Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טויוטה ורסו 2016 מעקב ארוך טווח

vladclar

פוסטים מומלצים

מה זה לא נולד? הוא רוצה להתפרנס או לא? אבל באמת אחריות שלך לשבת עליו שיעשה כמו שצריך.

אני הגעתי למוסכניק שלי ואמרתי לו שלא מעניין אותי דעתו שלא לגעת בגיר ואני רוצה שהוא יבצע החלפה חלקית לפי ההוראות שלי. נראה לך שהוא לא עשה? כמו ילד טוב תחת עיני הפקוחה כשמהצד מוסכניק אחר מפליג בתיאורים על "חכמתי הרבה" ואיך אני הורס לעצמי את הגיר בידיים.. היום 3 שנים ו-50 אק"מ מאז אפשר לומר צוחק מי שצוחק אחרון..

עריכה אחרונה על ידי tza
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 95
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

לפני 11 שעות, tza כתב:

כשמהצד מוסכניק אחר מפליג בתיאורים על "חכמתי הרבה" ואיך אני הורס לעצמי את הגיר בידיים..

את זה מלמדים במכון הפוליטכני ליד המדרכה בכפר השכן 🤣

• מצחיק 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• שנה מאוחר יותר...

מקפיץ את השרשור, לכבוד ציון 300 אלף קילומטרים .

לטויוטה ורסו שלי לקח להגיע לזה 8.5 שנים.

ממשיכים האלה...אין סיבה להחליף את הרכב, נכון לעכשיו.

כצפוי, בשנה וחצי האחרונה היה צריך להחליף כל מיני חלקי ממתלה ומיסביים:

מסרק הגה ( תחליפי חדש)

מייסב אחורי

מוטות מייצבים,

צירייה, 

מחזיר שמן של צירייה שניה.

גם מייסב קדמי בדרך להחלפה לפי הרעשים .

רצועת מנוע מקורית הוחלפה ב 285 אלף קילומטרים, ליתר בטחון ( היתה כבר קצת סדוקה אחרי הפירוק).

שמן גיר הוחלף חלקית בפעם החמישית ( למקורי),

טיפולים כל 10 אלפים קילומטרים. 

מסנני אוויר + מזגן+ נוזל בלמים כל 30 אלף. 

בלמים קדמיים מחזיקים 40-50 אלף קילומטרים, אחוריים 80-90 אלף.

נוזל קרור הוחלף בפעם השלישית למקורי.

צמיגים קדמיים מוחלפים אחרי שנתיים, אחוריים אחרי 3.

זהו, אין מה להוסיף, משעמם וטוב שכך.

צריכת דלק 1:10, כי הרכב עכשיו נוסע יותר בעיר.

קצב הנסיעות ירד מ 40 אלף קילומטרים ל 25 אלף קילומטרים בשנה.

עריכה אחרונה על ידי vladclar
  • אהבתי 3

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יפה. אתה נוסע הרבה בינעירוני, ולכן אני לא חושב שיש צורך להחליף שמן מנוע ומסנן כל 10K ק"מ. אין לך דעיכה רבה באיכות שמן המנוע. בהרבה נסיעות עירונית זה היה אולי הגיוני. עד כמה שזכור לי הם ממליצים להחליף מסנן אוויר כל 60K ק"מ. מה התכנון שלך למכירה שלו? יהיה קונה? מחזיק עד ה"מוות"?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הוראות יצרן להחלפת מסנן אוויר כל 30 אלף, הוא יוצא די ספוג אבק ( גם מסנן מזגן).

שמן מנוע עד 150 אלף החלפתי  כל 15 אלף, אחרי זה כל 10 אלפים ( בהמלצת מכונאי, לפי במצב השמן שיוצא ). עכשיו גם נוסעים יותר בעיר.

הרכב ימשיך לנסוע כל עוד לא יעשה בעיות רציניות בתדירות גבוהה ( במיוחד כאשר הרכב נתקע וצריך להמתין לגרר 3 שעות).

גם חיצונית ופנימית הוא שמור, מאוד.

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

@vladclar

תודה על העדכון. 

אצלי באוונסיס (מנוע 2.0 ליטר אמנם, אך בגדול אותו מנוע כמו ה-1.8 אצלך), יש צריכת שמן של כליטר כל 7.5k ק"מ. המכונית שלי קצת. יותר מבוגרת (2011), אך עם 138k ק"מ בלבד. טופלה "לפי הספר" מיומה הראשון, כל שנה (ברוב שנותייה) או 15k(בשנתיים הראשונות), לפי המוקדם. 

משיטוט ברשת, הבנתי שהמצב אצלי לא חריג, והמנועים האלו "אוהבים" שמן. 

Subaru BRZ 2.4 6MT | Toyota Avensis 2.0 AT  

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא מוסיף שמן בין הטיפולים, הוא נשאר על ה Max כל הזמן.

הופך לחום בהיר אחרי 5-6 אלף קילומטרים .

לא משתמש בשמן יקר - סינטטי של יורול /מוטול/ Wolf/ LM.

