Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

כל עוד לא משנים את ההגדרות באמצע זה לא ממש משנה.

כרגע זה נראה שמכל 100 מאומתים בערך 1 עד 1.5 מגיעים להיות חולים קשה.
לכן רוב הסיכויים שאם אתה מכיר 100 חולי קורונה, אז 99 מהם יספרו לך שזאת סתם שפעת, רובם הרגישו ממש טוב,
חלקם היו מרוסקים יומיים וזה עבר.
ורק אחד מהם הגיע לבית החולים. 
ואם אתה מכיר ממש הרבה אנשים , כמות כזאת שיצא לך להכיר 300 חולים מאומתים ..
אז 297 יספרו לך שזה ממש שטויות.. אבל מתוך ה-3 שהגיעו למצב קשה.
רק אחד מהם יגיע לבית קברות, אבל 2 יספרו לך שזה בסה"כ אישפוז של שבועיים ויוצאים מזה. 

לא משנה מה ההגדרות, אבל חולים קשה שוכבים במיטה בבית חולים, מחברים להם חמצן. 

וזה ממש לא נעים להיות במקום ששליש ממנו עוברים למקרר במרתף. 

שים לב למספרים.

כל יום 10,000 מאומתים 

100 חולים קשה חדשים  

20 נפטרים  (השליש הוא לפי הגלים הקודמים ולפי 60 חולים קשה שהיו לפני 10 ימים). 

מי שמגדיל את כח הספיקה של בתי החולים לספוג חולים קשה , בהכרח מגדיל את מספר המתים ליום. 

זה המחיר שהוא מוכן לשלם רק כדי להגיד בסוף שהוא צלח את הגל הרביעי בלי סגר. 

ועכשיו פוליטיקה בשביל דוד: 

יש 2 תרחישים:

- המהלך יצליח,  יהיו מספיק מחלימים על מנת שה R יתחיל לרדת בלי סגר, כולם יהיה מאושרים, תקציב המדינה יעבור והכל יהיה טוב.

- המהלך יכשל,  בעוד שבוע שבועיים  בתי החולים יקרסו , נלך על סגר.  ועל מנת להציל את הממשלה, ליברמן ולפיד ילחצו על בנט להתפטר
לפיד יתקדם מוקדם מהצפוי, וכולם יתנערו מבנט שדגל בקו של בלי סגר.

קלסיקה של צל"ש או טר"ש

• מעניין 1
פורסם
לפני 33 דקות, colauti 9 כתב:

היה מאושפז שבועיים ויצא מזה.

אני לא רופא ולא יודע מה ההגדרות המדוייקות, אבל אני חושב שמי שצריך להיות מאושפז שבועיים, הוא לא במצב קל...

• מצחיק 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 5 שעות, sperial כתב:

ואז יהיו צעקות על אפליה. לא שאין סיבה להגביל אותם, אבל זה לא פשוט. חוץ מזה, אף אחד לא מסתובב עם תו ירוק על המצח, ולא יהיה פשוט למנטע מהם להכנס לכל מיני מקומות.

בינתיים אפילו במקום הרגיש ביותר - מערכת הבריאות - לא מגבילים אותם.

מעניין שעדיין לא קורה באץ מה שקורה במדינות מערביות אחרות - שהתסיסה במערכת הרפואה (במיוחד בקרב צוותי הסיעוד) תגיע לפיצוץ עם סירוב לעבוד במחלקות הקורונה והתפטרויות המוניות מהמערכת. לאנשי הרפואה נמאס להקריב את עצמם לטובת סרבני החיסונים.

כשלא היה חיסון לא יכלת לבוא אליהם בטענות

כשהחיסון היה חדש  ואף אחד לא יכל להבטיח שלא תמות ממנו גם לא יכלת לבוא בטענות

אבל היום כשרואים בודאות שמי שמתחסן מגן על עצמו ועל המערכת,  ואם באמת עוד חודש יוכיחו שהחולים הקשים הם בעיקר לא מחוסנים

תוכל לעשות סנקציות רק עליהם

פשוט מאוד בגלל שלא הגיוני שמליון איש יקחו מדינה של 9 מליון לסגר

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

כל יום לומדים משהו חדש. הבוקר עלו כמה פקחים מהסיירת הירוקה (מה זה בכלל?) של העירייה לוודא מסיכות באוטובוס. מהר מהר כולם תיקנו הופעה. לא יודע במה העירייה מאכילה אותם אבל הם נראו בריונים בהחלט.

