Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2284 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי,

בצל הקורונה, בראשון הקרוב מתחילים שיפוץ בדירה שקנינו שחלק ממנו זה שיפוץ נרחב בחשמל ובמיקומים שלו.

חלק מהשיפוץ הוא הכנה למערכת ק"ב.

האדריכלית שמלווה אותנו מאוד מתעקשת למקם את הטלויזיה והרמקולים הקדמיים (כולל הסאב) בקיר המשותף עם חדר השינה של הילד, שזהו גם הקיר שצמוד למיטה שלו. אני מאוד חושש שבערבים כאשר הילד ישן ונראה טלויזיה/סרט/נטפליקס יהיה לו הד ורעש מהקיר.

מה אתם חושבים? כדאי להחליף לקיר השני (הארוך)?

תודה ורק בריאות

Annotation 2020-02-22 071415.jpg

עריכה אחרונה על ידי stas12
פורסם

לפי אילו עקרונות אקוסטיים האדריכלית ממקמת את הסאב והרמקולים?

כלומר, מה ההבנה שלה בתחום, מלבד מיקום אסתטי של הקופסאות?

לעניין, סאב מייצר ויברציות, וכמובן שזה תלוי בגודל/עוצמה שלו, אבל לא הייתי מצמיד אותו לקיר של חדר שינה.

אם סאונד הוא עניין חשוב בשבילכם, תתייעצו עם איש מקצוע מתאים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 15 דקות, falou כתב:

לפי אילו עקרונות אקוסטיים האדריכלית ממקמת את הסאב והרמקולים?

כלומר, מה ההבנה שלה בתחום, מלבד מיקום אסתטי של הקופסאות?

לעניין, סאב מייצר ויברציות, וכמובן שזה תלוי בגודל/עוצמה שלו, אבל לא הייתי מצמיד אותו לקיר של חדר שינה.

אם סאונד הוא עניין חשוב בשבילכם, תתייעצו עם איש מקצוע מתאים.

את מיקום הרמקולים אני ממקם, מבחינת גבהים זוויות וכדומה.. היא רק מתעקשת שהקיר של הטלויזיה יהיה הקיר המשותף לחדר שינה וסלון ואני מתעקש על הקיר השני. 

מהסיבה ויברציות של סאב יעברו וגם סאונד של טלויזיה. 

פורסם

מיקום של רמקולים הוא לא רק עניין של גובה, הוא גם עניין של מרחק מהקיר. אני לא יודע באיזו רמת השקעה המערכת שלך, ובהתאם נגזר כמה להשקיע במיקום שלה. אין דין סאב 15 אינטש של מערכת יקרה כדין סאב פאסיבי של מערכת בסיסית.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)

בדקת איפה יש לך נקודות חשמל, טלפון וכבלים? באיזה מהקירות?

ייתכן וכל הקונסטלציה הזו קיימת בקיר המשותף ולא הקיר החיצוני.

מה כרגע הנקודות הקיימות בקיר החיצוני והנקודות הקיימות בקיר הפנימי?

למיטב ידיעתי בתעלה של חשמל אסור להעביר כבלים או טלפוניה, ככה שאם בקיר החיצוני יש לך רק נקודות חשמל, ורק תעלת חשמל, האופציות למקם שם את הטלוויזיה, ממיר וכו' זה לחצוב תעלה חדשה או תעלה חיצונית על הקיר.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אי אפשר לענות על זה בלי לדעת באילו רמקולים בדיוק מדובר.

אם מדובר ברמקולים שקועים חלילה, אז כן, זה ישפיע.

במידה ומדובר ברמקולים סטנדרטיים, הרי שבכל מקרה לקבלת תוצאה מיטבית מבחינת סאונד

אין למקם אותם צמוד לקיר, אלא במרחק מסוים.

ויש עוד אלף ואחת סייגים למה שכתבתי, שקשורים למבנה שונה של רמקולים, או בקיצור, זה ממש לא פשוט.

אגב, ויברציות של סאב טוב יורגשו היטב בכל החדרים בלי קשר למיקום שלו בסלון... כתלוי בהרגלי ההאזנה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ומוסיף שהסאב הרמקול שהכיווניות בו הכי פחות חשובה, ככה שאפשר לשים אותו מאחורה ולא עם הטלוויזיה, זה לא ממש ישפיע על הצליל (מה שכן ישפיע- קירבה לקיר, או לפינת 2 קירות לדוגמה)

פורסם

הרמקולים זה סט סטאליטים wharfedale dx2. 

אבל נשים שניה את הרמקולים בצד, איפה אתם הייתם שמים את הטלויזיה?(מבחינת הכנות זה לא קריטי כי עושים שיפוץ מקיף)

פורסם

איפה שהאדריכלית אמרה.

זה גם יותר הגיוני מבחינת הסלון עצמו

בכל אופן קיר החדר יהיה חשוף לאותה כמות רעש במקרה שהרמקולים עליו או שהרמקולים מופנים כלפיו.

באותה הזדמנות של שיפוץ, תכין הכנה לסראונד ואפילו לאטמוס (לך תדע איזה שגעון יתפוס אותך בעתיד)

לגבי מיקום הסאב, מיקום סאב בחללים לא סימטריים יכול ליצור בעייות שמע, כלומר בנקודה א לא תרגיש אותו ממש ובנקודה ב הוא יהיה מוגזם.

רצוי שתכין הכנה/אפשרות לחבר אותו בכל אחת מפינות הסלון (צינור עם חוט משיכה בקופסא גוויס 3 מקום בנוסף לנקודת חשמל שבלי קשר הייתי שם בכל פינה בסלון - סך 4)

נרשם מניסיוני בכעוסק בתחום האודיו

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

סליחה שאני פוץ.

אבל אני חושב שסאב בדירה בבניין זה משהו בעייתי לא רק לילד אלא לכל השכנים.

בזמן שאתה רואה לך סרט השכנים שלמעלה/למטה ולידך שומעים את זה איתך.

בכל מקרה - אני מסכים עם הנאמר, בזמן שסאונד רגיל מהטלויזיה לא ממש חודר את הקיר בעוצמות נמוכות, הויברציות מהסאב חודרות גם חודרות. 

• תוכן חדש...