Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2146 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים

אתמול נסעתי בכביש 4 לכיוון דרום בחדרה

אני נסעתי בנתיב הימני על 90 קמ"ש ורכב בנתיב השמאלי עקף אותי במהירות

פתאום קיבלתי פלאש מהמצלמה הכתומה (שכנראה צילמה אותו כי אני הייתי במהירות מותרת)

האם יש סיכוי שאני אקבל את הדו"ח בגלל שנסעתי במקביל אליו? או שהמצלמות הללו אמינות ויודעת להבחין מי נסע יותר מהר?

תודה

פורסם

יש חיישן תנועה שמותכן ליד המצלמות על הכביש.  יש שני חיישנים במרחק מסוים

שיודעים לפענח את המהירות של כל רכב. כלומר, הם יראו מי נסע במהירות המותרת. 

פורסם

בהחלט יש סיכוי שתקבל את הדו"ח במקום הרכב השני, היו אפילו פה כמה שרשורים כאלה.

כמו שאמר יוגב יש פסי דריכה על הכביש, שהם נפרדים לכל נתיב, כשהמערכת מזהה רכב שנוסע מעל למהירות שהוגדרה לאכיפה על ידי אותה מצלמה, יש בקר שמבצע את החישוב:

משיעור פיסיקה בתיכון נזכור ש-S = V * T, המרחק בין פסי הדריכה (S) ידוע כי מדדו בזמן ההתקנה שלהם בכביש, V זה המשתנה שאנחנו מחפשים, את T המערכת מודדת (דורכת טיימר מדריכת הפס הראשון, מפסיקה בדריכת הפס השני), ומשם מחלקים את S הידוע ב-T שקיבלנו ומקבלים את V.

אם המהירות שנמדדה גבוהה ממה שהוגדר לאכיפה, הבקר נותן פקודה למצלמה לצלם, המצלמה מצלמת ומתחת לתמונה מוטבעים עוד נתונים, בין היתר מספר הנתיב.

התמונה עם הנתונים נשלחת לפיענוח במדור א3 במשטרת התנועה, שם יושב שוטר, אמור להסתכל על מספר הנתיב, ואז לרשום את הדו"ח למספר הרכב שמופיע באותו נתיב.

אבל כבר קרו מקרים, כולל כאן (אם אני זוכר נכון @Buki יכול לפרט) שבהם הדו"ח נשלח על מספר רכב בנתיב אחר.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

יש חיישנים נפרדים בכל נתיב, המצלמה רק לתיעוד והיא מצלמת את כל הנתיבים.

מתחת לצילום מופיע מאיזה נתיב הגיע הטריגר שהפעיל את המצלמה. נתיב 1, נתיב 2, נתיב 3.

במקרה שהיה לי, ליד הרכב שלי נסע רכב אחר והוא זה שהפעיל את המצלמה. מי שערך את הד"ח טעה ושלח אותו אלי. 

בצילום הופיע נתיב 2 כאשר הרכב שלי נוסע בנתיב 3 (ראים הייטב בצילום) ובנתיב 2 רכב אחר. שלחתי בקשה לביטול עם הנימוק הזה והדו"ח בוטל.

פורסם (נערך)

מה עושים עם מצבי בינייים כמו רכב שעובר נתיבים, או נוסע על שני נתיבים בו זמנית?

ובואו נסבך זאת - ובאותה עת יש רכב נוסף בטווח הנבחן.

עריכה אחרונה על ידי מיץ פטל
פורסם

בד"כ החיישנים בנויים בצורת מדרגות על מנת להתמודד עם מעברי נתיבים וכו'

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

בגלל זה כל דו"ח עובר בקרה בעיניים של שוטר, ולא נשלח אם אינו עומד בקריטריונים.

אין שום אפשרות ששני כלי רכב יעברו יחד על אותו פס דריכה, אלא אם מצורפת גם תאונת חזית אחור.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...