Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2066 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה לא בדיוק נכון, כי לפעמים נדרש אישור משרד תחבורה,משרד תקשורת וכו'.

יש גם המון פריטים שיכולים להיות מסווגים תחת קטגוריות שונות.

זה לא שאני מצדיק אותם, (לא מזמן נאלצתי לנטוש חבילה יצא לי יותר זול...).

אבל כמו תמיד זה לא שחור ולבן.

• תגובות 73
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 3 שעות, SchnitzelLova כתב:

כי זה לא מעניין אותם. DHL אומרים לך את עלות המשלוח. מאין ל-DHL ארצות הברית לדעת אילו מיסים יש במדינת ישראל?

DHL יודעים טוב מאוד אילו מיסים צריך לשלם למדינת ישראל,

אגיד יותר מזה, יש אתרים בהם DHL עושים את החישוב Duties and Taxes ומראש אתה משלם על הכל , אין הפתעות.

במקום להראות לך תמונת מצב שמשקפת את המציאות שמאפשרת לך להחליט לקנות או לא לקנות מראים לך תמונה מעוותת שלא משקפת את המציאות , והסיבה לכך מאוד פשוטה וכתבתה אותה, זה לא מעניין אותם למה לא מעניין? כי לדעתי זה מקור הכנסה נוסף עבורם למה לא למרוח אותך ולספר סיפורים שהמשלוח מתעקב במכס ובלה בלה בלה וכמה החבילה שלך לא סטנדרטית ודרשה מאיתנו התעסקות נוספת ולאדם הפשוט אין יכולת/אפשרות/זמן לאמת את הדברים האלו, הוא שולף את הארנק ומשלם.

דוגמה: אתר IHERB זה מהאתר שלהם:

1.thumb.PNG.c3919be546a837cb0e3e12154cb8e10a.PNG

לפני 34 דקות, teyal כתב:

זה לא בדיוק נכון, כי לפעמים נדרש אישור משרד תחבורה,משרד תקשורת וכו'.

יש גם המון פריטים שיכולים להיות מסווגים תחת קטגוריות שונות.

זאת העבודה שלהם!זאת המומחיות שלהם!

הם יודעים את כל הניואנסים הקטנים של החוק ואיזה אישורים צריך ואיזה לא - מראש! ובהתאם לכך לקחת תשלום מראש, ואם משהו לא בטוח אפשר לקחת BUFFER בצורת תשלום נוסף שיהיה גלום במחיר הכולל למקרה הצורך - ואם לא ימומש יוחזר ללקוח- ככה AMAZON עובדים!

• אהבתי 3

בתאריך 2.10.2018 בשעה 21:25, GTI33 כתב:

אל תתרגש מ0-100, זה כ''כ לא מעניין, מה שחשוב זה החיוך שנמרח לך על הפרצוף שאתה נוהג ברכב ושאתה צועד בדרך אליו או מסתובב להגניב בו עוד מבט מאוהב שאתה יוצא ועוזב אותו.

פורסם (נערך)
לפני 11 דקות, Electron כתב:

DHL יודעים טוב מאוד אילו מיסים צריך לשלם למדינת ישראל,

אגיד יותר מזה, יש אתרים בהם DHL עושים את החישוב Duties and Taxes ומראש אתה משלם על הכל , אין הפתעות.

במקום להראות לך תמונת מצב שמשקפת את המציאות שמאפשרת לך להחליט לקנות או לא לקנות מראים לך תמונה מעוותת שלא משקפת את המציאות , והסיבה לכך מאוד פשוטה וכתבתה אותה, זה לא מעניין אותם למה לא מעניין? כי לדעתי זה מקור הכנסה נוסף עבורם למה לא למרוח אותך ולספר סיפורים שהמשלוח מתעקב במכס ובלה בלה בלה וכמה החבילה שלך לא סטנדרטית ודרשה מאיתנו התעסקות נוספת ולאדם הפשוט אין יכולת/אפשרות/זמן לאמת את הדברים האלו, הוא שולף את הארנק ומשלם.

