Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2005 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 3 שעות, SlowRide כתב:

אפשר רק פעם אחת. אחרי נסיעה עם 4 חברים באלטו הם כבר לא ישארו חברים שלך.

- חברים: יוצאים בשישי בערב, מי מסיע?

- בעל הסוזוקי: אני, האלטו מתודלקת!

- חברים: אה, יש אוטובוס שמגיע קילומטר ליד...

פורסם
לפני 15 שעות, shugiflex כתב:

החסרונות שבדרך כלל מאפיינים רכב גדול לעומת רכב קטן:

1. צריכת דלק מוגברת.

2. קושי בחניה ברחובות הערים.

3. אחזקה יותר יקרה (מנוע יותר גדול, צמיגים יותר יקרים וכדומה).

מכאן שבדרך כלל ממליצים לבחור צעיר, שככל הנראה נמצא ברכב רוב הזמן לבד, להחזיק רכב קטן.

כמובן שאתה יכול להחזיק איזה רכב שבא לך.

ואם מתעלמים לרגע מעניין הגודל, מתייחסים לשאר הפרמטרים ולוקחים בתור דוגמה טויוטה קאמרי. 

אני חושב שצריכת דלק תשאף להיות כמו ברכב סופר מיני (נגיד 5 וחצי ליטר ל100 קילומטר), ולדעתי אחזקה דומה, במיוחד כשמדובר בטויוטה שידועים באמינות שלהם. 

ואז אפשר להגיד שטויוטה קאמרי זה רכב שמתאים לצעירים. 

לפני 10 שעות, פבל כתב:

כן, ולפעמים אפילו יותר.

אה... מה...?

להסיע ארבעה חברים? :lol: 

לשאלתו של פות"ש, אם נתעלם מהרצון הנפוץ (לא רק של צעירים, אני לא מכירים הרבה זוגות מבוגרים שנוסעים באסקלייד) לחסוך בהוצאות על רכב, יש תשובה אחת - כי בהינתן שאתה לא קונה רכב חדש, בכל תקציב נתון תוכל בהכרח לקנות רכב קטן חדש, מתקדם, בטיחותי (כנראה, לא ניכנס להבדלים בין קטגוריות), צעיר ומודרני יותר ממשפחתית או קרוסאובר מבוסס משפחתית (א-לא ספורטאז'). 

אם אתה קונה חדש - תפאדל, קנה מה שבא לך, לגמרי. אם בא לך סורנטו ולא פיאסטה, אני ממש לא הולך לשכנע אותך אחרת, ואין שום סיבה בעולם גם שמישהו אחר ינסה לשכנע אותך. אלא אם כן, כמובן, נורא חשוב לו לדאוג למצב הפיננסי שלך ו/או לשכנע כל מי שמוכן לשמוע לחיות כאילו אנחנו בתקופת הצנע.

לגבי ההשוואה של איביזה - אתה יכול לפרט? 

ממה שראיתי, חוץ ממומנט גבוה בסל"ד נמוך, איזה יתרון יש לאיביזה על הספיריט? 

רוב הצעירים שאני מכיר היו מעדיפים מאזדה 3 מנוע 2.0 ל' בכל יום מאשר איביזה. 

לגבי האמינות - קראתי ש-DSG הוא גיר בעייתי, ונוטה להתקלקל אחרי כמה שנים. 

אז אם כבר לוקחים איביזה היא חייבת להיות ידנית, וידני זה קצת מבאס למי שנוהג הרבה (למרות שיש מי שיחלוק עליי) ו/או נוהג הרבה בתוך העיר/בפקקים. 

ובאופן כללי אני חושב שהמכלולים בסיאט קצת מורכבים יותר מאשר במאזדה ולכן הסיכוי לתקלות בו יותר גבוה. 

Mazda 3 2.0L, 2016 

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אחזקה של קאמרי לא עולה כמו של סופר מיני. מדובר על טיפולים כמובן ולא על תקלות. גם הביטוח יקר יותר ואגרת הרישוי.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אתה יכול לפרט על עלויות הטיפולים? כמה עולה טיפול לאיביזה וכמה לקאמרי? 

אגרת רישוי זה פעם בשנה, הבדל של בערך 400 שקל? 

לגבי ביטוח - בדקתי עכשיו, קאמרי 2015 חובה + מקיף - 3900 ש"ח. איביזה 2017 חובה + מקיף - 3400 ש"ח. לא קריטי. 

