Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1891 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי , 
קודם כל מגניב שיש פורום מפוצץ מידע והתייעצויות.

אז תודה מראש!

אז קניתי רכב יד 2 מאזדה 3 ספיריט בצבע אפור עכבר והמטרה שלי לשמור כמה שאפשר על הצבע. 
לצערי אני גר במרכז והרכב חונה בשמש ( יש לי כיסוי שקיבלתי מהמוכר שטוען שזה כיסוי מהחברה של מאזדה ) אין לי מושג אם זה כיסוי באיכות טובה.
בנוסף קראתי את היתרונות והחסרונות בכיסוי .. וכרגע נראה שאוותר עליו . אבל אשקיע באוטם טוב נגד UV.

התהליך שהבנתי הוא: 

1. שטיפה יסודית עם שמפו + ייבוש
2. פלסטלינה עם כפפה וחומר סיכוך (החלק הזה אני קצת חושש כי קראתי פה שיכול להיווצר סימנים על הרכב)
3. שטיפה נוספת + ייבוש.
4. חומר איטום לפי הוראות יצרן.

אם עשיתי פלסטלינה (כפפה) אני יכול לאחר מכן לישם אוטם ? קראתי בהרבה מהפוסטים שכדאי לעשות ווקס אחרי הפלסטלינה . אני רוצה לעשות קיצורי דרך כדי להשקיע כמה שפחות זמן וקבל תוצאה שתשמור על הצבע.

תודה על העזרה :)

פורסם (נערך)

אני גם בעל מאזדה 3 (ספיריט) אפור עכבר. 

אני אישית עשיתי שטיפה יסודית, עם שתי כפפות, אחת לחלק העליון של הרכב ועוד אחת לחלק התחתון (החלק התחתון הוא יותר מלוכלך ולכן עדיף להשתמש בשתיים), לאחר מכן עברתי עם פלסטלינה כחולה על הרכב (השתמשתי ב ONR כחומר סיכוך). בשלב הזה שאחרי פלסטלינה בדרך כלל עדיף לעשות פוליש, אבל אני אישית דילגתי על השלב הזה, ושמתי אוטם צבע PNS של סונקס. ואחרי כל שטיפה אני מיישם BSD של סונקס (כשהרכב רטוב) ומנגב. התוצאות ממש טובות. 

לגבי כיסוי, ממה שקראתי עדיף לא להשתמש כי זה יכול לשרוט את הרכב. ולא תמיד נוח כל פעם להוציא ולהחזיר. זה שווה רק כשהאוטו הולך לעמוד הרבה זמן. 

אני שם מגן שמש על השמשה כדי לשמור על הפנים של הרכב וגם כדי שיהיה פחות חם כשנכנסים.

עריכה אחרונה על ידי doesnotmatter

Mazda 3 2.0L, 2016 

פורסם

אין לך מה לפחד מפלסטלינה, כל עוד אתה מסכך מספיק אין שום בעיה. 

אחרי הפלסטלינה אפשר לעשות פוליש אבל לא חייב. אחר כך בא אוטם או וקס, אוטם תמיד מיושם על רכב נקי לחלוטין ולא על וקס.

וקס כן אפשר לשים אחר כך על אוטם אבל עדיף להשתמש בקוויק דיטיילר למטרה הזאת. (וגם זה לא צריך)

כדאי לעשות מעבר עם אלכוהול רפואי קצת מדולל לפני מריחת האוטם, זה מסיר שומנים וגורם לאוטם לתפוס טוב יותר.

לגבי כיסוי, אישית אני חושב שזה לא פרקטי.

לשים, להוריד, לדאוג שהרכב תמיד יהיה מצוחצח אחרת זה עושה סווירלים... זה נהיה מתיש אחרי תקופה.

SEAT Ibiza 2014 1.2t DSG >> Toyota Yaris 2018 HYBRID >> Renault Clio 2019 1.2t DCT >> Alfa Romeo Giulietta Milano 2014 1.4t TCT

פורסם (נערך)
לפני כשעה, alexriv כתב:

מה הכוונה לעשות פוליש?

