Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

לעומת זאת גבי ברבש אמר שהוא קרא 2 כתבות בסך הכל שאומרות שלא ברור אם החיסון יעיל בפניו ואיזה חיסון בכלל נבדק

ושמדובר בזן  שמסתובב כבר 8 חודשים ושאמרו אותו דבר על הדלתא, שהחיסון כן יעיל בפניו

על כל וריאנט שדיברו דיברו אותו דבר וניסו להפחיד באותה צורה

פורסם

מאין המספר הזה? לא שהוא בלתי צפוי, דובר על 10000 מאומתים - אבל לא ראיתי אותו בשום מקום.

לפני 7 שעות, Transporter כתב:

אם יגיעו למסקנה שרוב האנשים שבסיכון הם לא מחוסנים ולא מתכוונים להתחסן כנראה ישימו עליהם הגבלות

אין ברירה אחרת

ואז יהיו צעקות על אפליה. לא שאין סיבה להגביל אותם, אבל זה לא פשוט. חוץ מזה, אף אחד לא מסתובב עם תו ירוק על המצח, ולא יהיה פשוט למנטע מהם להכנס לכל מיני מקומות.

בינתיים אפילו במקום הרגיש ביותר - מערכת הבריאות - לא מגבילים אותם.

מעניין שעדיין לא קורה באץ מה שקורה במדינות מערביות אחרות - שהתסיסה במערכת הרפואה (במיוחד בקרב צוותי הסיעוד) תגיע לפיצוץ עם סירוב לעבוד במחלקות הקורונה והתפטרויות המוניות מהמערכת. לאנשי הרפואה נמאס להקריב את עצמם לטובת סרבני החיסונים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 8 שעות, yor2 כתב:

גם ד"ר אלרועי פרייס. לא מרוצה מחיסון בני ה50.

אומרת. שיש עדות. לדלקת בשריר הלב. בקבוצת ה50.

הטענה שלה היתה כפולה - האחת היא שצריך להתמקד בקבוצות סיכון אחרות, השניה היתה שהיא רוצה לראות את ההשפעה אצל המתחסנים בשלישית מעל גיל 60.

לגבי דלקת שריר הלב - מדובר במספרים קטנים מאד, מחקר אמריקאי מדבר על 20 מקרי דלקת שריר הלב (ועוד 37 מקרי דלקת קרום הלב) בין 2 מיליון מתחסנים. זה אחד ל-100,000 - כמעט כולם בני פחות מ-30. המספרים בישראל יותר גדולים אבל היו גם מספרים גדולים בין לא מתחסנים, והפרסום עדיין לא יצא לעיתונות המקצועית, ומההודעה לעיתונות קשה להבין מה נמצא. יותר מזה - חשובה ההשוואה לשנים קודמות, וחשוב המידע על גורמים אחרים לדלקת שריר הלב. הרושם שלי הוא שאצלנו, בגלל בקשה של משרד הבריאות, היתה השנה אבחנת יתר של דלקת שריר הלב (או שבשנים קודמות אבחנ חסר משמעותית, בהחלט סביר למחלה חמקמקה שכזו). בכל מקרה - היה מדובר במקרים קלים, אם כי עדיין אין לדעת האם תהיה להם משמעות עתידית. וחשוב - גם כאן מרבית המקרים היו בגברים צעירים, לא בבני 50 ואפילו 40 ומעלה.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 24 דקות, sperial כתב:

השניה היתה שהיא רוצה לראות את ההשפעה אצל המתחסנים בשלישית מעל גיל 60.

כאן היא צודקת.

לפני שנותנים חיסון שלישי גם למי שלא נחשב בסיכון, חיסון זהה לשנים הראשונים שכבר לא עוצרים את המגיפה, כדאי לראות האם יש טעם להמשיך ולרדת בגילאים..

במיוחד כאשר אין לזה אישורים לטעם ארגון בריאות עולמי ( ולא משנה מאיזו סיבה וטענה ).

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)

זה לא נכון. יש חיסונים שמצריכים 3 מנות וזהו, יש כאלה שחידוש תקופתי. מה שקרה הוא שהאישור המקורי ניתן לתכנית של 2 מנות עם מעקב יחסית קצר, בינתיים יש לנו מעקב לטווח יותר ארוך ובמקביל זנים יותר מדבקים. יש רמזים ראשונים ליעילות המנה השלישית. אני מניח שתוך שבוע - שבועיים יהיו לנו מספרים שיבססו את ההחלטה.

למה להתבסס על אב"ע? האינטרסים שלו שונים מאלה של ישראל, ואני מסופק אם הרופאים שלו (או של כל רשות רגולטורית אחרת) יותר חכמים משלנו. 

דרך אגב, בארה"ב הולכים בעקבות ישראל, אישרו מנה שלישית - אם כי לא 5 חודשים אחרי המנה השניה אלא 8 חודשים אחריה. סה"כ אותו עקרון, תזמון קצת שונה. אני מניח שהמגמה תתפוס בכל העולם המערבי. וכנראה שבארה"ב יש לא מעטים שקיבלו מנה שלישית (או שניה, אחרי JJ), אבל בהעדר רישום מרכזי אף אחד לא יודע.

האם נזקק למנה נוספת בעוד חצי שנה או שנה? בשלב זה אין לדעת. יש מעקב אחר תחלואה באוכלוסיה ומחקרים על נוגדנים ומדדים אחרים של התגובה החיסונית. ואין ברירה, המגיפה הזו מצריכה לימוד תוך כדי תנועה. 