דוגמה: אתר IHERB זה מהאתר שלהם:

1.thumb.PNG.c3919be546a837cb0e3e12154cb8e10a.PNG

אתה עושה סלט. 

ראשית, אף אחד לא מעוות לך את המציאות. האחריות לבדוק עמלות ומיסי יבוא היא תמיד עליך. לפני הזמנה ממוכר כלשהו אתה יכול להיכנס לאתר של DHL, לעשות סימולציה ולהחליט אם משתלם לך או לא. אתה פשוט בוחר לעשות "ראש קטן" ומתבאס שנאלצת ללמוד בדרך הקשה דרך הכיס. 

המוכר, במידה ומעוניין להגדיל את מעגל הלקוחות הזרים שלו, יכול להטמיע מערכת חישוב אוטומטית באתר שלו סטייל מה שעושים אמזון/iherb, אבל לא לכולם יש כלים, ידע ובכלל משתלם לעשות דבר כזה.  

אני מוכר הרבה באיביי בעיקר ציוד צילום שאני עושה עליו פליפ ואיביי לא נותנים לי כלים להטמיע מחשבון סימולציה של עלויות שילוח כולל מיסי יבוא ועמלות. אני פותח את המכירות שלי לכל העולם למעט כמה מדינות עולם שלישי. באמת נראה לך שאני אשב ואכין טבלה פרטנית של עלויות שילוח ומיסי יבוא לפיליפינים/מלזיה/קנדה/וואטאבר? אני כותב בעמוד במוצר שכל העלויות יבוא הן באחריות הרוכש ותפקידו לבדוק אותן לפני ביצוע הזמנה. 

עריכה אחרונה על ידי SchnitzelLova
פורסם (נערך)
לפני 12 שעות, Nakamichi כתב:

מבחינתי זה היטלים ואגרות נסתרים.
גם אם זה רשום באתר של dhl

אני רוצה לקנות מוצר. לקבל מחיר ״עד הבית״.
.

אמנם אני מגיב לדבריך, אך זה מיועד לכולם.

הרבה אנשים כאן מגיבים מתוך בורות וחוסר ידע (אני לא כותב את זה בקטע של האשמה אלא במובן של הצגת המציאות).

משלוח בינ"ל נעשה לפי כללים שנקבעו בהסכמים בינ"ל בין לשכות מסחר. כללים אלו נקראים  INCOTERMS ->  אלה כללים שמסדירים את חלוקת האחריות בין השולח ובין המקבל במשלוח בינ"ל.

מבלי להיכנס לעומק של מה כל כלל אומר, יש אפשרות כי השולח יהיה אחראי רק על המשלוח עד נקודה מסויימת, והמקבל אחראי על כל השאר.

מאידך, יש אפשרות שהשולח אחראי להכל, והמקבל לא אחראי לכלום (מקבל את החבילה לכתובת מסויימת, בלי שום עלות נוספת).

הערה : אני קצת פישטתי את נושא ה-INCOTERMS. זה נושא יותר סבוך.

אמאזון בחרו לשלוח באופציה שהם אחראים על כל מסלול המשלוח, והם מתמחרים את המשלוחים שלהם בהתאם.

חברות אחרות בחרו באופציה שהן אחראיות למסור את החבילה לחברת השילוח, והטילו עליך (בתור הקונה) את האחריות למה שקורה הלאה (כלומר, נושא של מיסים ואישורים רגולטוריים).

אתה רוצה מוצר עם מחיר עד הבית ? תבקש את זה מהמוכר. אם הוא מסרב - זה כבר שיקול שלך אם לקנות ממנו או לא.

כאשר חבילה נשלחת באופציה של חלוקת אחריות בין השולח למקבל, אז המקבל אחראי לתשלומים נוספים שנובעים מכך :

אגרות - הולכות לגופים ממשלתיים.

