Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7742 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה עדיף שהרמקול יהיה יותר חזק מהמגבר?

או שהמגבר יהיה יותר חזק מהרמקול?

האם המגבר צריך להיות יותר חזק מכוון שככל השהמגבר יותר מתאמץ האיכות שלו יורדת?

האם זה טוב להשים קומפונט של 75 RMS על מגבר של 100 RMS ל2 ערוצים? והשים את המגבר ככה שהוא פחות יתאמץ?

פורסם

ההספק שרמקול יכול לספוג הוא קבוע ואי אפשר לשנות אותו, לעומת זאת אפשר לשנות הספק שמוציא מגבר, ולכן זה לא משנה אם אפילו תחבר לרמקול שיכול לספוג 75RMS מגבר שמוציא 200RMS ליציאה, אתה בכל זאת צריך לכוון את המגבר ככה שלא יוציא יותר מ75. הבעיה היא שכמה שמגבר יותר חזק כך גם עולה ערכו, ולכן רצוי לקנות מגבר בטווח ההספק שיכול לספוג הרמקול הקיים או רמקול שתביא בעתיד.

גולף...כי לא כל אחד יכול להרשות לעצמו אחת כזאת :wink:

פורסם

נכון תאורתית, אך לא מדויק מעשית.

מגבר לא חזק די הצורך, עשוי להשמע כאילו "נמרח" על הרמקול ולא דוחף אותו כמו שצריך.

לעומת זאת מגבר חזק מדי, עשוי "לחנוק" את הרמקול ויכול להשמע עמום ופחוס.

לדעתי, אין פה בדיוק. הנתונים היבשים מצביעים על יכולת של רמקול בתנאי מעבדה.

מיקום, תיבה, וסביבה אקוסטית יעשו את ההבדל הגדול.

שלומי

כל מערכת סטריאו, הנה התפשרות מול הדבר האמיתי.

פורסם

אם המגבר חזק מדי אז אפשר פשוט לא להרים ווליום עד הסוף (או להוריד רגישות).

מגבר עם נתון של 75W RMS מספק זאת בתדר מסויים ובהתנגדות קבועה. כששומעים מוסיקה לרוב ההספק שהמגבר יוציא לא יהיה 75W אלא הרבה פחות ולכן ניתן לרוב לחבר מגבר בעל הספק גבוה יותר מזה שהרמקול מוצהר שהוא יכול לעמוד בו.

פורסם

אייל, אז למשל אני יחבר מגבר של 90RMS לרמקול של 75RMS ויפתח את המגבר עד הסוף, לפי דברייך הרמקול לא ישרף וזה טוב. השאלה שלי מה יקרה כאשר המגבר יתן את פיק של 90RMS כאשר התדר המסויים הזה יגיע למגבר תוך כדי נגינת שיר מסויים?

גולף...כי לא כל אחד יכול להרשות לעצמו אחת כזאת :wink:

פורסם

גם לא אמור לקרות כלום מכיוון שמצויין על הרמקול שהוא יכול לעמוד בהספק של 75 וואט באופן רציף, פיק של 90W לא יגרום לו נזק. למה אני רושם אמור? כי כידוע חברות לא תמיד נאמנות לנתונים שהן מפרסמות. יש רמקולים שמוצהרים 100W ועם מגבר של 75W מחרחרים וכאלו שיכולים לעבוד יפה עם מגבר חזק בהרבה.

אבל אם מדובר ברמקול שמוצהר 75W ומגבר של 90W לא צריכה להיות בעיה.

פורסם

תראו אני מתכוון לקנות קומפונט של פוקאל 165V2

הוא 75 RMS

כמה הספק של מגבר יעבוד הכי טוב עם הרמקול האם 100 ונוריד את העוצמה של המגבר?

האם 80? יכול להיות יותר טוב ויותר חסכוני? או שאפילו 50 יספיק?

אני מתכוון להביא מגבר של אלפין(משומש), קלריון, רוקפורד(משומש), או את הJBL מהדיוטי. זה הדברים הכי טובים שמצאתי למגבר בסביבות האלף שקל

פורסם

75 וואט RMS זה המון.

אני הייתי הולך (בשילוב עם הפוקל) ומתוך מה שהצעת, על ההגברה של אלפיין.

וזאת מכיוון שיחסית, ההגברה הזו רגועה בגבוהים, וזה דבר שהכרחי עם פוקל.

ה JBL מבחינתי לא בא בחשבון, בגלל האופי הצווחני שלו.

שלומי

כל מערכת סטריאו, הנה התפשרות מול הדבר האמיתי.

פורסם

אופי צווחני של מגבר ? ממתי מגבר משפיע על אופי הסאונד.....מיילא דרייבר זה מקובל ומובן אבל מגבר למה שישפיע ? לדעתי כל עוד המגבר מחברה נורמאלית ולא מכוון לרמות של עיוות וחתוך מבחינת קרוס בדיוק כמו מגבר אחר (או אפילו על פול ריינג' וההד יוניט חותך) אין סיבה אמיתית להבדל שמיע בין מגבר למגבר....

פורסם

הינה כל האופציות שחשבתי עלייהם באופן יותר מפורט

-מגבר CLARION APA-450 - הוא 50X4 בגלל זה לא ניראה לי הבחירה הנכונה.

קישור http://www.cheaper.co.il/product.as...=623&CatCode=64

-מגבר JBL 75.4 הוא עולה בדיוטי 200 דולר אני יכול להביא אותו משם אז תתחשבו גם מה הכי משתלם.

קישור למגבר http://www.pompa.co.il/index.php?1-...57,normal_sales

-מגבר CADENCE Q4100

קישור

http://www.pompa.co.il/index.php?1-...47,normal_sales

-מגבר ORION 4004

http://www.pompa.co.il/index.php?1-...85,normal_sales

-מגבר אלפיין mrp f320 משומש

פורסם

שכחתי לציין אני מבקש שתיתיחסו ליחס של איכות למחיר לדוגמא ההבדל בין המגבר של אוריון לגיביל אם גיביל יש לו איכות שלא נופלת מאוריון אז עדיף את האוריון בגלל המחיר אבל אם אין מה להשוות בין האיכות אז עדיף להשקיע עוד קצת.

רק רציתי להוסיף שהמגבר הזה יגביר חוץ מהפוקאל עוד רמקול 6X9 של קנווד עד שאני יקנה רמקול חדש

תודה לכל העוזרים

• תוכן חדש...