פוליש עושים אם וואקס? לא או שאני מפספס משהו 

ווקס ופוליש אלו שני דברים שונים. 

פוליש נועד להסיר פגמים קלים שנמצאים על פני השטח. 

ווקס - מקנה ברק לצבע הרכב וגם נותן לו הגנה.

עריכה אחרונה על ידי doesnotmatter

Mazda 3 2.0L, 2016 

פורסם
לפני 11 שעות, doesnotmatter כתב:

ווקס ופוליש אלו שני דברים שונים. 

פוליש נועד להסיר פגמים קלים שנמצאים על פני השטח. 

ווקס - מקנה ברק לצבע הרכב וגם נותן לו הגנה.

אבל שמשתמשים במכשיר פוליש לא חייב שיהיה וואקס גם כן? אפשר לעשות פוליש על יבש או שיש תכשיר אחר לזה ?

פורסם

אין שום קשר בין וקס לפוליש, אלה שני מוצרים שונים לחלוטין עם ייעוד שונה לחלוטין.

אתה כנראה מתבלבל כי המושג ״פוליש וקס״ פופולרי מאוד בשטיפות רכבים.

פוליש תמיד עושים על רכב נקי לחלוטין, בוודאי לא על רכב עם וקס. תחשוב על זה, הוקס משאיר שכבה שאמורה להגן על הצבע ופוליש נועד להסיר שכבה עדינה. 

לכן קודם עושים פוליש ולאחר מכן וקס. (או יותר טוב אוטם)

״מכונת פוליש״ זה סך הכל השם של המכשיר, נכון שמשתמשים בו גם כדי לעשות וקס אבל לא מערבבים בין שני החומרים.

SEAT Ibiza 2014 1.2t DSG >> Toyota Yaris 2018 HYBRID >> Renault Clio 2019 1.2t DCT >> Alfa Romeo Giulietta Milano 2014 1.4t TCT

פורסם
לפני 1 דקה, Adani כתב:

אין שום קשר בין וקס לפוליש, אלה שני מוצרים שונים לחלוטין עם ייעוד שונה לחלוטין.

אתה כנראה מתבלבל כי המושג ״פוליש וקס״ פופולרי מאוד בשטיפות רכבים.

פוליש תמיד עושים על רכב נקי לחלוטין, בוודאי לא על רכב עם וקס. תחשוב על זה, הוקס משאיר שכבה שאמורה להגן על הצבע ופוליש נועד להסיר שכבה עדינה. 

לכן קודם עושים פוליש ולאחר מכן וקס. (או יותר טוב אוטם)

״מכונת פוליש״ זה סך הכל השם של המכשיר, נכון שמשתמשים בו גם כדי לעשות וקס אבל לא מערבבים בין שני החומרים.

הבנתי,

עכשיו אשמח להסבר איך עושים פוליש אם מכשיר פוליש :D לפני וואקס 

פורסם

סרטון שווה מיליארד מילים, ויש המון המון כאלה ביוטיוב. אתה פשוט תבין ככה הרבה יותר טוב, זה לא מתוך עצלנות. (טוב, גם) :) 

אתה יכול להיכנס לערוצים של החברות (מגויירס, כימיקל גייז וכו׳) לכולם יש סרטון הסבר כזה. לא חייב אצלם, באמת לא חסרים סרטונים כאלה.

פורסם
Just now, Adani כתב:

סרטון שווה מיליארד מילים, ויש המון המון כאלה ביוטיוב. אתה פשוט תבין ככה הרבה יותר טוב, זה לא מתוך עצלנות. (טוב, גם) :) 

אתה יכול להיכנס לערוצים של החברות (מגויירס, כימיקל גייז וכו׳) לכולם יש סרטון הסבר כזה. לא חייב אצלם, באמת לא חסרים סרטונים כאלה.

מעולה אבדוק, וחייבים להפסיק לקרוא לכימיקל גאייז, גייז :D 

אני בטוח שחלק מהם סטיירטים :D 

• תוכן חדש...