עריכה אחרונה על ידי Gosser1860
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 8 דקות, Transporter כתב:

כשלא היה חיסון לא יכלת לבוא אליהם בטענות

זה נכון, 
שלא היה חיסון , היו צריכים הגבלות על כולם ולא לוותר למי שמצפצף על ההגבלות (מסיבה על הגג, הלוויות המוניות, תפילות ענק, והפגנות מפגרות)

אבל זה לא היה , וויתרו למלא אוכלוסיות . 

כשהחיסון היה חדש  ואף אחד לא יכל להבטיח שלא תמות ממנו גם לא יכלת לבוא בטענות

נכון, אבל שהחיסון היה חדש , תקרא לו ניסיוני, היה אפשר להמשיך את המגבלות לכולם כולל כולם.

ורק מי שמשתתף בניסוי יכול לחזור לחיים רגילים. 

רוצה להפגין , לך תתחסן ,

רוצה לחזור לעבוד בסופר - לך תתחסן 

רוצה לקנות באיקאה לך תתחסן  

אבל היום כשרואים בודאות שמי שמתחסן מגן על עצמו ועל המערכת,  ואם באמת עוד חודש יוכיחו שהחולים הקשים הם בעיקר לא מחוסנים

תוכל לעשות סנקציות רק עליהם. 

הדבר היחיד שאני רואה מהתוצאות זה שמי שמתחסן מגן על עצמו נקודה..
על המערכת אף אחד לא מגן, קבינט הקורונה הגדיר שהמערכת יכולה לטפל ב 2400 חולים קשה ואפילו 4800. 

לצערנו , גם אם כולם יתחסנו ב 3 מנות ונמשיך כרגיל המערכת תגיע לסף הזה. 

פשוט מאוד בגלל שלא הגיוני שמליון איש יקחו מדינה של 9 מליון לסגר

אני דווקא לא רואה את זה ככה.

אם אנחנו 9 מיליון אנשים שבורחים מהנמר שרץ אחרינו, 

אני דווקא שמח שאני בין ה 6 מיליון שנעלו את נעלי הספורט וקיבלו את הזריקה שמאפשרת לי לרוץ יותר מהר,

ועוד יותר שמח שיש מיליון אנשים שבחרו לא לנעול את נעלי הספורט ולקבל את הזריקה.

לפי הנתונים , הנמרים שרודפים אחרינו תופסים יותר מהקבוצה של אלו בלי נעלי הספורט. 

המדינה לקחה החלטה - צריכים עוד מיליון מחלימים על מנת לחזור לחסינות עדר.

מתוך המיליון 5,000 ימותו.   אני שמח שיש מיליון איש שהתנדבו להיות חולים במקום לקבל את החיסון. 

מזכיר לך שהמדע מראה שמחלים מחוסן לטווח יותר ארוך, וכנראה מוגן בפני מוטציות בצורה טובה יותר. 

לכן המיליון שלא התחסנו, יעזרו ל-9 מליון לעבור את המוטציות הבאות בצורה קלה יותר 

תודה לכל הלא מחוסנים 

פורסם (נערך)
לפני 8 דקות, Gosser1860 כתב:

כל יום לומדים משהו חדש. הבוקר עלו כמה פקחים מהסיירת הירוקה (מה זה בכלל?) של העירייה לוודא מסיכות באוטובוס. מהר מהר כולם תיקנו הופעה. לא יודע במה העירייה מאכילה אותם אבל הם נראו בריונים בהחלט.

באיזו עירייה  אם זה לא סוד..

הלוואי שבכל הארץ תהיה אכיפה כזו-כן ירבו חרוצים ולא עצלנים כמו בעיריות בצפון,שנכנסים לתחנה מרכזית עושים סיבוב פוזה ויוצאים.

עריכה אחרונה על ידי colauti 9

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

רמת גן

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 8 דקות, korola כתב:

הדבר היחיד שאני רואה מהתוצאות זה שמי שמתחסן מגן על עצמו נקודה..

מחוסנים מדביקים פחות, חד משמעית. אפילו שמדובר בזנים היותר עמידים. 

פורסם

@korolaמי שמגן על עצמו מגןמעל המערכת, כי הוא פוטר רופא ואחות מהתעסקות אתו (בערך, כי ההגנה בפני הדבקה רק 50%ף).

100 שמגנים על עצמם כבר חוסכים אשפוז בבי"ח, זה כבר הרבה כסף ועומס על צוות רפואי. 

