Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1903 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן, 
אני סטודטנט שמתחיל ללמוד בירושלים שנה הבאה אני מאמין שאתנייד בסופשים למרכז, או ארצה לטייל בסופשים, וכו' ), וכן ברור לי שאוטו זה פריוולגיה רצינית(הוצאה שאפשר לחיות בלעדיה), אך אני מעוניין לרכוש רכב בכל מקרה
התקציב הוא עד 40 אלף,(מוכן לתת את ה10 אלף  הנוספים, אם זה באמת רכב שאפשר יהיה למכור בעתיד או משהו)
מחפש אוטו שיסחוב את העליות של ירושלים, משהו עם מוטלימדיה נורמלית, נוחות, נראלי פחות מיני(לא תיהיה נסיעה כנראה בקטע מוגזם בעיר)
התייעצתי עם אבא כמובן, הוא המליץ על : hyundai i25 , suzuki baleno 
עבר קצת זמן מאז שהוא ביצע רכישה, ואני גם לא יודע איך הרכבים רציתי לשמוע את דעתכם, על איך מחפשים אוטו ובכללי על החוויה של רכישה יד 2
תודה צעיר שמחפש אוטו ;)

פורסם

אם רק אתה מתנייד ברכב אני ממליץ על שברולט ספארק מודל 2018~.

אתה לא תטוס בעליות אבל הרכב יסחב ללא בעיה.

אם אתה ממש רוצה לעלות קטגוריה לכיוון הסופר מיני אז הייתי מחפש איביזה (רק ידני) או מאזדה 2 2016~

• אהבתי 1

טסלה 3 2022

פורסם

אני גם חושב שרכב טורבו יעשה יותר חסד בעליות לירושלים ובדרכים בינעירוניות מאשר i25 עם מנוע אטמוספרי או הבלאנו עם מנוע 1.2.

פג'ו 308/208 עם מנוע 1.2 טורבו יכולות לבוא בחשבון, בהנחה שתבדוק את הנושא של הרצועה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני שעתיים, motizkn כתב:

אם רק אתה מתנייד ברכב אני ממליץ על שברולט ספארק מודל 2018~.

אתה לא תטוס בעליות אבל הרכב יסחב ללא בעיה.

אם אתה ממש רוצה לעלות קטגוריה לכיוון הסופר מיני אז הייתי מחפש איביזה (רק ידני) או מאזדה 2 2016~

מאזדה 2 2016+ מגיעה עם טורבו?

פורסם

לא.

אבל ביחס לסופר מיני היא די זריזה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

טורבו זה נחמד אבל טורבו זה עוד דברים שיכולים להתקלל.

המאזדה מגיע עם מנוע רגיל אבל מרגישה זריזה והרכב סופר אמין.

לאחותי קנינו כזו בת 8 בזמנו כשהיא למדה והרכב עדין אצלה ונוסע כמו גדול (היום הוא בן 12)

האביזה מגיע עם מנוע טורבו אבל שים לב שעדיף לקנות אחת ידנית כי הגיר האוטומטי לא מציג אמינות טובה.

טסלה 3 2022

פורסם

הוא נוסע בעיקר מחוץ לעיר, ככה שהגיר לא אמור להיות נקודת תורפה.

המאזדה 2 מהדור השני סובלת מבעיה במדחס של המזגן ממה שראיתי בפורום.

מחוץ לפורום בקבוצה של מאזדה יש כל מיני תקלות שמדברים עליהן בדגמים אחרים של מאזדה, לא יודע אם רלוונטי ל-2.

פורסם

קיבלתי המלצה גם על KIA RIO 
ולא לקחת טורבו ביד 2 , בגלל שאין לי שמץ איך הנהג שלפני התייחס לאוטו מבחינת הטורבו
יש אמת בדברים שנאמרו?

פורסם (נערך)

עוד אוטו שיעשה פחות חסד עם העליות של ירושלים, לעומת 208\308\פאביה\איביזה\מאזדה 2 מהדור השני.

לא הייתי פוסל רכב טורבו יד שניה. אנחנו לא בשנת 2000, יש לא מעט מנועי טורבו אמינים למדי וטורבואים לא מתקלקלים כבר כמו פעם.

גם ברכב אטמוספרי אין לך יכולת לדעת ב-100% איך התייחסו לרכב.

עריכה אחרונה על ידי dorsht

פורסם (נערך)

תכלס, לאחר שנה עם הרכב הזה

וולוו S60, שמורה שנמכרת ב12-15 אלף שקל ל2008-2010, לא דגם הטורבו. {לדעתי האישית גם ב8 אלף אפשר לקנות- רכב ללא שוק}

הרכב טס!

אני עושה איתו את ירושלים-מלונות ים המלח כ50 פעם בשנה.

