Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1976 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אהלן, יש לי לנסר 2008 דור החדש ואני לא כלכך מרוצה מהרכב מבחינת חווית נסיעה, אוהב את הרכב אבל לא נוח על הכביש. התקציב הוא עד 20K אבל לא מצאתי שום רכב שמתאים לי חוץ מהמאזדה 3 דור ראשון מנוע 2000 ורציתי לדעת אם מישהו יכול לתת חוות דעת עליה מבחינת דלק, נוחות וכו, הלנסר לדוגמא אוכלת דלק בתוך העיר אבל מחוץ לא, נגיד נסיעה מנהריה לתל אביב הלוך חזור יצא לי 16 ליטר שזה 90 שקל ולא הייתי רגיש כלכך על הגז.

איך המאזדה לעומת הלנסר? שווה את ההחלפה? מבחינתי גם רכב משנות ה 2000 רק שיהיה נוח, אמין, זול לאחזקה ולא ישתה הרבה דלק.

או שאולי עדיף להישאר עם הלנסר עד שיהיה לי יותר תקציב?

עריכה אחרונה על ידי idan178
פורסם

אתה מחפש שיפור בצריכת דלק ומה שמצאת זה מאזדה 3 עם מנוע 2.0?

זה לא הכיוון.

אני גם לא בטוח שהיא תתן לך את השיפור המתבקש בנוחות הנסיעה.

אגב, כמעט כל רכב שנהגתי עליו, צרך פחות דלק מחוץ לעיר מאשר בעיר.

כמה קילומטרים אתה נוסע בשנה שצריכת דלק זה שיקול כל כך משמעותי?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אני לא בהכרח מחפש רכב יותר חסכוני אלא רכב שלא ישתה יותר ממה שהלנסר שותה. אבל אם יש אופציה לרכב חסכוני יותר אז למה לא.

אני גם מחפש רכב שנראה טוב.

אני נוסע בערך 8000 קמ בשנה.

פורסם

בשביל 8000 ק"מ בשנה אין משמעות גדולה מדי לצריכת הדלק.

תעשה חישוב בעצמך ותראה שבנסועה שלך אפילו בין רכב שעושה 1:10 לבין רכב שעושה 1:15, מדובר על עוד כ-267 ליטרים של דלק בשנה, שהם כ-22 ליטרים של דלק בחודש, מה שמתורגם בערך ל-110-120₪ בחודש.

אני לא מבין מה השיקול לשדרוג הרכב הקיים.

אני גם לא בטוח שבמסגרת התקציב שהקצבת אתה תקבל את השיפור הרצוי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

כן אבל אני גם אוהב ללחוץ אתה יודע כל לחיצה בלנסר זה 100 שקל ככה הפסקתי כבר ללחוץ..

אני לא אתנגד לרכב חסכוני יותר אבל כל עוד שיהיה נוח על הכביש.. בלנסר מרגישים כל אבן, שלא לדבר על הגיר הרציף המעצבן...

בעיקרון כל מה שמפריע לי זה זה שמרגישים הכל.. אין לי בעיה גם להישאר עם להנסר עד שיהיה לי עוד תקציב אבל השאלה אם שווה להחליף בין הלנסר למאזדה

פורסם

מבחינת צריכת דלק אין הבדל בין הלאנסר למאזדה 3 מנוע 2000, ביננו: גם בנוחות לא תרגיש כ"כ הבדל.

מאזדה 3 מנוע 2000 קשה למצוא, ואלו שקיימות חלקן הגדול שחוטות.

תשאר עם הלאנסר עד שתגדיל תקציב. זו דעתי. 

אין לך בשביל מה להחליף רכב ולדרוך במקום.

פורסם
לפני שעתיים, idan178 כתב:

כן אבל אני גם אוהב ללחוץ אתה יודע כל לחיצה בלנסר זה 100 שקל ככה הפסקתי כבר ללחוץ..

גם ברכב אחר אם תלחץ הרבה זה יעלה כסף.

לפני שעתיים, idan178 כתב:

אני לא אתנגד לרכב חסכוני יותר אבל כל עוד שיהיה נוח על הכביש.. בלנסר מרגישים כל אבן, שלא לדבר על הגיר הרציף המעצבן...

במאזדה לא יהיה לך גיר רציף מעצבן, אבל אתה לא תקבל את השיפור המיוחל בצריכת הדלק ובנוחות הנסיעה.

פורסם

דווקא כשהיה לי סוזוקי בלנו שנת 98 ידנית הייתי לוחץ ולא הייתי מרגיש את הדלק בכלל, חוץ מזה שגם הרכב היה עגלה חחח אז בכל מקרה לא לחצתי הרבה רק לפעמים.

• תוכן חדש...