Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1421 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא תמיד ההכללות תופסות. 

חבר די טוב קנה לפני שנתיים פיז'ו 508 2012 (מנוע 1.6 טורבו 156 THP המקולל...)  עם די הרבה קילומטראז' (כ- 150K) . הוא קנה מסוחר פיראטי ללא כל היסטוריית טיפולים ידועה.  ברישיון הופיע מקוריות ליסינג. הרכב היה יד 3 כשקנה. 

למה קנה? קודם כל מחיר ממש נמוך (בסביבות 15K) והרכב היה שמור  למראית עיין חיצונית ופנימית ונאה יחסית. 

בשנתיים האלו טיפל אצל מכר שלו בשועפט במוסך מדרכה. שילם כלום כסף על טיפולים. פעם אחת הייתה בעייה שהבן דוד לא יכל לפתור. 

הלך בהמלצתי לאורן שרותי רכב בחולון. תיקון הקשור במנוע - אי סחיבה/רעידות. שילם 3,000 שקל ומאז הרכב המשיך לשרת נאמנה. 

בעל הרכב מבסוט. לדבריו אחלה רכב. הוא שואל (אולי בצדק) איזה רכב בעלויות אלו היה נותן לו תמורה עדיפה. 

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תודה על הסקירה המצויינת!

בבעלותי RCZ עם המנוע המדובר , המנוע המתוקן אינו המקורי והוחלף על ידי הבעלים הקודמים לאחר הרס מנוע עקב צינור מים קרוע...המנוע החדש נקנה מייבוא ואין לי מידע לגבי שנת יצורו (יש עליו 80,000 קילומטרים בסהכ), החלפתי מותחן טיימינג לאחר שזיהיתי התחלת רעש שרשרת בהתנעות קרות , הוחלף  אטם מכסה שסתומים וכולי תקווה שאזכה לשקט כלשהו..לציין שהרכב נוסע מעולה והמנוע עובד עגול וחזק.

שאלתי- האם ניתן יהיה להרכיב מנוע מהדגם  האחרון -165 במידה ויהיה צורך??

אני מודע לכך שזה ידרוש ECU ועוד כמה התאמות.

תודה שוב על הסקירה המאוד ממצה.

ערן 

פורסם

אפשרי להרכיב את מנוע ה-165, אבל זול זה לא יהיה

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
בתאריך 10.4.2020 בשעה 12:11, menir1 כתב:

אפשרי להרכיב את מנוע ה-165, אבל זול זה לא יהיה

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

המנוע ייכנס פיזית אבל לא יעבוד עם הניהול של ה 156 

פורסם

ברור שהחלפת מנוע אמורה להתבצע "קומפלט" - כולל מחשב ניהול מתאים.

פורסם

ואיך הוא "יסתדר" עם מחשב BSI ו BSM ולוח שעונים?

לא נראה לי שזה Plug&Play, גם אם תביא מחשב ניהול של 165.

מעניין אם מישהו ביצע בפועל....

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

תודה רבה על ההשקעה,

אני שוקל בעתיד להתחדש ב508 דור ראשון מתיחת פנים (165) בגלל התרחבות משפחה (2 ילדים), להבנתי אין כשלים, יש אבל בכל זאת מה לחפש? תקלות? משהו בהיסטוריה? או לקנות בלב שלם כמו כל מכונית אחרת?

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP << Sold

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

80 Mitsubishi Attrage 15' INSTYLE HP 1.2L

פורסם
תודה רבה על ההשקעה,
אני שוקל בעתיד להתחדש ב508 דור ראשון מתיחת פנים (165) בגלל התרחבות משפחה (2 ילדים), להבנתי אין כשלים, יש אבל בכל זאת מה לחפש? תקלות? משהו בהיסטוריה? או לקנות בלב שלם כמו כל מכונית אחרת?

זאת קנייה חכמה - ה-508 דור ראשון סובלת מהמוניטין המפוקפק של מנוע ה-THP156, וגם הדגם לאחר מתיחת הפנים נסחר במחירים נמוכים יחסית, כך שהתמורה לכסף מעולה. המנוע המעודכן (THP165) מוצלח, חזק וחסכוני יחסית ובשילוב הגיר האוטומטי חבילת הכח מאד מוצלחת. בצד הדינאמי, מכונית שמציעה איכות נסיעה גבוהה מאד ואפילו מהנה יחסית.

הקפד על היסטוריית טיפולים מסודרת, במוסכים מורשי יבואן והעדיף מכונית עם עבר פרטי ולא ליסינג.
  • רעיון טוב! 1

פורסם

ה156 הזה הוא חתיכת נבלה.
לפני איזה שנתיים אבא שלי אמר לי ״השכן זה וזה קנה 5008 מליסינג בגרושים״.
השבתי לו שיש שם מנוע שהוא פצצה מתקתקת.
לא עבר שבוע והרכב נזקק להחלפת מנוע (מזל שנתנו אחריות).