Mazda 3 2.0L, 2016 

פורסם
לפני 8 שעות, חן ג. כתב:

לא בטוח שיש באמת קורלציה בין מימדי הרכב לבין הבטיחות שלו.

תסתכל על זה גם ככה: רכב קטן יותר קל לתמרן (בהינתן שטח כביש מוגבל) במצבי קצה...

אולי יותר קל לתמרן עם רכב קטן במגרש חניה או בתוך צומת שחסומה מפקקים בכל הכיוונים על ידי אידיוטים.

מנוע קטן, בלמים קטנים, צמיגים דקים, בסיס גלגלים קצר ומערכת מתלים פשוטה כולם מגבילים את יכולת התמרון והתגובה שלך בתנועה שנוסעת.

לכן הדגשתי, לא רק בטיחות פסיבית (אם מדובר בשנות יצור לא רחוקות מדי, יהיה יתרון לרכב הגדול יותר) אלא גם בטיחות אקטיבית.

• אהבתי 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם (נערך)

בטיחות אקטיבית נוגעת למערכות בטיחות שיודעות להתערב או להתריע במצבים מסוכנים או בעייתים.

אתה חוזר לנקודה שהועלתה כאן דווקא בשרשור - יש סבירות גבוהה שבתקציב X אתה תקנה משפחתית שאין לה שום מערכת בטיחות אקטיבית לעומת סופר מיני מודרנית יחסית שכבר תגיע עם מערכות בטיחות אקטיביות.

ומנוע קטן? בחייאת. משפחתיות עם מנוע 1.6 לא סוחבות יותר טוב מסופר מיניז עם מנוע 1.0/1.2 טורבו.

עריכה אחרונה על ידי dorsht

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

בוא נשים רגע עלויות אחזקה, קנייה ותפעול בצד ונגיד שאותו צעיר הוא הבן של  איזה אוליגרך.

אם הנסיעות שלך עירוניות/פרווריות בעיקרן הגודל מהווה חיסרון ולא יתרון. פחות נוח לתמרון ויותר מסובך לחנייה. עם סופרא מיני מאובזרת תקבל חוויות שימוש יותר טובה במחיר של ויתור על הפוזה.

אשתי גם נוסעת מעט ולקח לי הרבה שנים לשכנע אותה לנסות רכב מיני (תמיד רצתה משפחתיות). היום היא לא מוכנה לשמוע על רכב גדול.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני שעה, doesnotmatter כתב:

אתה כתבת שלמאזדה יש "חוויית נהיגה" הרבה יותר טובה מאיביזה, אז עכשיו שראית שזה לא נכון. מה השאלה?

אגב במספרים - צעירים קונים הרבה יותר איביזות מאשר מאזדה 3.

נסעתי לא מעט על מאזדה 3 ספיריט. לא מבין איזו חוויית נהיגה יש שם? רכב בינוני עם חוויית נהיגה בינונית לטעמי (לא יודע לגבי החדשות של השנה)

• אהבתי 1

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם (נערך)
לפני 19 דקות, dorsht כתב:

בטיחות אקטיבית נוגעת למערכות בטיחות שיודעות להתערב או להתריע במצבים מסוכנים או בעייתים.

אתה חוזר לנקודה שהועלתה כאן דווקא בשרשור - יש סבירות גבוהה שבתקציב X אתה תקנה משפחתית שאין לה שום מערכת בטיחות אקטיבית לעומת סופר מיני מודרנית יחסית שכבר תגיע עם מערכות בטיחות אקטיביות.

ומנוע קטן? בחייאת. משפחתיות עם מנוע 1.6 לא סוחבות יותר טוב מסופר מיניז עם מנוע 1.0/1.2 טורבו.

אתה פשוט טועה. בטיחות אקטיבית היא כל מה שעוזר למנוע תאונה לפני התרחשותה. והמושג בטיחות אקטיבית היה קיים הרבה לפני המצאת מערכות העזר לנהג.

מנוע חזק שעוזר לך לסיים עקיפה או להשתלב יותר מהר מוסיף לבטיחות האקטיבית שלך.

בטיחות פסיבית היא כל מה שמסייע לצמצם את הנזק לנוסעים בזמן שהתאונה כבר התרחשה.

ברור שמנוע 1.6 אטמוספרי דומה בכוחו למנוע 1.2 מודגש. מה זה קשור?

אני לא מדבר על נפח המנוע במנותק מדברים אחרים.

מנוע חזק יותר (לא משנה אם מודגש או לא) פשוט מוסיף לך בטיחות. 