היטלים - הולך לחברת השילוח.  אתה שוכח כי חברת השילוח ביצעה שיחרור מהמכס ע"י עמיל מכס ושילמה עבורך את המיסים, כלומר הם נתנו לך שירות מעבר להתחייבות שלהם להעברת חבילה מנקודה א' לנקודה ב',  ובתמורה הם רוצים תשלום על כך (אני מניח שאתה לא עובד חינם, אז למה שהם יעבדו חינם ? ומדוע שיתנו לך הלוואה ללא תגמול על כך ?)

מי שרוצה להבין יותר לעומק את העולם של משלוח בינ"ל, מוזמן ללמוד בקורס יבוא-יצוא בינ"ל. זה יתן לו קצת יותר הבנה של עולם זה.

עריכה אחרונה על ידי guya72
  • אהבתי 1
פורסם
לפני כשעה, SchnitzelLova כתב:

ראשית, אף אחד לא מעוות לך את המציאות. האחריות לבדוק עמלות ומיסי יבוא היא תמיד עליך. לפני הזמנה ממוכר כלשהו אתה יכול להיכנס לאתר של DHL, לעשות סימולציה ולהחליט אם משתלם לך או לא. אתה פשוט בוחר לעשות "ראש קטן" ומתבאס שנאלצת ללמוד בדרך הקשה דרך הכיס. 

מעוותים לכולם את המציאות לא רק לי,

מדוע ב-2021 בעידן הטכנולוגיה כאשר מלמדים מכוניות לנסוע לבד, אינטרנט לוויני, כסף דיגיטלי ומחשבים בעלי כוח עיבוד מטורף אי אפשר לחשב ולהציג את מיסים מראש?

למה לעזאזל הלקוח צריך לעשות גם את זה?

המצב שבוא עבור כל חברת שלוחויות ועבור כל פריט חדש שברצונך להזמין צריך לתחיל לחשב,להריץ סימולציות,לחפור באתרים של חברות שליחויות,לראות מחירונים, הוא מגוחך!

הלקוח משלם על השירות אז בבקשה תעשו אותו מ-א' ועד ת' וגם כאשר האחריות(מיסים וכו') על החבילה היא על המקבל(הלקוח) אפשר שכל חברה תציג את העלויות הנוספות המשוערות עבור אותו הפריט גם אם הן לא גלומות במחיר.

אני לא מצדיק ראש קטן או קלות דעת אני(ולא רק אני) דורש יותר שקיפות כי כאשר המחיר לא נקבע מראש יש פתח לקומבינוט.

כרגע ההזמנה ניראה ככה:

ברגע ההזמנה(תמונה מאלי - clickbait):

1.PNG.b2478e1cac9c9cfa9499a01b15fc055d.PNG

אחרי שההזמנה מגיע לארץ(אחרי שלחצת על הקישור):

1.thumb.PNG.df41f2774a6cec0594b372626806839f.PNG

אל תתרגש מ0-100, זה כ''כ לא מעניין, מה שחשוב זה החיוך שנמרח לך על הפרצוף שאתה נוהג ברכב ושאתה צועד בדרך אליו או מסתובב להגניב בו עוד מבט מאוהב שאתה יוצא ועוזב אותו.

פורסם

הסיבה מאוד פשוטה - בשביל להציג את המיסים מראש, המוכר צריך להיות גם עמיל מכס (או לכל הפחות, להעסיק עמיל מכס).

ואיך נגיד את זה ?   לא כל אחד יכול להרשות לעצמו דבר כזה.

חברה גדולה יכולה להשקיע בביצוע עמילות מכס מראש.   חנות קטנה - יכולה רק לחלום על זה. (מי בדיוק ישלם על העלויות ? ).

המוכר מבין בעמילות מכס, פחות או יותר כמוך.