הסוף? ממש לא. לאחר תקופה קצרה נזקק לעוד החלפת מנוע (מאמין שהקודם הגיע מפרוק).

תודה על הסקירה המקיפה. משהו שקפץ לי בעין זה העניין עם מנוע ה1.6 האטמוספרי ב207.
בן דוד שלי קנה אחת חדשה בזמנו ולאחר פחות מ20k נזקק להחלפת משאבת מים. עכשיו אני מבין שזה לא סתם מזל רע.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 3 שעות, farkash7 כתב:

תודה על הסקירה המקיפה. משהו שקפץ לי בעין זה העניין עם מנוע ה1.6 האטמוספרי ב207.
בן דוד שלי קנה אחת חדשה בזמנו ולאחר פחות מ20k נזקק להחלפת משאבת מים. עכשיו אני מבין שזה לא סתם מזל רע.

היה קמפיין בזמנו, החלפת משאבת מים שהייתה מפלסטיק לאלומיניום.

פורסם

בקניה של רכב עם מנוע כזה (אטמוספרי למשל), מרב הסיכויים שאת הסשן הראשון של חלקים שהיה בהם פגם בייצור (כמו המשאבת מים) כבר החליפו מזמן. זה לא צריך להדאיג יותר מידי קונה פוטנציאלי של רכב משומש.

בדגמים החזקים יותר (140-156 כ"ס) גם מרב הסיכויים שעשו ניקוי פיח וגם החליפו את השרשרת. הדבר היחידי שאפשר לעשות הוא לנסות ולנבור בהיסטוריה במטרה לגלות *מתי* הם הוחלפו, והאם הוחלפו לסדרה האחרונה ביותר.

אם אתה עדיין בעניין, המחיר הזול של המכוניות האלו הופך אותן לעסקה מצויינת כמשומשת (במיוחד ה 5008 בגלל ה-7 מושבים) - גם אם תיקח בחשבון שאתה מוציא כמה אלפים יחד עם הקניה - ומראש מחליף סט מובילים ושרשרת, עם ניקוי פיח (עוד לפני שמשהו חושב או מספיק להתקלקל).

דברים אחרים יכולים להתקלקל כמו בכל רכב, הדבר היחידי שנשאר יחסית רגיש הוא המשאבת דלק (אומנם יצא מק"ט מחליף משופר, אבל אין לי מושג מה שופר שם והאם זה באמת מחזיק הרבה יותר זמן מהמק"ט הראשון).

למי שיש מוסך טוב שהוא סומך עליו ולא איכפת לו להשקיע מעט זמן וכסף ביישור קו, אתה קונה יופי של אוטו בחצי מחיר ואף פחות.
לדוגמא: מכוניות כמו טויוטה ורסו 2011 שנמכרות במחיר של בין 40K ל 50K ש"ח מציעות 7 מושבים ומנוע בנזין עם גיר אוטומטי, כאשר במחיר של בין 15K ל 25K ש"ח אתה יכול לקנות 5008 שנת 2011 (טורבו בנזין עם גיר אוטומטי) ונשאר לך מספיק כסף ליישר קו עם עניין השרשרת\מובילים\וכד' ויש לך שקט תעשייתי לכמה שנים - ונשארת עם לא מעט כסף בכיס.

איציק

• אהבתי 2

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
בתאריך 8.5.2020 בשעה 23:10, menir1 כתב:

זאת קנייה חכמה - ה-508 דור ראשון סובלת מהמוניטין המפוקפק של מנוע ה-THP156, וגם הדגם לאחר מתיחת הפנים נסחר במחירים נמוכים יחסית, כך שהתמורה לכסף מעולה. המנוע המעודכן (THP165) מוצלח, חזק וחסכוני יחסית ובשילוב הגיר האוטומטי חבילת הכח מאד מוצלחת. בצד הדינאמי, מכונית שמציעה איכות נסיעה גבוהה מאד ואפילו מהנה יחסית.

הקפד על היסטוריית טיפולים מסודרת, במוסכים מורשי יבואן והעדיף מכונית עם עבר פרטי ולא ליסינג.

תודה רבה,

באיזה עוד רכבים יש את המנוע הזה (165 כ"ס)?

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP << Sold

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

80 Mitsubishi Attrage 15' INSTYLE HP 1.2L

פורסם

3008 דור ראשון, C4 פיקאסו דור שני מ-2014 (צריך לבדוק ברשיון, כי נמכרו שני המנועים באותה שנה).

ה-3008 דור שני, 5008 דור שני וה-C4 פיקאסו דור שלישי (הנוכחית)

• אהבתי 1

• תוכן חדש...