והעובי המקורי הם רק 2 מילימטר הבדל (22 ו24) וקשה לי להאמין שגם אם אני ארד ל20 יקרה אסון... יצא לי לראות תמונות של דיסקים מזעזעים שכבר הגיעו לרמות קיצון ובכל זאת הגיעו שלמים למוסך אז אולי העובי בטחון הזה הוא די מוגזם?

פורסם

אני חושב שהדיון הזה לא רלוונטי בזמן שצלחות בלם של ברמבו/IQ לרכבים עממיים עולות כ200 שח לזוג, בלמים זה המקום האחרון שהייתי חוסך בו.

פורסם

כל האמור לעיל נוגע אך ורק למכוניות רגילות סטנדרטיות.

אצל כמעט כל היצרנים ההפרש בין צלחת חדשה לבין צלחת פסולה הוא 2 מילימטר, כאשר המידה המינימלית נמדדת באמצעות מיקרומטר במספר נקודות על גבי הצלחת, ואם נרשם ערך אחד שהיא מיתחת למינימום הצלחת פסולה.

ביאריס דור 2 משנת 2007 (לא בדקתי בשאר הדגמים) ההפרש בין חדש לפסול הוא 3 מילימטר. זה למיטב ידיעתי הפרש יחסית חריג.

ההבדל באורך החיים בין הצלחת של היאריס לבין רכבים אחרים הוא דיי גבוה, אבל הצלחות ביאריס גדולות ביחס לצלחות בהרבה מכוניות אחרות מקבוצת הסופרמיני.

גם ביאריס וגם בקקטוס שלי, כשהגעתי למידה המינימלית ונדרשה החלפה, הצלחת כבר נראתה רע.

אני לא הייתי ממליץ לנסות למשוך עם צלחת מתחת למידה המינימלית. 

אני לא מתנדב לבדוק מה המקדם ביטחון שלפיו חישבו את הערך הזה.

אבל בהחלט אני ממליץ לוודא שלא ממליצים לכם על החלפה הרבה לפני שהגיע הזמן...

פורסם (נערך)
לפני 12 שעות, Albetx כתב:

אני חושב שהדיון הזה לא רלוונטי בזמן שצלחות בלם של ברמבו/IQ לרכבים עממיים עולות כ200 שח לזוג, בלמים זה המקום האחרון שהייתי חוסך בו.

אחרי 3 שנים,שבהן אני מחזיק את הרכב שלי ו7החלפו בו לפי הקבלות מלפנים רק רפידות,לפני שבועיים קניתי זוג צלחות קדמיות ברמבו להונדה סיוויק סדאן 2013 ושילמתי 320 ש"ח לזוג כולל מע"מ.

עדיין,למרות המחיר,הן עדיפות ויהיו עמידות יותר מסתם זבל סיני שיעלה 70 ש"ח לצלחת- בלמים זה רכיב בטיחותי ובבטיחות לא חוסכים בטח בהתחשב שהצלחות הללו יכולות להחזיק 3-4 שנים לפחות אם תחליף רפידות בזמן ולא תתחרע על הבלמים.

עריכה אחרונה על ידי colauti 9

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
לפני 14 שעות, Shab00 כתב:

האם יש הבדל מבחינת עוצמת הבלימה ומבחינת שחיקה מהירה יותר?

והאם העובי המינימלי משנה מאוד או שאפשר למשוך אותו ליותר והאם מוסכים בארץ באמת בודקים אותו או פשוט לפי העין מחליטים מה למכור לך ומה לא

כי אני רואה לדוגמא שבצלחות שלי העובי המינימלי והעובי המקורי הם רק 2 מילימטר הבדל (22 ו24) וקשה לי להאמין שגם אם אני ארד ל20 יקרה אסון... יצא לי לראות תמונות של דיסקים מזעזעים שכבר הגיעו לרמות קיצון ובכל זאת הגיעו שלמים למוסך אז אולי העובי בטחון הזה הוא די מוגזם?

אני מניח שישנו הבדל בעוצמת הבלימה ובשחיקה כי כנראה שהצלחות בנויות מחומרים שונים.

אפשר כנראה למשוך יותר כי סביר שיצרנים לוקחים מקדמי בטחון אבל לא הייתי משחק עם זה. לרדת ל-20 נראה לי מוגזם.

• תוכן חדש...