בוא נניח שיש 2 מוכרים, והם מוכרים לך את אותו מוצר באותו מחיר בסיס :

מוכר א' מציג לך את המחיר המלא, כולל מיסים ואישורים רגולטוריים עד הבית.

מוכר ב' מציג לך את המחיר של המוצר + אולי עלות משלוח וזהו. בלי עלויות מיסים

במקרה כזה, היית כמובן בוחר לקנות ממוכר א'.

אבל...מוכר א' גם צריך להרוויח.  העלות שלו גדלה עכשיו ב-150$, אז הוא מייקר את המוצר כדי לא להפסיד.

אז ממי תקנה עכשיו ?  האם  עדיין תבחר במוכר א', שמציג לך מחיר מלא עד הבית, אבל המחיר הבסיסי של המוצר שלו התייקר בהרבה ?

אני הייתי מהמר שתקנה ממוכר ב'.

לבסוף, אחרי שמוכר א' היה פושט את הרגל אחרי שאף אחד אל קנה ממנו (היי !  הוא יקרן מוות. למה לקנות ממנו), אז היה נשאר רק מוכר ב'.

אז זאת הסיבה בגללה כל מוכר מציג את המחיר של המוצר, ולא מחיר מלא עד הבית.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 48 דקות, Electron כתב:

מדוע ב-2021 בעידן הטכנולוגיה כאשר מלמדים מכוניות לנסוע לבד, אינטרנט לוויני, כסף דיגיטלי ומחשבים בעלי כוח עיבוד מטורף אי אפשר לחשב ולהציג את מיסים מראש?

כי החיים מורכבים ואי אפשר ללעוס בשבילך כל דבר. אמזון עושים את זה כי הם רוצים למכור יותר לחו"ל, אבל לא לכולם כאב הראש הנוסף שווה את הגידול בהכנסות (אם בכלל)

ציטוט

המצב שבוא עבור כל חברת שלוחויות ועבור כל פריט חדש שברצונך להזמין צריך לתחיל לחשב,להריץ סימולציות,לחפור באתרים של חברות שליחויות,לראות מחירונים, הוא מגוחך!

זה מה יש. לא מתאים תקנה רק מחנויות שמציגות לך את המחיר עד הבית כולל מיסים. אגב, לך תדע אולי הם עוקצים אותך בעמלות, אבל זה המחיר של ראש קטן. 

ציטוט

הלקוח משלם על השירות אז בבקשה תעשו אותו מ-א' ועד ת' וגם כאשר האחריות(מיסים וכו') על החבילה היא על המקבל(הלקוח) אפשר שכל חברה תציג את העלויות הנוספות המשוערות עבור אותו הפריט גם אם הן לא גלומות במחיר.

אתה משלם על המשלוח. כל דבר מעבר על חשבונך. 

פורסם
לפני 23 שעות, hans כתב:

בדיוק מסוג ההתנהגויות שגורמות למוכרים להפסיק לשלוח לישראל. כפיים.

חזור אחריי: "אי ידיעת החוק איננה פוטרת מעונש".

לא, אם כל הישראלים יפסיקו לשלם את עמלות השקר האלו הן יעלמו.

חברות השילוח לא פועלות פה מטוב ליבן - הן עושות את זה כי זה ריווחי להן.

אתם מפספסים את הנקודה - אף אחד לא בא בתלונות למוכר - באים בתלונות לחברת השילוח.

לחברות השילוח יש את כל הכלים לדעת מראש כמה מיסים צריך לשלם. זו המומחיות שלהם.

אז שיתכבדו ויציגו למוכר את המחיר הסופי כמחיר משלוח, המוכר יציג לי ואני אחליט אם לקנות או לא.

כאילו, אני לא מבין איך אנשים מצדיקים את ההתנהלות הזו...

אתם רוצים להגיד לי שאתם מצפים מאחד האדם, הדיוט, שיחשוב מראש שהמשלוח שהוא משלם עליו עלול להכיל עוד אי אלו עלויות שיכולות להכפיל את המחיר?