האוטו אוכל את העליות שהם הרבה יותר רעות מהעליות של ירושלים תל אביב

העליה הכי לא נעימה היא מקליה עד מצפה יריחו

ממינוס 400 מטר עולים ל600 מטר מעל פני הים וזה תוך כמה ק"מ בודדים. הרבה רכבים סובלים שם.

חפש S60, גם החלקים שלה לא יקרים -מצאתי גם פירוקיה של וולוו אז בכלל המחירים הם כלום.

עריכה אחרונה על ידי eladns

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם

הוא יהיה סטודנט, מה הוא צריך רכב מנהלים גדול וישן עם יותר פוטנציאל לתקלות מסופר מיני מודרנית? כזה שיותר קשה למצוא איתו חניה? כזה שכנראה גם יהיה יותר קשה למצוא לו חלקים?

• אהבתי 1

פורסם

דווקא הS60 קטנה. אני לא חושב שהיא גדולה.

מאוד מזכירה לי את הגודל של ה318

לגבי אמינות \ חלקים - אין אמונה בשום רכב

ראיתי אלפא 159 שעשתה 300 אלף ק"מ וראתה מוסך מטיפול לטיפול וראיתי אלפא 159 עם 120 אלף ק"מ שלא ראתה כביש. רק מוסך.

אתה והמזל שלך.

היייתה לי סיויק 97 לא ראתה מוסך.

לשכן יש סיויק 97 ידנית {!!!} וכל פעם בעיה חדשה

חוץ מזה שים לב מה אמרתי, יש לו 40

קנה רכב ב8 עם טסט לשנה

המחירים של הוולוו ממש בריצפה למכוניות מטופלות על ידי אנשים מבוגרים

פתח יד 2 תראה.

הרבה רכב בכלום כסף

בעיה רצינית ראשונה- 4 ליטר דלק על האוטו יפתרו את הבעיה ושלום.

גם ביקש נוחות

שמע- הוולוו נוחה מאוד

בידוד רעשים- תענוג!

והמערכת בילד אין עם המגבר וה6 רמקולים- תענוג

ביקש נוחות+לא מיני+ כוח

מה רע בלסכן 10 אלף שקל במקום 40 אלף.

מי מבטיח לו שרכב ב40 אלף לא יעשה בעיות וירידה במחירון?

אני עם הרכב שנה

עשיתי 6000 ק"מ.

מה הלך לי ברכב?

גיר שקיבל  כאפה ממערכת האיתור 

300 שקל לפירוק מערכת האיתור הישנה וזהו

החלפתי משולשים- 280 שקל לזוג ונניח לאדם הרגיל תעלה לו החלפה במוסך עוד 500

שמן מנוע החלפתי לבד - קונה תמיד מוטול או אג'יפ

פילטר שמן מנוע - 40 שקל של MANN

פילטר מזגן איכותי ב120 שקל }אפשר של הבזול ב30 שקל אבל הגישה מגעילה!!! אז קניתי איכותי לכמה שנים}

זהו

לא מצאתי משהו מוזר ובעייתי ברכב מבחינת עלות.

{בניגוד ליונדאי טרגדיה שיש לי בנוסף- הרכב שהכי אוהב מוסכים}

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם

לפותח השירשור, אתה סטודנט שמחפש רכב  שיקח אותך ממקום למקום במינימום תקלות.

זה מאד פשוט, טורבו ברכב זה כיף וזה נחמד אבל למען האמת כל רכב מודרני יעשה את העליות של ירושלים ב 90-100 לפחות וכירושלמי אני אומר לך שזה מספיק.

כמו שאמרתי לך תחפש מאזדה 2 שמורה שהחיסרון היחיד שלה שהיא עושה 1:12-13 שזה לא נורא ולא טוב.

הקיה ריו זה רכב נחמד אבל במודלים שאתה מסתכל הוא מיושן לעומת המתחרות ולכן לא הצעתי אותו.

• אהבתי 1

טסלה 3 2022

פורסם

כפי שאמרו כאן - כל רכב מודרני יעלה את העליות לירושלים ללא בעיה. בעבר עשיתי את הדרך הזו עם פנדה ועכשיו עם קקטוס אטמוספרי יום-יום דרך כביש 443 שבו למהירות החוקית אין קשר למהירות הקיימת בכביש עצמו.

לא ציינת דבר נוסף - האם אתה מוגבל לאוטומט או ידני? לרוב ידני יהיה אמין יותר, יתן לך רכב משנתון גבוה יותר וצריכת דלק טובה יותר. (עם הקקטוס אני עושה בממוצע 15.5 ק"מ לליטר בנסיעה מעורבת שכוללת גם את העליות לי-ם שמעלות את הצריכה בכ-10%).

• תוכן חדש...