Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2231 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

יש למישהו מושג היכן להשיג מתגי חלונות כמו שמופיעים בתמונה, שלא דרך האינטרנט, ועדיפות לאיזור חיפה? 

המתגים מורידים את שני החלונות האחוריים, אך לא מעלים אותם, כשהחלון אכן עולה מהמתג של הנהג. לכן אני מאמין שהבעיה במתגים עצמם. ההתקנה היא אפטרמרקט, והמתגים הם אוניברסליים. 

20200509_180152.jpg

פורסם

הייתי עורך אם היה ניתן (משום מה לא מאפשר לי...), אשמח גם לקישור לחנות חלפים כזו או אחרת שניתן יהיה להזמין ממנה בארץ ועם זמני משלוח סבירים.

פורסם

תפתח את הלחצן בזהירות. שלא יעופו הקפיצים בפנים.

תנקה את הפיח ממשטחי המתכת בפנים, תרכיב בחזרה והלחצן יחזור לעבוד

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

אם הלחצנים מעבירים 12V וסביר להניח שהם כן, כי הם אפטרמרקט. אז יש פיח.

מנקים עם מברג.

• אהבתי 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

איך נראה המחבר שלהם? אפשר לחבר אותם הפוך לבדיקה כך שכפתור הורדת החלון יתפקד ככפתור העלה? יש לך רב מודד?

פורסם

החיבור הוא 6pin סטנדרטי עד כמה שאני יודע, לא התעמקתי כי ניסיתי למצוא ולנקות את הפיח שחשבתי שיהיה עליהם, וכשלא היה ישר החזרתי. בהמשך הערב מאמין שאנסה את מה שהצעת וגם אעלה תמונות של החיבור. וכן, יש לי רב מודד.

פורסם

הנה תמונה של חיבורי המפסק. בגלל הצורה שלהם לא ניתן לחבר הפוך, כך שלא יכולתי לבדוק את מה שהצעת. נדמה לי גם שהחיבור שלהם הוא לא בדיוק סטנדרטי. 20200511_175342.thumb.jpg.0a9864bf5c9dfcfbde5e8103988bcc87.jpg

פורסם

A = חיבור + קבוע.

B+C = חיבור מינוס (-). 

D+E = חיבור למנוע של החלון החשמלי.

F = תאורת המתג (אמור להיות פלוס + ).

במידה ויש שליטה של מתג נוסף (מפאנל הנהג) - אז חיבור B+C במתג שמאחורה צריכים להיות מחוברים ל D+E במתג שמקדימה ליד הנהג.

במידה ואתה בכל זאת רוצה להחליף את המתגים, יש באליאקספרס:
https://www.aliexpress.com/i/4000709504809.html

בבדיקה במצב תקין אתה אמור לפרק את החוטים של המנוע (D+E) ולוודא שעל כל אחד מהם בנפרד יש מינוס (-).
במידה ואין - ייתכן ויש נתק באחד החוטים שמגיעים לפין B או C (זה יגרום למנוע לעבוד רק לכיוון אחד).

כמובן שעם סוייץ' פתוח או רכב מונע - אתה צריך לקבל ב A פלוס (+) קבוע (12-14V).

איציק

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה איציק על התשובה המפורטת. מסתבר שזה באמת לא מתג סטנדרטי של 6 פינים, אלא של חברה איטלקית שקוראים לה ER.GI. בגלל זה כנראה הסידור של הפינים הוא לא כפי שרואים במתגים הסטנדרטיים. 

יצרתי איתם קשר כדי לברר עלויות, במידה והעלויות לא גדולות, אני מעדיף להחליף אותם וזהו. 

לטענתם משום שהמתג ישן (כ-10 שנים), סביר שיראה את התופעות האלה.

פורסם

כשיש פיקוד לחלונות אחוריים וחלון נוסע קדמי גם מלוח מתגים קדמי שליד הנהג

אז הזנת המתגי חלונות האלו מתבצעת בטור עם לוח מתגי פיקוד הנהג, כדי למנוע מצב 

שהנהג ואיזה נוסע, מפעילים ביחד את החלון בכיוון שונה שיגרום לקצר חשמלי.

במכוניות המודרניות זה נשלט אלקטרונית ושם זה פועל בבטיחות אלקטרונית שונה.

מכיוון שזאת התקנת אפטר מרקט ישנה, אז כנראה שמתגי החלונות האחוריים אכן מחוברים 

בטור ללוח מתגי הנהג.

בברכה  -  רפי לין

• תוכן חדש...