Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיאט לאון 1.8 160 כ''ס

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2087 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

מלבד התיבת הילוכים שאני יודע שהיא לא טובה ומשאבת מים, האם ישנן בעיות אמינות נוספות ברכב במידה והוא שמור היטב?

האם המנוע 1.8 ברכב הזה הוא הדגם הטוב או הדגם שאוכל שמן, האם בוצע בו ריקול?

• ספונסר פורום
פורסם

לגבי המנועים - דוקא הדור הראשון של 1.8 סבל פחות מאכילת שמן מאשר הדור השני.

כך, קוד מנוע  BZB או BYT יהיו - בפוטנציה - פחות בעייתיים מהמשפחה "דור 2" של ה-1.8 (קוד מנוע ...CD, החל מ-2008), שבה יש עניין ידוע של עובי טבעות נמוך מידי שכנראה גורם לתצרוכת המוגזמת.

בדור השלישי של 1.8 (עם הספק 180 כ"ס) הבעיה כבר כמעט לא קיימת.

אצל כל הדורות יש לבדוק את נושא שרשרת הטיימינג - ולהחליף לפחות מותחנים אם לא את כל המכלול, ע"מ להימנע ממתיחת שרשרת שעלולה "להקפיץ שן" במערכת התיזמון ולגרום לכשל קטסטרופי במנוע.

אם אתה באזור המרכז - ממליץ מאד להתייעץ ולבדוק מול רון אוחנה - בעלי "מוסך רון", לקבלת תמונה מלאה על רכב מסויים. 

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

פורסם
לפני 18 דקות, Audi-T כתב:

על איזה שנתון אתה מדבר ומה דגם המנוע?
טורבו/אטמוספרי?

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

דור שני של לאון 1800 טורבו הספק 160 כ''ס

לפני 13 דקות, oriu כתב:

לגבי המנועים - דוקא הדור הראשון של 1.8 סבל פחות מאכילת שמן מאשר הדור השני.

כך, קוד מנוע  BZB או BYT יהיו - בפוטנציה - פחות בעייתיים מהמשפחה "דור 2" של ה-1.8 (קוד מנוע ...CD, החל מ-2008), שבה יש עניין ידוע של עובי טבעות נמוך מידי שכנראה גורם לתצרוכת המוגזמת.

בדור השלישי של 1.8 (עם הספק 180 כ"ס) הבעיה כבר כמעט לא קיימת.

אצל כל הדורות יש לבדוק את נושא שרשרת הטיימינג - ולהחליף לפחות מותחנים אם לא את כל המכלול, ע"מ להימנע ממתיחת שרשרת שעלולה "להקפיץ שן" במערכת התיזמון ולגרום לכשל קטסטרופי במנוע.

אם אתה באזור המרכז - ממליץ מאד להתייעץ ולבדוק מול רון אוחנה - בעלי "מוסך רון", לקבלת תמונה מלאה על רכב מסויים. 

האם אלה דברים שאמורים להוריד אותי לגמרי מקניית הרכב?

דור ראשון כמעט ולא קיים היצע במיוחד עם המנועים האלה ואם כן הרוב שבורות לגמרי וזו בעייה רצינית עם הרכבים האלה, מצד שני הדור השלישי יקר יותר מדי עבורי

• ספונסר פורום
פורסם
לפני 13 דקות, שליקו99 כתב:

דור שני של לאון 1800 טורבו הספק 160 כ''ס

האם אלה דברים שאמורים להוריד אותי לגמרי מקניית הרכב?

דור ראשון כמעט ולא קיים היצע במיוחד עם המנועים האלה ואם כן הרוב שבורות לגמרי וזו בעייה רצינית עם הרכבים האלה, מצד שני הדור השלישי יקר יותר מדי עבורי

לעניות דעתי - לא אמור להורידך מהנושא, כוונתי היתה להאיר את הנקודות הבעייתיות.

מה שכן - זה אמור להפוך אותך להרבה יותר זהיר לגבי איזה רכב ספציפי לקנות, ללכת רק על אחד כזה שיכול להוכיח היסטוריית טיפולים (ואם הוחלפה שרשרת טיימינג באחת משופרת - מה טוב) מלאה, ולהתייעץ כאמור עם מכונאי שבאמת מבין במנועים הללו. 

בגדול, ניתן להגיע בקלות ל-200 אלף ק"מ עם מנוע כזה שטופל היטב והחליף שמן איכותי בזמן. אבל תן למוכר להוכיח לך שאכן זה המקרה.

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

פורסם
לפני 1 דקה, oriu כתב:

לעניות דעתי - לא אמור להורידך מהנושא, כוונתי היתה להאיר את הנקודות הבעייתיות.

מה שכן - זה אמור להפוך אותך להרבה יותר זהיר לגבי איזה רכב ספציפי לקנות, ללכת רק על אחד כזה שיכול להוכיח היסטוריית טיפולים (ואם הוחלפה שרשרת טיימינג באחת משופרת - מה טוב) מלאה, ולהתייעץ כאמור עם מכונאי שבאמת מבין במנועים הללו. 

בגדול, ניתן להגיע בקלות ל-200 אלף ק"מ עם מנוע כזה שטופל היטב והחליף שמן איכותי בזמן. אבל תן למוכר להוכיח לך שאכן זה המקרה.