אפילו אם מדובר באדם חכם שמגדיל ראש, שאומר לעצמו "טוב אני בטח אצטרך לשלם מיסים כאלו ואחרים למדינה" אמור לנחש שהוא גם יצטרך לשלם עלויות נוספות לחברת המשלוח אחרי שהוא כבר שילם עלות משלוח?

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 49 דקות, Morningstar כתב:

כי זה קארספורום, ואנשים יודעים יפה להעביר ביקורת על אנשים אחרים כשהם חווים את אותו הדבר בדיוק כי זה גורם להם להישמע חכמים.

(ראה ערך "ריכוש סרטוני מצלמות רכב של דבילים").

די להתייפייף. חברות השילוח הם נוכלים ותו לא. אם אני משלם על שירות, אני לא צריך לקבל הפתעות. החוקים ברורים מאוד, והם יכולים להגיד

לפני שהחבילה מגיעה אליי מה יעלה תוספת וכמה.

לא פעם צלצל אליי בדלת שליח שהביא לי חבילה וביקש כמה מאות שקלים, וחברת השילוח אפילו לא טרחה לעדכן אותי לפני כן והייתי צריך לקבל

זאת בהפתעה. הם עושים את זה מהסיבה הפשוטה שהחבילה כבר אצלי, והסיכוי שאסרב לקבל אותה נמוך, אז אעדיף לשלם. שוב - נוכלות לשמה.  

• רעיון טוב! 1

2016 BMW M235i.

פורסם

נו באמת... 

תשמע, עלויות "חבויות" קיימות בכל מקום ובכל דבר. אתה ילד גדול אף אחד לא חייב לקנח לך את האף. המידע זמין כל מה שצריך זה קצת אחריות אישית וטיפה הגדלת ראש. (במיוחד שכבר חטפת בראש כבר כמה פעמים).  

בנוגע לטענות על "נוכלות" מה אני אגיד לך קח אותם לבית משפט נראה כמה רחוק תגיע. 

פורסם

@guya72

אני לא טוען שהמוכר צריך להעסיק עמיל מכס אין לי טענות כלפי המוכר, הטענות שלי כלפי חברות השילוח אני חושב ש @Morningstar סיכם את זה יפה.

לפני 50 דקות, SchnitzelLova כתב:
לפני שעתיים, Electron כתב:

כי החיים מורכבים ואי אפשר ללעוס בשבילך כל דבר. אמזון עושים את זה כי הם רוצים למכור יותר לחו"ל, אבל לא לכולם כאב הראש הנוסף שווה את הגידול בהכנסות (אם בכלל)

איזו תשובה מגוחכת כנראה נגמרו לך הארגומנטים,

כמו ששירותי הדואר שלנו שהתקדמו לדיגיטל לאט לאט , הזמנת תורים לקופות חולים דרך אינטרנט העברת בעלות לרכב באינטרנט וכו' וכו'

מה הבעיה שבכול חברת שליחויות תוכנת תעשה חישוב משוער של עלות "עד הבית"? הבעיה היא "חיים מורכבים"?

לפני 30 דקות, SchnitzelLova כתב:

זה מה יש. לא מתאים תקנה רק מחנויות שמציגות לך את המחיר עד הבית כולל מיסים. אגב, לך תדע אולי הם עוקצים אותך בעמלות, אבל זה המחיר של ראש קטן. 

נראה כאילו אתה תקוע בעבר "זה מה יש", פעם מחירי הסלולר/כבלים היו מוגזמין ואנשים אמרו "זה מה יש" די!!

אז מה עכשיו בלית ברירה נסתובב נוריד את המכנס ונתכופף? 

לפני 39 דקות, SchnitzelLova כתב:

אתה משלם על המשלוח. כל דבר מעבר על חשבונך.