עריכה אחרונה על ידי amosbmw
  • רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

אני לא טועה. תחפש בגוגל מה אומר המושג בטיחות אקטיבית.

אתה אולי מדבר על בטיחות אקטיבית במושגים של שנות ה-80, אני מדבר עליה במושגים של 2020.

לגביי המנוע - זה קשור, כי אמרת שמנוע קטן מגביל את יכולת התנועה והתמרון שלך.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני 17 שעות, doesnotmatter כתב:

אהלן

רציתי לשאול מה הסיבה שבדרכ לא ממליצים לבחור צעיר להחזיק רכב גדול כמו איזה ג׳יפון או רכב מנהלים ודווקא אומרים לו לקחת רכב מיני או מקסימום רכב משפחתי? 

מה רע בזה שאותו בחור צעיר אוהב גיפונים ורוצה לקנות לעצמו נניח אאוטלנדר/ספורטאז משומשת ב60,000 ש״ח ואז אנשים ממליצים לו לקנות איזה איביזה קטנה או במקסימום מאזדה 3? הרי יש לו תקציב שחסך לרכב גדול אז איפה הבעיה? אני מבין שזה נראה קצת תמוה לראות בחור בן 24 מחזיק גיפון אבל בואו תסבירו לי למה זה טעות?

בו נתחיל מזה שלהוציא יתרון גובה, שעוזר לקשישים להכנס ולצאת מהרכב והורים להכניס תינוקות לכסא תינוק, אין לג'יפונים שום יתרון על משפחתית/סטיישן/מיניוואן. כתצורת רכב, ג'יפון הוא בחירה של עיצוב ריק מתוכן על פני פרקטיקה.

רכב מנהלים כן מציע מרווח עדיף, שהוא מיותר בד"כ לרווק, אלא אם הוא מסיע נוסעים ורווחתם חשובה לו. מעבר לזה, היתרונות האחרים של רכב מנהלים על רכבים מסיגמנטים נמוכים יותר, בעיקר נוחות ואיבזור, נשחקו מאוד עם השנים, והפערים היום קטנים. ככה שגם סיגמנט "המנהלים" הוא לרב לא קנייה טובה.

על זה תוסיף את עלויות האחזקה הגבוהות יותר של רכבים אלו, שאדם צעיר שבונה את יכולותיו הכלכליות אולי עדיף שיחסוך בשלב זה של חייו, וזה מספיק כדי להסביר למה לא לקחת רכב גדול.

ולסיום, הרכבים הללו לא מציעים, הרבה פעמים, חוויה נהיגה ייחודית, כמו שמציע רכב שטח או ספורטיבי, ככה שהערך המוסף להוצאה הגבוהה, קטן.

ודוגמא מהחיים, אתמול נהגתי בסיאט אטקה. אם צריך להשוות אותו למכונית מסיגמנט נמוך יותר, כמו הגולף, היתרון שלו הוא במרחב הפנים ותא המטען. ו...זהו (שוב, אלא אם יש לך קשיים בכניסה לרכב נמוך יותר או שיש לך זאטוט שצריך לקשור לכסא). אם אתה לא צריך את היתרונות הללו, הגולף מהווה תמורה עדיפה, עם רמת גימור גבוהה יותר, ועלויות תחזוקה נמוכות יותר.

זהו.

• רעיון טוב! 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 16 דקות, amosbmw כתב:

ברור שמנוע 1.6 אטמוספרי דומה בכוחו למנוע 1.2 מודגש. מה זה קשור?

אני לא מדבר על נפח המנוע במנותק מדברים אחרים.

מנוע חזק יותר (לא משנה אם מודגש או לא) פשוט מוסיף לך בטיחות. 

מנוע 1.2 מוגדש הוא חזק הרבה יותר מ-1600 אטמוספירי, יותר לכיוון ה-2000 וגם לא. (ה-1.2 יותר חזק)

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

מנוע 2000 של אאוטלנדר לא מהווה יתרון גם על 1600 אטמוספרי מתקדם יותר (דוגמת 1ZR-FAE של טויוטה).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
מכיר את ההמלצה המקובלת לנהג חדש על רכב מיני או סופר מיני מכיוון שהוא לא מסיע אנשים והתחזוקה תהיה זולה יותר.
אני לא שותף להמלצה הזאת, ממליץ על גודל של רכב קומפקטי בגודל של גולף לפחות. לנהג חדש ובעצם לכל נהג.
רזרבות הבטיחות הפסיבית והאקטיבית פשוט גדולים יותר בצורה משמעותית.