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, sperial כתב:

ואז יהיו צעקות על אפליה. לא שאין סיבה להגביל אותם, אבל זה לא פשוט. חוץ מזה, אף אחד לא מסתובב עם תו ירוק על המצח, ולא יהיה פשוט למנוע מהם להכנס לכל מיני מקומות.

על המצח לא אבל בטלפון הנייד כן.

יש לך ? תוכל להיכנס לאירועים/קניונים /הצגות/מופעי בידור,מסעדות וכו' 

אין לך ? זבש"ך, לך תתחסן !

ואני אומר את זה,כאדם,שאחד מבני משפחתו הקרובים ביותר מתנגד לחיסונים בכל תוקף.

עצוב מאוד,שאנחנו כבר שנה וחצי בחרא הזה ולא חשבו לפחות מאז שהגיעו החיסונים לנהוג בצעד הזה.

מבטיח לך,שכל סרבני החיסון (למעט כאלו שאסור להם בריאותית) היו מתחסנים ובמקום מיליון לא מתחסנים המספר הזה היה קטן משמעותית.

עריכה אחרונה על ידי colauti 9

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם (נערך)
לפני 17 דקות, sperial כתב:

זה לא נכון. 

אתה כבר יודע מה נכון? עוד אין תוצאות של המנה השלישית, אפילו ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות ( אותה קשה להאשים בהתנגדות לחיסונים,  אחרי שכבר האשימו בשיתוף פעולת יתר עם חברת פייזר  ) בעד לחכות לתוצאות ולהשפעה על אוכלוסיה בסיכון.

פשוט מדהימה הגישה שלך. 

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני 4 דקות, vladclar כתב:

אתה כבר יודע מה נכון? עוד אין תוצאות של המנה השלישית, אפילו ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות ( אותה קשה להאשים בהתנגדות לחיסונים ) בעד לחכות לתוצאות ולהשפעה על אוכלוסיה בסיכון.

פשוט מדהימה הגישה שלך. 

הוא כתב שלדעתו בעוד שבוע- שבועיים יהיו ממצאים מבוססים.

עד אז מצבנו (כולל של מתחסנים כמוני מחודש 2/21 ) לוט בערפל כי אף אחד לא נותן תעודת ביטוח של הידבקות ולצערי,שמעתי גם על מקרים,שבהם אנשים שהתחסנו חלו במחלה בצורה קשה ואף לא שרדו.

פורסם (נערך)

@colauti 9שיהיה לך ברור, אני מסכים אתך לגמרי. בכל גלי החיסונים הייתי מראשוני המתחסנים, וכך כל בני משפחתי. אבל אני רואה גם מה קורה מסביב.

@vladclarאני לא מקבל את ההתייחסות לארגון הבריאות העולמי כאורים ותומים. כאמור, השיקולים שלו שונים לחלוטין מאלה של ישראל. ולגבי המנה השלישית - קיימים נתונים, גם אם ראשוניים, ליעילות שלה. השאלה היחידה היא האם היה צריך להמתין עוד שבוע עם ההחלטה. כנראה שמספיק מומחים הגיעו למסקנה שצריך לפעול לעצירת ההתפרצות, וכיון שיש חוסר רצון של הפוליטיקאים לבצע פעולה כלשהי חוץ מהחיסונים לא נותרה ברירה אלכ להרחיבם. גם בעניין הזה התפשרו על גיל 50 ולא 40.

וכאמור - כמה ימים אחרינו, גם ה-FDA אישר את המנה השלישית, ולכל גיל. זה כבר אישור של מדינה מערבית. לא תחליף לאישור אצלנו, אבל מחזק אותו. מניח שהנתונים שלפניו דומים לאלה שלפני משב"ר שלנו. אולי לשלנו אפילו יותר איכותיים, מתוך הסקרים של משב"ר הישראלי.

פורסם
לפני 4 שעות, sperial כתב:

מאין המספר הזה? לא שהוא בלתי צפוי, דובר על 10000 מאומתים - אבל לא ראיתי אותו בשום מקום.

מרוטר.

עכשיו בדקתי בדשבורד משרד הבריאות: 8,646.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 4 שעות, Legend כתב:

8,590 מאומתים.

היית קרוב, יפה,  המספרים ממשיכים לעלות, כולם מתפללים שנגיע כבר לחסינות עדר.
שנראה כבר את השפעת החיסונים על מקדם ההדבקה, ויש כאלה שגם מפרשים את הנתונים וחושבים שמספר החולים קשה יתחיל לרדת.

אז אתמול חגגו בתקשורת את הירידה הקטנה שהייתה, היום זה המשיך לעלות שוב.

אפילו ברבש שהציג שקף יפה לתקשורת, הוא הראה שבסוף החודש יהיו רק 1000 חולים קשה במקום 1500,

הגרפים שלו עדיין היו אקספוננציאלים, כל מה שהוא הראה זה שהרווחנו 5 ימים , דומה לחישובים שלי. 

אז נגיע ל 1500 ב 5/9..  עוד 5 ימים להתפלל לבורא עולם שיסלח לנו.

image.png.c0a50bcdc9d6a79f1f6c8517757cf537.pngimage.png.b7b12d96458318aac743d23366cb9cb1.png

image.thumb.png.d3b88a436968e81db583538a1971729c.png

פורסם

סתם מעניין- מה מגדיר חולה במצב קשה ?

הרי לא כל חולה במצב קשה עומד למות חלילה..

יש לי חבר טוב שהיה מאושפז במצב קשה,היה מאושפז שבועיים ויצא מזה..

• תוכן חדש...