Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2216 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם,

לפני מספר חודשים קניתי לאשתי ניסאן ג'וק 2011 עם 50 אלף קילומטר, רכב ממש שמור.

כמה ימים לאחר שקניתי את הרכב התחלתי לשמוע הרבה ביקורות רעות על הגיר הרציף של ניסאן (CVT) 

חקרתי קצת באינטרנט ובפורומים וגיליתי שמדובר בגיר מאוד בעייתי שנוטה להתחמם ולהתקלקל ותיקון שלו יכול להגיע לכמה אלפים טובים.

ממה שקראתי בפורומים בחול מאוד מומלץ להחליף את השמן גיר כל 30-50 אלף קילומטר ואפילו יש כאלה שמחליפים את השמן גיר כל 10-15 אלף קילומטר יחד עם השמן מנוע.

כשהתקשרתי למוסך המרכזי של ניסאן בפ''ת לשאול אם לרכב עבר או צריך לעבור החלפה של השמן כמובן שהם מעולם לא שמעו שיש צורך להחליף את השמן גיר וקיבלתי תשובה ישראלית טיפוסית בסגנון: ''מאיפה המצאת את הקשקוש הזה?'' ''מי מחליף שמן גיר?'' ''מה אתה מבין במכונואות??'' וכולי...

רציתי לדעת מה דעתכם בעניין והאם זה נכון להחליף את השמן גיר? האם כדאי לבצע את ההחלפה לבד או ללכת למוסך שיודע לבצע את הטיפול?

תודה מראש ושבת שלום

עריכה אחרונה על ידי mojo112
פורסם (נערך)

הבעיות של הגיר זאת מחלה שלהם ולהחליף שמן לדעתי יכול רק לעשות נזק אל תגע בכלום כל עוד אין תקלות והגיר לא עושה לך בעיות כי לפי התשובה שקיבלת מניסאן  אז הם בטח לא יודעים להחליף שמן גיר כמו שצריך

עריכה אחרונה על ידי Mazda12
פורסם

אם זה המוסך שאני חושב בפתח תקווה ( כי יש 2 בפתח תקווה) כבר שמעתי מהם יציאות הזויות שלא הבנתי אם הם מנסים לחרטט אותי או שהם מנסים לחרטט את עצמם ולנסות להאמין בחרטוט של עצמם. ואני לא מדבר על תודעת השירות "המצויינת" שאתה מכניס את הרכב ומביא לו פרנסה ( בלי לחץ מתי יהיה מוכן - אפשר שיהיה מוכן עוד 3-4 ימים) ועושים פרצוץ למה הבאת את הרכב.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

פורסם (נערך)

תחליף את השמן ב 60000 קמ כולל 2 הפילטרים ואטם קארטר רק במוסך מורשה,אין לך את הציוד להחליף את השמן,הרס הגיר בגלל החלפת שמן מתרחשת במוסכים שלא מבצעים החלפה לפי הוראות יצרן ושמים שמן לא מקורי,אם תקפיד על החלפה תאריך את חיי הגיר,השמן בגיר מתחמם כאשר הוא מגיע בד'כ לקילומטרז' רב ואז מוסיפים קולר כדי לקרר את השמן.

שאתה מניע את הרכב אל תמהר ללחוץ על הגז,תן לשמן לרוץ במערכת ובתחילת נסיעה תהיה עדין עם הגיר עד שהגיר יתחמם,כל הדברים לעיל יאריכו את חייו.

עריכה אחרונה על ידי levy
פורסם

כמובן שלהחליף, בלי לחשוב פעמיים
כל שמן מאבד מהתכונות שלו ובמערכת רגישה כמו גיר ובמיוחד רציף של ניסאן לא הייתי מהסס לרגע. כל שכן אם הוא מתחמם.. נוזל גיר שעובד בטמפרטורות גבוהות נהרס בקצב מהיר יותר משמעותית.
אין מה להפסיד בלהחליף שמן גיר כל טיפול, נזק זה לא יעשה. זה אולי יעלה כסף, אך ביצוע עצמאי ושימוש בשמן שעומד בתקן לא יהיו יקרים מידי. זה בסך הכל לפתוח בורג ולסגור.

• תוכן חדש...