אישית, הרכב הראשון שקניתי בארץ בתור רווק צעיר היה פיג'ו 405.
(לפני כן קניתי בחו"ל רכב מסחרי, לצורך טיול של אחרי צבא).
אשמח לפירוט על אותו רכב מסחרי שרכשת אחרי שירותך הצבאי, איך הייתה החוויה וכו'
מתכנן לעשות משהו דומה בעתיד

למה לא יכול?

יש לזה 5 חגורות בטיחות, אז אפשר להסיע 4 נוסעים.

איכות הנסיעה זה משהו אחר, אבל אף אחד לא דיבר על להתפנק. זה או זה או ללכת ברגל ב40 מעלות חום.
באלטו יש 4 חגורות. בכל מקרה בהצלחה בלדחוס לשם 4 מתבגרים בגודל ממוצע

מדינה קטנה, מיסים גבוהים, תחזוקה יקרה, צפיפות, פקקים. כל הסיבות בעולם להעדיף רכבים קטנים וזולים

פורסם
לפני 13 שעות, vadim6385 כתב:

למה לא יכול?

יש לזה 5 חגורות בטיחות, אז אפשר להסיע 4 נוסעים.

ספציפית באלטו יש רק ארבעה מקומות, אז טכנית אי אפשר. אבל זה לא מצחיק אם צריך להסביר את זה.

לפני 3 שעות, doesnotmatter כתב:

איביזה לרוב תהיה נמרצת יותר ותרגיש חזקה יותר ביומיום. המנועים של מאזדה מרגישים מאוד רזים וצריך ממש "לקרוע" אותם (אפילו יותר ממנועים אטמוספריים אחרים) כדי לקבל איזשהו סוג של ביצועים נאותים, וזה משהו שקשה לשמור עליו לאורך קטע נסיעה ארוך (לא בקו ישר, כן?) ודורש אי-אילו יכולות נהיגה שלא תמיד קיימות אצל נהגים צעירים/חדשים.

זה שהם היו מעדיפים אותה לא אומר שיש לזה בסיס מעוגן במציאות.

לגבי האמינות - קראתי ש-DSG הוא גיר בעייתי, ונוטה להתקלקל אחרי כמה שנים. 

לגבי אמינות, יש הרבה דברים במכונית חוץ ממנוע וגיר. ואם, למשל, מתחיל להתקלף לך ההגה של המאזדה שזה פאק מוכר בייצור של אחת ה-3ים (לא זוכר איזו בדיוק) ואתה צריך להחליף אותו או לרפד מחדש באיזה 1000-2000 שקל, זה גם מבאס. כנ"ל אם מתחיל להתפורר/להיסדק לך הדשבורד. נכון שהמנוע והתיבה של ה-3 פשוטים יותר, אבל זה לא אומר שכל האוטו אמין יותר. 

אז אם כבר לוקחים איביזה היא חייבת להיות ידנית, וידני זה קצת מבאס למי שנוהג הרבה (למרות שיש מי שיחלוק עליי) ו/או נוהג הרבה בתוך העיר/בפקקים. 

סחבק נוהג פחות או יותר מאז ומעולם בגיר ידני (כולל בתקופה שהייתי עומד בפקקים בעליות בחיפה), ולפחות יום-יומיים בשבוע נוהג על אוטומט ברכבי מבחן. אחרי בדיוק 10 דקות של התרגלות (בפעם הראשונה), אתה כבר לא שם לב שאתה מעביר הילוכים. 

ובאופן כללי אני חושב שהמכלולים בסיאט קצת מורכבים יותר מאשר במאזדה ולכן הסיכוי לתקלות בו יותר גבוה. 

באופן כללי "חושב" זה לא בדיוק מדד אמפירי לאמינות של מכוניות.

לפני שעה, dorsht כתב:

אני לא טועה. תחפש בגוגל מה אומר המושג בטיחות אקטיבית.

אתה אולי מדבר על בטיחות אקטיבית במושגים של שנות ה-80, אני מדבר עליה במושגים של 2020.

לגביי המנוע - זה קשור, כי אמרת שמנוע קטן מגביל את יכולת התנועה והתמרון שלך.

@amosbmw צודק. הבטיחות האקטיבית "החדשה" היא פשוט מינוח שנלקח מהבטיחות האקטיבית של לפני המערכות. ועבור נהג מיומן אין באמת הבדל בין הימצאות של מערכת בטיחות אקטיבית לבין יכולות בטיחות אקטיבית אינהרנטיות של הרכב.

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

• תוכן חדש...