בגלל שעניין השיפורים לא חוקי ודופק את המנוע אני מחפש אחת סטוק, הרכב מספיק חזק AS IS.

אחת לא משופרת זקוקה להחלפת טיימנג בתזמון רגיל של 100 אלף או 5 שנים?

אינטרוול הטיפול והחלפת השמן יורד אם מדובר ברכב טורבו נכון?

אז גם אם יש היסטוריה מלאה וטופל כל 15 אלף זה לא מספיק טוב?

• ספונסר פורום
פורסם

מאד נכון לחפש אחת סטוק בכל מקרה. פוטנציאל ההתעללות המכנית נשאר הכי נמוך ככה.

אכן מדובר להחליף שרשרת (מקורית) לא יאוחר מ-100 אלף/5 שנים כפי שכתבת - ואת זה המלצתי לאמת.

כל המנועים הללו מגיעים עם המלצת יצרן להחלפת שמן כל 15K או פעם בשנה - ואני בהחלט ממליץ לחפש רכב שהמוכר יכול להוכיח בכתובים ולא בסיפורים שהחליף באינרוול קצר יותר, יש כאלו מודעות לעיתים, רק תוודא.

וכן - גם הסטוריה מלאה, אמיתית ואיכותית של טיפולים כל 15K היא מספיק טובה.

זה כבר קשור יותר בלזהות מיהו המוכר, לא פחות מאשר איך הטיפולים.... אני עושה זאת כבר שנים, ויודע בעיקר מתי להסתובב וללכת ולהמשיך לחפש... אחרי הכל - מדובר ברכבים שעבדו קשה לפרנסתם ברוב המקרים, אך ניתן בהחלט להבחין ברמזים לשימוש קשה ותחזוקה לא-משהו (תושבות מנוע/גיר גמורות, חופשים בפרונט ועד) - ולכן המלצתי על מוסך טוב לפני סגירת עיסקה.

פורסם

לי הייתה אחת כזאת עד לפני שנה וחצי, מודל 2012 שעלה לכביש בספטמבר, קוד מנוע CDAA. ממה שאני יודע במהלך 2012 המנוע עבר עדכון שפתר את הבעיות. אני החזקתי את האוטו עד 120 וקצת אלף קילומטר ולא הייתה שום בעיה בטיימינג ולא מחסור בשמן בין הטיפולים. הרכב טופל בהתאם להוראות היצרן כל 15,000 ק"מ וננהג באופן סביר, לא בעדינות מיוחדת. לא הותקנו שיפורים או תוכנות למיניהן. קלאצ'ים אצלי הוחלפו באחריות פעמיים, באיזור 50,000 ק"מ הוחלף סט והתוצאה לא ממש הייתה לטעמי, לא הורגש מספיק שיפור ואז המוסך קיבל אישור להתקין סט אחר (קרמי לפי המכונאי) ומאז שקט ושלווה מכיוון הגיר.

במחיר שלו לדעתי הוא תמורה מצויינת לכסף. הייתי מכוון לדגמים האחרונים מ-2012-2013. הוא יפייפה עד היום, חזק וזריז, האבזור סבבה לזמנו וגם עלויות אחזקה היו דיי סבירות. טיפלתי בצ'מפיון בשנים הראשונות והטיפולים האחרונים היו אצל רון כולל החלפת משאבת מים. רפידות ודיסקים מקוריים הוחלפו רק ב-105 אלף ק"מ קדימה ו-120 מאחורה. התנהגות הכביש אולי קצת פרווה אבל נוחות הנסיעה טובה ואני מתגעגע למושבים של הרכב הזה עד היום.

אם אתה מודע מראש לרגישות של הגיר ומשאבת המים ומתכוון לטפל ברכב כראוי אני ממליץ בחום. מצטרף להמלצות כאן לחפש רכב עם היסטורית טיפולים מסודרת ומוכחת.

• רעיון טוב! 1
פורסם

היתה לי כזו שנת 2011 קוד מנוע CDAA.

כן, סבלה מהבעיה הידועה של אכילת שמן עד שעשיתי לה את הטיפול המפורסם.

גם משאבת מים הוחלפה.

אם תמצא אחת שכבר תיקנו בה את מחלות הילדות - תהנה מאוטו חזק, מאובזר (לי היה את הדגם ה"מפואר" יותר) וזול יחסית.

מוזמן לקרוא את הסיכום שעשיתי על האוטו כאן.

Cadillac ATS Premium 2015

Citroën C5 Aircross Shine PK 2021

• ספונסר פורום
פורסם
לפני 12 שעות, שליקו99 כתב:

שאלה נוספת, האם יש אפשרות ותועלת להתקין קולר גיר לDSG?

ראיתי כאילו בהרבה רכבי פולקסוגן כמו גולפים ישנים

שאלה מצויינת להפנות למישהו כמו מוסך רון. אין ספק שקרור נוזל גיר יעזור להאריך חיי התמסורת. רון יוכל להסביר יותר לגבי אפשרויות ועלויות.

לפני 9 שעות, Mike808 כתב:

רפידות ודיסקים מקוריים הוחלפו רק ב-105 אלף ק"מ קדימה ו-120 מאחורה. 

רק על זה מגיעה לך מדליית נהג טכני מצטיין, ועוד ברכב כזה...🎖️

• תוכן חדש...