5w-30 בתקן API SN.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 20 דקות, vladclar כתב:

הוראות יצרן להחלפת מסנן אוויר כל 30 אלף, הוא יוצא די ספוג אבק ( גם מסנן מזגן).

שמן מנוע עד 150 אלף החלפתי  כל 15 אלף, אחרי זה כל 10 אלפים ( בהמלצת מכונאי, לפי במצב השמן שיוצא ). עכשיו גם נוסעים יותר בעיר.

בנוגע להחלפת מסנן אוויר אתה טועה. אם המידע שלך מספר הרכב, מידע שהודפס לפני שנים לא תמיד מעודכן. תבדוק באתר היבואן. זה הוא יוצא די ספוג באבק זה מעניין. או שהיצרן טועה לגבי הארץ, או שזה לא מספיק קריטי, ואפילו יש לזה יתרון של סינון חלקים קטנים יותר, כפי שכתב יאני בעבר עד כמה שזכור לי. או שזה משהו אחר.

בנוגע לשמן, המכונאי בדק את הכימיה של השמן אחרי 10K ק"מ או היצרן? מה באמת שווה אנליזת שמן של עיניים? עם יותר נסיעה עירונית הייתי מסכים איתו.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא מחפש להגדיל מרווחי טיפולים לרכב בן 8 עם קילומטראז' אסטרונומי,  כדי לחסוך 300₪ בשנה.

ספר הרכב מ 2016 מספיק טוב לי, אין עכשיו בארץ פחות אבק/ חול באוויר ממה שהיה ב 2016.

לא מבין באיכות השמן שיוצא מהמנוע, מכונאי עם וותק של 25 שנים אומר שהשמן עשה את שלו.

כל אחד שיעשה מה שחושב לנכון. 

לא מכריח אף אחד לטפל באותה שגרת הטיפולים כמוני ( שהיא די מחמירה ), לא רוצה להתווכח כאן על זה.

גם החלפות שמן גיר עלו לי 3000₪ בכל התקופה , למרות שבמוסכים אומרים שלא צריך להחליף בכלל,

וכאן בפורום אומרים שאין צורך בנוזל מקורי.

כותב מה שקורה אצלי בלבד.

• אהבתי 1

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 8 דקות, vladclar כתב:

ספר הרכב מ 2016 מספיק טוב לי.

חבל, טכנולוגיות מתעדכנות כל הזמן.

ציטוט

לא מבין באיכות השמן שיוצא מהמנוע, מכונאי עם וותק של 25 שנים אומר שהשמן עשה את שלו

ועם כל הכבוד, מה מכונאי מבין באיכות השמן שיוצא מהמנוע? ואיך הגיע למסקנה, על סמך צבע? מה זה שווה? מכונאי גם עם ניסיון של 40 שנה לא יודע יותר מבדיקת מעבדה. אתה צריך גם לזכור שאתה נוסע הרבה נסיעות בינעירוניות.

ציטוט

אין עכשיו בארץ פחות אבק/ חול באוויר ממה שהיה ב 2016

אבל יש כנראה לטויוטה, ואולי גם ליצרנים אחרים, מסנני אוויר טובים יותר מבעבר, ואתה משתמש די הרבה בחלקים מקוריים עד כמה שזכור לי.

בהצלחה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעה, menir1 כתב:

@vladclar

תודה על העדכון. 

אצלי באוונסיס (מנוע 2.0 ליטר אמנם, אך בגדול אותו מנוע כמו ה-1.8 אצלך), יש צריכת שמן של כליטר כל 7.5k ק"מ. המכונית שלי קצת. יותר מבוגרת (2011), אך עם 138k ק"מ בלבד. טופלה "לפי הספר" מיומה הראשון, כל שנה (ברוב שנותייה) או 15k(בשנתיים הראשונות), לפי המוקדם. 

משיטוט ברשת, הבנתי שהמצב אצלי לא חריג, והמנועים האלו "אוהבים" שמן. 

האוונסיס בדורותיה הראשונים לא הצטיינה באמינות מופלגת. בהתחלה סדקים בסעפת יניקה כתוצאה מהידוק ברגי הראש. בהמשך דיווח על עליה משמעותית בצריכת שנן כמו שאתה חווה.

אבל בסך הכל זו טויוטה ולא צפויות הפתעות , במידה ומטופל בזמן. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 5 דקות, zaf כתב:

האוונסיס בדורותיה הראשונים

אצלי זה הדור האחרון. 

יש מצב שלפני מתיחת הפנים, היו בשימוש רינגים "רכים", כפי שעוד יצרניות התחילו לשלב, ובהמשך הם עדכנו את הרינגים. 

Subaru BRZ 2.4 6MT | Toyota Avensis 2.0 AT  

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני יכול להעיד רק על הדורות הראשונים. חברת משפחה נאלצה להחליף מנוע עם פחות מ 70 אלף קילומטר ב 4 שנים, עקב סדקים בסעפת שגרמו בהמשך לנזק שלא השתלם ליבואן לתקן, אלא להחליף מנוע. הכרתי גם אוונסיס ששירתו במנהל הרכב ובמשטרה והסיפור שם היה דומה. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...