Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2136 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 108
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

איזה נזקים הוא צריך למזער? הוא מפעיל את הביטוח. שיחליפו כל חלק הכי קטן שנפגע ובחלק מקורי.
הוא צריך למזער את הנזק בשביל צד ג' שלא דאג לטסט ולביטוח?
חברת הביטוח תוציא ממנו את כל הכסף עד השקל האחרון.
מה לעשות, יש אנשים שלא יודעים להתנהל נכון, הבעיה שאותם טיפשים פוגעים גם בסובבים אותם ולא רק פוגעים בעצמם.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

פורסם (נערך)
לפני 12 דקות, ofir1000 כתב:

ככל הנראה נפעיל ביטוח ונתבע את הפוגע בעלויות הנזק (פרמייה, השתתפות עצמית וכו').

מבחינת הטסט - נשתמש בזה כדי לערער את עדותו בבית המשפט + נאיים בפנייה למשטרה.

האם מעבר לאפליקציית "רכבי ישראל" יש מאגר מידע רשמי של משרד התחבורה על הפרטים על הרכב? 

בברכה ותודה לכל העוזרים,

אופיר 

בהנחה שאכן אין לו טסט חודשיים, איך זה יסייע לך במשפט? בנוגע לפנייה למשטרה - הקנס על רשיון רכב לא בתוקף עד 4 חודשים הוא 250 ש"ח. לפי מה שאתה מתאר , זה לא משהו שעלול להטריד אותו.

ובכל מקרה, כל עוד הוא לא מתועד נוהג ברכב , אף אחד לא יזיז אצבע בשביל לרשום דו"ח ו/או להגיש כתב אישום. כי זו מילה שלך מול מילה שלו.

עריכה אחרונה על ידי fatboy1340

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם
לפני 4 דקות, asix כתב:

איזה נזקים הוא צריך למזער? הוא מפעיל את הביטוח. שיחליפו כל חלק הכי קטן שנפגע ובחלק מקורי.
הוא צריך למזער את הנזק בשביל צד ג' שלא דאג לטסט ולביטוח?
חברת הביטוח תוציא ממנו את כל הכסף עד השקל האחרון.
מה לעשות, יש אנשים שלא יודעים להתנהל נכון, הבעיה שאותם טיפשים פוגעים גם בסובבים אותם ולא רק פוגעים בעצמם.

הבעיה היא לא רק הפגיעה באחר אלא ההתנערות מהתשלום.

בכל אופן, אני מקווה (ומניח) שחברת הביטוח תוציא ממנו את הכל, בלי קשר לתביעה אישית שלנו אותו בבית משפט לתביעות קטנות.

פורסם (נערך)

הגיוני לחלוטין שרכב בן חודש יתוקן במוסך היבואן ובחלקים מקוריים. והרשימה שהביא פות"ש כוללת חלקים יקרים כמו חיישני ACC ופנסים. 

השאלה היא האם חברת הביטוח תתבע את הפוגע. אם זה יקרה הוא יהיה במצב הרבה יותר קשה כיון שזה כבר לא יהיה בתביעות קטנות אלא בבית המשפט והוא יצטרך לשלם לעורך דין, שספק אם יחלץ אותו. 

פות"ש, תמשיך לעקוב אחר התנהלות חברת הביטוח (באמצעות הסוכן) כדי שאם היא תזכה בכספים תוכל לדרוש למחוק את החזר ההשתתפות העצמית  והנחת העדר התביעות ולמחוק את הכתם ברקורד הביטוחי שלך.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
הבעיה היא לא רק הפגיעה באחר אלא ההתנערות מהתשלום.

בכל אופן, אני מקווה (ומניח) שחברת הביטוח תוציא ממנו את הכל, בלי קשר לתביעה אישית שלנו אותו בבית משפט לתביעות קטנות.
נושא של ההתנערות מתשלום או נסיעה ללא כסוי בטוחי מחריף משנה לשנה.
אנשים גם למדו שיטה - אפילו שהתאונה ברורה או שהם יודעים שהם אשמים - הם נותנים הוראה לחברת הביטוח שהם לא מעוניינים להפעיל את הביטוח. משם זה מחזיר את הכדור לנפגע.

לגבי תביעה של צד ג' - חברת הביטוח בוודאות תתבע את צד ג'. יש להם מחלקות שזה התפקיד שלהם ויש להם את הפרטים של הפוגע.
זה לא מפחיד אותם.
לגבי הסרת הכתם של חוסר העדר תביעות - ברגע שהפעיל את הפוליסה נגמר הסיפור. הוא גם לא צד בתביעה. חברת הביטוח רוצה למזער את הנזקים שלה ולא של המבוטח. למבוטח היא כבר שילמה.

פורסם

יש שתי תקנות פשוטות שקיימות איפה שאני גר שפותרות בעיות כאלוL

1. חובת ביטוח צד ג'.
  2. כאשר נהג תובע את הביטוח שלו בתאונה שלא באשמתו, הוא לא משלם השתתפות עצמית והפוליסה שלו לא מתיקרת. כמובן שחברת הביטוח תתבע את חברת הביטוח של הנהג האשם, אבל הנהג הנפגע לא צריך להתעסק בזה.