הגדרת חומרת המחלה, מאתר משרד הבריאות:

SmartSelect_20210817-115229_Chrome.thumb.jpg.501816f9a158d5088a77326a69cf8205.jpg

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 6 דקות, sperial כתב:

@korolaמי שמגן על עצמו מגן מעל המערכת, כי הוא פוטר רופא ואחות מהתעסקות אתו (בערך, כי ההגנה בפני הדבקה רק 50%ף).

מה יותר מסוכן ? להיפגש עם 2 קשישים מחוסנים ?

או עם צעיר 1 לא מחוסן? 

כל יום מגלים 60 קשישים שמחוסנים  כמאומתים מתוך 100,000 

לעומת 125 צעירים מתחת לגיל 60 לא מחוסנים כמאומתים מתוך 100,000 

לכן אם אני צריך לבחור בין להיכנס לכיתה של 30 תלמידים לא מחוסנים או להופעה של 300 קשישים מחוסנים. 

אז ההופעה הרבה יותר מסוכנת. פי 5 יותר מסוכנת. 

אבל אין שום בעיה להיכנס ב 30 צעירים הלא מחוסנים , לדרוש מהם להיסגר בבית , לעשות בדיקות כל 24 שעות. 

אבל הקשישים ??? אין שום בעיה .. לקחת חיסון , סבבה תידחסו 300 היכל התרבות לשעתיים של הצגה 

אפילו אל תעשו בדיקה מהירה בכניסה. 

ואם אחד ממכם ירגיש לא טוב ויתגלה כחולה,  אפילו לא צריך להכניס את ה 300 אחרים לבידוד.

כי הם מחוסנים !!   

image.png.ba893ccab77b655055aa3364820303c9.png

image.png.0b6b020ad59c48c2a2a0c036d5a258ca.png

• רעיון טוב! 1
פורסם

אמרנו שהממשלה לא רוצה לעשות שום דבר חוץ מחיסונים? מה לעשות, זה לא פועל.

דבר מעניין - אצלנו הלא מחוסנים מהווים בערך 40-45% מהקשים. בארה"ב הם 95% מהמאושפזים. אז, כן, ההשוואה לא אופטימלית (קשים =/= ממאושפזים),  אבל ההבדל הזה עצום, נובע, לפחות בחלקו, מכך שאצלנו אחוז,המחוסנים יותר גבוה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הממשלה לא רוצה סגר בכל מחיר, פשוט לא רוצים לבטל את החיים. 

אבל מה קורה בפועל? 
כמעט הכל מתבטל מסביב, ראש המועצה שלח הודעה שאנחנו ממשיכים בחיים לצד הקורונה ולכן:
כל הפעילויות בספרייה שתוככנו מבוטלות.

חלק ניכר מההצגות בהיכל התרבות מבוטלות.

הכניסה לרוב המקומות במועצה תחת התו הירוק/סגול , צריך להירשם מראש.

בקיצור , אם לתחילת הסגר השלישי קראנו פייק סגר , אז עכשיו מתחיל פייק כאילו אין סגר. 

חכו עוד שבוע שבועיים , שיהיו 1000 חולים קשה, ו 15,000 מאומתים ביום.

ואז יביאו שוב את התמונות של האמבולנסים ממתינים שעות מחוץ לחדי המיון. 

זה ממש יהיה "פייק אין סגר", אומנם החנויות יהיו פתוחות , הקניונים יהיו פתוחים , אבל בודדים יגיעו לבקר 

פורסם (נערך)

קורולה - חזור שנה וחצי לאחור, להופעות הראשונות של טרנספורטר, ולתשובה שלי שגם בלי סגר אנשים יסתגרו. זה מה שקורה עכשיו.

לא רק המוסדות מבטלים ארועים, גם האמנים מתלוננים שהאיום בסגר גורם לאנשים לא לקנות כרטיסים. זה לא האיום בסגר, זה האיום של הנגיף. מי שלא רצה הגבלות קלות גורם סגר, גם אם לא כפוי.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

לא יודע, ישבתי אתמול במסעדה והיה מלא אנשים + תור להכנס למסעדה. ולא מדובר רק באנשים צעירים, אלה די הרבה בני חמישים, שישים ויותר…

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

הם פשוט חיים במציאות אחרת, שניהם רוצים סגר וזהו. 

איזה איום של הנגיף? חיים בסרט.

אנשים דוחים ומבטלים דברים רק בגלל שפוחדים מסגר שידפוק אותם.

נגמר קורונה אם עוד לא הבנתם, לא תיהיה יותר פאניקה.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• תוכן חדש...