במילים אחרות הכל על חשבוני, ואין בעיה עם זה.

כניראה זה עוד לא הגיע אליך, אכתוב עוד פעם, המוכר לא צריך לשלם לי על המיסים ועל המעבר אבל,

חברת שליחויות צריכה להציג למוכר והמוכר להציג לי את המחיר המעבר(לפי המחירון שלה) שהיא תיקח ממני!

במילים אחרות - שקיפות

לפני 6 דקות, Fraysa כתב:

(ראה ערך "ריכוש סרטוני מצלמות רכב של דבילים")

אתה עוד בזה?:classic_biggrin:

• רעיון טוב! 1

פורסם (נערך)

ציטוט

לחברות השילוח יש את כל הכלים לדעת מראש כמה מיסים צריך לשלם. זו המומחיות שלהם.

אז שיתכבדו ויציגו למוכר את המחיר הסופי כמחיר משלוח, המוכר יציג לי ואני אחליט אם לקנות או לא.

הקישור הזה בין החנות לחברת השליחויות והמוכר מוסיף לחנות עוד רובד של בירוקרטיה ועלויות שלא בהכרח משתלם להם לשלם. לאמזון כנראה משתלם לשלם כי זה מאפשר להם לייצא ביעילות מיליוני חבילות בשנה. למוכר קטן באיביי/חנות כלשהי בחו"ל ששולח חבילה לישראל פעם בכמה זמן לא משתלם לכן באחריות הרוכש לעשות שיעורי בית. 

ציטוט

אתם רוצים להגיד לי שאתם מצפים מאחד האדם, הדיוט, שיחשוב מראש שהמשלוח שהוא משלם עליו עלול להכיל עוד אי אלו עלויות שיכולות להכפיל את המחיר?

אני יודע שישראלים אוהבים להציג את עצמם כקורבנות נצחיים של המערכת, אבל מה לעשות אי ידיעת החוק אינה פוטרת. בכל תחום בעולם מי שלא עושה שיעורי בית מראש ו/או נעזר בבעל מקצוע בדרך כלל נאלץ לשלם "שכר לימוד". אם מחר תפתח עסק ללא ליווי ותגלה כל מיני עלויות חבויות תאשים את העירייה/מדינה? אם תקנה דירה בלי להתייעץ עם עורך דין ופתאום תחטוף מס רכישה בגובה X שקלים תתחיל לצעוק שדפקו אותך כי אף אחד לא שלח אליך חישוב מראש מה יהיה גובה המס? בחייך... 

פורסם

המינימום שהמוכר חייב לעשות הוא לכתוב " אני שולח ב-DHL, בדוק כמה זה יעלה לך. במקרה של פות"ש המוכר חא עשה אפילו את המינימום הזה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

אני לא מסכים המוכר לא חייב לציין חברת בלדרות והוא לא חייב לגלות בקיאות במיסים זרים. 

פורסם

על מה אתם מדברים
עוד לפני שהחבילה שלי יצאה מארהב לישראל
חברת השילוח יצרה איתי קשר ואמרו לי בדיוק כמה אני צריך לשלם להם וכמה למעמ ולמס קניה
ואפילו ידעו שצריך אישור משרד תחבורה.

זה יפה בעיניי שעוד שלפני שזה ״עובר במכס״
יודעים הכל וגובים הכל

תעשו טובה ותהיו יפי נפש לגבי המכס חברות הבלדרות והמדינה , שכולם עושקים אותנו יחד וגורמים שלא יהיה לנו כדאי להזמין
אז תקנו בארץ בפי 3 שהמוכר ירוויח משהו כי גם לו יש שותפים של המדינה בכיס

בקיצור, מדינה שמוחזקת מהביצים שהעשיר יתעשר יותר

זהו פרקתי קצת
גם אותי מעצבן לשלם עמלות שקר ששילמתי מראש

• רעיון טוב! 1

• תוכן חדש...