מנסיון זה עובד יופי. כשפגעו ברכב שלנו מאחור הודענו לביטוח, הכנסנו אות הרכב למוסך, קיבלנו רכב שכור על חשבון הביטוח לזמן התיקון ולא שילמנו סנט אחד מכיסנו. ככה זה צריך לעבוד ויכול לעבוד גם בישראל אם הממשלה תטרח להסדיר את הנושא.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

אתה לא יכול לחייב אדם לעשות ביטוח לרכוש.
לנזקי גוף זה קיים ולכן זה נקרא ביטוח חובה.
הביטוח חובה הוא עליך ולא על צד ג'. כלומר , גם אם צד ג' פגע בך והוא אשם - אתה מפעיל את הביטוח שלך ולא שלו.

לגבי התשלום - כמו שציינתי- מספיק שהתאונה טיפה שונה מחזית-אחור והאשמה לא ברורה או שהנהג השני מסרב להפעיל את הפוליסה שלו ושוב אתה באזור שאת צריך להפעיל את הפוליסה שלך. תמיד אתה יכול לתבוע - רק שזה יקח זמן עד שתראה את הכסף ואם התאונה גדולה לא לכל אחד יש כיסים מספיק עמוקים בשביל לא להפעיל את הפוליסה שלו.

לגבי הנושא הזה - מי שאשם בזה אלו חברות הביטוח. פמפמו לאנשים לא להפעיל ביטוח כי הפרמיה תתייקר ועדיף במקרים מסויימים לתקן על חשבונם וזה מה שלמדו המבוטחים. חברת הביטוח נהנת פה פעמיים - לא צריכה לפצות את צד ג' ומנגד אנשים עושים אצלם ביטוח ולא מפעילים אותו.

פורסם (נערך)

לגבי המשפט הראשון - אתה טועה. כמובן שביטוח חובה המכסה צד ג' יחייב חקיקה חדשה, אבל הדבר מקובל לגמרי בעולם. למשל בגרמניה ביטוח החובה כולל גם כיסוי לרכוש של צד ג', והיא אינה המדינה היחידה המחייבת זאת.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כרגיל משתלם להיות פושע. גורם לנזק ב17,000 א"ש, ללא צד ג' ובמקרה הטוב ישלם השתתפות עצמית. בדיחה. אח"כ שואלים בשביל מה לבטח צד ג' אם כל כך פשוט לערבב את הצד נפגע.

פורסם
לפני 12 שעות, ofir1000 כתב:

אין נזק למכלולי הנעה.

החליפו:

א. גריל קדמי

ב. מכסה מנוע (התעקם)

ג. פנסי ערפל

ד. חומרי בידוד

ה. חיישני תנועה (שליטה אוטונומית וכו').

סכום התיקון רק של המוסך הינו 16 אלף ש"ח, תוספת 700 שכר שמאי + 50 ש"ח על לוחית רישוי חדשה ועוד שונות יוצא +- 17 אלף ש"ח.

ככל הנראה נפעיל ביטוח ונתבע את הפוגע בעלויות הנזק (פרמייה, השתתפות עצמית וכו').

מבחינת הטסט - נשתמש בזה כדי לערער את עדותו בבית המשפט + נאיים בפנייה למשטרה.

האם מעבר לאפליקציית "רכבי ישראל" יש מאגר מידע רשמי של משרד התחבורה על הפרטים על הרכב? 

בברכה ותודה לכל העוזרים,

אופיר 

את הפגוש הקדמי והאחרוי צבעו או החליפו ?

רק גריל או גם פגוש ?

הפנסי ערפל היו שבורים ?

אני שונא מוסכים, מנצלים בתאונות וממציאים מחירים.

בגדול גריל צריך לעלות סביב 2000 ופגוש קדמי סביב 5000

פורסם
לפני 3 שעות, sperial כתב:

לגבי המשפט הראשון - אתה טועה. כמובן שביטוח חובה המכסה צד ג' יחייב חקיקה חדשה, אבל הדבר מקובל לגמרי בעולם. למשל בגרמניה ביטוח החובה כולל גם כיסוי לרכוש של צד ג', והיא אינה המדינה היחידה המחייבת זאת.

למה אני טועה? מישהו מחייב אותך לעשות ביטוח לרכוש? איפה כתוב בחוק שאני חייב לעשות ביטוח לדירה, רכב ועוד?

ביטוח חובה הוא רק לבעל הפוליסה. אם פגעתי ברכב אחר וכתוצאה מכך הנהג השני נחבל, את הפיצוי בגין הנזקי גוף הוא מקבל מחברת הביטוח שלו ולא מחברת הביטוח שלי.

ואם אין לו ביטוח חובה? פונה לאבנר שזה גוף שנותן ביטוח לנזקי גוף שכאלה שאין להם ביטוח. מה טיב הכיסוי? לדעתי מינימלי.

האם הביטוח חובה שלי נפגע? לא. כי אני לא מפעיל אותו.

• תוכן חדש...